آشپزینکات آشپزی

۷ راز انتخاب بهترین روغن برای پخت و پز!!!

روغن‌ها یکی از مواد اصلی در آشپزی هستند و طعم و بافت منحصربه‌فردی به غذاها می‌دهند. با این‌ حال، انتخاب روغن مناسب برای پخت‌وپز می‌تواند گیج‌کننده باشد، زیرا انواع مختلفی با خواص و نقاط دود متفاوت در دسترس هستند.

در این مقاله از اُکالا بلاگ، به بررسی عوامل مختلفی که باید هنگام انتخاب روغن برای پخت‌وپز در نظر بگیرید، می‌پردازیم.

۱- نقطه دود روغن

نقطه دود، دمایی است که در آن روغن شروع به تجزیه‌شدن و تولید ترکیبات مضر می‌کند. انتخاب روغنی با نقطه دود مناسب برای نوع پخت‌و‌پزتان بسیار مهم است.

روغن‌های با نقطه دود بالا

این روغن‌ها برای سرخ‌کردن، تفت‌دادن و پخت در فر با حرارت بالا مناسب هستند. برخی از نمونه‌های روغن‌های با نقطه دود بالا عبارت‌اند از: روغن آووکادو (نقطه دود: ۲۷۱ درجه سانتیگراد)، روغن هسته انگور (نقطه دود: ۲۱۶ درجه سانتیگراد)، روغن کنجد (نقطه دود: ۲۳۲ درجه سانتیگراد) برای پخت‌وپز با حرارت بالا، از روغن‌هایی با نقطه دود بالا استفاده کنید.

روغن‌های با نقطه دود متوسط

این روغن‌ها برای پخت‌وپز با حرارت متوسط مناسب هستند. برخی از نمونه‌های روغن‌های با نقطه دود متوسط عبارت‌اند از: روغن‌زیتون تصفیه شده (نقطه دود: ۱۹۱ درجه سانتیگراد)، روغن بادام زمینی تصفیه شده (نقطه دود: ۲۳۲ درجه سانتیگراد)، روغن آفتابگردان تصفیه شده (نقطه دود: ۲۳۲ درجه سانتیگراد)

روغن‌های با نقطه دود پایین

این روغن‌ها برای پخت‌وپز با حرارت کم، سالاد و سس مناسب هستند. برخی از نمونه‌های روغن‌های با نقطه دود پایین عبارت‌اند از: روغن‌زیتون فرابکر (نقطه دود: ۱۶۳ درجه سانتیگراد)، روغن گردو (نقطه دود: ۱۸۹ درجه سانتیگراد)، روغن کنجد تصفیه نشده (نقطه دود: ۱۷۱ درجه سانتیگراد) برای پخت‌وپز با حرارت کم، از روغن‌هایی با نقطه دود پایین استفاده کنید.

۲- طعم روغن

طعم روغن می‌تواند به طور قابل‌توجهی بر طعم غذا تاثیر بگذارد. برخی از روغن‌ها طعم خنثی دارند، درحالی‌که برخی دیگر طعم قوی‌تری دارند. انتخاب روغنی با طعمی که متناسب با غذا باشد مهم است.

بیشتر بخوانید: با ۱۰ روش نگهداری روغن آشنا شوید

روغن‌های با طعم خنثی

این روغن‌ها برای پخت‌وپز و سرخ‌کردن مناسب هستند؛ زیرا طعم غذا را تحت‌تأثیر قرار نمی‌دهند. برخی از نمونه‌های روغن‌های با طعم خنثی عبارت‌اند از: روغن آفتاب‌گردان تصفیه شده، روغن کانولا تصفیه شده، روغن بادام‌زمینی تصفیه شده

روغن‌های با طعم قوی

این روغن‌ها برای افزودن طعم و عطر به غذا مناسب هستند. برخی از نمونه‌های روغن‌های با طعم قوی عبارت‌اند از: روغن‌زیتون فرابکر، روغن کنجد، روغن گردو

۳- سلامت روغن

برخی از روغن‌ها برای سلامتی شما نسبت به سایر روغن‌ها مفیدتر هستند. هنگام انتخاب روغن برای پخت‌وپز، مهم است که روغن‌هایی را انتخاب کنید که سرشار از چربی‌های غیر اشباع چندگانه و تک غیراشباع باشند و چربی‌های اشباع و چربی‌های ترانس پایینی داشته باشند.

روغن‌های سالم برای قلب

این روغن‌ها سرشار از چربی‌های غیر اشباع چندگانه و تک غیر اشباع هستند و برای سلامتی قلب مفید هستند. برخی از نمونه‌های روغن‌های سالم برای قلب عبارت‌اند از: روغن‌زیتون فرابکر، روغن آووکادو، روغن هسته انگور

روغن‌هایی که باید محدود شوند

این روغن‌ها سرشار از چربی‌های اشباع و چربی‌های ترانس هستند که می‌توانند برای سلامتی قلب مضر باشند. برخی از نمونه‌های روغن‌هایی که باید محدود شوند عبارت‌اند از: روغن نارگیل، روغن هسته خرما، روغن کره

بیشتر بخوانید: رمز و راز خوشمزه شدن پاستا که نمی‌دانید!

۴- قیمت روغن

قیمت روغن می‌تواند بسته به نوع روغن، برند و محل خرید متفاوت باشد. هنگام انتخاب روغن برای پخت‌وپز، مهم است که بودجه خود را در نظر بگیرید.

روغن‌های گران‌قیمت

این روغن‌ها معمولاً از کیفیت بالاتری برخوردار هستند و طعم و عطر قوی‌تری دارند. برخی از نمونه‌های روغن‌های گران‌قیمت عبارت‌اند از: روغن‌زیتون فرابکر، روغن آووکادو، روغن هسته انگور

روغن‌های ارزان‌قیمت

این روغن‌ها معمولاً از کیفیت پایین‌تری برخوردار هستند و طعم و عطر ضعیف‌تری دارند. برخی از نمونه‌های روغن‌های ارزان‌قیمت عبارت‌اند از: روغن آفتاب‌گردان تصفیه شده، روغن کانولا تصفیه شده، روغن بادام‌زمینی تصفیه شده

۵- نوع پخت‌ و پز روغن

برای سلامتی قلب، از روغن‌های سالم برای قلب استفاده کنید. از مصرف بیش از حد روغن خودداری کنید، زیرا کالری بالایی دارد.

  • سرخ‌ کردن عمیق: برای سرخ‌کردن عمیق، به روغنی با نقطه دود بالا مانند روغن بادام‌زمینی، روغن آفتاب‌گردان یا روغن هسته انگور نیاز دارید.
  • سرخ‌ کردن کم‌عمق: برای سرخ‌کردن کم‌عمق، می‌توانید از روغنی با نقطه دود متوسط مانند روغن‌زیتون تصفیه شده یا روغن کانولا استفاده کنید.
  • پخت‌ و پز با حرارت بالا: برای پخت‌وپز با حرارت بالا، مانند تفت‌دادن یا کباب‌کردن، به روغنی با نقطه دود بالا مانند روغن آووکادو یا روغن کنجد نیاز دارید.
  • پخت‌ و پز با حرارت کم: برای پخت‌وپز با حرارت کم، مانند پخت‌وپز یا بخارپز کردن، می‌توانید از روغنی با نقطه دود پایین مانند روغن‌زیتون فرابکر یا روغن گردو استفاده کنید.
  • سالاد: برای سالاد، می‌توانید از روغنی با طعم قوی مانند روغن‌زیتون فرابکر یا روغن کنجد استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: خواص بی نظیر ۸ روغن گیاهی

۶- رژیم غذایی برای انتخاب روغن

در نهایت، مهم‌ترین عامل در انتخاب روغن برای پخت‌وپز، سلیقه شخصی شما است. طعم و عطر روغن‌های مختلف را امتحان کنید تا ببینید کدام را بیشتر دوست دارید.

  • گیاهخواری: اگر گیاهخوار هستید، می‌توانید از روغن‌های گیاهی مانند روغن‌زیتون، روغن آووکادو، روغن کنجد یا روغن هسته انگور استفاده کنید.
  • وگان: اگر وگان هستید، باید از روغن‌هایی استفاده کنید که از منابع گیاهی تهیه شده‌اند و حاوی هیچ محصول حیوانی نیستند. برخی از نمونه‌های روغن‌های مناسب برای وگان‌ها عبارت‌اند از: روغن‌زیتون، روغن آووکادو، روغن کنجد، روغن هسته انگور و روغن بادام‌زمینی.
  • آلرژی غذایی: اگر به هر نوع آلرژی غذایی دارید، مهم است که برچسب روغن را به‌دقت بررسی کنید تا مطمئن شوید که حاوی هیچ ماده آلرژی‌زا نیست.

رژیم غذایی برای انتخاب روغن

۷- ملاحظات زیست‌محیطی

همیشه از روغن‌های با کیفیت بالا استفاده کنید و از خرید روغن‌های تقلبی یا فاسد شده خودداری کنید.

  • روغن‌های پایدار: روغن‌های پایدار از منابع تجدیدپذیر مانند روغن نخل یا روغن سویا تهیه می‌شوند.
  • روغن‌های قابل‌بازیافت: روغن‌های قابل‌بازیافت را می‌توان پس از استفاده بازیافت کرد.

روغن‌ها را در جای خنک، تاریک و دور از گرما و نور خورشید نگهداری کنید. روغن‌های استفاده شده را به‌درستی دور بریزید و هرگز آنها را در سینک ظرف‌شویی نریزید.

انتخاب روغن مناسب برای پخت‌وپز می‌تواند گیج‌کننده باشد، اما با در نظر گرفتن عوامل مختلفی که در این مقاله از مجله‌ی اینترنتی اُکالا بلاگ ذکر شده است، می‌توانید انتخاب آگاهانه‌ای داشته باشید. به یاد داشته باشید که مهم‌ترین چیز انتخاب روغنی است که با نیازها و بودجه شما مطابقت داشته باشد.

۰/۵ (۰ نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا