جوش زیر پوستی؛علل و روشهای درمان خانگی آن
جوشهای زیر پوستی در زیر لایهی بیرونی پوست ایجاد میشوند و با وجود اینکه از لحاظ ظاهری قابل تشخیص نیستند، میتوان برآمدگی آنها را احساس کرد. جوشهای زیرپوستی اغلب در اثر کیست یا غدههای کوچک ایجاد میشوند.
جوشهای زیرپوستی در اثر تجمع چربی، باکتری و کثیفی در منافذ پوستی تشکیل شده و به صورت یک برآمدگی ظاهر میشوند، اما با این تفاوت که برخلاف سایر جوشها، سر ندارند.
این جوشها اغلب به صورت برآمدگی سفید و درد آور ظاهر میشوند. گاهی اوقات در اثر التهاب مناطق اطراف، ممکن است این جوشها به شکل برآمدگیهای قرمز نیز دیده شوند.
خلاص شدن از جوشهای زیر پوستی دشوار است اما با صبر و حوصله میتوان آنها را از بین برد. در این مقاله قصد داریم به چند روش ساده و خانگی برای درمان جوشهای زیر پوستی بپردازیم، پس با ما همراه باشید. برای رفع انواع جوش میتوانید مقاله “درمان جوش“را مطالعه کنید.
۶ روش سریع و خانگی برای رفع جوش زیر پوستی:
پس از اینکه با تعریفی از جوش زیر پوستی آشنا شدیم، در این بخش قصد داریم با راهکارهای خانگی درمان سریع و فوری جوش زیر پوستی بپردازیم پس مطالعه این بخش را از دست ندهید.
با ۷ روش خانگی، “جوش چرکی” را از بین ببر!
۱- از فشار دادن جوش زیر پوستی خودداری کنید:
- ممکن است وسوسه شوید تا جوش زیرپوستی را فشار دهید. به طور کلی فشار دادن هیچ نوع جوش پوستی توصیه نمیشود، اما این قاعده در مورد جوشهای زیرپوستی حتما باید رعایت شود. از آنجا که این جوشها در سطح پوست قرار ندارند، تقریبا غیر ممکن است که بتوانید آنها را بترکانید پس از تلاش کردن دست بردارید.
- فشار دادن جوش زیرپوستی به منظور خارج کردن چرک آن، میتواند التهاب را افزایش داده و پوست را حساستر کند. همچنین میتواند باعث ایجاد قرمزی شدید بر روی پوست شود.
- تداوم در فشار دادن جوش زیرپوستی میتواند منجر به ایجاد زخم شده و جای آن بر روی پوست باقی میماند. بهترین کاری که میتوان برای این جوشها انجام داد، تلاش برای خارج کردن قسمت فوقانی جوش از پوست با روشهای صحیح میباشد و بعد از آن میتوان از روشهای مرسوم برای درمان جوش استفاده کرد.
درمان خانگی و سریع تمامی “مشکلات مو“
۲- از کمپرس گرم استفاده کنید:
- کمپرسهای گرم میتوانند جوشهای زیرپوستی را در عرض دو هفته از بین ببرند. این روش، درد ناشی از این جوشها را کاهش میدهد و همچنین به بیرون آمدن قسمت سفید جوش از زیر پوست کمک میکند.
روزی ۳ الی ۴ مرتبه از کمپرس گرم به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه استفاده کنید. این روش باعث میشود که چرک آزاد شده و جوش بهبود یابد. - شما میتوانید از کمپرسهای گرم که در بازار موجود هستند استفاده کنید. علاوه بر آن میتوانید از یک حولهی تمیز نیز استفاده کنید. به این شکل که آن را درون آب جوش قرار بدهید تا گرم شود و سپس روی قسمت آسیب دیده بگذارید. اگر از این روش استفاده میکنید، حتما اطمینان حاصل کنید که حرارت حوله به اندازهای نباشد که باعث سوختگی پوست شما بشود.
“رفع فوری جای جوش” با روشهای ارزان خانگی!
۳- استفاده از چسبهای ضد جوش:
- چسبهای ضدجوش همانند بانداژ عمل میکنند. به این شکل که با قرار دادن آنها بر روی جوش، باکتری، چربی و کثیفی از بین رفته و جوش درمان میشود. برچسبهای موجود، ترکیبات متفاوتی دارند اما اکثر آنها حاوی سالیسیلیک اسید هستند که یک ترکیب ضدجوش میباشد.
- برچسبهای ضدجوش معمولا در داروخانهها موجود میباشند و باید هر روز از آنها استفاده کرد تا جوش از بین برود. میتوانید اجازه دهید این برچسبها مدت زمان طولانی بر روی جوش قرار گیرند، اما فراموش نکنید که حداکثر هر ۲۴ ساعت آنها را تعویض کنید.
درمان فوری “جوش صورت” با ۵ ماسک خانگی!
۴- استفاده موضعی از آنتی بیوتیکها:
- آنتی بیوتیکها میتوانند به از بین بردن باکتریها کمک کرده و در نتیجه باعث بهبودی جوشهای زیرپوستی شوند. آنها همچنین باعث کاهش التهاب نیز میشوند. اگر زیاد دچار جوشهای زیرپوستی میشوید، میتوانید از آنتی بیوتیکهای موضعی به عنوان یک روش پیشگیرانه استفاده کنید.
- رایجترین آنتی بیوتیکهای موضعی برای جوشهای زیرپوستی، کلیندامایسین و اریترومایسین هستند. این آنتی بیوتیکها به صورت ژل و پماد هستند که میتوانید روزی دو بار از آنها استفاده کنید.
- اگر پوست حساسی دارید، در ابتدا روزی یکبار این پماد را بر روی پوست خود بمالید و اگر بعد از مدتی پوست شما واکنشی نسبت به آن نشان نداد، میتوانید روزی دو بار از آن استفاده کنید.
- این آنتی بیوتیکها به تنهایی نمیتوانند در درمان جوشهای زیر پوستی موثر عمل کنند در نتیجه باید به همراه محصولات پوستی حاوی بنزوئیل پراکساید استفاده شوند. در واقع استفاده از آنتی بیوتیک میتواند باکتری و التهاب را کاهش داده و بنزوییل پراکساید، چرک جوش را از بین برده و آن را خشک میکند.
۵- روغن درخت چای برای درمان جوش زیر پوستی:
- روغن درخت چای میتواند یک جایگزین طبیعی برای آنتی بیوتیکها و محصولات شیمیایی باشد. برای درمان جوش زیرپوستی، میتوانید از خود روغن درخت چای یا محصولات حاوی این روغن استفاده کنید.
- برای حداکثر بازدهی، از محصولاتی که حداقل حاوی ۵ درصد روغن درخت چای هستند، استفاده کنید. روزی دوبار آنها را به جوش زیر پوستی بمالید و این کار را تا وقتی که جوش کاملا از بین برود، ادامه دهید.
- فراموش نکنید که روغن خالص درخت چای را نمیتوان مستقیما استفاده کرد و باید آن را رقیق کرد. برای این منظور، یک واحد از روغن درخت چای را با یک واحد روغن حامل مثل روغن نارگیل، جوجوبا و روغن زیتون میکس کنید.
- بعد از رقیق سازی، آن را به قسمت آسیب دیده بمالید و بگذارید به مدت یک شب بر روی پوست بماند سپس آن را با شوینده مناسب بشورید. روغن درخت چای برای استفادهی موضعی کاملا بی خطر است، اما به هیچ عنوان نباید به صورت خوراکی مصرف شود.
۶- از عسل خام کمک بگیرید:
- عسل خام و طبیعی یکی دیگر از جایگزینهای طبیعی برای محصولات شیمیایی است. عسل خاصیت ضد میکروبی دارد و میتواند باکتریهایی که جوش زیر پوستی را ایجاد میکنند، از بین ببرد.
- برای استفاده از عسل، حتما مطمئن شوید که کاملا طبیعی و خام است. از عسلهای خوراکی که در فروشگاهها موجود هستند، استفاده نکنید و سعی کنید آن را از مراکزی که عسل خام و طبیعی عرضه میکنند، تهیه کنید.
- مقدار کمی از عسل طبیعی را به مدت یک شب بر روی جوش بگذارید. شما میتوانید عسل خام را با مقداری آب نیز مخلوط کنید. جدیدترین و به روزترین انواع مقالات درباره سبک زندگی و سلامتی را میتوانید در بخش “سبک زندگی مجله اینترنتی اُکالا” مطالعه کنید.
روشهای تشخیص “عسل طبیعی از غیرطبیعی“
چه زمانی لازم است برای درمان جوش زیر پوستی به متخصص پوست مراجعه کنیم؟
- جوش زیرپوستی یکی از سختترین نوع جوشها به جهت درمان است. خلاص شدن از شر جوشهای زیر پوستی و در عین حال جلوگیری از آسیب دیدن پوست، به زمان و پشتکار نیاز دارد.
- اگر جوشهای زیرپوستی با روشهای خانگی برطرف نشدند، حتما به یک متخصص پوست مراجعه کنید. همچنین اگر مرتبا دچار جوشهای زیرپوستی میشوید، برای بررسی علت و درمان آن حتما با پزشک مشورت کنید.
انواع مقالات جدید و متنوع در “مجله اینترنتی اُکالا”
در این مقاله به علل و راهکارهای درمان خانگی جوش زیر پوستی پرداخته شد. شما از چه روشهایی برای رفع جوشهای زیر پوستی استفاده کردهاید؟ دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
منبع: healthline