دانستنی

آخرین اخبار درباره یارانه ها💰(آخرین به روز رسانی:۹۹/۰۳/۰۷)

پرداخت یارانه ۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومانی به احزاب کشور

مدیرکل دفتر امور سیاسی وزارت کشور گفت: به مدت ۱۰ سال یارانه احزاب تعطیل شده بود و پرداخت نمی‌شد که در این دولت پیگیری و انجام شد و دولت در سال ۹۶ و ۹۷ مبلغ ۲۶ میلیارد ریال یارانه به احزاب پرداخت کرد و پیگیر هستیم یارانه سال های ۹۸ و ۹۹ هم تخصیص و جذب شود.

ملانوری همچنین به تعطیلی خانه احزاب ایران طی چند سال گذشته اشاره کرد و گفت: خانه احزاب ایران هم تعطیل شده بود که تلاش کردیم بر اساس منشور گفت و گوی سیاسی این شعبات در استان ها راه اندازی شود که تاکنون در ۱۸ استان خانه احزاب راه اندازی شده است.

    از تخفیف‌های 50% سوپرمارکتی اکالا باخبر شو!

    ملانوری افزود: بر اساس قانون، احزاب ملی می توانند در مراکز استان ها شعبه و در مراکز شهرها دفتر تأسیس کنند و این قضیه در حقیقت در جلسات ۹۸ کمیسیون به طور جدی مورد پیگیری قرار گرفت.

    وی خاطرنشان کرد: در این راستا پرونده هایی که معطل بودند و یا تقاضاهایی که از طرف احزاب آمده بود بررسی شدند تا احزاب در استان ها فعالیت جدی داشته باشند و برای انتخابات اسفند ۹۸ هم مفید واقع شود.

    ملانوری ادامه داد: نهایتاً در سال گذشته ۹۶ شعبه تا قبل از انتخابات اسفند ۹۸ را تأیید کردیم و این ها در استان ها فعال شدند یعنی از عدد صفر در ابتدای سال ۹۸ ما به عدد ۹۶ در پایان بهمن سال ۹۸ رسیدیم و اتفاق بزرگی است.

    ملانوری بیان کرد: در حال حاضر هم یک هزار و ۶۶ دفتر مجموعاً در استان ها زیرمجموعه احزاب ملی و استانی راه اندازی شده است و این موضوع می تواند نشانگر استقرار رسمی احزاب و گروه های سیاسی در کشور باشد.

    مدیرکل دفتر امور سیاسی وزارت کشور گفت: سعی کردیم که احزاب به بحث جبهه های حزبی ورود پیدا کنند زیرا هرچه جبهه ها بیشتر شکل بگیرند به گونه ای می توان گفت تعداد جبهه های موجود در کشور در زیر چتر تعداد کمتری حزب قرار می‌گیرند و چابک تر و فعال تر می‌شوند بنابراین جبهه ها را از یک جبهه در سال گذشته به ۱۴ جبهه تا پایان سال ۹۸ رساندیم که نشانه استقبال خوب احزاب برای شکل گیری جبهه های حزبی بود.

     عدم ابلاغ یارانه و توقف طرح‌های گلخانه‌ای‌ خراسان جنوبی

     

      از تخفیف‌های 50% سوپرمارکتی اکالا باخبر شو!

      به گزارش خبرگزاری تسنیم، معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، مهدی سورگی اظهار داشت: با توجه به مشکلات به وجود آمده ناشی از کرونا برای گلخانه‌داران، لیست تمامی گلخانه داران به استانداری و وزارتخانه ارسال شده و امیدواریم بسته حمایتی شامل حال گلخانه‌داران شود البته میزان ارائه تسهیلات به متقاضیان باتوجه به طرح‌های توجیهی است.

      سورگی گفت: برای احداث بارگاه‌های زرشک نیز به دنبال این هستیم که اطلاعات متقاضیان و مکان در سامانه بارگذاری شود و مطالعات نهایی برای ۲۵۰ هکتار انجام شده و به زودی بحث اجرا و آماده سازی زیرساخت در شرکت شهرک‌ها آغاز خواهد شد و شاهد سرمایه گذاری‌های خوبی در استان خواهیم بود.

      مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی خراسان جنوبی نیز با بیان اینکه سال گذشته ۱۲ هزار و ۹۰۰ تن محصولات گلخانه‌ای در خراسان جنوبی برداشت شد اظهار داشت: برای امسال پیش بینی می‌شود حدود ۶۰ هکتار زمین برای کشت گلخانه‌ای در استان داشته باشیم.

      رضایی افزود: سطح زیرکشت محصولات گلخانه‌ای در استان ۷۲.۳ هکتار است و گلخانه کوچک مقیاس کمتر از ۳۰۰ متر است و متقاضی می‌تواند با مراجعه با سامانه پنجره خرید برای دریافت صدور پروانه اقدام کند.

      وی در زمینه ارائه تسهیلات و معرفی به بانک برای فعالیت‌های گلخانه‌ای عنوان کرد: در حال حاضر به دلیل نداشتن یارانه و تسهیلات معرفی به بانک انجام نمی‌شود.

      شرایط یارانه خرداد ماه ۹۹

      در شرایطی که ویروس کرونا موجب شده که برخی از مشاغل متضرر شوند، دولت سیاست‌های حمایتی از اقشار مختلف و کسب ‌و کارها را در پیش گرفته است. مقرر شده دولت در خرداد ماه سه یارانه و دو وام پرداخت کند که به این شرح است.

      اولین واریزی خرداد، وام مشاغل

      به نظر می‌رسد طبق گقته ازوجی، مدیر کل سیاست‌گذاری و توسعه اشتغال وزارت کار اولین واریزی ماه پیش‌رو وام مشاغل باشد.

      مبلغ این وام ۱۲ تا ۱۶ میلیون تومان به‌ازای هر فرد است و به صاحبان کسب‌وکار از ۱۳ رسته شغلی تعلق می‌گیرد؛ بازپرداخت آن از مهر ماه امسال آغاز می‌شود و تا دو سال ادامه دارد.

      از آنجایی که شرط دریافت این وام بیمه داشتن است، براساس اظهارات ازوجی، قرار است کارفرمایان از این ۱۳ رسته شغلی که بیمه نیستند در چارچوب دیگری تسهیلات حمایتی کرونا را دریافت کنند که هنوز جزئیات آن اعلام نشده است.

      بنابراین فرایند واریز وام مشاغل از ابتدای خرداد ماه برای کسانی که مدارک خود را تکمیل کنند آغاز می‌شود و احتمالا کارفرمایانی که بیمه نیستند نیز در این ماه تسهیلاتی دریافت کنند.

      واریز صد و سیزدهمین یارانه نقدی در این ماه

      صد و سیزدهمین مرحله یارانه نقدی نیز در روز بیستم خرداد ماه به حساب ۲۴ میلیون سرپرست خانوار واریز می‌شود.

      همچنین براساس مصوبات بودجه امسال، قرار است یارانه سه دهک بالای درآمدی از لیست دریافت کنندگان یارانه نقدی حذف شود.

      با تداوم شیوع بیماری کرونا و متضرر شدن بخش‌های زیادی از اقتصاد کشور، به نظر می‌رسد حذف این سه دهک یا انجام نشود یا برای چند ماه دیگر نیز به تعویق بیافتد.

      آخرین مرحله یارانه کرونا آخر خرداد پرداخت می‌شود.

      یارانه کرونا سومین یارانه پرداختی از سوی دولت به اقشار آسیب‌پذیر است که طبق روال چند ماه گذشته احتمالا در روزهای پایانی خرداد ماه واریز شود.

      در نیمه اسفند ماه گذشته رئیس‌جمهور اعلام کرد که به سه میلیون نفر از اقشار آسیب‌دیده از کرونا مانند دستفروشان در چهار نوبت یارانه کرونا داده می‌شود که اولین مرحله آن دو روز قبل از نوروز پرداخت شد.

      دومین نوبت آن نیز در روزهای پایانی فروردین ماه واریز شد و به نظر می‌رسد تا چهارشنبه هفته جاری نیز یارانه کرونا اردیبهشت ماه واریز شود.

      یارانه کرونا به خانواده‌های یک نفره ۲۰۰ هزار تومان؛ دو نفره، ۳۰۰ هزار تومان؛ سه نفره، ۴۰۰ هزار تومان؛ چهار نفره، ۵۰۰ هزار تومان و پنج نفره و بیشتر ۶۰۰ هزار تومان پرداخت می‌شود.

      با پرداخت یارانه کرونا در خرداد ماه، پرونده آن بسته می‌شود.

      یارانه اردیبهشت ماه سال ۹۹ واریز شد!

      به گزارش تجارت‌نیوز، یارانه نقدی شب گذشته به حساب سرپرستان ۲۴ میلیون خانوار واریز شده است.

      مبلغ این یارانه به ازای هر نفر ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان است.

      یارانه نقدی پنجمین پرداختی دولت در ماه جاری است، در روز اول ماه جاری بسته حمایتی ماه رمضان ۲۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومانی برای سه میلیون نفر واریز شد، سپس خانوارهای کشور در روز دهم یارانه معیتشی را دریافت کردند.

      پس از یارانه معیشتی، طی چند مرحله وام یک میلیون تومانی کرونا برای حدود ۲۰ میلیون سرپرست خانوار یارانه‌بگیر واریز شد که به گفته سخنگو تسهیلات کرونا این واریزی فعلا ادامه دارد.

      در ادامه واریزی‌ها قرار است مرحله دوم وام کرونا برای چهار میلیون خانوار و یارانه کرونا برای سه میلیون نفر در روزهای پایانی این ماه واریز شود.

      مبلغ یارانه کرونا ۲۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومانی است، به نحوی که به خانواده‌های یک نفره ۲۰۰ هزار تومان؛ دو نفره، ۳۰۰ هزار تومان؛ سه نفره، ۴۰۰ هزار تومان؛ چهار نفره، ۵۰۰ هزار تومان و پنج نفره و بیشتر ۶۰۰ هزار تومان پرداخت می‌شود.

      همچنین مقرر شده در مرحله دوم وام کرونا برای خانوارهای دو و سه نفره ۵۰۰ هزار تومان و برای خانوارهای چهار نفره و بیشتر یک میلیون تومان واریز شود.

      یارانه سال ۹۹ قرار است چقدر باشد؟

      هادی قوامی: طبق کمیسیون مبلغ ۳۱ میلیارد تومان در لایحه بودجه درنظر گرفته شده است. حدود ۲۰ درصد از این مبلغ برای بهزیستی و کمیته امداد در نظر گرفته شده و مبالغ باقی مانده، بین ۷۸ میلیون نفری که واجد شرایط دریافت یارانه هستند، تقسیم میشود. هادی قوامی در ادامه اضافه کرد:

      در سال ۹۹، تنها یک یارانه پرداخت میشود! این یارانه ترکیبی از یارانه نقدی و یارانه معیشتی است. ( در حال حاضر دریافت کنندگان یارانه نقدی به ازای هر نفر ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان دریافت می‌کنند و خانوار‌هایی که مشمول دریافت یارانه معیشتی شناخته شده اند نیز بین ۵۵ هزار تومان تا ۲۰۵ هزار تومان یارانه دریافت می‌کنند.) اما در سال جدید، مبالغ پرداختی یارانه به شرح زیر خواهد بود:

      تعداد اعضای خانوار مبلغ پرداختی ( تومان )
      یک نفر ۴۵ هزار و ۵۰۰
      دو نفر ۱۰۳ هزار 
      سه نفر ۱۳۸ هزار
      چهارنفر ۱۷۲ هزار
      پنج نفر و بیشتر ۲۰۵ هزار

      یارانه ۷۲ هزارتومان نمی‌شود؛ منتظر نباشید!

      حسل لطفی : “مصوبه کمیسیون تلفیق مجلس برای یکی شدن یارانه نقدی و طرح کمک معیشتی و پرداخت ۷۲ هزار تومان به افراد را چندان جدی نگیرید؛ چرا که این مصوبه باید به صحن علنی بیاید و نظر تمامی نمایندگان مجلس را جلب کند. این مصوبه هنوز قانونی نشده که این همه جنجال برای آن صورت گرفته است.”

      مصوبه‌ای که اگر قانون شود باعث می‌شود با تلفیق یارانه نقدی و کمک معیشتی، ۶۰ میلیون نفری که اکنون هر دو یارانه را دریافت می‌کنند با کاهش رقم دریافتی مواجه ‌شوند، در حالی که ۱۸ میلیون نفری که کمک معیشتی به آنان تعلق نمی‌گیرد و فقط یارانه ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومانی دریافت می‌کنند، هم از طرح کمک معیشتی برخوردار گردند.

      یارانه شکر حذف شد؛ آماده گران شدن شکر باشید!

      یارانه ای که تا کنون به شکر تعلق میگرفته، حذف شده است. شکر که تا پیش از این جز کالاهایی محسوب میشد که گروه ۱ بودند و با ارز ۴۲۰۰ تومنی خریداری و به دست مشتریان میرسید، از این پس جز گروه کاهای ۲ محسوب میشود. در ادامه همین موضوع افزایش قیمت شکر تا قبل از عید نوروز امری حتمی خواهد بود. انتظار میرود که بخشی دیگر از کالاهای دسته ۱ نیز مانند شکر وارد دسته ۲ شوند و با افزایش قیمت مواجه شوند.

      مقدار و منابع افزایش یارانه‌ها در سال جدید:

      خبرنگار مجلسگروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان: هادی قوامی سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه مجلس در نشست خبری امروز ظهر خود که در حاشیه جلسه علنی پارلمان برگزار شد، اظهار کرد: بر اساس مصوبه کمیسیون تلفیق در سال آینده ۲۸ هزار تومان به مبلغ یارانه در سال ۹۹ اضافه خواهد شد و از ابتدای فروردین سال آینده رقم یارانه نقدی از ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان به ۷۲ هزار تومان افزایش می‌یابد.

      او افزود: بر این اساس یارانه نقدی و معیشتی ادغام شده و به صورت یارانه نقدی در یک مرحله پرداخت می شود.

      قوامی در بخش دیگری از نشست خبری خود مبالغ دریافتی و پرداختی تبصره ۱۴ لایحه بودجه سال ۹۹ مربوط به درآمد‌های هدفمندی یارانه‌ها را به شرح ذیل عنوان کرد:

      الف – دریافتی‌ها
      ۱- دریافتی حاصل از فروش داخلی فرآورد‌های نفتی ۷۷ هزار میلیارد تومان
      ۲- دریافتی حاصل از فروش صادراتی فرآورد‌های نفتی پس از کسر ما به التفاوت خوراک تحلیلی و فرآورد‌های نفتی دریافتی از پالایشگاه‌ها ۸۸ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان
      ۳- دریافتی حاصل از فروش داخلی گاز طبیعی با احتساب عوارض گاز رسانی و عوارض و مالیات ارزش افزوده حدود ۳۱ هزار میلیارد تومان
      ۴- دریافتی حاصل از فروش برق به مشترکین با احتساب عوارض و مالیات بر ارزش افزوده پس از کسر عوارض موضوع ماده ۵ قانون حمایت از صنعت برق ۲۴ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان
      ۵- سوخت نیروگاه‌ها ۴۲۰ میلیارد تومان
      ۶- خوراک میعانات گازی پتروشیمی‌ها حدود ۲۶ هزار میلیارد تومان
      ۷- منابع حاصل از فروش آب ۳ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان

      ب: پرداختی:
      ۱- عوارض و مالیات بر ارزش افزوده فرآورد‌های نفتی فروش داخلی ۱۰ هزار میلیارد تومان
      ۲- عوارض و مالیات بر ارزش افزوده گاز طبیعی ۲۳۶۰ میلیارد تومان
      ۳- عوارض و مالیات بر ارزش افزوده برق هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان
      ۴- عوارض و مالیات بر ارزش افزوده سوخت نیروگاه‌ها ۳۵ میلیارد تومان
      ۵- بازپرداخت تعهدات طرح‌های بهینه سازی مصرف انرژی، حمایت از حمل و نقل عمومی، گازرسانی و جمع آوری گاز‌های همراه و مشعل ۸ هزار میلیارد تومان
      ۶- عوارض گازرسانی موضوع ماده ۶۵ قانون الحاق برخی از مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت ۲ از گاز – سهم ۵۰ درصدی (۳۰ درصد بابت گرمایش مدارس به سازمان بهینه سازی مصرف سوخت و ۲۰ درصد به سازمان نوسازی توسعه و تجهیز مدارس کشور) هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان
      ۷- عوارض گازرسانی موضوع ماده ۶۵ قانون الحاق برخی از مواد به قانون تنظیم برخی از مقررات مالی دولت – سوخت نیروگاه‌ها سهم ۵۰ درصدی (۳۰ درصد بابت گرمایش مدارس به سازمان بهینه سازی مصرف سوخت و ۲۰ درصد به سازمان نوسازی و توسعه و تجهیز مدارس کشور حدود ۱۸ میلیارد تومان)‌
      ۸- اجرای طرح ایمن سازی و هوشمندسازی جایگاه‌های سی‌ان جی ۳۵۰ میلیارد تومان
      ۹- اجرای معافیت مدارس از پرداخت هزینه‌های گاز مصرفی ۶۰ میلیارد تومان
      ۱۰- اجرای معافیت مدارس از پرداخت هزینه‌های برق مصرفی ۳۰ میلیارد تومان
      ۱۱- اجرای معافیت مدارس از پرداخت هزینه‌های آب مصرفی ۱۰ میلیارد تومان
      ۱۲- بازپرداخت تعهدات وزارت نیرو بابت نیروگاه‌های سیکل ترکیبی از محل سوخت نیروگاه‌ها ۳۶۲ میلیارد تومان
      ۱۳- هزینه حمل و نقل و توزیع فرآورد‌های نفتی ۱۰ هزار میلیارد تومان
      ۱۴- عوارض توسعه، نگه داشت و نوسازی شبکه خطوط لوله انتقال نفت خام، میعانات گازی و فرآورد‌های نفتی، تاسیسات و انبار‌های فرآورد‌های نفتی و پالایشگاه‌های دولتی (با نرخ محاسباتی مالیات صفر) ۲۰۰۰ میلیارد تومان
      ۱۵- سهم ۱۴ و نیم درصد شرکت ملی نفت ایران از خوراک میعانات گازی پتروشیمی‌ها ۳۷۰۰ میلیارد تومان
      ۱۶- سهم ۱۴ و نیم درصد شرکت ملی نفت ایران از محل فروش داخلی فرآورد‌های نفتی ۵۳۸۰ میلیارد تومان
      ۱۷- سهم ۱۴ و نیم درصد شرکت ملی نفت ایران از محل صادرات فرآورد‌های نفتی ۱۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان
      ۱۸- هزینه‌های تولید، انتقال و توزیع و فروش گاز طبیعی ۱۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان
      ۱۹- عوارض گاز رسانی، موضوع ماده ۶۵ قانون الحاق برخی از مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت ۲ از گاز – سهم ۵۰ درصد شرکت ملی گاز ایران ۱۳۰۰ میلیارد تومان
      ۲۰- عوارض گاز رسانی موضوع ماده ۶۵ قانون الحاق برخی از مواد به قانون تنظیم برخی از مقررات مالی دولت – سوخت نیروگاه‌ها سهم ۵۰ درصد شرکت ملی گاز ایران
      ۲۱- هزینه تولید، انتقال و توزیع فروش و خرید برق از نیروگاه‌های بخش خصوصی ۲۲ هزار میلیارد تومان
      ۲۲- هزینه تولید و انتقال و توزیع و فروش آب ۳۰۰۰ میلیارد تومان
      مصارف هدفمندی
      ۲۳ و ۲۴ پرداخت یارانه نقدی و غیر نقدی خانوار‌ها و اجرای طرح حمایت معیشتی خانوار‌ها ۷۰ هزار میلیارد تومان
      ۲۵- کاهش فقر مطلق خانوار‌های تحت حمایت کمیته امداد و بهزیستی، اجرای قانون حمایت از معلولین، اجرای ماده ۶ قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت، اجرای تبصره ذیل ماده ۳۸ قانون جامع خدمات رسانی ایثارگران ۱۸ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان
      ۲۶- ماده ۴۶ قانون الحاق برخی از مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت ۲ موضوع کاهش هزینه‌های مستقیم سلامت مردم، ایجاد دسترسی عادلانه مردم به خدمات بهداشتی و درمانی، کمک به تامین هزینه‌های تامل ناپذیر درمان، پوشش دارو، درمان بیماران خاص و صعب‌العلاج که از طریق بند د ماده ۲۸ قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت ۲ اعمال می‌شود ۵۲۰۰ میلیارد تومان
      ۲۷- اجرای سایر اهداف مندرج در قانون برنامه ششم توسعه، اجرای مواد ۸ تا ۱۱ قانون هدفمند کردن یارانه ها، حق بیمه سهم دولت اقشار خاص (از جمله رانندگان حمل و نقل درون و برون شهری، قالیبافان)، کمک به رزمندگان معسر ۵ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان
      ۲۸- یارانه نان و خرید تضمینی گندم ۱۲ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان
      ۲۹- تغذیه و امور رفاهی دانشجویان ۴۰۰ میلیارد تومان
      ۳۰- تولید و اشتغال، حمل و نقل ریلی و مسکن و نهاد‌های کشاورزی و صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان و روستایی ۱۰ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان

      یارانه حمایتی مشیعتی شامل افراد بیشتری خواهد شد![به روز رسانی ۹۸/۱۱/۰۵]

      سخنگوی ستاد شناسایی مشمولان کمک حمایت معیشتی از افزایش دریافت‌کنندگان یارانه حمایت معیشتی خبر داد و گفت: افرادی که اطلاعات آنها در سایت ثبت شده است و مشمول یارانه حمایت معیشتی باشند از دهم بهمن یارانه به حساب آنها واریز می‌شود.

      حسین میرزایی با اشاره به بررسی اطلاعات افراد ثبت‌نام‌کننده در سایت hemayat.mcls.gov.ir اظهار کرد:

      بعد از اتمام مهلت ثبت‌نام از هفته گذشته بررسی اطلاعات افراد آغاز شده است و این روند همچنان ادامه دارد.

      در این مرحله اطلاعات سرپرستان خانواری که در لیست یارانه‌بگیران نقدی نبودند اما متقاضی دریافت یارانه حمایتی هستند، بررسی می‌شود و در ارتباط با مشمولیت یا عدم مشمولیت آنها در خصوص دریافت یارانه حمایتی تصمیم‌گیری و به آنها اطلاع‌رسانی خواهد شد.

      میرزایی ادامه داد: همچنین اطلاعات افرادی که یارانه نقدی دریافت می‌کنند اما مشمول یارانه حمایتی نشده‌اند نیز بررسی خواهد شد و در این زمینه نیز به آنها اطلاع‌رسانی خواهد شد که با توجه به جمع‌بندی‌ای که انجام خواهد گرفت بخشی از این افراد همزمان با دهم بهمن ماه یارانه حمایت معیشتی خود را دریافت خواهند کرد.

      سخنگوی ستاد شناسایی مشمولان کمک حمایت معیشتی در پاسخ به این پرسش که چه‌تعداد از افراد اشاره‌ شده مشمول یارانه حمایتی خواهند شد، گفت: در این زمینه اجازه بدهید تا چند روز آینده تعداد آنها اعلام شود اما مسئله‌ای که وجود دارد تعداد دریافت‌کنندگان یارانه حمایت معیشتی افزوده خواهد شد.

      وی گفت: افرادی که از دهم بهمن ماه وارد لیست یارانه‌بگیران حمایت معیشتی می‌شوند، یارانه دو ماه قبل (آذر و دی) را نیز دریافت خواهند کرد.

      ادغام یارانه نقدی و معیشتی شایعه است![به روز رسانی ۹۸/۱۰/۴]

      در هفته‌های اخیر اخباری مبنی بر ادغام این دو یارانه شنیده شده بود که باعث سردرگمی جمعی از یارانه بگیران شده بود. طبق گزارشات موثق منتشر شده تمامی اخبار مربوط به ادغام این دو یارانه طبق توضیحات زیر تکذیب شدند.

      به گفته علیرضا بیگی:

      “پرداخت یارانه و کمک‌های معیشتی نقدی در سال ۹۹ به تصویب رسیده بود و به منظور کاهش فشار ناشی از افزایش قیمت‌ها، قرار بر آن شد تا درآمد‌های ناشی از افزایش قیمت بنزین در قالب یارانه‌های معیشتی به مردم تعلق بگیرد.”

      از طرف دیگر به گفته سخنگوی سازمان برنامه و بودجه، ادغام این دو یارانه کاملا تکذیب شده است و به عنوان دو یارانه کاملا جدا و مجزا به افراد متفاوتی تعلق می‌گیرد.

      وی هم چنین درباره زمان پرداخت یارانه‌ها اعلام کرد که دلیل انتخاب زمان بندی فعلی برای یارانه‌های معیشتی این بوده است که با فرض اینکه در دهم و بیستم هر ماه یارانه معیشتی پرداخت شود و در آخر ماه نیز حقوق‌ها واریز میشود. این زمان بندی به این دلیل بوده است که در اگر در اثر سو مدیریت مخارج بیشتر از درآمد شد، با پرداخت‌های هر ۱۰ روز یک بار جبران شود.

      در محاسبه یارانه معیشتی اشتباه رخ داده است. [به روز رسانی : ۹۸/۹/۲۳]

      به دنبال تصمیم دولت برای تخصیص یارانه‌های معیشتی به وسیله افزایش قیمت بنزین، و نارضایتی‌هایی که در ادامه آن وجود داشت، عده دیگری موضوع مهم‌تری را مطرح کردند بر این اساس که تشخیص افرادی که مشمول دریافت یارانه معیشتی می‌شوند از ابتدا اشتباه بوده است. از آن‌جا که ملاک تعیین افرادی که مشمول این طرح می‌شوند، فقط درآمد بوده است مشکلات زیادی پیش آمده است. به طور مثال کسی که درآمد ماهیانه نسبتا مناسبی دارد ولی به علت گرانی و تورم، هنوز نتوانسته است خانه بخرد و با اجاره نشینی زندگی خود را می‌گذراند مشمول دریافت یارانه معیشتی نمی‌شود ولی کسی که صاحب خانه است و دیگر ملزومات مورد نیاز زندگی را دارد ولی درامد ماهیانه وی کم است، مشمول این طرح حمایتی می‌شود. در یکی دیگر از بررسی های انجام شده مشاهده شده بود که کسی که عضو هیئت علمی داشنگاه بوده است مشمول گرفتن این یارانه بوده در حالی که سرایدار همان دانشگاه نتوانسته است این یارانه را بگیرد.

      به طور خلاصه، علاوه بر کوتاهی در فرتیندهای پرداخت و…، تعیین اولیه افراد مشمول این طرح به درستی انجام نشده است که مشکلات مربوط به خودش را در پی دارد.

      واعظی:” اگر مجبور نبودیم، یارانه نمیدادیم!” [به روز رسانی ۹۸/۹/۱۶]

      رئیس دفتر ریاست جمهوری به صراحت اعلام کرد که با پرداخت یارانه چه نوع رایج آن و چه یارانه معیشتی ناشی از افزایش قیمت بنزین موافق نیستیم.

      وی با بیان جمله‌ای که در شبکه‌های اجتماعی خبرساز شده بود صحبت خود را ادامه داد. این صحبت عبارت است از : “به جای اینکه به مردم ماهی بدهیم ماهیگیری یاد بدهیم.” این جمله در شبکه های اجتماعی با واکنش های جدی مردم روبه رو شده است.

      وی ادامه داد که از فشار اقتصادی که بعضی خانوارها متحمل هستند آگاهیم و دلیل اصلی پرداخت یارانه های معیشتی هم همین است. یکی از راه هایی که به کمک آن می‌توانیم این فشارها را برای قشر کم درآمد جامعه کم کنیم، این است که از افرادی که مصرف بنزینشان بالا است هزینه آزاد آن را بگیریم و به دهک کم درآمد جامعه بدهیم تا از این طریق فشار ناشی از تحریم های اقتصادی را بر این قشر کاهش دهیم.

      پاسخ به سوال : “دلیل تاخیر در ارسال پیامک یارانه معیشتی چیست؟ “[به روز رسانی : ۹۸/۹/۱۱]

      پاسخگوی طرح یارانه های معیشتی در پاسخ به سوال بالا اعلام کردند که افرادی که در سامانه مذکور ثبت نام کرده اند اما حتی تا ۲ یا ۳ روز بعد پیامکی دریافت نکرده اند، فکر نکنند درخواست آن‌ها بررسی نشده است. وی همچنین اعلام کرد روند ارسال پیامک ها همچنان ادامه دارند و به علت بالا بودن تقاضا، افراد در صف دریافت این پیامک قرار گرفته اند. در نهایت برای همه افراد پیامکی مبنی بر این که مشمول یارانه می‌شوند یا خیر ارسال می‌شود.

      پاسخ به سوال: ” چگونگی درخواست مجدد یارانه “

      کسانی که به هر دلیلی یارانه آن‌ها قطع شده است و به همین دلیل از دریافت یارانه معیشتی نیز محروم شده‌‌اند یا ساختار خانوادگی آن‌ها به علت ازدواج یا طلاق تغییر کرده است، در صورتی که جز دهک پر درآمد جامعه محسوب نمی‌شوند میتوانند با مراجعه به شعب پلیس +۱۰ در سراسر کشور نسبت به برقراری مجدد یارانه خود اقدام کنند. وضعیت مالی این افراد با ” آزمون وسع ” بررسی می‌شود و بر اساس نتیجه آزمون در صورتی که یارانه به فرد تعلق بگیرد، وی باید نسبت به افتتاح حساب بانکی طبق دستورات اقدام کند.

      چند نفر برای برقراری مجدد یارانه اقدام کرده اند؟

      تاکنون حدود ۵ میلیون نفر برای دریافت یارانه اقدام کرده‌اند که از این تعداد فقط حدود ۴ میلیون نفر متقاضی واقعی وجود داشته است. ( سایر افراد یا سرپرست خانوار نبوده‌اند و تعدادی داده اضافی و تکراری هم بین افراد وجود داشته است. )

      پاسخ به سوال: “چگونه نسبت به عدم دریافت یارانه معیشتی اعتراض کنیم؟” [به روز رسانی ۹۸/۹/۹]

      اگر شما جز کسانی هستید که فکر می‌کنید مشمول دریافت یارانه های معیشتی می‌شوید ولی در ماه های اخیر مبلغی برای شما واریز نشده استف می‌توانید با ارسال پیامکی حاوی کد ملی سرپرست خانوار به شماره #۶۳۶۹* اعتراض خود را نسبت به این موضوع اعلام کنید.

      بعد از ارسال پیامک اگر کد ملی سرپرست خانوار به عنوان کسی که یارانه اش به هر دلیلی قطع نشده باشد، ثبت شده باشد، یک کد رهگیری برای شما فرستاده می‌شود. با ورود به سایت اعتراض به یارانه و وارد کردن کد ملی سرپرست خانوار و کد رهگیری ارسال شده، وارد صفحه ای می‌شوید. که در مرحله اول باید مواردی را تایید کنید. این موارد به شرح زیر هستند:

      با علم به اینکه یارانه معیشتی به موارد زیر تعلق نمیگرد، فرآیند را ادامه می‌دهم.

      • مناصب و مشاغل با درآمد بالا از جمله بازرگانان، پزشکان، اصناف ممتاز و درجه یک، اعضای هیئت علمی، مدیران کل و بالاتر، فرماندهان و مناصب بالاتر.
      • خانوارهایی که بیش از ۳ سفر خارجی غیر زیارتی داشته اند.
      • مالکان خودرو سواری به ارزش ۳ میلیارد ریال یا خودرو عمومی به ارزش ۴ میلیارد ریال.
      • کارفرمایان با بیش از ۲ بیمه پرداز
      • خانوارهایی که ارزش ملک آن‌ها در تهران و کلان شهرها ۱۲ میلیارد ریال و در سایر شهرها ۹ میلیارد ریال است.
      • گیرندگان تسهیلات بانکب بیش از ۳ میلیارد ریال.
      • خانوارهایی که مجموع درآمد آن‌ها از مقادیر ذکر شده در جدول زیر بیشتر است.
      تعداد اعضای خانوار حداقل درآمد سالانه ( میلیون ریال ) حداقل درآمد ماهانه ( میلیون ریال )
      ۱ ۴۸ ۴
      ۲ ۶۰ ۵
      ۳ ۷۲ ۶
      ۴ ۸۴ ۷
      ۵ نفر و بیشتر ۹۶ ۸

      پس از قبول شرایط، مشخصات فردی و آدرس و.. را وارد میکنید و دکمه ثبت درخواست بررسی مجدد بسته حمایتی را کیلیک کنید.

      از این طریق درخواست شما ثبت می‌شود و در طی ۳۰ روز بررسی می‌شود. بعد از این مدت می‎توانید جهت مشاهده نتیجه به همین سایت مراجعه کنید.

      پاسخ به سوال: “چرا یارانه معیشتی آذرماه پرداخت نمی‌شود؟” [به روز رسانی ۹۸/۹/۷]

      درحالی که طبق قوانین تصویب شده، یارانه معیشتی فقط به کمتر از ۵۰% مردم تهران تعلق میگرفت، ولی اعلام شده است که این یارانه در ماه آذر به همین عده محدود ذکر شده هم تعلق نخواهد گرفت. طبق گفته محمد باقر نوبخت ( رئیس سازمان برنامه و بودجه)

      از آن‌جا که دور اول یارانه‌های معیشتی زودتر از موعد مقرر پرداخت شده است، نوبت بعدی پرداخت به جای آذر ماه در دی ماه انجام می‌شود.

      از طرف دیگر بنا به صحبت هایی علی ربیعی ( سخنگوی دولت ):

      این موضوع کاملا طبیعی است که نیمی از مردم تهران مشمول یارانه های معیشتی نشدند. این افراد به احتمال زیاد وضعیت خوب یا نزدیک به خوبی دارند.

      پاسخ به سوال : “کسانی که سیم کارت ندارند، چطور یارانه معیشتی بگیرند؟” [ به روز رسانی : ۹۸/۹/۵]

      طبق سخنان یکی از مسئولان، برای کسانی که به هر دلیلی از جمله سن بالا و عدم توانایی کار با گوشی های همراه نتوانسته اند مراحل لازم را طی کنند. ( زیرا برای بررسی شرایط شخص لازم است درخواست با شماره موبایلی به نام سرپرست خانوار ارسال شود) راه حلی در نظر گرفته شده است.

      اعضای خانواده نزدیک این افراد می‌توانند از جانب ایشان پیامک را ارسال کنند ولی در مراحل بعدی بررسی و تصمیم گیری درباره اختصاص یا عدم اختصاص یارانه به ایشان، حضور فرد الزامی می‌باشد. بنابراین امکان سو استفاده افراد سودجو از این طرح وجود ندارد.

      نتیجه اعتراضات گسترده و حضوری مردم به عدم پرداخت یارانه معیشتی: [ به روز رسانی : ۹۸/۹/۴]

      به دنبال خبر افزایش قیمت بنزین و تقسیم درآمد ناشی از آن بین خانواده هایی با توان مالی کم، عده زیادی از مردم که قرار بود مشمول این پرداخت شوند به اعتراض حضوری در سازمان هدفمندی یارانه ها پرداختند و خواستار دریافت این مبالغ در حساب‌های بانکی خود شدند.
      یکی از اقداماتی که سازمان هدفمندی یارانه ها در این باره انجام داده است، درنظر گیری فضایی برای معترضین به عدم پرداخت یارانه بوده است. ( این فضا در طبقه همکف این سازمان واقع شده است و معترضین از این طریق می‌توانند از وضعیت یارنه خود اطلاع یابند.)

      ازدحام جمعیت برای اعتراض در سازمان هدفمندی یارانه ها

      پس از اعلام شرایط شکایت حضوری توسط سازمان هدفمندی یارانه ها، عده زیادی وارد این سازمان شدند و این امر موجب ایجاد صف‌های طولانی از معترضین در جلوی صف های پاسخ گو شده است. تردد در مسیرهای منتهی به این سازمان ها نیز به علت شلوغی مشکل شده است.

      افراد حاضر در صف‌های اعتراض، کد ملی خود را اعلام میکنند و اپراتور با وارد کردن شماره ملی آن‌ها، وضعیت یارانه های آن‌ها را مشخص و اعلام می‌کند. البته اکثر افرادی که از مراجعین بوده اند، پاسخ قاطع و قانع کننده‌ای دریافت نکرده‌اند.

      کارشناسان و مسئولان در سازمان هدفمندی یارانه ها چه پاسخی به معترضان داده اند؟

      به دلیل اعتراضات وسیع مردمی، یکی از کارشناسان سازمان هدفمندی یارانه ها اینگونه توضیح داد: ” یارانه های معیشتی ناشی از افزایش قیمت بنزین با یارانه های نقدی پرداختی به خانوارها متفاوت است و این دو پرداختی هیچ ربطی به هم ندارند. اگر هم اعتراضی به این مورد دارید فقط باید اعتراض خود را از طریق کد #۶۳۶۹* پیگیری کنید.”

      وی در ادامه سخنان خود این چنین بیان کرد که عده‌ای که در گذشته برای دریافت یارانه نقدی اقدام نکرده‌‌اند یا از دریافت آن انصراف داده اند، به اشتباه تصور نکنند که مشمول دریافت یارانه معیشتی می‌شوند و برای دریافت آن اعتراض نکنند.

      وی افزود:

      در حال حاضر امکان ثبت‌نام جدید برای سازمان هدفمندی یارانه ها وجود ندارد. این افراد می‌توانند از طریق کد دستوری اعلام شده درخواست خود را ثبت کنند تا در زودترین زمان ممکن به درخواست آن‌ها رسیدگی شود.

      او در نهایت بیان کرد که علت شلوغی بیش از حد این سازمان و اعتراضات زیاد بیشتر به دلیل دریافت یارانه معیشتی بوده است و در روند پرداخت یارانه های قبلی، اختلالی ایجاد نشده است.

       پاسخ به سوال ” چرا یارانه معیشتی دریافت نکرده ام؟ ”

      [ به روز رسانی: ۹۸/۹/۳]

      در ادامه اعلامیه‌های دولت مبنی بر واریز یارانه‌های معیشتی که ناشی از درآمد افزایش قیمت بنزین بود، اعتراضات زیادی شنیده است با این عنوان که ” با وجود اینکه ما تاکنون مشمول دریافت یارانه بوده ایم ولی یارانه طرح جدید دولت در هیچکدام از ۳ مرحله برای ما واریز نشده است”

      گروه معترض تا ۲ آذر که زمان واریز آخرین مرحله از یارانه ها بوده است منتظر مانده اند تا شاید مشمول ۳امین مرحله از واریز یارانه‌ها شوند در صورتیکه این طور نبوده است. بنا به گزارش منتشر شده از سمت سایت وزارت کار، این افراد در صورتی که فکر می‌کنند جز واجد الشرایطین دریافت این یارانه جدید هستند میبایست #۶۳۶۹* را شماره گیری کنند و درخواست خود را مطرح کنند.

        شماره گیری باید فقط و فقط توسط شماره سرپرست خانوار که در سامانه یارانه ها ثبت شده است انجام شود.

      پس از بررسی شرایط آن‌ها در صورتی که مشمول این طرح باشند، یارانه ماه جاری و ماه قبلی را هم زمان دریافت خواهند کرد. ( حداکثر زمان اعلام شده برای به طول انجامیدن این بررسی یک ماه اعلام شده است.)

       جدیدترین خبرهای یارانه های جدید: [به روز رسانی ۹۸/۹/۲]

      به دنبال معرفی طرح حمایتی دولت برای مردم با دهک‌های درآمدی پایین و به دنبال آن افزایش قیمت بنزین، این طور اعلام شده است که کمک هایی که قرار است به این خانوارها تعلق بگیرد، طی ۳ مرحله به حساب آن‌ها واریز شود. این طرح به طور کلی ۶۰ میلیون نفر را شامل می‌شود که در طی ۳ مرحله به حساب ۲۰ میلیون نفر واریز می‌شود.

      مراحل واریز یارانه های جدید به شرح زیر است:

      شماره مرحله  تعداد افراد مشمول دریافت یارانه زمان واریز یارانه ها
      ۱ ۲۰ میلیون نفر اول ۲۸ آبان
      ۲ ۲۰ میلیون نفر دوم ۳۰ آبان
      ۳ ۲۰ میلیون نفر سوم ۲ آذر

      چه کسانی مشمول طرح جدید یارانه‌های ناشی از افزایش قیمت بنزین می‌شوند؟

      عشایر و ساکنین روستاها، کارمندان و کارگران، زنان سرپرست خانوار، مددجویان بهزیستی و کمیته امداد، معلمان و مستمری بگیران که در مجموع حدود ۱۸ میلیون نفر را تشکیل می‌دهند، مشمول طرح جدید یارانه ها می‌شوند.

      یارانه‌های جدید به چه شماره حساب‌هایی واریز خواهد شد؟

      خانواده هایی که در حال حاضر مشمول دریافت یارانه هستند، نیازی به اعلام شماره حساب جدید ندارند و یارانه جدید به همان شماره حساب قبلی واریز خواهد شد.

      کسانی که فکر می‌کنند مشمول طرح جدید می‌شوند باید چه کنند؟

      به گفته حسین میرزایی: ” افرادی که فکر می‌کنند مسمول این طرح میشوند ولی هنوز برای انها وجهی واریز نشده است، می‌توانند در قالب حداکثر ۲۰۰ کلمه درخواست خود را از طریق ثبت کد ملی از طریق #۶۳۶۹* در سایتی که متعاقبا اعلام خواهد شد، عنوان کنند و از این طریق به درخواست آن‌ها رسیدگی می‌شود و در صورتی که مشمول دریافت یارانه بشوند، این مبالغ برای آن‌ها واریز خواهد شد.”

      مراقب کلاه بردرهای پیامکی باشید!

      تا قبل از اعلام بعدی خبر، هیچ‌گونه پیامکی از طرف وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با عنوان اینکه شما مشمول دریافت یارانه هستید یا خیر ارسال نخواهد شد. از این جهت تمامی پیامک های ارسال شده با این مضامین جعلی هستند و مردم مراقب باشند فریب کلاه برداران را نخورند.

      یارانه آبان ۹۸؛ چقدر است و کی پرداخت می‌شود؟ [ به روز رسانی : ۹۸/۸/۲۵]

      به دنبال اعلام شدن زمان دقیق واریز یارانه‌ها به حساب های سرپرستان خانوار، سوالاتی پیرامون این موضوع که آیا درآمد ناشی از افزایش بنزین نیز به این مقدار اضافه خواهد شد یا خیر مطرح شده است. در نیمه شب ۲۶ آبان ماه ۹۸ یارانه ماه جاری به حساب های سرپرستان خانوار واریز خواهد شد و مقدار واریزی این یارانه، طبق روال گذشته، ۴۵۵۰۰ تومان خواهد بود.

      از درآمد ناشی از افزایش قیمت بنزین، بیشتر یارانه بگیرید!

      همان طور که حسن روحانی ( رئیس جمهوری ) پیش تر اعلام کرده بود، در ادامه طرح حمایتی درنظر گرفته شده برای خانوارها و حمایت ۱۸ میلیون نفر از این طریق، نرخ افزایش بنزین اعلام شده است. این افزایش نرخ به شرح زیر است.

      نوع بنزین قیمت
      بنزین معمولی سهمیه ای هر لیتر ۱۵۰۰ تومان
      بنزین معمولی غیر سهمیه ای هر لیتر ۳۰۰۰ تومان
      بنزین سوپر هر لیتر ۳۵۰۰ تومان
      CNG بدون تغییر

      اینطور اعلام شده است که قرار است درامد ناشی از افزایش قیمت بنزین در قالب یارانه های ماهانه به حساب خانوار واریز شود. البته مقدار یارانه واریزی به نسبت تعداد افراد خانوار متغیر می‌باشد. طبق تصمیمات اخذ شده، مقادیر افزایش یارانه به نسبت تعدا اعضای خانوار طبق جدول زیر خواهد بود.

      تعداد اعضای خانوار مقدار یارانه واریزی
      یک نفره ۱۵۵۰۰۰ تومان
      دو نفره ۱۰۳۰۰۰ تومان
      سه نفره ۱۳۸۰۰۰ تومان
      چهار نفره ۱۷۲۰۰۰ تومان
      پنج نفره ۲۰۵۰۰۰ تومان

      یارانه قدیمی خود را فراموش کنید؛ یارانه جدید در راه است:( به روز رسانی ۹۸/۸/۲۱ )

      طبق سخنان رئیس جمهور ( حسن روحانی ) : با علم به این موضوع که در سال جاری مردم فشارهای زیادی را در زندگی خود متحمل شده‌اند و درآمد و مخارج آن‌ها اختلافات زیادی دارد و همچنین حدود ۱۸ میلیون نفر نیاز به مساعدت دولت دارند، طرح سال ۹۸ را به این موضوع اختصاص داده‌ایم که اطلاعاتی با جزئیات دقیق‌تر از این موضوع در روزهای آتی منتشر خواهد شد.

      حسن روحانی این موضوع را در سفر خود به یزد عنوان کرد. وی همچنین بیان داشت : قصد داریم از ماه بعدی برای هر خانوار یک طرح حمایتی در نظر بگیریم و امیدواریم این اقدام از سوی دولت بتواند برای عبور از موانع تحریم‌ها و سایر مشکلات موثر واقع شود. وی در ادامه سفر خود به کرمان و رفسنجان، در سخنرانی دیگری عنوان کرد که منابع طرح مذکور قرار است از محل اصلاح قیمت‌ حامل‌های انرژی تامین شود. این طرح توسط علی ربیعی ( سخنگوی دولت) نیز تایید شده است. طبق این طرح قرار است ۱۸ میلیون نفر از مردم از مزایای این طرح بهره‌مند شوند. پیگیری‌های اولیه این طرح انجام شده است اجرای هدفمند ان هنوز در جریان است. اینگونه بیان شده است که این طرح بر خلاف طرح های پیشین، آثار تورمی ندارد و اگر داشته باشد، این آثار به مقدار حداقل وجود خواهند داشت.

      طرح جدید یارانه ها- سخنرانی حسن روحانی در یزد

      چه خانوارهایی مشمول طرح جدید یارانه می‌شوند؟

      تعیین خانوارهایی که مشمول این طرح می‌شوند و یارانه های جدید به آن‌ها تعلق میگیرد و همچنین اجرای طرح بر عهده وزارت تعاون است. البته سازمان مدیریت و برنامه ریزی هم بر تمامی فرایند نظارت کامل دارد. یکی از برتری های این طرح نسبت به طرح های پیشین این است که در طرح جدید تلاش شده است مشکلاتی که مردم قبلا در دریافت یارانه داشته اند در طرح جدید مرتفع شوند. همچنین گفته شده است که زیرساخت این طرح آماده شده و اقدامات لازم در حساب های بانکی افراد انجام شده است. روش اجرای این نوع جدید یارانه ها و حمایت های دولتی طبق گفته وزارت رفاه در قالب خرید کالا و واریز وجه اجرا می‌شود. مسئولیت تعیین خانوارهای مشمول و اعلام روش استفاده از این تسهیلات توسط وزارت رفاه و سازمان برنامه و بودجه اعلام خواهد شد.

       

      پاسخ به سوال “چرا یارانه ام قطع شده است؟ چه کار کنم دوباره یارانه بگیرم؟”

      اگر شما هم جز افرادی هستید که یارانه شان قطع شده است و می‌خواهید جهت دریافت مجدد یارانه اقدام فرمایید، ۳ اقدام زیر را رعایت فرمایید. البته ممکن است حتی بعد از انجام مراحل زیر، شما همچنان مشمول یارانه نشوید. ( اگر جز دهک‌های پردرآمد محسوب شوید. )

      ۱- پیامک قطعی یارانه

      در ابتدا شما یک پیامک مبنی بر قطعی یارانه خود دریافت می‌کنید. حتما در اصل بودن این پیامک دقت کنید. این پیامک باید با عنوان YARANEH ارسال شده باشد. به همین دلیل به هیچیک از پیامک هایی که حاوی این عنوان نیستند اعتماد نکنید. نکته دیگر این است که پس از دریافت این پیامک نیازی به مراجعه به سایت خاصی نیست و باید به ذفاتر پیشخوان دولت الکرونیک که قسمت بعدی توضیح داده می‌شود مراجعه فرمایید. برای اطمینان هرچه بیشتر از صحت این موضوع وارد اینجا شوید و اطلاعات خود را در کادرهای خالی مانند عکس زیر وارد کنید.

      یارانه ام قطع شده. چه کنم؟

      پس از وارد کردن اطلاعات خود و کلیک بر روی دکمه تایید، شما با یکی از موارد زیر روبرو خواهید شد:

      1. مشاهده عبارت ” قطعی” : این حالت در صورتی اتفاق میوفتد که شما از دریافت یارانه محروم شده باشید.
      2. مشاهده عبارت ” ردحساب” : این حالت در صورت رخ میدهد که شما مشمول واریز یارانه هستید ولی مشکل از اطلاعات حساب بانکی شماست و باید با مراجعه با بانک جهت رفع این مشکل اقدام فرمایید.

      ۲- مراجعه به دفاتر پیشخوان دولت

      در این مرحله لازم است که فردی که سرپرست خانوار است و پیامک برای او ارسال شده است، همراه با کارت ملی جدید و شناسنامه خود به یکی از مراکر دفاتر پیشخوان دولت مراجعه کند و پس از دریافت و امضای فرمی مبنی بر اجازه دسترسی دولت به تمامی اطلاعات بانکی و مالی سرپرست خانوار، یک کد رهگیری دریافت می‌کنید. دقت کنید تا ۴۸ ساعت پس از دریافت کد باید اقدامات بعدی را انجام دهید.

      ۳- مراجعه به سایت پیگیری قطعی یارانه

      پس از دریافت کد رهگیری، وارد این سایت شوید. پس از ورود صفحه‌ای مانند عکس زیر مشاهده خواهید کرد. در این مرحله روی گزینه مشخص شده ( ادامه فرایند بعد از دریافت کد رهگیری) کلیک کنید.

      پیگیری قطع شدن یارانه- مراحل قدم به قدم

      بعد از کلیک روی این دکمه وارد صفحه زیر می‌شوید:

      یارانه ام قطع شده. چه کنم؟

      در کادر مشخص شده شماره ملی سرپرست خانوار و کد رهگیری که از مرکز پیشخوان دولت دریافت کرده اید را وارد کنید. از این طریق می‌توانید نسبت به اعتراض برای قطع شدن یارانه خود اقدام کنید.

      تکلیف یارانه بیمه دولتی مردم باید روشن شود

      طبق سخنان مدیر کل بیمه سلامت استانداری بوشهر:  طرح بیمه سلامت همگانی و به دنبال آن صدور دفترچه رایگان، تاکنون نوعی برخورداری یکسان همه افراد از یارانه دولتی بوده است و این در حالی است که هدف اولیه صرفا محدود به استفاده افراد نیازمند از این خدمات ‌می‌شده است.

      پرویز رمضانی اظهار داشته است که با وجود اینکه در زمینه طرح سلامت همگانی و صدور رایگان دفترچه، مردم تاکنون بدون احساس نیاز برای گرفتن دفترچه اقدام نمیکردند، این مسئله خود گواهی برعلت اصلی عدم پوشش بیمه سلامت  است.

      وی در ادامه سخنان خود بیان کرد: صدور دفترچه بیمه رایگان برای ساکنان شهرها از فروردین ماه سال ۹۷ متوقف شد ولی اکنون پوشش بیمه پایه سلامت برای همه مردم اجباری است ولی همه مردم لزوما مشمول دریافت یارانه نمی‌شوند.

      ملاحظات اجتماعی در واریز یارانه‌ها:

      حدودا ۱۰ سالی است که مردم ایران عادت به دریافت یارانه دارند. در مدت اخیر که نیاز برخی افراد به دریافت یارانه بیشتر شده و بی‌نیازی گروه دیگر ( دهک‌های بالای درآمدی ) به اثبات رسیده است و به دنبال آن اقدام جدی در این خصوص توسط دولت ضروری به نظر رسیده است، تصمیمات جدی در خصوص حذف یارانه این افراد اخذ شده است. اما این کار به راحتی که به نظر می‌رسید نبوده است.

      از جمله اصلی‌ترین دشواری‌هایی که در این مسیر وجود داشتند عبارتند از : شناسایی دقیق افراد با دهک‌های بالای درآمدی، تغییر حساب‌های مشمول گرفتن یارانه به دلایل مختلف، وجود درخواست‌های مختلف به طور مثال از بهزیستی و سازمان بیمه سلامت جهت تخصیص درآمد ناشی از یارانه های پرداخت نشده و..

      از جمله اشتباهاتی که در این خصوص رخ داده است عبارتند از این که طبق قرار اولیه، در هر ماه به طور حدودی ۳۵۰۰ میلیارد تومان جهت پرداخت یارانه به مبلغ ۴۵,۵۰۰ تومان خرج می‌شده است ولی با بررسی مجدد حساب‌ها، مشخص شد که از سال ۸۹ تا کنون برای ۸ میلیارد نفر یارانه با هزینه کلی ۳۶۴,۰۰۰ میلیارد واریز شده است. هزینه این مقدار در حالی بوده است که دولت با کمبود بودجه مواجه شده است و دلیل اصلی اعلام دستوری منبی بر هدفمند سازی یارانه‌ها هم همین امر بوده است.

      درحال حاضر هرماه به حساب چند نفر یارانه واریز می‌شود؟

      فرارو نیوز: طبق بیانیه مدیر عامل سازمان هدفمندی یارانه‌ها، هرماه به حساب ۷۸ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر یارانه واریز می‌شود.

      اکبر ایزدی (مدیر عامل سازمان هدفمندی یارانه ها) نیز بیان داشته است که تاکنون حدود ۸ میلیارد نفر موفق به دریافت یارانه نقدی خود شده اند و میزان پرداختی‌ها در ماه نیز در حدود ۳۵۵۰ میلیارد تومان بوده است.

      وی هم چنین در پاسخ به این سوال که بررسی و نظارت در این خصوص چگونه انجام می‌شود، پاسخ داد: با توجه به اهیمت بالای موضوع پرداخت یارانه ها، تمامی تصمیمات و اقداماتی که در جهت هدفمندی یارانه ها انجام می‌شود، براساس نظرات و مصوبات مجلس شورای اسلامی، دیوان محاسباتی کشور و سازمان بازرسی کشور تدوین می‌شود.

      درآمد حاصل از حذف یارانه سه دهک بالا به بهزیستی تعلق می‌گیرد.

      به دنبال درخواست‌های اخیر نسبت به تعلق درآمد ناشی از یارانه های حذف شده به بیمه سلامت مردم، تصمیم نهایی در این خصوص گرفته شده و بنابر آن، درآمد حاصل از از یارانه های حذف شده قرار است به مددجویان بهزیستی تعلق بگیرد.

      به گفته اسماعیل قربانی: از بین تعدادی از مراکز نگهداری کودکان کار که درگیر مسائل مختلفی هستند، مسائل مربوط به آموزش خانوادگی و سایر مشکلات کودکان کار در اولویت هستند. از این جهت منتظر اقدام دولت مبنی بر تخصیص مبالغ ذکر شده برای حل این مشکلات هستیم. وی همچین به زمان طولانی انجام رویه اداری این موضوع اشاره کرد.

      جزییات بیشتر در این خصوص به شرح زیر است:

      برنا نیوز: در سال آینده مبلغی در حدود ۲۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان جهت ایجاد اشتغال به مددجویان اختصاص یافته است که این مبالغ در قالب وام های حداکثر ۵۰ میلیون تومانی به مددجویان داده می‌شود. البته معتادانی که سابقه ترک اعتیاد را دارند نیز می‌توانند جهت دریافت اینگونه تسهیلات اقدام کنند.

      یارانه‌ های دهک‌های پردرآمد باید صرف چه بخشی شوند؟

      تسنیم: طبق اعلامیه محمد جواد کولیوند در مراسم هفته بیمه سلامت که در کرج برگزار شد، در حال حاضر حدود ۴۰ میلیون نفر از مردم ایران تحت پوشش بیمه سلامت قرار دارند و در صورت مساعدت وزرات رفاه، این تعداد قابلیت افزایش قابل توجهی خواهد داشت.

      در همین راستا طبق صحبت‌های ‌‌رئیس کمیسیون امور داخلی ‌و شوراهای مجلس شورای اسلامی، مجلس باید قانع شود تا حذف دهک‌های یارانه‌ای به سمت خدمت به مردم و در حوزه‌های‌ مورد نیاز از جمله بهداشت و درمان هدایت شود. این کار قبل تر در کشورهای اروپایی از جمله آلمان هم رخ داده است و تمام مردم آن از این طریق بیمه شده اند. وی افزود:

      ارائه خدمات بهتر به مردم بهتر از دادن پول به آن‌هاست.

      کولیوند در ادامه بیانیه فوق با ذکر این نکته که همه ایرانیان باید بیمه داشته باشند، اضافه کرد: قبل از هر چیز باید ساختار و زیرساخت‌های درست را برای این منظور فراهم کنیم. در ادامه ذکر اهمیت این موضوع، وی بیان کرد بیش از ۵۰ درصد بیمارانی که به پزشک مراجعه کرده اند و دفترچه سلامت با خود همراه داشته اند، تمامی آزمایش های لازم را انجام داده اند نگرانی از بایت هزینه آن‌ها نداشته اند.

      ملاک حذف یارانه ۲۳ میلیون نفر باقی مانده چیست؟

      تجارت نیوز: از بین ۲۴ میلیون نفری که قرار بود یارانه شان قطع شود، فقط یک میلیون نفر مشخص شده‌اند و بقیه افراد در صف انتظار هستند. سوال مهم این است که معیار اصلی در قطع یارانه های افراد باقی مانده چیست؟ از آنجا که یارانه برخی افراد به اشتباه قطع شده بود و واکنش‌های زیادی هم در این راستا رخ داده بود، انتشار خبری مبنی بر اشتباه قطع شدن یارانه‌های برخی افراد حکم تاییدی بر این واکنش‌ها بود.

      ملاک اصلی حذف یارانه ها طبق اعلان زیر اعلام شده است:

      مبنای حذف یارانه‌ها نه فقط درآمد افراد بلکه میزان هزینه‌های آن‌ها و رتبه اعتباری کسب شده در بانک های اطلاعاتی است. به این ترتیب رتبه اعتباری افراد مبتنی بر داده‌های بانک‌های اطلاعاتی مانند شاخص خانوار، جنسیت سرپرست خانوار، تعداد و مجموع ارزش خودرو، تعداد و ارزش ملک ثبت شده به نام اعضای خانوار و سرپرست، تعداد سفرهای خارجی و برخی شاخص های قابل ارائه دیگر مشخص می شود و این رتبه مبنایی بر حذف یارانه نقدی یا تداوم دریافت آن خواهد بود.

      یارانه چه افرادی تا پایان آبان ماه قطع خواهد شد؟

      تسنیم: در جواب به سوال پرتکرار افرادی که نگران قطع شدن یارانه های خود تا پایان آبان ماه هستند، لازم به ذکر است که طبق الزام مقرر شده از سوی دولت برای حذف یارانه های افراد پر درآمد، در ماه‌های “مهر و شهریور” در مجموع یارانه یک میلیون و یکصد هزارنفری که از افراد پر درآمد جامعه محسوب می‌شدند، قطع گردیده است.

      طبق آمارهای اعلام شده، برای صرفه جویی ۷ هزار میلیارد تومانی در پرداخت یارانه ها، نیاز است که پرداخت یارانه به ۲۴ میلیون نفر از افراد پر درآمد جامعه، لغو شود که از این ۲۴ میلیون نفر در ۲ماه گذشته، تنها یارانه یک میلیون و یکصد هزار نفر حذف شده است. دولت برای حذف ۲۳ میلیون نفر باقی مانده فقط ۵ماه فرصت دارد.

      درحالی که کمتر از ۲۰ روز به زمان پرداخت یارانه های آبان ماه باقی مانده است، هنوز اطلاعات دقیقی مبنی بر اینکه چه کسانی این ماه جز یارانه بگیرها محسوب می‌شوند و چه کسانی مشمول آن نمی‌شوند، در دسترس نیست.

      در روزهای اخیر، اختلاف نظرهای زیادی بین سازمان هدفمندی یارانه ها و ستاد تبصره ۱۴ قانون بودجه درباره حذف یارانه ها به وجود آمده است. موضوع اصلی این اختلاف، حذف یارانه جمعیتی ۱۰ هزار نفری است که در نتیجه بحث مشخص شد که یارانه نقدی خانوارهای غیر متمولی که در شهریور ماه به علت ردحساب قطع شده بود، پرداخت نخواهد شد.

      توضیحات زیر از طرف سازمان هدفمندی یارانه‌ها در خصوص ” عدم واریز یارانه تعدادی از سرپرستان خانوار در شهریور ماه” اعلام شده است:

      این اطلاعیه در پاسخ به برخی اعتراضات در باره عدم واریز یارانه‌های حدود ۱۰هزار نفر در شهریور ماه بوده است که بر اساس آن:

      به دلیل آنکه هر ماه، شاهد تغییراتی در حساب‌های بانکی، تغییر سرپرستان خانوار و یا تفکیک آن‌ها به واسطه ازدواج یا جدایی (طلاق)، تغییر در تعداد اعضای خانوار (تولد و مرگ) و… هستیم و همچنین از آن‌جا که فرایند محاسبه و پرداخت یارانه ها ماهانه انجام میشود، تعداد کمی از خانوارها؛ حدود کمتر از ۱۰,۰۰۰ نفر از سرپرستان خانوار در زمان واریز مبالغ یارانه، موفق به دریافت مبالغ واریزی نمی‌شوند که در اصطلاح به آن رد حساب گفته میشود که به معنی عدم وجود حساب بانکی معتبر در سامانه رفاهی است. در نتیجه یارانه ماه مذکور برای آن‌ها واریز نمی‌شود.

      از این رو لازم است تا سرپرستان این خانوارها، تا قبل از ماه آینده اقدام به معرفی شماره حساب بانکی معتبر کنند. تا مجددا در لیست پرداخت یارانه قرار گیرند.

      لازم به ذکر است بر اساس ماده (۱۰) آیین نامه اجرایی ماده (۷) قانون هدفمندکردن یارانه ها، در صورت اصلاح شماره حساب و موارد دیگر، فقط پرداخت های یارانه مربوط به ماه های آتی صورت خواهد گرفت.

      رادیو فردا: به دنبال اعلامیه پیشین دولت مبتنی بر قطع یارانه حدود ۸۰۰,۰۰۰ نفر از دهک‌های درآمدی بالا از مهرماه ۹۸، بر اساس گزارشات منتشر شده از واریز یارانه مورخ چهارشنبه ۲۷ شهریورماه، یارانه ۲۰۰,۰۰۰ نفر قطع شده است.

      لیست این افراد ( دهک‌های پر درآمد جامعه) بر طبق گفته مسئول وزارت کار، به سازمان هدفمندی یارانه تحویل داده شده‌اند. طبق گفته آقای محمد شریعتمداری، وزیر تعاون و کار و رفاه اجتماعی: وظیفه شناسایی درآمدهای دهک بالا قرار است به عهده سازمان‌های زیر قرار بگیرد.

      • وزارتخانه‌های تعاون، کار و رفاه اجتماعی
      • وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات
      • سازمان برنامه و بودجه

      از طرفی به گفته نماینده مجلس و رئیس هیئت تفحص از سازمان هدفمندی یارانه‌ها ( جبار کوچکی زاده) :

      نزدیک به ۷۸ میلیون نفر یارانه نقدی دریافت می‌کنند که باید نزدیک به ۲۰ میلیون نفر آن‌ها به‌ دلیل زندگی در خارج از ایران یا تعلق به دهک‌های بالای جامعه حذف شوند.

      علی ربیعی نیز که سخنگوی دولت است در روز چهارشنبه مورخ ۲۷ ام شهریور اعلام کرد:

      با وجود این‌که حذف یارانه ثروتمندان شروع شده، شمار مشمولان حذف یارانه در حدود صدک و بیش از ۷۰۰ هزار نفر است و درآمد این افراد «در سال بالای میلیارد» بوده است.

      وی افزود که در ماه آینده نیز روند حذف یارانه‌بگیران ادامه خواهد داشت.

      شیوه اجرای قانون هدفمندسازی یارانه‌ها، از زمان شروع تا امروز، همواره با انتقادهای بسیاری مواجه بوده است و انتظار میرود این روند ادامه داشته باشد.

      خانواده‌های جدیدی برای حذف یارانه پیدا کردیم!!! موج جدید حذف یارانه ها در راه است.

      حسین میرزایی در گفتگو با خبرنگار مهر، گفت: با توجه به اینکه در دقت شناسایی وضعیت مالی خانوارها، حساسیت ویژه‌ای وجود دارد، علاوه بر استفاده از پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان، در حال تلاش برای توسعه شناسایی وسع مالی اشخاص حقیقی از طریق دسترسی به سامانه‌های مرتبط با اشخاص حقوقی در وزارت صمت هستیم.

      وی ادامه داد: در همین زمینه، تفاهم نامه‌ای با وزارت صنعت، معدن و تجارت نهایی شده تا پس از انعقاد آن، از ظرفیت سامانه رتبه بندی اشخاص حقوقی استفاده کنیم؛ طبیعتا ممکن است یک شخص حقیقی، به عنوان عضو هیأت مدیره در شرکتی فعالیت داشته باشد که این اطلاعات از طریق این سامانه قابل احصا خواهد بود، لذا برای اینکه بتوانیم وسع مالی اشخاص حقیقی را با دقت بالاتر شناسایی کنیم، اطلاعات این سامانه می تواند بسیار موثر واقع شود.

      سخنگوی ستاد اجرایی تبصره ۱۴ بودجه، با بیان اینکه این آمادگی برای انعقاد هر چه سریعتر تفاهم نامه با وزارت صنعت، وجود دارد و به زودی اجرایی خواهد شد، درباره آخرین وضعیت رسیدگی به اعتراضات قطع یارانه نقدی در شهریورماه گفت: بر اساس آمار، از کل خانوارهایی که یارانه آنها قطع شده فقط ۶.۷ درصد پس از مراجعه به دفتر پیشخوان و سپس ورود به سامانه «یارانه ۱۰» اعتراض خود را ثبت کردند که این درصد پایین، نشان دهنده دقت بالا در شناسایی خانوارهای پردرآمد است.

      میرزایی با تاکید بر اینکه اعتراضات به قطع یارانه نقدی شهریورماه، تقریبا به پایان رسیده است، درباره وضعیت برقراری یارانه خانوارهایی که به دلیل مشکل حساب بانکی آن ها، یارانه شان توسط سازمان هدفمندی واریز نشده بود نیز، گفت: به شدت پیگیر برقراری یارانه این خانوارها هستیم؛ چراکه این گروه اغلب جزو دهک‌های پایین درآمدی قرار داشتند و بیش از ۸۰ درصد از تماس هایی که با سامانه تلفن گویای ستاد اجرایی گرفته شود، مربوط به این افراد بود.

      میرزایی با اشاره به اینکه سازمان هدفمندی با ارسال پیامک به این خانوارها اعلام کرده بود که به بانک مراجعه و حساب خود را اعلام کنند، گفت: ستاد اجرایی تبصره ۱۴ پیگیر این امر بود که بلافاصله پس از مراجعه سرپرست این خانوارها به بانک و اعلام حساب، یارانه به حسابشان واریز شود که در نهایت، قرار شد سازمان هدفمندی، یارانه شهریورماه و مهرماه آنها را به صورت یکجا، به حسابشان واریز کند.

      وی درباره دور جدید قطع یارانه نقدی دهک های درآمدی بالا گفت: در این خصوص خانوارها شناسایی شدند و آمادگی قطع یارانه نقدی آنها وجود دارد؛ اما منتظر تصمیم گیری و اعلام دولت در این زمینه هستیم و پس از فراهم شدن شرایط اطلاع رسانی خواهد شد.

      سخنگوی ستاد اجرایی تبصره ۱۴ بودجه تاکید کرد: علیرغم آماده بودن همه شرایط برای اجرای تکلیف قانونی مجلس و حذف یارانه سه دهک بالای درآمدی، به جهت حساسیت‌های موجود در جامعه، بالا بردن دائمی دقت شناسایی و جلب نظر موافق دستگاه های مختلف از جمله نمایندگان مجلس شورای اسلامی نسبت به بالابودن دقت، فعلا به صورت «صدک» یارانه نقدی خانوارهای مشمول حذف یارانه نقدی را حذف خواهیم کرد.

      این نظرسنجی که به سفارش پژوهشکده مطالعات توسعه جهاددانشگاهی توسط مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران(ایسپا) انجام شده، به صورت ملی و با حجم نمونه ۴۵۰۹ نفر در نقاط شهری و روستایی کشور انجام شده و قابل تعمیم به کلیه شهروندان بالای ۱۸ سال سراسر کشور است.

      ۵۱ درصد نمونه مرد و ۴۹ درصد زن بوده‌­اند. ۳۰.۸ درصد پاسخگویان در رده سنی ۱۸ تا ۲۹ ساله، ۴۲.۵ درصد دررده سنی ۳۰ تا ۴۹ ساله و ۲۶.۶ درصد نیز در رده سنی بالای ۵۰ سال بوده‌­اند.

      نتایج نظرسنجی نشان می­‌دهد در مواجهه با سؤال «اگر جای دولت بودید، برای پرداخت یارانه نقدی در شرایط فعلی، کدام یک از سیاست‌های زیر را اجرا می‌کردید؟» ۴۹.۳ درصد پاسخگویان گزینه «حذف یارانه خانوارهایی که در ماه درآمد زیادی دارند» را انتخاب کرده‌­اند و ۱۷.۲ درصد نیز اعلام کرده‌­اند یارانه همه افراد جامعه به جز افرادی که شدیداً نیازمندند باید حذف شود.

      ۲۹.۵ درصد نیز معتقدند روند فعلی باید ادامه پیدا کند و یارانه به همه افرادی که الان یارانه می­‌گیرند باید داده شود. ۴ درصد پاسخگویان نیز پاسخ مشخصی به این سؤال نداده‌­اند.

      نتایج این نظرسنجی نشان می­دهد بین نظر ساکنان روستاها با ساکنان شهرها تفاوت چندان زیادی وجود ندارد به این ترتیب که ۲۹.۳ درصد شهری‌­ها و ۳۰.۳ درصد روستایی‌­ها خواهان این هستند که یارانه به همه افراد پرداخت شود. همچنین ۴۸.۲ درصد شهری‌­ها و ۵۲.۳ درصد روستایی­‌ها معتقدند یارانه خانوارهایی که درآمد زیادی دارند باید حذف شود و در نهایت ۱۸ درصد شهری‌­ها و ۱۴.۹ درصد روستایی­‌ها معتقدند باید یارانه همه به جز افرادی که شدیداً نیازمندند حذف شود. همچنین تفاوت معناداری بین نظر کسانی که سرپرست خانوار بوده­‌اند و کسانی که سرپرست خانوار نبوده­‌اند در این زمینه وجود ندارد.

      در ادامه نظرسنجی در یک سؤال باز (بدون ارائه گزینه) از پاسخگویان پرسیده شده است: «اگر قرار باشد یارانه پولدارها قطع شود، به نظر شما خانوارهای چهار نفره ای که درآمد آنها بیش از چند میلیون تومان باشد باید حذف شوند؟» این سؤال با دو سناریوی «در صورتی که مالک منزل مسکونی باشد» و «در صورتی که مستأجر باشد» از پاسخگو سؤال شده است.

      نتایج نظرسنجی حاکی از آن است که در سناریوی دارای منزل مسکونی، ۲.۲ درصد گفته‌­اند اگر خانواده­‌ای دو میلیون یا کمتر در ماه درآمد داشته باشد یارانه­‌اش باید قطع شود.

      ۶.۷ درصد درآمد بین ۲ تا ۳ میلیون، ۱۱.۴ درصد درآمد بین ۳ تا ۴ میلیون، ۱۹.۳ درصد درآمد بین ۴ تا ۵ میلیون، ۱۲ درصد درآمد بین ۵ تا ۶ میلیون، ۹.۶ درصد درآمد بین ۶ تا ۷ میلیون، ۹.۲ درصد درآمد بین ۷ تا ۸ میلیون، ۱.۸ درصد درآمد بین ۸ تا ۹ میلیون، ۱۴.۹ درصد درآمد بین ۹ تا ۱۰ میلیون، و ۸ درصد درآمد بالای ۱۰ میلیون تومان را به عنوان معیار حذف یارانه پردرآمدها بیان کرده­‌اند. ۱.۳ درصد نیز گفته­‌اند یارانه­‌ها اصلاًنباید قطع شود و ۳.۶ درصد نیز به این سناریو پاسخ مشخصی نداده­‌اند.

      میانگین نظر پاسخگویان در این سناریو ۷۳۳۵۰۰۰ تومان و میانه نظر پاسخگویان ۶ میلیون تومان است به عبارت دیگر نیمی از پاسخگویان عددی کمتر از ۶ میلیون و نیمی دیگر عدد بالاتر از ۶ میلیون را به عنوان مبنای حذف یارانه پردرآمدها در سناریویی که فرد دارای منزل مسکونی باشد اعلام کرده­‌اند.

      در سناریوی دوم یعنی «در صورتی که خانوار مستأجر باشد» ۰.۹ درصد گفته­‌اند اگر خانواده­ای دو میلیون یا کمتر در ماه درآمد داشته باشد یارانه­‌اش باید قطع شود. ۲ درصد درآمد بین ۲ تا ۳ میلیون، ۶.۲ درصد درآمد بین ۳ تا ۴ میلیون، ۱۱ درصد درآمد بین ۴ تا ۵ میلیون، ۱۱.۸درصد درآمد بین ۵ تا ۶ میلیون، ۱۲.۶ درصد درآمد بین ۶ تا ۷ میلیون، ۱۱.۴ درصد درآمد بین ۷ تا ۸ میلیون، ۵.۳ درصد درآمد بین ۸ تا ۹ میلیون، ۱۱.۳ درصد بین ۹ تا ۱۰ میلیون و و ۲۰.۴ درصد درآمد بالای ۱۰ میلیون تومان را به عنوان معیار حذف یارانه پردرآمدها بیان کرده­‌اند. ۱.۵ درصد نیز گفته­‌اند یارانه­‌ها اصلاًنباید قطع شود و ۵.۶ درصد نیز به این سناریو پاسخ مشخصی نداده‌اند.

      طبق اعلام ایسپا، میانگین نظر پاسخگویان در این سناریو ۹۰۹۹۰۰۰ تومان و میانه نظر پاسخگویان ۸ میلیون تومان است به عبارت دیگر نیمی از پاسخگویان عددی کمتر از ۸ میلیون و نیمی دیگر عددی بالاتر از ۸ میلیون را به عنوان مبنای حذف یارانه پردرآمدها در سناریویی که فرد دارای منزل مسکونی باشد اعلام کرده­‌اند.

      خط فقر باید مبنای حذف یارانه ها باشد!! (به روزرسانی ۲۰/۷/۹۸)

      به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فارس، در ابتدای ماه جاری طبق قانون بودجه، یارانه حدود ۲۰۰ هزار خانوار حذف شد. بحث و گفتگوهای بسیاری در باب قانون فوق در بین کارشناسان و رسانه‌­ها جاری بوده و هست. فارغ از اینکه این طرح چقدر توانسته است صحیح و هدفمند اجرا شود سوالی که کمتر به آن پرداخته شد آن است که آیا معیار و روش شناسایی خانوارهای پردرآمد که توسط دولت در پیش گرفته شده است معیاری علمی است یا نه؟ و اینکه چرا دولت و مجلس تصمیم گرفتند در این مرحله تنها ۳۰ درصد از دهک­های درآمدی یا به عبارتی تنها سه دهک را حذف کنند و نه کمتر یا بیشتر؟ در این خصوص گفت‌وگوی کوتاهی با حسین صمصامی مدرس و عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی انجام دادیم.

      این استاد دانشگاه با بیان اینکه دهک معیار منطقی و علمی برای حذف یارانه‌­ها نیست توضیح داد: معیار دهک­‌بندی خانوارها اینگونه است که ابتدا کل درآمد یا هزینه خانوارها را از کوچک به بزرگ طبقه‌­بندی کرده و ۱۰درصد ۱۰درصد خانوارها را جدا می­کنند که هر ده درصد یک دهک بشمار می­آید.

      وی ادامه داد: بر این اساس ممکن است افرادی در دهک‌­های یک و دو قرار گیرند که درآمدهایی شبیه و مساوی داشته باشند ولی چون ده درصد اول بسته شده است این افراد در دهک دوم قرار خواهند گرفت. بنابراین ممکن است نه تنها درآمدهای خانوارهایی که در دو دهک مختلف قرار دارند با هم مساوی باشد بلکه مرز بین دهک­‌ها هم بسیار ناچیز یا گاهی برابر است. با این توصیف به عقیده من دهک مبنای علمی برای حذف یارانه نیست.

      صمصامی معیار مناسب­تر را محاسبه خطر فقر اعلام کرد و گفت: تنها راه شناسایی خانوارها درست کردن بانک­های اطلاعاتی است بطوریکه این بانک­ها شامل اطلاعات مربوط به گردش حساب­ها، پرداخت حقوق، فعالیت افراد در بازار آزاد، خرید و فروش ملک، خودرو، ارز، سکه و زمین باشد. سپس بر مبنای این اطلاعات درآمد هر خانوار محاسبه و در مرحله بعد حداقل نیازهای هر فرد چه خوراک و چه غیرخوراک براورد شود. خط فقر محاسبه شده از این روش را مبنای حذف خانوارهای پردرآمد قرار دهیم بطوریکه خانواری که درآمدش بسیار بالاتر از خط فقر است از دریافت یارانه محروم شود. تنها در این صورت یارانه­‌ها هدفمند حذف خواهند شد.

      وی با بیان اینکه در بعضی از شهرهای ایران حدود ۶۰ درصد از خانوارها زیر خط فقر هستند، گفت: طبق محاسبات خط فقر در تهران تنها از منظر خوراک برای هر فرد متوسط حدود ۴۰۰هزار تومان در ماه است که این رقم بسته به نوع خانوار از منظر جنسیت و ترکیب سنی متفاوت است. بر این اساس یک خانوار سه نفره در ماه باید یک میلیون و ۲۰۰هزار تومان درآمد داشته باشد تا تنها بتواند نیازهای خوراکی خود را تأمین کند. براساس ضریب انگل ۳۰درصد از کل بودجه خانوار را خوراک تشکیل می­دهد که در اینصورت رقمی بالغ بر ۳میلیون و ۶۰۰ هزار تومان می‌­شود.

      وی با تأکید بر اینکه پس از افزایش قیمت­ها این حداقل بیشتر شده است توضیح داد: در خرداد ماه سال ۹۷ حداقل خوراک هر فرد در ماه حدود ۲۰۷ هزار تومان بود که در سال جاری این رقم دو برابر یعنی ۴۰۰ هزار تومان شده است. با این اوضاع سخت اقتصادی دولت باید با دقت بسیار زیادی اقدام به شناسایی و حذف دهک­ها نماید تا بی اعتمادی و نارضایتی در جامعه ایجاد نشود.

      این استاد دانشگاه با بیان اینکه اطلاعات پایگاه رفاه ایرانیان برای شناسایی خانوارها بسیار دقیق است، افزود: بهتر است دولت رویه خود را ادامه داده و به مرور خانوارها را حذف نماید چراکه این پول برای این خانوارها با توجه به گردش حسابی که دارند پولی بحساب نمی‌­آید ولی برای خانوارهای زیر خط فقر واقعا تعیین‌­کننده است.

      صمصامی ادامه داد: دولت باید اشراف دقیقی از وضعیت خانوارهایی که نیازمند حمایت هستند داشته باشد. همانطور که باید هدفمند حذف کنیم باید منابع آزاد شده را نیز هدفمند تخصیص دهیم. بخشی از آن را به شکل وجوه در اختیار به خانوارها وام دهیم تا ابزار تولید تهیه کنند، بخش دیگری از آنرا به خانوارهای بدسرپرست و آن­هایی که مریض دارند نقدی کمک شود. در کل به نظر من پرداخت یکسان و برابر به همه راهکار صحیحی نیست. توجه کنیم که مشکلات خانوارها با هم متفاوت است و باید به هر خانوار براساس پتانسیلی که دارد کمک کرد.

      در پایان صمصامی با تأکید بر حذف یارانه پردرآمدها گفت: با طرح حذف موافقم تنها باید توجه کرد که حذف هدفمند باشد و منابع آزاد شده آن هم هدفمند تخصیص یابد. براساس تئوری­ بهینه پارتو می­توانیم طوری یارانه را به افراد نیازمند تخصیص دهیم که وضع آن­ها بهتر شده درحالیکه وضع سایر افراد جامعه ثابت بماند.

      زمان واریز یارانه های مهر ماه ؟؟ (به روزرسانی ۲۰/۷/۹۸)

      ساعت ۲۴ روز جمعه ۲۶ مهرماه به حساب سرپرستان خانوار‌ها واریز می‌شود، گفته می‌شود مبلغ این سری از پرداخت یارانه نیز ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان است.

      آیا یارانه اجاره نشین ها حذف میشود؟ (به روزرسانی ۱۸/۷/۹۸)

      همه چیز درباره یارانه ها - نحوه دریافت یارانه نقدی

      به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، بازار داغ حذف یارانه بگیران این روز‌ها محافل عمومی را رونق بخشیده است به نوعی که روزانه بیش از ۱۰ تا ۲۰ کانال خبری، هشتک یارانه بگیران و یا حذف یارانه میلیاردرها را دست به دست می‌چرخانند.

      حرف و حدیث‌های بسیار زیادی نیز این بین توجه عموم را به خود جلب کرده است، از شکایت یک مدیر دولتی به حذف یارانه اش تا اجاره نشینانی که ماهیانه ۲۰ میلیون تومان اجاره می‌پردازند، از خطر حذف یارانه افرادی که گرفتار دام سودجویان برای اجاره حساب، کارت ملی و کارت بازرگانی قرار گرفته اند تا فردی که ۲۰۰ خودرو با نامش وارد کشور شده است!ستاد برنامه و بودجه کشور به همراه وزارت  تعاون، کار و رفاه اجتماعی با محوریت سازمان هدفمند سازی یارانه‌ها به نوعی چرخ دنده حرکت جدی دولت برای یارانه بگیران میلیاردر و یا میلیونر به شمار می‌روند. اما چرا این بین افرادی که تمکن مالی بالایی نیز دارند از حذف یارانه خود شاکی هستند جای بسی تعجب است.

       
      با وجود اینکه دولت در پی حذف یارانه بیش از ۲۴ میلیون نفر از پردرآمدان جامعه است، اما در این فصل ۷۰۰ هزار نفر مورد هدف قرار گرفته اند که با حذف این تعداد به عبارتی ۳۱ میلیارد و ۸۵۰ میلیون تومان از یارانه پرداختی از هر ماه کاسته خواهد شد که بناست صرف امور عمرانی کشور شود.
       
      به همین منظور به سراغ اصلی ترین نهاد و مسئول در امر حذف یارانه بگیران رفتیم تا به طور مفصل به موضوعات استثنائی حذف یارانه بگیران پردرآمد بپردازیم.
       

      تکلیف متوفیان و مقیمان خارج از کشور در فرآیند حذف یارانه‌ها/ سقف تراکنش خانواده‌های یک تا ۵ نفری جهت حذف یارانهحسین میرزایی، سخنگوی ستاد اجرایی تبصره ۱۴ قانون بودجه ۹۸ در گفت وگو با خبرنگار اقتصاد و انرژیگروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به گزارش هفته گذشته باشگاه خبرنگاران جوان مبنی بر تاثیر تراکنش های مالی حساب‌های اجاره، کارت بازرگانی صوری و … بر حذف یارانه افراد مورد سوءاستفاده قرار گرفته، گفت: موارد مختلفی در مسیر حذف یارانه افراد پر درآمد دیده می‌شود که سعی داشتیم به جزئیات و ریز آن‌ها اشاره‌ای نکنیم، پس از آغاز فرآیند ارسال پیام برای حذف یارانه ها، چندین هزار پیامک دریافت کرده ایم که برای بررسی آن‌ها تعداد ۲۰ نفر را مامور کرده ایم تا به تک تک سوالات پاسخ قانونی و منتقی داده شود.

      او ادامه داد: در همین مسیر این ۲۰ کارشناس، دلایل مطرح شده از طرف شاکیان را دسته بندی کرده و به مسئولان مربوط گزارش می‌کنند تا در نهایت راه حلی برای آن‌ها تعبیه شود.

       

      این مقام مسئول بیان کرد: در مسیر بررسی داده‌ها و ریزداده‌های بانک‌های اطلاعاتی موجود، تاکنون موردی تحت عنوان سو استفاده از کارت بازرگانی یا هویت فردی برای دریافت کارت بازرگانی گزارش نشده است.

      او ادامه داد: در یکی از روستا‌های محروم چابهار فردی گردش مالی ۵ میلیارد داشته است فردی که درآمد مالی آنچنانی ندارد، اما در طول یک سال چنین تراکنشی برای او ثبت می‌شود قطعا باید مورد بررسی‌های دقیق تری قرار بگیرد.

      سخنگوی ستاد اجرایی تبصره ۱۴ قانون بودجه ۹۸ تشریح کرد: بررسی شرایط زندگی افراد تنها به گردش مالی آن‌ها ختم نمی‌شود، شاخص‌های مختلفی درخصوص رتبه بندی افراد وجود دارد که در رسانه‌ها بار‌ها آن را ذکر کرده ایم، افرادی در این مرحله یارانه آن‌ها حذف شد و معترض نیز شدند طی اطلاعات مالی، ۸۰۰ میلیون تومان گردش مالی داشتند.

      چه سقف از هزینه مشمول حذف یارانه می شود؟

      او بیان کرد: فاکتور قطعی برای حذف متوسط مجموع تراکنش‌های خرید اعضا خانوار برای ۴ ماه ابتدای سال ۹۸ بوده است. خانوار‌ها به ۴ دسته تقسیم می‌شوند. خانواده یک نفره بالای ۴ میلیون تومان، ۲ نفره ۵ میلیون تومان، ۳ نفره ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، ۴ نفره ۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، ۵ نفره ۸ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و از این تعداد بیشتر نیز به ازای هر نفر ۵۰۰ هزار تومان به این سقف اضافه می‌شود.

      میرزایی ادامه داد: اگر این هزینه رد شود از یارانه بگیران حذف می‌شوند. اما چرا ما تراکنش خرید را لحاظ کرده ایم، به این علت که امکان دارد فرد مجبور به پرداخت اقساط، کارت به کارت و … باشد که ما با هیچ کدام از این عوامل کارت نداریم چرا که وظیفه قانونی ما وظیفه شخم زنی در روند مالی افراد را تعریف نمی‌کند.

      او گفت: اما زمانی که فرد برای خرید به فروشگاهی مراجعه کرده و با کارت خرید می‌کند متوجه می‌شویم میزان درآمد و تراکنش‌های افراد بالا و یا پایین است. در نتیجه اقدام دقیق‌تری در این زمینه اعمال می‌کنیم. تعداد حذف شوندگان از لیست یارانه بگیران در حال حاضر همان ۷۰۰ هزار نفر اعلام شده است.

      اجاره نشینان یا خوش نشینان!؟

      این مقام مسئول  بیان کرد: این بین افرادی در منطقه یک تهران ساکن هستند شاکی به حذف یارانه خود می‌شوند در حالی که استطاعت مالی آن‌ها خوب است. در ادامه مدعی می‌شوند که در حال تعمیر منزل هستیم و نیازمند یارانه، اما جای سوال اینجاست در محله‌ای که هر متر مربع واحد مسکونی بین ۲۰ تا ۳۰ میلیون تومان است آیا تعمیرات نیازمند هزینه گزاف نیست؟ قطعا فرد استطاعت مالی خوبی را داشته که توان تعمیر منزل را هم دارد.

      او ادامه داد: دلایلی که برای عدم حذف یارانه افراد پر درآمد مطرح می‌شود متاسفانه منطقی نیست و ما دائم در حال بررسی علل به صورت دقیق‌تر هستیم تا مبادا حقی از جامعه‌ای تضعیف شود.

      میرزایی در پاسخ به این سوال که آیا اجاره نشینان هم مشمول حذف یارانه ها می شوند؟ گفت: اجاره نشین‌ها هم در صف حذف شوندگان یارانه شاید قرار بگیرند چرا که من از شما سوال می‌کنم فردی که ماهیانه به میزان ۲۰ میلیون تومان اجاره پرداخت می‌کند آیا توانایی مالی وی کم است؟ نیاز این افراد به ۴۵ هزار تومان الزامی است؟ قطعا جواب منفی است و حذف یارانه این افراد با عدالت و انصاف شرعی و قانونی انجام خواهد شد.

      او ادامه داد: افرادی که در این مسیر قرار دارند از نظر رتبه بندی اعتباری وضع خوبی دارد و در دهک پردرآمد قرار دارد، یکی از شاخص‌هایی که این افراد را مشمول حذف یارانه قرار داده است سکونت در مناطق مرفه شهرهاست.

      سخنگوی ستاد اجرایی تبصره ۱۴ قانون بودجه ۹۸ اظهار کرد: در ادامه بررسی‌ها همین اجاره نشینی که ۲۰ میلیون تومان اجاره می‌دهد، شاکی است که از جمع ۴۰ میلیون تومان تراکنش در ماه ۲۰ میلیون تومان بابت اجاره پرداخت شده است! در حالی که ۲۰ میلیون گردش دیگر بر اساس در آمد وی صورت گرفته است.

      او گفت: مسئله‌ای که وجود دارد این است که سازمان امور مالیاتی کشور مدعی فرار ۵۰ هزار میلیارد تومان از پرداخت مالیات است. سناریو‌های فرار مالیاتی از طریق کم اظهاری درآمد و استفاده از حساب شخصی به جای حساب تجاری است. یعنی در برخی موارد مشاهده شده است که حسابدار شرکتی است و با حساب شخصی کار تبادلات مالی را انجام می‌دهد که خود به نوعی بی نظمی اداری و فرار از مالیات است.

      سخنگوی ستاد اجرایی تبصره ۱۴ قانون بودجه ۹۸ در واکنش به سوال یکی از هموطنان در قسمت نظرات گزارش(کارت بازرگانی یکبار مصرف با طعم حذف یارانه/ اجاره حساب به قیمت ۵۰۰ میلیارد تومان مالیات!)  بیان کرد: بازنشستگان نیز دارای دسته بندی هستند، بازنشسته‌ای داریم که به هنگام بازنشستگی خود با دریافت کارت بازرگانی مشغول تجارتی میلیاردی است و مشمول حذف یارانه می‌شود، اما از طرفی نیز بازنشسته‌ای را هم می‌بینیم که تنها ماهیانه حقوق خود را دریافت می‌کند زندگی کاملا معمولی را اداره می‌کند که در نتیجه وی مشمول حذف یارانه نمی‌شود.

      چگونه یارانه قطع شده را برگردانیم؟

      به گزارش تجارت‌نیوز، شب گذشته با واریز یارانه شهریور ماه مشخص شد که تعدادی از یارانه‌بگیران از لیست دریافت یارانه حذف شده‌اند. خبرگزاری مهر تعداد این افراد را ۲۰۰ هزار نفر اعلام کرده است. با توجه به این اتفاق گزارشی که در ۱۸ دی ماه پارسال (توسط روزنامه شهروند) درباره نحوه پیگیری قطع یارانه افراد منتشر شده و تجارت‌نیوز بازنشر کرده بود، مجددا منتشر می‌شود.

      یارانه ۴۵‌هزار و ۵٠٠تومانی خانوار سال‌هاست با حواشی بسیاری همراه بوده و طی چند دوره اخیر مشکلات زیادی در زمینه پرداخت یا قطع و وصل یارانه سرپرستان خانوار ایجاد شده که در این میان کمتر مسئولی پاسخگوی مشکلات در زمینه پرداخت یارانه بوده است و همواره از شب پرداخت یارانه به‌عنوان مصیبت عظمای دولت یاد می‌شود.

      از زمان شروع واریز یارانه دولت با طرح‌های متفاوتی از دهک‌های پردرآمد جامعه درخواست انصراف از دریافت یارانه را کرده است که این امر با استقبال اندکی از سوی سرپرستان خانوار روبه‌رو شد و به‌علاوه تعدادی از یارانه‌بگیران براساس ضوابطی که در وزارت کار تعیین شده بود، از لیست دریافت یارانه در سال‌های اخیر خط خوردند که درمیان این افراد بسیاری که نیازمند به همین ۴۵‌هزار و ۵٠٠تومان بوده‌اند، از لیست به اشتباه خط خورند و هنوز هم نتوانسته‌اند به گردونه دریافت یارانه بازگردند و تنها راه بررسی شرایط این افراد از طریق سامانه  صورت می‌گیرد و افراد با واردکردن اطلاعات سرپرستان خانوار باید در انتظار بررسی مجدد از سوی وزارت کار و سپس درصورت تأیید دریافت پیامک برای وصل مجدد یارانه باشند.

      یارانه‌بگیرانی که به هر دلیل یارانه‌شان قطع شده است، باید به سایتی که وزارت رفاه اعلام کرده، مراجعه کنند. هنوز قطع یارانه‌ها به دلایل متعدد باعث نوشتن کامنت از سوی کاربران سرویس مشکلات مردم می‌شود. کاربری به نام امید در این‌باره نوشته: سلام به تازگی پدر من فوت کرده و یارانه ما قطع شده است، حالا می‌خواهیم یارانه بگیریم. من و مادرم چطوری باید پیگیری کنیم، لطفا از مسئولان بپرسید چه کار باید کنیم؟

      در این‌باره وزارت رفاه اعلام کرده است: سامانه اعتراض به قطع یارانه نقدی دایمی شد و شهروندانی که یارانه آنها قطع شود، می‌توانند به مدت ۲ماه پس از قطع یارانه به اینجا مراجعه و درخواست خود را ثبت کنند.

      وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: درباره قطع یارانه افراد غیرنیازمند به اطلاع می‌رساند به دلیل این‌که برخی از شهروندان موفق به ارسال درخواست بررسی علت قطع یارانه در سایت یارانه ١٠ نشده‌اند، به منظور ایجاد فرصت برای این دسته از هموطنان اعلام می‌گردد هموطنانی که یارانه آنها قطع شده است تا مدت ٢ماه پس از قطع یارانه می‌توانند به سایت یارانه ١٠ مراجعه و درخواست خود را ثبت نمایند.

      براساس این اطلاعیه، شهروندانی که یارانه آنها در ماه‌های آتی هم قطع شود، می‌توانند به مدت ٢ماه پس از قطع یارانه به سایت یارانه ١٠ مراجعه و درخواست خود را ثبت کنند. نکته مهم این است که فرآیند بررسی اعتراض (از ثبت درخواست تا پاسخ) کاملا غیرحضوری صورت خواهد گرفت.

      دفتر سخگوی دولت طی اطلاعیه ای جزئیاتی از سازوکار تعیین شده برای حذف یارانه بگیران پردرآمد را منتشر کرد که نشان می دهد قرار بر این بوده در شهریوماه یارانه حدود ۲۰۰ هزار خانوار شناسایی شده در دهک های بالای درآمدی واریز نشود.

      دولت در اجرای تکلیف قانون بودجه مبنی بر حذف سه دهک بالای درآمدی، از ماه های اخیر تصویب آئین نامه و دستورالعمل های مربوطه را در دستور کار قرار داده و حذف یارانه بگیران را آغاز کرده است.

      اما در این مدت توضیح واضحی در مورد نحوه حذف یارانه بگیران یا ملاک شناسایی آنها وجود نداشت؛ تا اینکه دفتر سخنگوی دولت با انتشار مطلبی جزئیاتی از حذف یارانه بگیران پردرآمد را منتشر کرد.

      در این توضیحات آمده است:”همان طور که اطلاع دارید بر اساس مصوبه مجلس محترم شورای اسلامی در بودجه سال ۱۳۹۸، دولت موظف به حذف یارانه سه دهک درآمدی شده است. به منظور تحقق و اجرای این قانون در شهریور امسال، کمتر از ۲۰۰ هزار خانواده، جزو خانوارهای پردرآمد شناسایی شده و یارانه نقدی به حسابشان واریز نخواهد شد.

      بر اساس مصوبه مجلس محترم شورای اسلامی و آیین نامه های مربوطه خانوارهای ایرانی بر اساس تمامی اطلاعات ثبتی مانند مسافرت های خارجی، خودروهایی که فرد دارد، نوع شغل، کارفرما بودن و تعداد پرسنل، معاملات انجام شده، دارایی های مختلف و کلیه اطلاعاتی که روی کد ملی فرد ثبت شده دهک بندی شده اند. یعنی از گروه های کم درآمد تا پردرآمد دسته بندی می شوند.

      بر اساس مجموعه شاخص های مختلف، گروه های پردرآمد شناسایی شده اند و از بین این گروه ها در شهریورماه تنها به میزان همان عدد اعلام شده، یارانه این افراد حذف شده است.

      سرپرستان خانوارهایی که یارانه شان حذف شده است به شرح زیر می توانند درخواست رسیدگی مجدد به منظور برقراری یارانه شان را انجام دهند.

      ابتدا به این افراد پیامک زده می شود. هموطنان عزیز در دریافت پیامک به این نکته توجه داشته باشند. پیامک حتماً با سربرگ یارانه ارسال خواهد شد (اطلاع رسانی از طریق شماره نادرست است) و بالای صفحه باید به انگلیسی کلمه یارانه (Yarane) نوشته شده باشد. افراد بعد از دریافت پیامک می توانند به پیشخوان خدمات الکترونیک دولت مراجعه کنند. تاریخ مراجعه هم در پیامک مشخص شده است.

      در ایران حدود ۶۰۰۰ دفتر پیشخوان وجود دارد و افراد می توانند به هر یک از این دفاتر پیشخوان مراجعه کنند. در هنگام مراجعه نیز باید به این نکات توجه شود:

      او ًلا:با همان شماره همراهی که به افراد پیامک زده شده باید مراجعه کنند و همان موبایل و پیامک را باید به پیشخوان دولت ارایٔه دهند.

      ثانیاً:در هنگام مراجعه، کارت ملی معتبر، شناسنامه، گذرنامه و گواهینامه که جزو کارت های شناسایی معتبر است باید همراه باشد.

      ثالثاً:در پیشخوان دولت یک فرم رضایتنامه به افراد داده می شود مبنی بر اینکه دولت اجازه دارد به کلیه اطلاعات مالی و بانکی آنها دسترسی پیدا کند. این رضایتنامه را به دقت مطالعه و به پیشخوان تحویل دهند. از طرف پیشخوان یک کد رهگیری به موبایلی که به نام سرپرست خانوار است، ارسال می شود. افراد باید کاملاً دقت کنند که تنها سرپرست خانوار یارانه بگیر باید به پیشخوان مراجعه کند و حتماً با شماره همراهی که به نام خود سرپرست ثبت شده حضور یابند. بنابراین اگر با موبایل فرددیگری مراجعه کنند برای پیشخوان قابل قبول نیست.

      بعد از دریافت کد پیگیری، افراد باید به سامانه یارانه مراجعه کنند که در آن سامانه کد رهگیری و کدملی را وارد کنند.

      درصورتی که نسبت به این مورد درخواست بررسی مجدد وجود داشته باشد، افراد می توانند درخواست خود را در حداقل ۲۰۰ کلمه در همان سامانه درج کنند و پس از بررسی، نتیجه ی آن به شماره تماسشان ارسال خواهد شد.”

        از تخفیف‌های 50% سوپرمارکتی اکالا باخبر شو!

        نوشته های مشابه

        ‫۴۴ دیدگاه ها

        1. سلام.بنده‌هنو زیارانه‌دریافت‌نکرندم‌.بجز‌خانومم‌وپسرم‌باید‌چکار‌کنم‌

        2. با سلام
          پدرم در تاریخ ۲۳ خرداد ۹۹ فوت شدند و من هم که ۵۴ سال سن دارم و ازدواج نکرده ام یارانه ام را به حساب پدرم می ریختند بعد از فوت پدر مراحل قانونی تغییر شماره حساب یارانه را با ارائه گواهی فوت و مدارک مربوطه انجام دادم و یارانه این ماه من به حسابم در بانک سامان ریخته شد ولی یارانه بنزین من هنوز به حساب حقوقی پدرم ریخته می شود چرا؟؟؟؟؟؟ من بعد از فوت پدر به حساب حقوقی ایشان که یارانه بنزین من و پدرم به آن ریخته می شد دسرتسی ندارم یعنی می توانم روی نت بانک و حسابش بروم ولی تمام خدماتش مثل انتقال وجه و…. از طرف بانک بسته شده لطفا راهنمایی فرمایید ممنون

        3. سلام مسئولین محترم من یک کارگر ساده هستم دارای یه فرزند که نه ملک و دارایی دارم نه سرمایه ای کلان . میخواهم بدانم عدالت به چه معنای است که نه خودم و نه فرزند م که سه ساله است نه یارانه نقدی و نه معیشتی داریم اگر عدالت رعایت نکنید ما قشر ضعیف که زورمان به بالادستی نمیرسه در اخرت شمای مسئول باید جوابگو ما باشید .همه جا هم دنبالش برا ثبت نام رفتم جوابگو نیستن .اگر درست کردید که اجرتان با خدا در غیر اینصورت در محضر خدا باید جوابگو باشید

        4. سلام ما ۳نفریم اولین یارانه معیشتی خودمون رو ۱۰تیردریافت کردیم.۱۳۸۰۰۰تومن.ولی یارانه های قبلی پرداخت نشدعلت چیه؟

        5. سلام ماازسال ۹۳جاموندیم ازیارانه خیلی هم دوندگی کردیم ولی موفق نشدیم من بایه فرزندومستاجرهستم وبیکارچیکاربایدبکنم که به زوردارم زندگیمو میچرخونم شش ساله هیچ چی نگرفتیم تکلیف ماچیه خیلی درشرایط سختی هم هستیم خواهشاکمکمون کنید

        6. آقا ما انصراف دادیم ۶ماه منتظر ماندیم گفتند خرداد بررسی میشه خبری نیست چه کار کنیم برای ثبت نام معیشتی راهنمایی کنید ممنون یم

        7. آقا ما انصراف دادیم ۶ماه منتظر ماندیم گفتند خرداد بررسی میشه خبری نیست چه کار کنیم برای ثبت نام معیشتی راهنمایی کنید ممنون یم

        8. سلام. یارانه ما چند ماهه قطع شده بخاطر دارایی برادرم جز افراد ثروتمند محسوب میشیم ولی اون که سرپرست خانواده نیست و دارایش متعلق به خودش. لطفا راهنمایی کنید چطوری منو پدر مادرم دوباره یارانه بگیرم

        9. با سلام من یک معلول بهزیستی هستم و چون از دست راست معلول هستم به من کار نمیدن .بیکارم امروز هم جهت دریافت وام یک میلیونی وارد سایت رفاهی شدم ولی به اشتباه قسمت اهدای یارانه رو پر کردم .میخواستم کمکم کنید الان یارانه من قطع میشود.چی کار باید بکنم..با تشکر از شما

        10. لعنت به دولت به قران نمیتونیم بچرخیم بیکارم شدم حالاام یارانه نمیدن اینو بدی به پسرشون تفم نمیندازن روشون واقعا امام زمان و خدا برسونههههههههههههه

        11. سلام اولین بار توی عمرم تا به این سن رسیدم عیدی گرفتم، ۲۰۰۰۰۰ عیدی یارانه، انقدر در شب ۲۸ اسفند من از شوق اشک ریختم که حدی ندارد، من و مادرم چندین سال بدون حقوق، مستمری، با کمک اندک خواهر و برادرم بدون بازنشستگی، بدون هیچ دارایی، نه خانه، نه اتومبیل، و دروغ نگم یکعمر در حسرت داشتن انها، بیمار در اپارتمان اجاره ای، زندگی میکنیم، درسته برادرم جانباز جنگ تحمیلی، و مادرم و من هر دویمان وی مادر جانباز و من خواهر تحت تکفل برادرم هستم، چندینبار توی این هفت ماه گذشته، به بنیاد ایمیل زدم دفتر رهبرری، بخاطر سختی معیشت بستری بودن مادرم، خودم از ناحیه کمر، پا، کلیه. و و وبزور امرار معاش
          میکنیم قبلا که میتوانستم، گلترایی، تدریس زبان، و هر. کاری. پیش میامد انجام میدادم. ولی دیگر توان هیچ کاری ندارم. هر چی برای بنیاد نوشتم بیان ببینند. چون قبلا تو اعیاد مسیحی، روز جانباز، روز زن میامدند. ولی بیشتر از ده سال هست یکبار هم سر نزدند. نوشتم فایده نداشت. امیدوارم دولت خدمنگذار، مخشوشا به زنهای مادرم بیوه بدون بازنشستگی. با هزینه درمان بالا. و من ازدواج نکرده و بدون هیچ نوع درامد رسیدگی کند تا ما هم در زندگی روز خوش ببینیم، نه یکعمر در حسرت اتومبیل. خانه که تو ی خواب هم نمیتونیم ببینیم.. خجالت نمیکشم بنویسم عمری با ییلی صورت سرخ میکنم. حداقل هر سال چند تا سفارش هفت سین یا گلارایی و تزیین تولد میگرفتم اونم امسال بخاطر ویروس کرونا، دریغ از یک سفارش. واقعا در مضیغه بودن و نمیخوام هیچکس تجربه بکنه ولی فعلا گریبانگیر خیلی از ما مردم ایران شده. لطف کنید به داد مردمی که بزور زندگی میکنند برسید. و از افرادی که خانه حودرو های انچنانی و حسابهای لبریز از پولهایی که نمیدانند چگونهذخرج کنند. جدا کنید. متشکر.

        12. با سلام
          خواستم بدونم یارانه یک مرد متاهل که ثبت نام نکرده به حساب پدرش که اسم فرزند متاهلش را ثبت نکرده واریز میشود یا نه و اینکه یارانه بچه فرزندش به صورت اوتوماتیک به حساب پدر بزرگش واریز میشود ؟
          ممنون میشم راهنمایی کنین

        13. اینجانب علی زین الدینی کارگر خدماتی وزارت امور خارجه هستم معیشتی واریز نشده ولی کارمند پیمانی وزارتی واریز شده درصورتی که من کارگر ی هستم وطبق وزارت کار حقوق میگیرم چون محاسبه میکنند وواریز می کنند

        14. ما سرپرست خانوترمون فوت شد اعلام کردیم و سرپرست جدید معرفی کردیم از اسفند ۹۸ دیگه برامون یارانه و نعیشتی نریختن علتش چیه?

          1. همونطور که توی متن هم توضیح دادیم، درصورت فوت فردی از خانوار باید، باید جهت اعلام این موضوع به شعب مربوطه مراجعه کنید.

        15. باسلام و خدا قوت مهرداد عباس زاده هستم لطفا کمک معیشتی بنزین برای بنده واریز نشده پیامک مبنی بر اینکه به بنده تعلق میگیرد فرستاده شده اما متاسفانه واریز نشده لطفا پیگیری بفرمائید شماره حساب ۹۶۳۱۵۸۰۸۳۹ و شماره تماس ۰۹۱۲۰۹۲۳۶۵۱ من الله التوفیق

        16. ما برای یارانه معشتی عتراض دادیم شامل نشدیم
          شایعاتی هست کن میگن اون هایی ک شامل یارانه معشتی نشد خود بخوند یارانه تقدی شون هم قطع میشه
          ایا یارانه معشتی ربطی به یارانه نقدی نداره که

        17. نمایندگان قیمت ها راکم کنند بخصوص قیمت بنزین را که کمر مردم را خم کرده دولتیها خبر ندارن همچنیین یارانه حمایتی را لغوکنند یک نو ع بیعدالتی در جامعه حاکم شد

        18. سلام من سرپرست یک خانواره هستم یارانه ام را تا سال ۹۳ باپدرم دریافت میکردم مرحله دوم ثبت نام پدرم خودشون راثبت نام کرد ومن وهمسرم وپسرم جاموندیم س چهار سال رفتم واومدم این درواون در زدم نتونستم دوباره ثبت نام کنم بعد اون نمیدونم چجوری یارانه خودم و ریختن ب حساب خودم اما همسر وپسرم الان چند سال یارانه نمیگیرند رفتم برای یارانه معیشتی ثبت نام کنم نتونستم میگن شما خودت یک نفری وهمسروپسرت و نمیتونیم باتو ثبت نام کنیم چرا ثبت نام نمیکنید هرکاری کردید شما کردید شما این بلاراسر ما اوردین اخه این انصاف منی که مستاجرم ب زور خرج خودم وخانوادم ودر میارم ب خاطر یک اشتباه پردم الان چندسال یارانه پسرو همسرم قط شده تو رو خدا کمکم کنید این مشکل مارا حل کنید اخه ماهم ادمیم ازبس این وراون ور رفتیم خسته شدیم

        19. سلام با فقیر هستیم تحت پوشش بهزیستی هستیم یه روز یه روز رفتم تو دیوار درخواست کمک کردم یه نفر شماره شبا کد ملی مو گرفت. بعد مدتی فهمیدم یارانه مو انصراف دادن تو را خدا کمکم کنید

        20. نظربنده به دولتمردان این است،درابانماه که نزاع خیابانی بود چی میگفتید،میگفتید که کلیه کارکنان وبازنشستگان و،،،،، شامل دریافت معیشت میشوند،به قول معروف خرتون ازپل گذشت،حالا دیگه میگن درامد مجموع خانواده ملاک است،شاید همسر وفرزند خیلی کسا پولشون به سرپرست خانواده ندن،لطفا همانطوریکه به کلیه نظامیان اعم ازارتشی وسپاهی وغیره پرداخت میکنید به ما کارگران بدبخت هم پرداخت کنید،شما اقای ربیعی که به کشته شدگان کشتی سانچو اشک تمساح میرختین انموقع وزیر رفاه بودید چرا حمایت نمیکنید ازبازنشستگان تامین اشتباهی نه اجتماعی

        21. سلام من حسابدار یه شرکت هستم مجبور هستم برای جابجایی چک و وواریزی ها از حساب خودپول جابجا کنم.بخاطر همین یارانه معیشتی به بنده تعلق نمی گیرد خواستم دراین مورد منو راهنمایی کنید.متشکر

        22. سلام من شوهر م کارگر خودمون بیمه واریز میکنین فقط پلاک ماشین به اسم مون یاران معیشتی به ماندادن ویارانه مارو قط

        23. باسلام من یارانه معیشتی آبان رو دریافت کردم ولی این ماه رو نریختن برامون جریانش چیه

        24. سلام خسته نباشید دور اول معیشتی رو واریز کردن ولی متاسفانه دور دوم واریز نشده چراااا؟

        25. سلام بخدامن یه راننده هستم بیمه راندگان واریزمیکنم دوتابچه دارم واجاره نشین هستم داخل یه سردخانه پخش لبنیات کارمیکنم ماهیانه ۲میلیون حقوق میگیرم به خداقسم ماهیانه۵۰۰کرایه میدهم ۳۲۰تومان بیمه رانندگان واریزمیکنم روزهایی که بارنیست داخل سردخانه کمک میکنم گاهی اوقات چک بهم میدادن من بیچاره پاس میکردم واریزش میکردم بحساب خودم میومدم سردخانه میکشیدم داخل کارتخوان یعنی یک ساعت این پول داخل حساب من موندگاری نداشت حالا دولت اومده حساب کرده که من درآمدم بالاست نیازی به یارانه ندارم واقعأاین عدالته!!

        26. سلام ماهم یارانه معیشتی دریافت نکردیم اعتراض زدیم چون شوهرم تو تدارکات شرکت وشرکت پول میریزه به حسابش گفتن گردش حساب شما زیاد بوده درصورتی که پول مال شرکت وبرای ما چیزی نداره شوهر منم ی کارگر ساده است این چه دولت چه عدالتیه خدا را خوش میاد من با چهار تا بچه به ما تعلق نگرفته تکلیف ما چیه حتی دوباره اعتراض زدیم گفتن یارانه مونم قطع می کنن اش نخورده دهن سوخته

        27. با سلام واحترام بنده کارمند ساده در یک کارخانه هستم و طبق قانون کار برای بنده به طور ماهیانه با اضافه کاری ۲۳۰۰۰۰۰ تومان حقوق واریز میشود و همسر بنده هم ناچارا به صورت موقت در شرکتی خصوصی به طور تمام وقت مشغول به کار شده است ماهانه ۱۳۰۰۰۰۰ حقوق واریز میشود و درمجموع خانواده دونفری ما ۳۶۰۰۰۰۰ تومان درامد دارد و ماهیانه مبلغ ۲۴۰۰۰۰۰ تومان به عنوان قسط خرید منزل و وام های متفرقه دریافتی جهت خرید خانه را پرداخت می کنیم. و بنده به روش غیر اصولی و غیر تخصصی و مزحک محاسبه درآمد اعتراض دارم حتی یک نوجوان کم سن و سال هم به این روش محاسبه درآمد و حقوق خانوار اعتراض میکند. اصلا خود مردم و شما دوستان در سایت و بازدید کنندگان سایت نظر بدهند بنده در محل کار به عنوان مسول خرید شرکت هستم و ماهیانه جهت خرید کسری های شرکت به طور میانگین ماهیانه بین ۵۰۰۰۰۰۰ الی ۱۲۰۰۰۰۰۰ تومان به عنوان تنخواه واریز میکند و از طرف دیگر همسر بنده نیز در بخش مالی مشغول به کار است و مسولیت واریز حقوق رانندگان کامیون شرکت خود را دارد و ماهیانه حداقل ۲۰.۰۰۰.۰۰۰ تومان تنخواه برای ایشان واریز میکنند و مسئولین محترم و با تجربه کشور این مبالغ را به عنوان حقوق و درآمد خانوار دو نفره ما بعلاوه حقوق هایمان کرده و در نظر گرفته اند و درآمد ۹ ماه گذشته ما را به طور میانگین ماهیانه ۳۵.۰۰۰.۰۰۰ تومان یعنی ۷ برابر بیشتر از حد استاندارد در نظر گرفته اند حال شما بگوید این روش محاسبه حقوق مزحک و بسیار نا امید کننده از مقامات و مسولین کشور نیست؟؟؟؟!!!! اگر اینقدر حقوق و درامد میداشتیم آیا برای ۱۰۰۰۰۰ تومان طرح معیشتی اینقدر پیگیری میکردیم واقعا !!!!!
          نکته جالب تر اینجاست که اعتراض را مجددا ثبت کردم و در آن متن رضایت جهت قطع شدن یارانه ام را هم امضا کردم البته در صورتی که باز هم مشخص شود حقوق بنده بالای مبلغ استاندارد باشد و از همه بدتر ۶ ماه (شش ماه) دیگر نتیجه را اعلام میکنند!!!!!!!!!!!!
          این موارد در سامانه اعتراضات طرح معیشتی برای هر خانوار ذکر شده است و هرکس که دریافت نکرده است حق خودش را میتواند علت دریافت نکردن طرح معیشتی خود را در این سامانه مشاهده کند حتما همه شما متعجب خواهید شد.

        28. باسلام ودرود
          من توی سایت مشخصاتم و که میزنم توصحفه یارانه هامشخصات ۳۸ درسافت یارانه بازمیشه که چندمزحله ۳ نفره و۴ نفره ودنهایت چون طلاق ایجادشده ومن سک نفرشدم وماهانه لیست چندپرداخت و داره اما تا به حال هیچ مبلغی درطی این چندسال به حساب من واریز نشده ضمن اینکه بسه حمایتی هم دریافت نکردم میشه راهنماییم بفرمایید.باسپاس بیکران

        29. سلام چرا یارانه بهزیستی من قطع شدهخودم معلول مدد جوهستم هرماه ۲۶ واریز میشد ولی این ماه هرچی منتظر شدم واریز نکردن خودم سرپرست خانواده هستم همسرم فوت شده و مستاجر هستم لطفا راهنمایی کنید چون توان کار هم ندارم این مبلغ کم هم بدردمون میخوره

        30. با سلام من حدود۱۵روزاست نسبت به یارانه معیشتی اعتراض کردم وجواب دادن تا۳۰روزآینده خبر می دهند آیایارانه هردوماه یکجا اگر به من تعلق بگیرند رامیریزند

        31. سلام
          در سامانه سایت
          https://hemayat.mcls.gov.ir/public/login
          “ثبت درخواست بررسی مجدد بسته حمایتی”
          که “بر اساس مصوبه شورای هماهنگی سران سه قوه، وجوه حاصل از افزایش قیمت بنزین به خانوارهای مشمول طرح بسته حمایتی، واریز میشود.”
          بعد از وارد کردن “شماره ملی سرپرست” و “شماره حساب واریز یارانه” و “کد امنیتی”
          پیغام ذیل می آید:
          “اطلاعات خانوار شما موجود نیست، جهت ثبت اطلاعات خانوار طی ۳۰ روز آینده اطلاع‌رسانی میشود.”
          لطفا راهنمایی فرمائید که تا چه موقع باید صبر کرد تا اطلاع رسانی شود، چون بعد از چند روز این پیغام تکرار شده و از مدت انتظار آن کم نمی شود؟!

          1. دوست عزیز طبق تصمیات اخذ شده توسط مقامات دولتی اگر شما به هر دلیلی یارانه قبلی را دریافت نمیکردید، مشمول دریافت یارانه معیشتی هم نمیشوید و دلیل پیغامی که مشاهده کردید مبنی بر اینکه اطلاعات خانوار موجود نیست همین است. در حال حاضر امکان ارائه یارانه به افرادی که قبلا یارانه نمی‌گرفتند وجود ندارد ولی در صورتی که در ماه های قبل یارانه برای شما واریز می‌شده است و فقط یارانه معیشتی را دریافت نکردید، کد ملی سرپرست خانوار را به شماره #۶۳۶۹* پیامک کنید و نسبت به عدم دریافت یارانه معیشتی اعتراض کنید.

        32. دوست عزیز اول باید بررسی کنید که آیا یارانه شما و همسرتون قبل از ازدواج دایر بوده یا خیر. تغییراتی که در ساختار خانواده به وجود میاد ( ازدواج و طلاق ) ممکنه باعث برخی تغییرات بشن. در حال حاضر چون بحث یارانه های معیشتی هم مطرحه بهترین راه برای شما اینه که به شعب پلیس +۱۰ مراجعه کنید.

        33. مدت.۴.سال.ازدواج.کردم.ویارانه.همسرم.قطع.شده.چون.پدزنم.یارانشون.قطع.شده.بود.الان.چه.کار.کنم.یارانه.همسرم.در.خانواده.خودم.بر.قرار.شود

        34. یارانه من وشوهرم جند سال است قعطع شده به هر جا مراجعه. کردم گفتند باید منتظر بمونید تا اعلام کنن نمیدونم باید چکار کنیم و به کجا مراجعه کنیم

        دیدگاهتان را بنویسید

        نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

        دکمه بازگشت به بالا