سلامت

۱۳ روش درمان و کاهش سردردهای میگرنی

میگرن یکی از اختلالات رایج در سراسر جهان است که افراد زیادی را درگیر می‌کند و به صورت ژنتیکی منتقل می‌شود.
میگرن فقط یک نوع سردرد شدید نیست، بلکه می‌توان گفت یک نوع بیماری عصبی است که در کنار سر درد، علائم زیر را نیز ممکن است داشته باشد:

  •  حالت تهوع
  •  سوزن سوزن شدن یا بی‌حسی دست و پا
  •  تغییرات در بینایی
  • حساسیت نسبت به صدا، نور و رایحه

میگرن می‌تواند به یک بیماری مزمن تبدیل شود و زندگی فرد را کاملا تحت تاثیر قرار دهد. داروهای‌ شیمیایی و روش‌های متخلفی برای درمان و جلوگیری از میگرن وجود دارد. اما برخی از افراد ترجیح می‌دهند که به جای روش‌های شیمیایی، از روش‌های طبیعی و بدون عوارض استفاده کنند. در مجله اکالا چندین روش برای جلوگیری و کاهش درد میگرن ارائه می‌شود. اگر می‌خواهید با انواع سردرد و راهکارهای درمان خانگی هر یک آشنا شوید می‌توانید مقاله “درمان سردرد“ را دنبال کنید.

۱۳ روش‌ طبیعی برای درمان میگرن:

۱. طب سوزنی:

فشار دایره‌ای در نقطه‌ی LI 4 (یک ناحیه معروف در طب سوزنی) با دست مخالف به مدت ۵ دقیقه می‌تواند درد میگرن را کاهش دهد. همچنین فشار نقطه‌ی PC6، که سه انگشت بالاتر از مچ و کف دست قرار دارد، می‌تواند در کاهش میگرنی که با حالت تهوع و استفراغ همراه است، موثر باشد.
طب سوزنی برای درمان میگرن
موارد گفته شده برای کاهش درد ناشی از میگرن است که خودتان می‌توانید در خانه انجام دهید. برای درمان میگرن با استفاده از طب سوزنی باید به یک متخصص در این زمینه مراجعه کنید.

بیشتر بخوانید: درمان دندان درد

۲. تغییر برنامه غذایی:

بعضی از خوراکی‌ها می‌توانند باعث تحریک میگرن شوند، مثل:

  • غذاهای فرآوری‌ شده
  • الکل
  •  شکلات
  •  نوشیدنی‌های کافئین‌دار

تغییر برنامه غذایی برای درمان میگرن
شناسایی مواد غذایی که باعث تحریک میگرن می‌شوند، بسیار مهم است و ممکن است در افراد مختلف، متفاوت باشند. بنابراین باید برنامه غذایی خود را با توجه به این موارد تنظیم کنید و از خوردن آن‌ها تا حد امکان خودداری کنید.

۳. روغن‌های گیاهی:

روغن اسطوخودوس می‌تواند به عنوان یک روش طبیعی برای کاهش استرس، اضطراب و سردرد بکار برود.

روغن گیاهی برای درمان میگرن

چند قطره از این روغن را روی شقیقه‌ها و پیشانی بمالید و کمی با دست ماساژ دهید.

بیشتر بخوانید: راه‌های جلوگیری از عفونت‌ گوش در زمستان

۴. زنجبیل:

محققان دریافتند که میزان اثربخشی زنجبیل با داروی ضد میگرن سوماتریپتان قابل مقایسه است. مزیتی که زنجیل نسبت به داروهای شیمیایی دارد، این است که استفاده از آن عوارض جانبی، بجز آلرژی ندارد.

زنجبیل برای درمان میگرن

برای این منظور می‌توانید از چای یا دمنوش زنجبیل استفاده کنید. همچنین می‌توانید مقداری از پودر زنجبیل را با آب مخلوط کنید و خمیر حاصل را روی پیشانی بمالید.

بیشتر بخوانید: علائم افسردگی فصلی در زمستان و روش‌ پیشگیری 

۵. کنترل و کاهش استرس:

استرس یکی دیگر از محرک‌های سردرد میگرنی است. علاوه بر این، رابطه‌ی بین استرس و میگرن دو طرفه است، به این صورت که افزایش درد میگرن می‌تواند استرس را نیز افزایش بدهد و بالعکس.

کنترل و کاهش استرس برای درمان میگرن

ورزش، مدیتیشن، حمام آب گرم، ورزش و گوش دادن به موزیک آرام می‌تواند تا حدودی از استرس و به طبع آن، میگرن جلوگیری کند.

۶. یوگا و حرکات کششی:

یوگا و حرکات کششی برای درمان میگرن

یوگا به افزایش جریان خون و کاهش فشار عضلانی کمک می‌کند و از این طریق می‌تواند منجر به کاهش حملات میگرنی شود.

بیشتر بخوانید: روش تسکین سردردهای فصلی در زمستان

۷. ماساژ:

ماساژ دادن عضلات گردن و شانه می‌تواند به کاهش درد میگرن و استرس کمک کند.

ماساژ برای درمان میگرن

برای اینکار می‌توانید علاوه بر مراجعه به مراکز مربوطه، از توپ ماساژ نیز استفاده کنید. با خرید این محصول، خودتان در خانه می‌توانید این نواحی را ماساژ بدهید.

۸. مکمل‌های گیاهی:

بابا آدم و گل سرخ، دو گیاه مفید برای کاهش درد میگرن هستند که می‌توانید مکمل‌های آن را مصرف کنید. سازمان میگرن آمریکا اعلام کرده است که مصرف روزانه ۱۵۰ میلی‌گرم از گیاه بابا آدم به مدت حدود ۳ ماه می‌تواند در مواردی میگرن را درمان کند.

مکمل های گیاهی برای درمان میگرن

بر طبق بررسی‌های صورت گرفته، اثر گل سرخ از بابا آدم کمتر است. اما با ین حال در برخی از افراد، گل سرخ نتیجه‌‌ی خوبی را رقم می‌زند. استفاده از این دوگیاه عوارض جانبی دارد و حتما قبل از مصرف باید با پزشک خود مشورت کنید.

۹. منیزیم:

کمبود منیزیم در بدن ممکن است میگرن ساده یا میگرن قاعدگی ایجاد کند. تحقیقات نشان داده‌است که استفاده از مکمل‌های حاوی منیزیم می‌تواند منجر به درمان میگرن در برخی از افراد شود.

منیزیم برای درمان میگرن

با این حال قبل از استفاده از این مکمل‌ها، حتما با پزشک در خصوص مصرف آن مشورت کنید.

۱۰. ویتامین ب کمپلکس:

از آنجا که ویتامین‌های گروه B در تنظیم انتقال‌دهنده‌های عصبی نقش مهمی ایفا می‌کنند، استفاده از آن‌ها می‌تواند منجر به کاهش شدت و دفعات حمله میگرنی شود.

ویتامین ب کمپلکس

ویتامین B محلول در آب است و بدین معنی است که مقادیر اضافی آن از طریق ادرار از بدن دفع می‌شود. با این حال، حتما قبل از شروع مصرف روزانه این ویتامین، با پزشک خود مشورت کنید.

۱۱. آب:

کم آبی بدن می‌تواند به یک محرک برای میگرن تبدیل شود. برای جلوگیری از کم آبی بدن، باید هر‌روز مقدار بیشتری آب بنوشید.

آب برای درمان میگرن

افرادی که بدن آن‌ها به شدت دچار کم آبی شده‌است، باید از محلول‌های آبرسان برای باز تولید الکترولیت استفاده کنند. نوشیدن مقدار کافی آب و داشتن یک رژیم غذایی سالم می‌تواند به آبرسانی بدن کمک کند.

۱۲. استراحت کافی:

کم ‌خوابی و همچنین خوابیدن بیش از حد، هردو می‌توانند تحریک ‌کننده‌ی میگرن باشند.

استراحت و خواب کافی برای درمان میگرن و سردرد

۷ الی ۹ ساعت خواب در شب کافی است و به کاهش استرس و پیشگیری از حملات میگرن کمک می‌کند.

۱۳. کمپرس:

گذاشتن کمپرس سرد یا گرم بر روی پیشانی می‌تواند در مواردی منجر به کاهش درد میگرن شود. افراد دیابتی و دارای مشکلات پوستی نباید از کمپرس آب گرم استفاده کنند.

کمپرس سرد یا گرم روی پیشانی برای درمان میگرن
نتیجه‌گیری:

میگرن از آن دسته بیماری‌هایی است که درمان به خصوصی ندارد و افرادی که درگیر آن هستند باید با یک پزشک در خصوص روش‌های درمانی و محرک‌های میگرن مشورت کنند و در کنار آن از روش‌های طبیعی نیز استفاده کنند. به طورکلی سعی کنید محرک‌هایی که ممکن است میگرن شما را تحریک کنند شناسایی کنید و آن‌ها را به همراه مواردی که برای جلوگیری از حملات مناسب هستند، داخل یک دفترچه یا گوشی خود بنویسید و به آن‌ها پایبند باشید. همچنین برای درمان مشکلات دیگر به سلامت و زیبایی سری بزنید.

منبع: medicalnewstoday

۰/۵ (۰ نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا