دیگر پول خرید سیر تازه ندهید، سیر را در خانه بکارید
سیر یکی از مفیدترین گیاهانی است که میتوانید به راحتی آن را در گلدان یا باغچه بکارید و پس از مدتی سیر تازه برداشت کنید. در این مقاله از مجله اکالا میتوانید با روش کاشت سیر در خانه آشنا شوید.
برای کاشت سیر تازه باید حبههای جوانه زده سیر را جدا کنید. سپس آنها را با فاصله در عمق ۳۰ سانتیمتری خاک بکارید. در ادامه از گیاه مراقبت کنید و به صورت مرتب به آن آب بدهید تا گیاه شما رشد کند و بزرگ شود. برای خواندن جزئیات کاشت سیر در خانه میتوانید ادامه مقاله را مطالعه کنید.
روش کاشت سیر در خانه
کاشت سیر بسیار راحت است و از ابتدای پاییز تا اسفند ماه میتوانید با توجه به شرایط آب و هوایی منطقهای که در آن زندگی میکند، اقدام به کاشت سیر کنید. زمان کاشت سیر در مناطق سردسیر اواسط آبان و اواسط اسفند است، اما بهترین زمان کاشت سیر در مناطق گرمسیر اواخر آبان است. در ادامه میتوانید با مراحل کاشت سیر در خانه آشنا شوید.
۱- سیر را برای کاشت آماده کنید
برای پرورش سیر در منزل باید از سیرهای تازه و جوانه زده استفاده کنید. در ابتدا سیرها را حبه و به آرامی از بوته جدا کنید. سیر جوانه زدهای که سالم و بزرگ است، برای کاشت گزینه مناسبتری محسوب میشوند. بنابراین بهتر است حبه های بزرگ را برای کاشت انتخاب کنید.
بیشتر بخوانید: علت زرد شدن پیتوس + ۴ راهکار برای حل این مشکل
۲- سیرها را بکارید
در این مرحله باید خاک را تا عمق ۳۰ سانتیمتری شخم بزنید و بعد آن را صاف کنید. بهترین خاک برای کاشت سیر خاک سبک و ماسهای است و خاک رسی به هیچ عنوان برای کاشت سیر مناسب نیست. در ادامه سیرها را داخل خاک قرار دهید.
اگر سیرها را در باغچه میکارید، باید آنها را در فاصله ۱۰ سانتیمتری قرار دهید تا بعد از بزرگ شدن به خوبی در معرض آفتاب قرار بگیرند و رشد کنند. برای بهبود رشد سیر میتوانید از کودهای دامی پوسیده و ارگانیک استفاده کنید.
۳- از گیاه مراقبت کنید
بعد از کاشت سیر باید بلافاصله مقداری آن به آن بدهید. به طور کلی سیر به آبیاری منظم نیاز دارد و خاک آن باید همیشه مرطوب باشد؛ از همین رو هر زمان که احساس کردید خاک خشک شده است، باید گیاه را آبیاری کنید.
بعد از کاشت سیر در گلدان باید آن را در مقابل پنجره نورگیر قرار دهید تا جوانهها برای ۶ ساعت در روز معرض نور آفتاب قرار بگیرند. اگر به نور طبیعی دسترسی ندارید، میتوانید برای رشد سیر از نورهای مصنوعی نیز استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: نحوه کاشت شلغم در گلدان
۴- سیر را برداشت کنید
یک هفته بعد از کاشت سیر، جوانههای آن حدود ۸ تا ۱۲ سانتیمتر رشد میکنند و بعد از سه هفته میتوانید برگهای سیر را برداشت کنید و از آنها برای تهیه غذا استفاده کنید.
اگر قصد دارید از بوته سیر استفاده کنید، باید حدود ۶ تا ۱۰ ماه صبر کنید. معمولا برداشت سیر از اردیبهشت ماه آغاز میشود و زمانی که برگهای سیر قهوهای و خشک شدند، بوتههای سیر آماده برداشت هستند.
بیشتر بخوانید: روش کاشت دانه به در گلدان
بیشتر بخوانید: ترفندهای کاشت هویج در گلدان
نکاتی که باید در مورد کاشت سیر در خانه بدانید
در ادامه به چند نکته طلایی در مورد کاشت سیر در خانه اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
- بهترین زمان کاشت سیر در خانه، فصل پاییز است. در صورت کاشت سیر در پاییز میتوانید اردیبهشت سیر تازه برداشت کنید.
- برای بهبود رشد سیر باید در فصول گرم سال از مقداری کود ارگانیک و مغذی استفاده کنید. کود حیوانی پوسیده گزینه خوبی برای تقویت این گیاه است.
- بهتر است ماهی ۲ بار به گیاه کود بدهید.
- اگر در منطقه سردسیر زندگی میکنید، حتما سیرها را در عمق بیشتری از خاک بکارید تا یخ نزنند.
- برای این که همه بوتههای سیر به خوبی در معرض نور آفتاب قرار بگیرند، حتما آنها را با کمی فاصله بکارید.
- برای کاشت سیر باید از حبههای سیر سالم و باکیفیت استفاده کنید.
- به خاطر داشته باشید که سیر خشک برای کاشت مناسب نیست. برای کاشت سیر باید حبههای سیر را در زمان کاشت از بوته جدا کنید تا خشک نشوند.
- از آن جایی که سیر به شدت در معرض بیماریهای قارچی قرار دارد، باید آن در گلدانی که دارای زهکشی مناسب است بکارید و برای کاشت سیر در باغچه نیز از خاک مناسب استفاده کنید.
- به منظور کاشت سیر در آب باید از بسترهای غیرآلی مثل پرلیت، خاک اره، پشم سنگ یا زغال زیستی استفاده شود.
- بعد از کاشت سیر در گلدان باید به اندازهای به آن آب بدهید که باقی مانده آب از سوراخ زیر گلدان تخلیه شود.
در این مقاله از مجله سبک زندگی اکالا به روش کاشت سیر تازه در خانه و همچنین نکاتی مهم برای کاشت سیر اشاره شد. اگر تجربه کاشت سیر را دارید، میتوانید نظرات و تجربیات خودتان را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…