سلامت

با ۱۲ راهکار سریع و خانگی، بوی بد دهان را از بین ببر!

بوی بد دهان از جمله عارضه‌هایی است که علاوه بر اینکه سبب احساس ناخوشی در خود فرد می‌شود، دیگران را نیز به شدت آزار می‌دهد. همچنین بوی بد دهان می‌‎تواند عواقب نامطلوبی بر اعتماد به نفس و زندگی شخص بگذارد.

عوامل مختلفی در ایجاد این عارضه وجود دارد که از مهمترین آن‌ها می‌توان به سیگار کشیدن، استفاده از مشروبات الکلی و غیره اشاره کرد. با این وجود اصلی‌ترین عامل این عارضه مشکل در بهداشت دهان مانند التهاب لثه، خرابی دندان و دیگر موارد است. یکی دیگر از عوامل این بیماری کمبود ترشح بزاق دهان است که یکی از عامل‌های بسیار تاثیرگذار می‌باشد.

البته جای نگرانی نیست چرا که با مراقبت از عوامل اساسی ایجاد کننده این بیماری می‌توانید این عارضه را به راحتی درمان کنید. در این مقاله قصد داریم به درمان خانگی و سریع بوی بد دهان بپردازیم پس با ما همراه باشید.

۱۲ راه درمان خانگی و سریع برای رفع بوی بد دهان:

پس از اینکه توضیحاتی راجع به بوی بد دهان داده شد، در این بخش قصد داریم به راهکارهای موثر برای رفع بوی بد دهان بپردازیم:

۱- تخم رازیانه:

تخم رازیانه به دلیل دارا بودن خاصیت ضدعفونی کننده‌ای، باکتری‌های حاصل از این بیماری را از بین می‌برد و به رفع بوی بد دهان کمک می‌کند. جویدن یک قاشق چایخوری رازیانه با تحریک کردن غده بزاقی سبب ترشح بیشتر بزاق دهان شده و علاوه بر از بین بردن باکتری‌های موجود باعث ایجاد حس تازگی در دهان نیز می‌شود.

۱۵ خاصیت داروئی و درمانی گیاه “رازیانه”

۲- دارچین:

دارچین یکی از مواد خوشبویی است که غنی از دارچین آلدهید می‌باشد. دارچین آلدهید یک روغن مفید است که در دارچین یافت می‌شود و با از بین بردن باکتری‌های دهان، بوی دهان را از بین می‌برد. با افزودن یک قاشق چایخوری پودر دارچین و مقداری هل در آب جوش محلول مورد نظر را ایجاد کنید. بعد از ایجاد محلول ذکر شده روزی دو بار دهان خود را با آن بشویید.

هر آنچه که از خواص شگفت انگیز دارچین باید بدانید!

دارچین برای رفع بوی بد دهان

۳- آبلیمو:

جویدن پوست لیمو یا پرتقال به دلیل دارا بودن عطر قوی آن‌ها باعث خوشبو شدن بوی دهان می‌شود و طعم آن را نیز تغییر می‌دهد. لیمو غنی از اسید سیتریک است به همین علت سبب تحریک غده بزاقی شده و با بوی دهان مبارزه می‌کند. همچنین می‌توان با اضافه کردن یک قاشق غذاخوری آبلیمو به یک فنجان آب، محلولی ایجاد کنید و روزی چند بار دهان خود را با آن شستشو دهید.

۲۵ راه خانگی برای از بین بردن بوی بد عرق بدن

آبلیمو برای رفع بوی بد دهان

۴- جعفری:

جعفری به دلیل داشتن کلروفیل سبب از بین رفتن بوی بد دهان می‌شود. برای تازه کردن هوای دهان خود کافی است مقداری جعفری بجویید. البته برای تاثیر بیشتر می‌توانید قبل از آن جعفری را در مقداری سرکه فرو کرده و سپس بجوید.

جعفری برای درمان بوی بد دهان

۵- میخک:

میخک یکی از ماده‌هایی است که خاصیت ضد باکتریایی دارد در نتیجه با از بین بردن باکتری‌های موجود در دهان باعث رفع بوی بد دهان می‌‎شود. راه‌های متفاوتی برای استفاده از میخک وجود دارد، می‌توان آن را به طور مستقیم در دهان جوید، به صورت مکمل چای میخک آن را تهیه کرد یا آن را جوشانده و دهان خود را با آن شستشو داد.

دندان درد را با ۱۴ روش خانگی و سریع درمان کن!

