۱۰ راهکار سریع و خانگی برای درمان نیش پشه و حشرات

نیش پشه اغلب منجر به یک برجستگی کوچک میشود که علاوه بر خارش میتواند سبب عفونت نیز شود. انواع زیادی از داروهای خانگی سبب کاهش این آسیبها میشود و همچنین میتوان با بکارگیری روشهای پیشگیری، این آسیبها را به حداقل رساند. در این مقاله قصد داریم به راهکارهای سریع و خانگی، درمان نیش پشه بپردازیم پس با ما همراه باشید.
درمان خانگی نیش پشه و حشرات با ۱۰ روش موثر و سریع:
۱- یخ:
یکی از رایجترین روشهای مرسوم در درمان خانگی نیش پشه، یخ است. یخ به دلیل درجه حرارتی که دارد باعث ایجاد تسکینی کوتاه مدت میشود چرا که دمای پایین خاصیت ضد التهابی دارد. یخ علاوه بر تسکین کوتاه مدتی که دارد، خارش ناشی از این نیش را تا حد زیادی کاهش میدهد. البته قابل ذکر است که یخ آسیب ناشی از نیش را کاهش نمیدهد بلکه فقط به صورت یک مسکن بر روی آن عمل میکند.
۲- آلوئه ورا:
آلوئه ورا یکی از گیاهانی است که مدتها برای خاصیت ضد التهابی مورد توجه قرار گرفته است. خاصیت ضد التهابی آلوئه ورا سبب شده است که برای درمان التهاب و خارش ناشی از نیش پشه نیز مورد استفاده قرار بگیرد. همچنین این گیاه سبب کاهش دمای سطح پوست شده و به عنوان بیحسی کوتاه مدت نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
۳- جوش شیرین:
جوش شیرین یا بیکربنات پتاسیم یک باز است که با بزاق دهان پشه که اسیدی است ترکیب شده و آن را خنثی میکند به همین علت برای بهبودی محل آسیب دیده و همچنین درمان خارش بسیار موثر میباشد. با ترکیب آب و جوش شیرین و قرار دادن آن روی زخم ناشی از نیش پشه، بهبود زخم تسریع مییابد. جوش شیرین به سبب خاصیت درمانی قابل ملاحظهای که دارد همچنین برای بیماریهای دیگری مانند: آبله مرغان یا اگزما که باعث خشکی پوست، خارش و لکههای ملتهب پوست میشود، کاربرد دارد.
۴- جو دوسر:
جو دوسر همچون جوش شیرین یکی از مواد رایج در خانهها میباشد که برای رفع خارش میتوان از آن بهره برد. متداولترین روش استفاده از جو دوسر برای رفع خارش، حمام جو دوسر است اما این حمام به چه صورت است؟ با افزودن یک لیوان جو دوسر به وان آب گرم به راحتی محلولی معجزه آسا ایجاد کردهاید که علاوه بر بهبود زخم ناشی از نیش پشه، خارش را نیز از بین میبرد. همچنین جو دوسر سدی محافظتی بر روی پوست ایجاد میکند که میتواند به عنوان ماده پیشگیری کننده نیز مورد استفاده قرار گیرد.
۵- عسل:
عسل نیز یکی از مواردی است که علاوه بر دسترسی آسان، خاصیت درمانی فوق العادهای نیز دارد. استفاده از عسل علاوه بر کاهش التهاب، به طور موثری از ایجاد عفونت جلوگیری میکند. عسل نیز همانند آلوئه ورا میتواند سوزش زخم ناشی از نیش پشه را تسکین دهد. در واقع عسل مایعات ترشح شده از دهان پشه و مانده در زیر سطح پوست را بیرون کشیده و علاوه بر شستشوی زخم، بافتهای مُرده آن ناحیه را نیز ترمیم میکند.
۱۱ روش امتحانشده و قابل انجام برای تشخیص عسل طبیعی از غیرطبیعی
۶- سیر:
سیر یکی از ارزشمندترین گیاهانی است که در درمان بسیاری از بیماریها به خصوص جلوگیری از التهاب و عفونت مورد استفاده قرار میگیرد. سیر حاوی ترکیبات گوگرددار است که سبب شده خاصیت ضدعفونی کنندگی داشته باشد. سیر علاوه بر تسکین سریع و موثری که در برابر گزشها دارد، به عنوان محافظی روی پوست نیز عمل میکند.
۷- ریحان:
ریحان گیاه خوشبویی است که انواع خواص درمانی دارد. ریحان به دلیل دارا بودن استون و روغن اِتر خاصیت ضد التهابی و ضدعفونی کنندهای دارد، به همین علت برای تسکین خارش و التهاب ناشی از نیش پشه به کار میرود. ریحان علاوه بر خاصیت دارویی که دارد، عطر و بوی بسیار زیادی را داراست که سبب دفع پشهها از سطح پوست میشود.
۸- روغن نارگیل:
روغن نارگیل یکی از مواردی است که علاوه بر خاصیت ترمیمی که بر روی پوست بدن دارد باعث ایجاد لطافت و نرمی پوست نیز میشود. هنگامی که روغن نارگیل را بر روی سطح پوست استفاده شود علاوه بر اینکه از عفونت زخم جلوگیری میکند به عنوان سدی در برابر گزش دوباره پشهها عمل میکند. این خاصیت روغن نارگیل ناشی از مقدار بسیار زیادی اسیدهای چربی است که در ساختارش موجود میباشد.
۹- پیاز:
پیاز یک منبع غنی از ترکیبات فیتوشیمیایی همچون آلیسین و کوئرستین است که آن را به مادهای ضد التهابی و آنتی اکسیدانی معروف کرده است. همچنین پیاز دارای بوی قوی است که میتواند به عنوان مادهای دفع کننده در برابر گزش پشهها مورد استفاده قرار بگیرد. پیاز به دلیل ضد التهاب بودن و دارا بودن آنتی اکسیدان به بهبودی زخم و تسکین خارش کمک بسزایی میکند.
۱۰- زردچوبه:
زردچوبه یکی از مواد طبیعی و در دسترسی است که به طور گسترده برای درمان انواع بیماریها به کار میرود. وجود مادهای به نام کورکومین در زردچوبه، سبب شده که این گیاه از بسیاری جهات مفید باشد. کورکومین یک ماده ضد التهاب و آنتی اکسیدانی قدرتمند است که به تسکین و بهبود خارش، کمک قابل توجهی میکند. علاوه بر این موارد، بوی قوی و زننده زردچوبه سبب میشود که این گیاه به عنوان مادهای دفع کننده، در برابر گزش پشهها مورد استفاده قرار بگیرد. در بخش “دانستنیهای مجله اینترنتی اُکالا” میتوانید به روزترین، جدیدترین و متنوعترین مطالب را مشاهده کنید.
چه زمانی برای درمان نیش پشه به دکتر مراجعه کنیم؟
شاید در این بخش این سوال مطرح شود که در چه زمانی پس از نیش پشه به پزشک مراجعه کنیم؟ گاهی اوقات نیش پشه و همچنین نیش سایر حشرات میتواند باعث بروز واکنشهای آلرژیک شود. این مورد میتواند موجب شوک در بدن که بسیار هم خطرناک است، شود بنابراین هر فردی که یکی از علائم زیر را در خود مشاهده کند باید بلافاصله به پزشک مراجعه کند:
- مشکلات تنفسی
- کهیر یا تورم
- حالت تهوع
- سرگیجه
در این مقاله با ۱۰ راهکار درمان خانگی نیش پشه و حشرات آشنا شدیم و دیدیم که با چند روش و ترفند میتوان درد نیش پشه و حشرات را رفع و درمان کرد. شما چه پیشنهاداتی برای درمان درد نیش پشه و حشرات دارید؟ دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.