سبک زندگیفرهنگ و هنر

معرفی و بررسی مینی‌سریال چهار قسمتی Adolescence + تریلر

نوجوانی (Adolescence) یک مینی‌سریال درام جنایی روان‌شناختی بریتانیایی است که به دلیل کارگردانی هنرمندانه، فیلمنامه‌ قوی، بازی درخشان بازیگران و به ویژه، استفاده از تکنیک فیلمبرداری پیوسته، تحسین منتقدان را برانگیخته و توانسته امتیاز ۹۹% را در راتن تومیتوز کسب کند.

با ما همراه باشید تا در این مقاله از مجله اکالا، به معرفی و بررسی این سریال بپردازیم و تریلر آن را تماشا کنیم.

معرفی مینی‌سریال نوجوانی (Adolescence)

معرفی مینی‌سریال نوجوانی (Adolescence)

  • سال تولید: ۲۰۲۵
  • بازیگران: اوون کوپر، استیون گراهام، اشلی والترز
  • ژانر: جنایی، درام، رازآلود، هیجان انگیز
  • امتیاز (IMDB): ۸.۳
  • تعداد قسمت‌ها: ۴ قسمت (۱ فصل)

داستان

شروع سریال دقیقاً مثل یک کابوس است؛ شش افسر پلیس مسلح و زره‌پوش بریتانیایی ناگهان وارد یک خانه می‌شوند و پسر ۱۳ ساله‌ای به نام جیمی میلر (اوون کوپر) را به اتهام قتل همکلاسی‌اش دستگیر می‌کنند.

اما داستان تنها به اتهام و روند تحقیقات محدود نمی‌شود، این سریال پیامدهای بلندمدت این واقعه را از دیدگاه‌های گوناگون به تصویر می‌کشد؛ پیامدهایی که همگی حول محور دستگیری جیمی شکل می‌گیرند.

هر قسمت سریال، داستان جذابی را تعریف می‌کند؛ نه فقط درباره خود جیمی، بلکه درباره اطرافیانش که زندگی‌شان به خاطر کاری که باور دارند او انجام داده، برای همیشه عوض شده است.

بیشتر بخوانید: معرفی و بررسی فیلم «Better Man»؛ زندگی موزیکال رابی ویلیامز

تریلر مینی‌سریال نوجوانی (Adolescence)

 

روایتی پیوسته، پرتنش و درگیرکننده

به لطف شیوه نوآورانه روایتی که نویسندگان گراهام و جک تورن و کارگردان فیلیپ بارانتینی به کار برده‌اند، ما تمام این اتفاقات را در همان لحظه وقوع و بدون قطع تماشا می‌کنیم؛ روایتی که ما را در ترس و سردرگمی واقعیت تلخ و جدید خانواده میلر غرق می‌کند.

چرا که در پایان قسمت اول، کابوس جدیدی، کابوس قبلی را از ذهن می‌برد. اگر جیمی گناهکار باشد چه؟ اگر ادی فرزندی تربیت کرده باشد که بتواند یک دختر نوجوان را به قتل برساند چه؟

سریال «نوجوانی» بیشتر از اینکه به دنبال قاتل کیتی باشد، با اندوهی عمیق به بررسی روان‌های بیمار جوانان امروزی می‌پردازد. هر چهار قسمت سریال فوق‌العاده پرتنش است و ما را وادار می‌کند تا هر فرضیه‌ای که مورد جنایت و مسئول آن داریم را زیر سوال ببریم.

گراهام و تورن دنیایی را به تصویر می‌کشند که در آن بزرگسالان به سختی در زندگی نوجوانان دیده می‌شوند و جوانانی که، مدام یکدیگر را چه در دنیای آنلاین و چه در دنیای واقعی، اذیت می‌کنند. این مینی‌سریال، گاهی واقعاً ترسناک می‌شود.

مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر

هر قسمت سریال، تقریباً یک ساعت از زندگی افراد درگیر این پرونده را نشان می‌دهد؛ قسمت اول به دستگیری و بازجویی اولیه می‌پردازد. قسمت دوم دو روز بعد اتفاق می‌افتد، زمانی که دو کارآگاه، لوک باسکومب (اشلی والترز) و میشا فرانک (فی مارسی) از همکلاسی‌های جیمی سوال می‌کنند.

در قسمت سوم، که هفت ماه بعد اتفاق می‌افتد، جیمی در یک کانون اصلاح و تربیت نوجوانان است و با یک مددکار اجتماعی به اسم بریونی آریستون (ارین دوهرتی) درباره اینکه چطور دیدگاه‌هایش نسبت به زن‌ها تحت تاثیر افراد زن‌ستیز آنلاین شکل گرفته، گفتگوی پرتنشی دارد.

و در قسمت چهارم و پایانی، که در پنجاهمین سالگرد تولد ادی اتفاق می‌افتد، والدین سعی می‌کنند صبحی دلپذیر و معمولی داشته باشند، اما مدام یادآوری‌های دلخراشی از آنچه فرزندشان قادر به انجام آن است دریافت می‌کنند.

نقد و بررسی مینی‌سریال نوجوانی (Adolescence)

از آنجایی که هر یک از این چهار قسمت تنها بخش کوچکی از زندگی شخصیت‌ها را مستند می‌کند، بخش قابل توجهی از دیالوگ‌ها صرف ارائه اطلاعات پس‌زمینه می‌شود تا مطمئن شویم که همه را می‌شناسیم و از تمام اتفاقاتی که خارج از صحنه رخ داده است، باخبر هستیم.

گراهام و تورن در «نوجوانی» به موضوعات مهمی می‌پردازند، از جمله اینکه چگونه گذراندن دوران کودکی در دنیای امروز، بسیار پیچیده‌تر و خطرناک‌تر از سه یا چهار دهه پیش، یعنی قبل از عصر اینترنت، شده است.

با توجه به ساختار دقیق هر قسمت، شخصیت‌ها اغلب به طور واضح و با صراحت آنچه در ذهن دارند را می‌گویند تا بتوانند منظور خود را قبل از تیتراژ پایانی منتقل کنند.

بیشتر بخوانید: تریلر فیلم «Tron: Ares» با بازی جرد لتو

بازی‌های فوق‌العاده و فیلم‌برداری میخکوب کننده

مزیت فیلم‌برداری کل ماجرا در یک برداشت پیوسته این است که هر قسمت کاملاً جذاب و میخکوب‌کننده بوده و بازی‌هایی را می‌بینیم که فرصت دارند درست جلوی چشمان ما شکل بگیرند و تغییر کنند؛ درست مانند یک تئاتر زنده.

به‌ویژه، انتخاب اوون کوپر برای نقش جیمی، انتخابی بسیار موفق بوده است؛ او در این نقش به‌خوبی ظاهر می‌شود و با مهارتی چشمگیر، بین چهره‌ یک پسر بچه‌ وحشت‌زده و رفتارهای ازخودراضی یک نوجوان تازه‌بالغ، که تحت تأثیر افکار محافل آنلاین مردسالارانه قرار گرفته، تغییر حالت می‌دهد.

معرفی و بررسی سریال نوجوانی (Adolescence) + تریلر

با این حال، بیش از هر چیز، دلیلی که باعث می‌شود رویکرد «شما آنجا هستید» در سریال «نوجوانی» اینقدر خوب جواب بدهد، این است که ما را وادار می‌کند یک تراژدی تکان‌دهنده را از دیدگاه هر یک از شخصیت‌های اصلی تجربه کنیم، اغلب در حالی که خودشان هم در حال کنار آمدن با آن هستند.

ما با جیمی هستیم وقتی که واقعیت‌های تلخ اداره پلیس را پشت سر می‌گذارد. ما با کارآگاهان باسکومب و فرانک هستیم وقتی که از فضای بی‌روح و خاکستری مدرسه جیمی و کیتی افسرده و دلسرد می‌شوند.

ما با بریونی هستیم وقتی که سعی می‌کند جیمی را ترغیب کند تا آنچه را که یک نوجوان ۱۳ ساله درباره جنسیت و نقش‌های جنسیتی درک می‌کند، توصیف کند. و ما با ادی هستیم، وقتی که با این سوال دست و پنجه نرم می‌کند که آیا پدر خوبی بوده است یا خیر.

گراهام، تورن و بارانتینی در طول سریال، به‌خوبی با زاویه‌ دید و احساسات شخصیت‌ها بازی می‌کنند؛ برای مثال، گاهی صدای محیط را کم می‌کنند تا نشان دهند شخصیت‌ها آن‌قدر تحت فشار قرار گرفته‌اند که دیگر نمی‌توانند آن‌ها را درک کنند.

در واقع، آن‌ها یک بحران اجتماعی عظیم را به لحظه‌هایی کوچک و قابل فهم تبدیل می‌کنند که توسط افراد درگیر تجربه می‌شوند.

آن‌ها همان کاری را انجام می‌دهند که روان‌شناس ادی به او توصیه می‌کند، وقتی درد ناشی از جنایت جیمی برایش غیرقابل تحمل می‌شود: او باید «مشکل امروز را حل کند»، نه اینکه غصه‌ دیروز را بخورد یا نگران فردا باشد. با این حال، واقعیت اتفاقی که افتاده مثل یک سایه، مدام خودش را نشان می‌دهد.

تماشای تریلر سریال نوجوانی (Adolescence)

سریال «نوجوانی»، به شکلی خلاقانه، پیامدهای متهم شدن یک نوجوان به قتل را به تصویر می‌کشد و در هر ثانیه از داستان، احساسات قوی و مفاهیم مهمی را منتقل می‌کند.

تماشای آن همیشه راحت نیست، اما بازی‌های گیرا و شیوه خاص روایتی که دارد، به خوبی با داستان هماهنگ شده است. با این حال، این سریال تنها به یک اتهام جنایی بزرگ نمی‌پردازد، بلکه نگاهی جدی و تأثیرگذار به پیامدهای ناگوار هنجارهای اجتماعی و نقش آن‌ها در بروز چنین اعمال هولناکی دارد.

نقاط قوت

  • هر قسمت به صورت یک برداشت پیوسته و با فیلمبرداری بی‌نظیر نمایش داده می‌شود.
  • ایده‌های مربوط به مردانگی و پیامدهای یک اتفاق ناگوار در سراسر سریال دیده می‌شوند و منجر به شکل‌گیری داستان‌های شخصیتی تاثیرگذار می‌شوند.
  • سریال پیام مهمی را منتقل می‌کند، اما این کار را با ارائه بی‌طرفانه رویدادها انجام می‌دهد.
  • بازی‌ها فوق‌العاده واقعی و تاثیرگذار هستند و نحوه ارائه پیوسته سریال را تقویت می‌کنند.

در این مقاله از بخش سبک زندگی مجله اکالا، به معرفی و بررسی مینی‌سریال نوجوانی (Adolescence) پرداختیم، اگر این سریال را تماشا کرده‌اید، نظرات خود را درباره آن با ما به اشتراک بگذارید.

منابع: IGN / ScreenRant

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا

جدیدترین دستورهای آشپزی

هر روز در تلگرام

همین حالا عضو شوید