میخک برای درمان بوی بد دهان

۶- سرکه سیب:

سرکه سیب با متعادل کردن سطح PH نقش موثری در رفع بوی بد دهان دارد. برای استفاده می‌توان آن را به طور مستقیم نوشید یا مقداری از آن را به یک فنجان آب اضافه نمود و قبل از صرف غذا، استفاده کرد. اگر با نوشیدن سرکه سیب مشکل داشتید می‌توانید به جای این کار فقط دهان خود را با آن شستشو دهید. نوشیدن سرکه قبل از غذا باعث راحت‌تر شدن هضم شده و در نتیجه بوی بد بدهان را رفع می‌کند.

بیشتر بخوانید: علت سفید شدن زبان چیست؟

سرکه سیب برای درمان بوی بد دهان

۷- جوش شیرین:

جوش شیرین نیز با تنظیم کردن سطح PH سبب از بین رفتن بوی بد دهان می‌شود. همچنین از جوش شیرین می‌توان برای تهیه‌ی دهان شویه بدون الکل استفاده کرد. برای این کار کافی است یک قاشق چایخوری را به یک فنجان آب اضافه کرده سپس به آن چند قطره روغن اسانس نعنا اضافه کنید که خاصیت میکروب زدایی دارد.

آیا ترفندهای شگفت انگیز استفاده از جوش شیرین را می‌دانید ؟

جوش شیرین برای درمان بوی بد دهان

۸- نوشیدن آب:

نوشیدن مقدار زیاد آب به طور مدارم در طول روز سبب می‌شود که دهان تازه بماند. در مدت‌های معین در طول روز دهان خود را با آب سرد شستشو دهید. با تازه ماندن دهان ایجاد فرصت برای رشد باکتری باقی نمانده و سبب رفع بوی بد دهان می‌شود.

بیشتر بخوانید: بهترین دهانشویه بازاری و خانگی برای رفع آفت دهان

۹- ماست:

ماست حاوی باکتری‌های مفیدی به نام لاکتوباسیلوس است. تحقیقات نشان داده است که این باکتری می‌تواند باکتری‌های مضر دهان را از بین برده و در نتیجه بوی بد دهان را رفع کند. برای استفاده از ماست برای مقابله با بوی بد دهان، سعی کنید حداقل یک وعده در روز ماست ساده و بدون چربی میل کنید.

ماست برای درمان خانگی بوی بد دهان

۱۰- روی (زینک):

نمک زینک، ماده‌ای اصلی در تهیه دهانشویه‌ها و آدامس‌ها می‌باشد که می‌تواند بوی بد دهان را از بین ببرد. روی سبب کاهش تعداد ترکیبات گوگرددار در نفس شده و بستر ایجاد بوی بد دهان را از بین می‌برد. برای مشاهده تاثیر روی، حداقل روزی شش بار دهان خود را با دهانشویه حاوی زینک شستشو دهید. همچنین می‌توان از مکمل‌های غذایی که در آن‌ها روی وجود دارد نیز استفاده کرد. جدیدترین و به روزترین انواع مقالات درباره سبک زندگی و سلامتی را می‌توانید در بخش سبک زندگی مجله اینترنتی اُکالا” مطالعه کنید.

هر آنچه که باید راجع به روی (Zn) بدانید!

۱۱- چای سبز:

چای سبز یک درمان خانگی موثر برای بوی بد دهان است. چای سبز دارای خاصیت ضدعفونی کنندگی و ضد باکتریایی دارد که در رفع بوی بد دهان نقش بسزایی دارد. نعنا نیز تاثیرات مشابهی همچون چای سبز دارد، بنابراین یک فنجان چای نعنا سبز و یا چای سبز می‌تواند یک نوشیدنی ایده آل باشد.

۱۰ خاصیت مهم دارویی چای سبز که باید بدانید

چای سبز برای درمان بوی بد دهان

۱۲- آب آناناس:

بسیاری بر این باورند که آب آناناس یکی از سریعترین و موثرترین درمان برای بود بد دهان است. البته این نظریه هیچ تایید علمی ندارد بلکه از لحاظ تجربی مشاهده شده است. با نوشیدن آب آناناس بعد از هر وعده غذایی و یا جویدن برشی از آناناس می‌توان به رفع بوی بد دهان کمک نمود. البته به خاطر داشته باشید که بعد از این کار دهان خود را به دلیل وجود قند موجود در آناناس شستشو دهید.

خواص آناناس میوه گرمسیری

آب آناناس برای درمان بوی بد دهان

در این مقاله با ۱۲ روش سریع و خانگی برای درمان و رفع بوی دهان آشنا شدیم و دیدیم که در کمترین زمان می‌توان این مشکل را برطرف کرد. نظر شما راجع به سایر نکات و ترفندهایی که می‌توان بوی بد دهان را رفع کرد چیست؟ دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

منابع: healthline / standardmedia

۰/۵ (۰ نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا