روش نگهداری و پرورش گیاه پیلهآ (آلومینیومی) در خانه
گیاه پیلهآ که بومی مناطق جنگلی چین و ویتنام است، به دلیل رگههای نقرهای روی برگها و گلبرگهای بیضی شکل خود، به گیاه آلومینیومی شناخته میشود. در این مطلب از مجله اکالا، روش نگهداری و پرورش گیاه پیلهآ (آلومینیومی) را آموزش دادیم تا بتوانید به بهترین شکل از آن مراقبت کنید.
گیاه پیلهآ به محیط مرطوب و خاکی با زهکشی خوب نیاز دارد و نباید در خاک کاملا خیس نگهداری شود. این گیاه در نور غیرمستقیم رشد بهتری داشته و در دمای معتدل بین ۶۰ تا ۷۵ درجه سانتیگراد بهترین نتیجه را دارد. آبیاری باید منظم باشد، اما از آبیاری زیاد آن، مخصوصا در فصل زمستان، خودداری کنید.
روش نگهداری و پرورش گیاه پیلهآ (آلومینیومی) را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
روش نگهداری گیاه پیلهآ
در ادامه به طور کامل و جزئی به شما توضیح خواهیم داد که اگر این گیاه را در منزل دارید، چگونه از آن مراقبت کنید و به چه نکاتی باید توجه داشته باشید تا به بهترین شکل رشد کند و همیشه سالم و شاداب بماند. با ما همراه باشید.
خاک مناسب
بهترین خاک برای گیاه پیلهآ، خاکی است که زهکشی خوبی داشته باشد. پایه و بیس این خاک باید خاک گلدان باشد که غنی از مواد مغذی است. برای تقویت زهکشی خاک، میتوانید مقداری شن به آن اضافه کنید.
کود گیاهی
برای تقویت رشد گیاه، باید در فصل بهار و تابستان، هر ۲ تا ۴ هفته یکبار به آن کود گیاهی بدهید. بهترین نوع کود گیاهی، کود مایع محلول در آب است. علاه بر آن، هر ۳ تا ۴ ماه یکبار میتوانید کود را بدون آب به خاک گیاه بدهید تا نمک کافی به خاک برسد.
بیشتر بخوانید: تقویت کنندههای طبیعی گیاهان را بشناسید
دما
دمای مناسب برای گیاه پیلهآ بین ۶۰ تا ۷۵ درجه سانتیگراد است. این گیاه معمولا در دمای داخلی خانه راحتتر رشد میکند. پس سعی کنید آن را در محیط خارجی منزل قرار ندهید.
میزان آب دادن
گیاه پیلهآ به کمی رطوبت در خاک نیاز دارد، اما به این معنا نیست که خاک همیشه باید مرطوب باشد. در فصل بهار باید مقداری به گیاه آب داده شود تا کمی از آن، از انتهای گلدان خارج شود. در فصلهای پاییز و زمستان باید تعداد دفعات آبدهی را کمتر کنید.
قلمه زدن
برای تحریک رشد گیاه، میتوانید هر چند وقت یکبار آن را قلمه بزنید. برای این کار، ¼ گلدان را با خاکی که زهکشی مناسبی دارد، پر کرده و سپس گیاه را در مرکز خاک قرار دهید. پس از پر کردن اطراف گیاه با خاک، دوباره به آن آب دهید تا از قسمت پایینی گلدان خارج شود.
بیشتر بخوانید: آموزش مرحله به مرحله قلمه زدن و تکثیر گیاهان آپارتمانی
هرس کردن
برای تحریک رشد بیشتر گیاه پیلهآ، بهتر است در فصل بهار نیمی از گیاه را هرس کنید. میتوانید قسمتهای سالم گیاه را برای قلمه زدن نگه دارید و آن را تکثیر کنید. در این مرحله باید از لوازم استرلیزه استفاده کنید تا باکتری به گیاه منتقل نشود.
نور کافی
گیاه پیلهآ بهتر است در محیطی با نور جانبی رشد کند و در معرض نور مستقیم و شدید خورشید نباشد. به طور کلی، بهتر است گیاهان خانگی در محیطی با نور غیرمستقیم باشند، چون نور مستقیم ممکن است باعث سوختگی برگها شود.
آفات و بیماریها
آبیاری بیش از حد، باعث بروز مشکلاتی مثل بیماریهای مختلف در گیاه میشود که در نهایت گیاه از بین خواهد رفت. اگر به گل بیش از حد آب دهید، برگهای گیاه به رنگ قهوهای یا سیاه در میآید و در نهایت میپوسد.
در این صورت، باید قسمتهای خراب گیاه را بریده و اجازه ندهید پوسیدگی به بخشهای سالم گیاه منتقل شود. هجوم حشرات نیز آسیبهای زیادی به گیاه وارد میکند، که در این صورت باید حشرات را، با روشهای مخصوص، از بین ببرید تا سلامت گیاه حفظ شود.
نکات مهم درباره نگهداری گل پیلهآ
در ادامه به چند نکته کلیدی برای نگهداری گیاه پیلهآ اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
- اگر رنگ برگهای گیاه تغییر کرد و سیاه شد، احتمالا گیاه دچار سرمازدگی شده است.
- اگر گیاه در محیطی کم نور قرار بگیرد، ساقهها و شاخهها بلند و باریک شده و برگها از هم فاصله میگیرند.
- اگر برگها خمیده شدند، از کمبود رطوبت است و گیاه به آبیاری و غبارپاشی نیاز دارد.
- استفاده از خاک نامناسب باعث کوچک شدن برگهای جدید میشود.
- اگر برگهای جدید، ریز و کوچک هستند ریشه گیاه را بررسی کنید.
- اگر گیاه شما متراکم شده، زمان تعویض گلدان رسیده است.
- ریزش برگهای پایین ساقههای قدیمی طبیعی است، اما ریزش برگهای جدید احتمالا از آبیاری زیاد باشد. در این صورت، آبیاری را کم کنید و گیاه را به مکانی گرمتر منتقل کنید.
- گیاه پیلهآ در فصل تابستان گلهای کوچک سبز و سفید میدهد که از نوک تا انتهای ساقه است، اما در محیط داخلی، کمتر شکوفه میدهد.
در نهایت، با رعایت نکات این مقاله از سبک زندگی اکالا، میتوانید گیاه پیلهآ را سالم و شاداب نگه دارید. اگر شما هم تجربهای در این زمینه دارید، حتما نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.