چگونه از کپک زدن رب انار جلوگیری کنیم؟
رب انار یک چاشنی خوشمزه شمالی است که در بسیاری از غذاها میتوان از آن استفاده کرد. به دلیل نداشتن مواد نگهدارنده در رب انارهای خانگی، ممکن است آن در مدت زمان کوتاهی کپک بزند یا خراب شود. در این مقاله از مجله اکالا با ما همراه باشید تا بهترین روش نگهداری رب انار بدون کپک زدن را به شما آموزش دهیم.
برای جلوگیری از کپک زدن رب انار بهتر است آن را در محیط خشک و خنک نگهداری کنید. همچنین اضافه کردن روغن، سرکه و نمک میتواند از کپک زدن رب انار جلوگیری کند. استفاده از قاشق خشک و تمیز و ظرف مناسب هم در ماندگاری رب انار موثر است. در ادامه مقاله هر کدام از روشها را توضیح خواهیم داد.
نگهداری رب انار بدون کپک زدن
کپک زدن رب انار دلایل زیادی میتواند داشته باشد. نوع انار انتخابی تا طرز نگهداری از رب انار بعد از آماده شدن، همه در خراب شدن و کپک زدن آن تاثیر دارد. در ادامه به بهترین روشهای نگهداری آن اشاره میکنیم.
۱- محیط خشک فراهم کنید
یکی از دلایل کپک زدن رب انار، نگهداری آن در محیط مرطوب است. بنابراین سعی کنید از قرار دادن آن در محیطهای مرطوب که زمینه را برای رشد کپک فراهم میکند، جلوگیری کنید.
۲- از روغن استفاده کنید
یکی از راهکارهای جلوگیری از کپک زدن رب انار، اضافه کردن روغن به آن است. برای این کار بعد از اینکه رب انار را به ظرف منتقل کردید، مقداری روغن زیتون یا روغن مایع را روی آن بریزید و درب ظرف را محکم ببندید.
بیشتر بخوانید: ترفندهای گرفتن رنگ بیشتر زعفران و غلیظ شدن آن
بیشتر بخوانید: طرز تهیه رب به خانگی + فوت و فن
۳- از نگهدارندههای طبیعی استفاده کنید
اگر رب انار را در خانه تهیه میکنید، بهتر است برای ماندگاری بیشتر و جلوگیری از کپک زدن، از مواد نگهدارنده طبیعی استفاده کنید. برای این کار زمانی که رب انار آماده شد، مقداری اسید استونیک یا اسید سیتریک به آن اضافه کنید.
۴- به رب انار آب اضافه نکنید
یکی از دلایل کپک زدن رب انار زمانی است که هنگام پخت آن برای رقیق کردن از آب استفاده کنید. اضافه کردن آب علاوه بر کوتاه کردن ماندگاری رب انار، باعث کپک زدن هم میشود. بنابراین اگر رب انار شما غلیظ شده است، برای رقیق کردن آن آب انار اضافه کنید.
۵- از قاشق خشک و تمیز استفاده کنید
با استفاده از قاشق تمیز و خشک میتوانید از کپک زدن رب جلوگیری کنید. آلودگی و رطوبت وارد شده از قاشق به سرعت محیط را برای رشد کپکها فراهم میکند. بهتر است برای استفاده از رب انار یک قاشق مخصوص در نظر بگیرید و آن را برای مواد غذایی دیگر استفاده نکنید.
۶- نمک یا سرکه اضافه کنید
استفاده از نمک و سرکه برای جلوگیری از کپک زدن، یک روش طبیعی و موثر است. استفاده از نمک باعث کاهش رطوبت در سطح رب انار میشود و سرکه PH رب را کاهش میدهد و یک محیط اسیدی فراهم میکند. زمانی که محیط اسیدی و رطوبت کم باشد، احتمال کپک زدن بسیار کاهش مییابد.
بیشتر بخوانید: ترفندهای کاربردی برای نرم کردن رب انار سفت شده
۷- در یخچال نگهداری کنید
کپکها در دمای بالا رشد میکنند بنابراین قرار دادن رب انار در دمای پایین رشد آنها را متوقف میکند. برای این کار بهتر است رب انار را در یک ظرف درب بسته و مناسب بریزید و آن را در قسمت سردتر یخچال قرار دهید. به هیچ عنوان رب انار را در درب یخچال نگهداری نکنید زیرا دمای این قسمت نوسان دارد.
۸- ظرف مناسب انتخاب کنید
بهترین ظرف برای نگهداری رب انار، ظروف شیشهای یا سرامیکی است. دقت کنید که درب ظرف باید کاملا محکم و ضدهوا باشد تا از ورود رطوبت و هوا جلوگیری کند.
سعی کنید از ظروف پلاستیکی و فلزی استفاده نکنید زیرا ممکن است به مرور زمان روی طعم رب تاثیر بگذارد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی لبنانی + نکات کپک نزدن
نکات تکمیلی برای نگهداری رب انار بدون کپک زدن:
- از ظروف ترکدار یا خراشیده استفاده نکنید.
- بهتر است رب انار را در ظرفهای کوچک نگهداری کنید تا با هر بار باز و بسته کردن، آلودگی و هوا وارد آن نشود.
- ظرف را به دور از نور مستقیم خورشید نگهداری کنید.
- بهتر است ظرف را قبل از استفاده چند دقیقه در آب بجوشانید تا تمیز شود.
- ظرف را تا حد امکان پر کنید تا کمترین هوا در آن باقی بماند.
- میتوانید برای تغییر نکردن طعم رب انار، سرکه و نمک را فقط روی سطح آن بریزید.
- بهتر است از سرکه سفید یا سرکه سیب استفاده کنید.
در این مقاله از مجله اکالا، ۸ ترفند برای نگهداری رب انار بدون کپک زدن را به شما آموزش دادیم. اگر رب انار را در خانه تهیه میکنید، حتما موارد گفته شده را رعایت کنید تا برای مدت طولانیتری بتوانید از رب انار استفاده کنید.
من لیلا هستم، رشته تحصیلیم روزنامه نگاری بوده و همیشه از نوشتن لذت میبرم، اینجا از دانش و تجربهام تو زمینههای مختلف استفاده میکنم تا برای شما مطالب خوبی بنویسم. امیدوارم از خوندنشون لذت ببرید.