آشپزیترشیجات و سس ها

طرز تهیه غوره شور (غوره غوره) خانگی+ نکات و فوت‌و‌فن ها

سطح

آسان

زمان آماده‌سازی

30-45 دقیقه

غوره، دانه‌های نارس و ترش انگور است که با طعم خاص و خواص درمانی فراوان، جایگاه ویژه‌ای در آشپزی ایرانی دارد. از این چاشنی خوشمزه در انواع غذاها، ترشی‌ها و سالادها استفاده می‌شود و ترشی و طعم بی‌نظیری به آن‌ها می‌بخشد. در این مطلب از مجله اکالا همراه ما باشید تا طرز تهیه غوره شور یا همان غوره غوره خانگی را به شما آموزش دهیم تا بتوانید به راحتی این چاشنی پرطرفدار را در منزل آماده کنید.

نگاهی سریع به طرز تهیه

برای درست کردن غوره شور، غوره‌ها را پاک کرده، شسته و کاملا خشک کنید. سپس آن‌ها را داخل شیشه‌های تمیز ریخته و روی آن‌ها را با محلول آب جوشیده سرد شده و نمک (و در صورت تمایل کمی سرکه) بپوشانید.

درب شیشه‌ها را محکم ببندید و در مکانی خنک و تاریک یا یخچال نگهداری کنید. رسپی این غوره شور خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای غوره شور با آب نمک

مواد لازممقدار مورد نیاز
غوره تازهبه مقدار لازم
آب جوشیده سرد شده به مقدار لازم
نمکبه ازای هر لیوان آب، یک قاشق غذاخوری نمک
سرکه سفید (اختیاری)به مقدار لازم

مرحله اول: غوره‌ها را آماده کنید

غوره‌ها را از خوشه جدا کنید و خوب بشویید. پس از شستشو، آن‌ها را روی یک پارچه تمیز پهن کنید تا کاملاً خشک شوند.

این مرحله بسیار مهم است؛ وجود هرگونه رطوبت باعث کپک زدن غوره شور شما خواهد شد.

مرحله دوم: محلول آب و نمک را آماده کنید

آب را بجوشانید و اجازه دهید تا کاملا سرد شود. سپس به ازای هر لیوان آب جوشیده سرد شده، یک قاشق غذاخوری نمک اضافه کنید و خوب هم بزنید تا نمک کاملا حل شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه رب غوره به روش خانگی

مرحله سوم: شیشه‌ها را پر کنید

تقریبا ⅔ شیشه‌های تمیز و خشک را از غوره پر کنید. اگر دوست دارید غوره شور شما ترش‌تر باشد، می‌توانید یک سوم شیشه را سرکه سفید و مابقی را محلول نمک بریزید.

مرحله چهارم: غوره شور را بسته‌بندی کنید

برای جلوگیری از کپک زدن غوره‌ها می‌توانید قبل از بستن درب شیشه‌ها، روی آن‌ها را با یک لایه نایلون بپوشانید. درب شیشه‌ها را محکم ببندید و در جای خشک و خنک نگهداری کنید. بهتر است شیشه‌ها را در یخچال قرار دهید تا ماندگاری بیشتری داشته باشند. نوش جان!

طرز تهیه غوره غوره با آبغوره

طرز تهیه غوره غوره با آبغوره

برای درست کردن غوره غوره با آبغوره، ابتدا غوره‌ها را پاک کرده، بشویید و کاملاً خشک کنید. سپس آن‌ها را درون بطری شیشه‌ای قرار داده و با محلول آبغوره و نمک به گونه‌ای بپوشانید که سطح غوره‌ها به طور کامل پوشیده شود.

درب بطری را به طور محکم بسته و به مدت 10 روز در مکانی تاریک و خنک نظیر کابینت آشپزخانه نگهداری کنید. پس از باز کردن درب بطری، غوره غوره را در یخچال قرار دهید.

اصول نگهداری غوره شور

برای نگهداری غوره شور، حتما از شیشه‌های کاملا تمیز، استریل و خشک استفاده کنید. وقتی درب بطری را باز کردید، غوره شور را در یخچال قرار دهید و سعی کنید هرچه زودتر مصرفش کنید.

بهتر است شیشه‌های کوچک‌تر را انتخاب کنید؛ این کار باعث می‌شود هم محتویات زودتر تمام شود و هم تعداد دفعات باز و بسته شدن درب کمتر شود. به این ترتیب، کیفیت غوره شور بهتر حفظ شده و از کپک‌زدگی آن جلوگیری می‌شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه گرده غوره خانگی

ترفندهای جلوگیری از کپک زدن غوره شور

برای جلوگیری از کپک زدن غوره شور به نکات زیر توجه داشته باشید:

  • از قرار دادن ظرف غوره شور در محیط‌های گرم و خارج از یخچال پرهیز کنید، زیرا این امر به کپک زدن آن منجر می‌شود.
  • از شیشه‌های کاملاً خشک و استریل استفاده کنید. می‌توانید برای استریل کردن، شیشه‌های خالی را چند دقیقه در آب بجوشانید و سپس آن‌ها را کاملاً خشک کنید.
  • هنگام برداشتن غوره شور، همیشه از قاشق خشک و تمیز استفاده کنید.
  • اطمینان حاصل کنید که رطوبت غوره‌ها پیش از افزودن به شیشه، کاملاً از بین رفته باشد. رطوبت باقی‌مانده یکی از دلایل اصلی کپک‌زدگی است.
  • در طول فرآیند رسیدن غوره شور، از باز کردن مکرر درب بطری خودداری کنید.
  • در رسپی غوره شور با آب نمک، لازم است بطری شور از همان ابتدا در یخچال نگهداری شود، زیرا این نوع شور در دمای محیط مستعد کپک‌زدگی است.

ترفندهای جلوگیری از کپک زدن غوره شور

غوره مناسب برای درست کردن غوره شور

غوره‌ها انواع مختلفی دارند و همه آن‌ها برای درست کردن شور غوره مناسب نیستند. برای داشتن یک شور غوره خوشمزه و مجلسی، بهتر است از غوره‌های بدون هسته استفاده کنید. به همین دلیل، غوره عسگری بهترین نوع غوره برای درست کردن شور است.

بیشتر بخوانید: با آبغوره کپک زده چه باید کرد؟

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه غوره شور (غوره غوره)

در ادامه به چند نکته مهم برای درست کردن غوره شور (غوره غوره) اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

  • این چاشنی‌ها معمولا بعد از ۱۰ روز آماده مصرف است. اما برای طعم بهتر، می‌توانید آن‌ها را به مدت طولانی‌تری نگهداری کنید.
  • برای درست کردن این چاشنی‌های خوشمزه حتما از غوره‌های تازه و باکیفیت استفاده کنید.
  • اگر طعم ترش‌تری برای غوره شور خود می‌پسندید، می‌توانید یک سوم فضای شیشه را با سرکه سفید پر کرده و مابقی را با محلول آب و نمک اضافه کنید.

در این مطلب از بخس آشپزی اکالا، طرز تهیه غوره شور (غوره غوره) را به شما آموزش دادیم. این چاشنی‌های غوره را می‌توانید به عنوان دورچین برای انواع غذاها مانند خورشت‌ها، سالادها و کباب‌ها استفاده کنید.

0/5 (0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا