آشپزینکات آشپزی

۱۱ فوت و فن‌ تهیه آبغوره خانگی در منزل که باید بدانید

آبغوره یکی از خوش طعم‌ترین چاشنی‌ها برای مزه دار کردن انواع خورش و خوراک است که در آشپزی ایرانی کاربردهای زیادی دارد. آشنایی به فوت و فن‌های تهیه آبغوره خانگی در منزل به شما کمک می‌کند تا آبغوره باکیفیت‌تری تهیه کنید و ماندگاری آن را افزایش دهید. در این مقاله از اکالا بلاگ می‌توانید با فوت و فن تهیه آبغوره خانگی به طور کامل آشنا شوید.

فوت و فن‌های درست کردن آبغوره خانگی

درست کردن آبغوره کار ساده‌ای است، اما اگر با نکات و فوت و فن‌های تهیه این چاشنی آشنا نباشید، ممکن است آبغوره شما خیلی زود خراب شود یا کیفیت مناسبی نداشته باشد. در ادامه این بخش به مهم‌ترین فوت و فن‌های تهیه آبغوره خانگی در منزل اشاره شده است.

۱- از غوره مناسب استفاده کنید

برای تهیه آبغوره خانگی باید از غوره عسگری یا شیرازی استفاده کنید. به خاطر داشته باشید که برای تهیه آبغوره باید از غوره‌ای که کاملا ترش و نارس است استفاده کنید.

غوره عسگری به خاطر این که هسته ندارد، برای آبگیری مناسب‌تر است و مزه بهتری دارد. اما غوره‌های درشت معمولا آب بیشتری دارند و از همین رو برخی افراد از سایر غوره‌ها نیز برای تهیه آبغوره خانگی استفاده می‌کنند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه غوره غوره/ ترشی غوره/ غوره شور در خانه

۲- شیشه آبغوره را استریل کنید

برای نگهداری آبغوره حتما از شیشه‌های کاملا خشک، تمیز و استریل شده استفاده کنید. تنها کمی رطوبت در شیشه موجب کپک زدن آبغوره و کاهش ماندگاری آن می‌شود. برای استریل کردن شیشه می‌توانید یک قابلمه آب جوش آماده کنید و بعد شیشه را در آب بیندازید و حدود ۱۵ تا ۳۰ دقیقه صبر کنید.

در ادامه شیشه‌ها را از آب خارج کرده و صبر کنید تا کاملا خشک شوند. سپس می‌توانید از این شیشه‌ها برای نگهداری آبغوره خانگی استفاده کنید. اگر به ماشین ظرفشویی دسترسی دارید، می‌توانید برای ضدعفونی شیشه‌ها، آن‌ها را در ماشین قرار دهید.

فراموش نکنید که برای نگهداری آبغوره به هیچ عنوان نباید از شیشه پلاستیکی استفاده کنید.

با ترفندهای درست کردن آبغوره خانگی آشنا شوید

۳- قبل از آبگیری غوره، حتما دم آن را جدا کنید

قبل از این که شروع به آبگیری غوره‌ها کنید، حتما دم غوره‌ها را به طور کامل جدا کنید. جدا نکردن دم غوره در زمان آبگیری موجب تلخ و گس شدن آبغوره شما می‌شود.

بیشتر بخوانید: علت سیاه شدن برگه زردآلو (قیسی) و راه‌های جلوگیری از آن

۴- تفاله‌های غوره را خشک کنید

بعد از این که غوره‌ها را آب گرفتید، می‌توانید تفاله‌های آن را در سینی بریزید و جلوی آفتاب خشک کنید و سپس آن را در آسیاب پودر کنید. حالا می‌توانید از این پودر غوره برای مزه دار کردن انواع خورش و غذا استفاده کنید.

۵- آبغوره را بجوشانید

اگر مقدار آبغوره‌ای که تهیه کرده‌اید، زیاد است، بهتر است آن را بجوشانید. در طرز تهیه آبغوره خانگی با جوشاندن باید غوره‌ها را آب بگیرید و بعد آن‌ها را در قابلمه بریزید و بجوشانید تا حجم آن‌ها نصف شود. این کار موجب خوشرنگ شدن آبغوره، افزایش غلظت و کاهش حجم آن می‌شود و ماندگاری آبغوره را نیز بیشتر می‌کند.

بیشتر بخوانید: با آبغوره کپک زده چه باید کرد؟

۶- مقداری نمک به آبغوره اضافه کنید

بعد از این که آبغوره را آماده کردید، حتما مقداری نمک به آن اضافه کنید. نمک مانع خراب شدن آبغوره می‌شود و ماندگاری آن را افزایش می‌دهد.

۷- آبغوره را از صافی رد کنید

برای خوشرنگ شدن آبغوره و خوشرنگ شدن آن بهتر است آبغوره را از یک صافی یا پارچه نخی رد کنید تا پالپ‌های غوره از آن جدا شود. این کار موجب زلال شدن آبغوره و جلوگیری از فساد آن می‌شود.

بیشتر بخوانید: ترفندهای تشخیص زردچوبه تقلبی از اصل

روش‌های صاف کردن آبغوره

۸- مقداری روغن روی آبغوره بریزید

برای این که هوا وارد شیشه آبغوره نشود، می‌توانید بعد از ریختن آبغوره در شیشه، مقداری روغن مایع به آن اضافه کنید. روغن مانع ورود هوا به داخل شیشه می‌شود و ماندگاری آبغوره را افزایش می‌دهد.

۹- آبغوره را زیر نور خورشید قرار دهید

اگر برایتان سوال شده که چگونه رنگ آبغوره قرمز می‌شود باید بگوییم که یکی از رازهای آن قرار دادن آبغوره جلوی نور آفتاب است. برای این کار باید آبغوره را کمی کمتر در شیشه بریزید و برای مدتی در برابر نور خورشید بگذارید تا خوشرنگ و قرمز شود. زمانی که آبغوره شروع به جوشش کرد و رنگ آن قرمز شد، یعنی آماده است.

بیشتر بخوانید: ترفندهای قرمز شدن آبغوره خانگی

۱۰- از شیشه تیره رنگ برای نگهداری آبغوره استفاده کنید

برای جلوگیری از ورود نور به داخل شیشه آبغوره بهتر است از شیشه‌های تیره برای نگهداری آن استفاده کنید. با این روش ماندگاری آبغوره شما بیشتر می‌شود.

۱۱- اگر به آبمیوه گیری دسترسی ندارد از روش‌های دیگر استفاده کنید

اگر برای تهیه آبغوره خانگی به آبمیوه گیری دسترسی ندارید، می‌توانید غوره‌ها را با گوشت کوب له کنید و سپس فشار دهید یا از چرخ گوشت برای این کار استفاده کنید. برای تهیه آبغوره با چرخ گوشت حتما از غوره تازه و بدون دانه استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: علائم خراب شدن آبغوره چیست؟

چگونه رنگ آبغوره قرمز می‌شود؟

به طور کلی آبغوره تازه سبز رنگ است و معمولا به مرور رنگ آن قرمز می‌شود. اما اگر دوست دارید رنگ آبغوره تازه شما نیز قرمز شود، باید آن را برای چند دقیقه بجوشانید و پس از آماده شدن در شیشه بریزید و برای مدتی جلوی نور آفتاب قرار دهید تا قرمز و خوشرنگ شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه سرکه گیلاس خانگی

آبغوره جوشیده بهتر است یا نجوشیده؟

در پاسخ به این سوال که آبغوره باید جوشیده شود یا نشود، باید بگوییم که همه چیز به انتخاب شما بستگی دارد. آبغوره جوشیده و نجوشیده در غذا تفاوت زیادی با هم ندارند.

اما جوشاندن آبغوره موجب افزایش ماندگاری آن می‌شود و از کپک زدن این چاشنی جلوگیری می‌کند. از طرف دیگر جوشاندن آبغوره تاثیر زیادی بر رنگ آن دارد و از همین رو بهتر است بخشی از آبغوره را در غذا از آن استفاده می‌کنید، بجوشانید.

اگر از آبغوره برای مزه دار کردن سالاد استفاده می‌کنید، بهتر است مقداری از آن را در یک شیشه کوچک بریزید و در یخچال قرار دهید و به صورت جوشیده نشده استفاده کنید.

آبغوره جوشیده بهتر است یا نجوشیده؟

چگونه گاز آبغوره را از بین ببریم؟

آبغوره تازه معمولا گازدار است و اگر درب آن را ببندید، پر از گاز می‌شود و ممکن است شیشه آن بشکند. برای از بین بردن گاز آبغوره باید بعد از آماده شدن، درب آن را برای ۱ تا ۲ روز باز بگذارید تا گاز اضافه خارج شود. سپس می‌توانید درب ظرف را ببندید.

به خاطر داشته باشید که در زمان ریختن آبغوره در شیشه نباید ظرف را به طور کامل پر کنید و حتما مقداری فضا در شیشه در نظر بگیرید تا در صورت ایجاد گاز، آبغوره از ظرف بیرون نریزد.

چگونه آبغوره شیرین را ترش کنیم؟

علت شیرین شدن آبغوره استفاده از غوره رسیده یا انگور است. در این شرایط می‌توانید آبغوره را برای مدتی در برابر نور خورشید قرار دهید تا طعم آن ترش شود. جوشاندن آبغوره نیز موجب ترش شدن مزه آن می‌شود.

از آن جایی که برای تهیه آبغوره از غوره یا انگور نرسیده استفاده می‌شود، در صورت شیرین شدن نیز آبغوره مشکل شرعی ندارد و می‌توانید با خیال راحت از آن استفاده کنید.

در این مقاله از مجله آشپزی اکالا به نکات و فوت و فن‌های تهیه آبغوره خانگی در منزل اشاره شد. به خاطر داشته باشید که روش نگهداری از آبغوره نیز به اندازه تهیه آن اهمیت دارد، بنابراین بعد از درست کردن آبغوره خانگی آن را در ظرف شیشه‌ای تمیز بریزید و در مکان مناسبی قرار دهید.

۳.۱/۵ (۵۰ نظر)

‫۳ دیدگاه ها

  1. سلام خسته نباشید همه نکاتی که گفتید رعایت شده ولی آبغوره من در شیشه نوشابه هستش و روز به روز داره از سرش خالی میشه شیشه هم سوراخ نیس چه باید بکنم

    1. سلام دوست عزیز. بهترین گزینه برای نگهداری آبغوره، شیشه‌های تیره و دهانه تنگ مخصوص نگهداری مواد غذایی اسیدی است. شیشه را کاملاً بشویید و خشک کنید. آبغوره را به آرامی به شیشه جدید منتقل کنید. درپوش شیشه را محکم ببندید.

  2. مژده خانم سلام
    دست مریزاد عالی بود . همه نکات کاربردی به سادگی وبا ظرافت توضیح داده شده است . موقعیت زمانی کاملا مناسب انتخاب شده واز هر لحاظ کامل است . موفق باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا