روانشناسیسبک زندگی

مدیتیشن سکوت ذهن؛ برای رسیدن به آرامش (به همراه موسیقی)

مدیتیشن سکوت ذهن برای کاهش خودگویی درونی و تصویرسازی ذهنی استفاده می‌شود و به طرز قابل توجهی برای آرام کردن ذهن و رسیدن به آرامش موثر است. این مدیتیشن اغلب می‌تواند منجر به احساس رهایی و سکوت شود، گویی ذهن خالی است یا لحظه‌ای رژه معمولی خود از داستان‌ها و روایت‌ها را متوقف کرده است. اگر شما هم مایلید این سکوت ذهنی و آرامش را تجربه کنید با ما در این مقاله از مجله اُکالا همراه باشید.

تاثیر مدیتیشن سکوت ذهن بر مغز

مدیتیشن سکوت ذهن، از برخی جهات، مثل همان مدیتیشن سنتی و کلاسیک است و سبک‌هایی مانند مدیتیشن متعالی و ذن مظهر آن هستند. این سبک مدیتیشن در درجه اول با مهار یک شبکه عصبی به نام “حالت پیش فرض” در مغز عمل می‌کند. “شبکه حالت پیش فرض” از چندین ناحیه مغزی تشکیل شده است که با هم کار می‌کنند تا حس خود یا هویت ما را ایجاد کنند.

این شبکه هر زمانی که شما درگیر فعالیت ذهنی باشید فعال می‌شود که شامل فکر کردن در مورد خودتان (به یاد آوردن، برنامه ریزی، قضاوت و غیره) است. جای تعجب نیست که شبکه حالت پیش فرض بیشتر اوقات فعال است؛ زیرا داشتن افکاری که “شما” را به عنوان یک شخصیت اصلی درگیر نمی‌کند دشوار است.

تاثیر مدیتیشن سکوت ذهن بر مغز

با این حال، زمانی که بیش از حد فکر می‌کنیم، شبکه بیش از حد فعال می‌شود و منجر به نشخوار فکری و پرورش افکار اضافی می‌شود. در نتیجه، یادگیری آرام کردن این نواحی از مغز می‌تواند منجر به تسکین قابل توجه و کاهش علائم مرتبط با اضطراب و افسردگی شود.

برای بسیاری از ما، یافتن این ذهن آرام بسیار دشوار است، و حفظ آن برای مدت طولانی غیرممکن به نظر می‌رسد. در این پست چند نکته و ترفند برای توسعه تمرین ذهن آرام ارائه می‌دهیم.

بیشتر بخوانید: مدیتیشن بالا بردن ارتعاش؛ انرژی خود را مثبت نگه دارید

تکنیک‌های مدیتیشن سکوت ذهن

تکنیک‌های مدیتیشن سکوت ذهن به شرح زیر است:

۱- مقاومت نکنید.

سعی نکنید افکار را از خود دور کنید. صرفاً تلاش برای بیرون راندن افکار از سر خود تقریباً هرگز نتیجه نمی‌دهد و منجر به تلاش بیش از حد می‌شود که برعکس حالت مطلوب است.

بیشتر بخوانید: مدیتیشن صبحگاهی با موزیک

۲- بدن را آرام کنید.

در حالتی بنشینید یا دراز بکشید که آرام باشید. ذهن و بدن ما از هم جدا نیستند. اگر نتوانید بدن را آرام کنید، نمی‌توانید ذهن یا فعالیت ذهنی خود را آرام کنید. سعی کنید تمرین خود را با حرکات کششی، یوگا یا تمرین آرام سازی تدریجی عضلانی شروع کنید.

۳- تجربیات قبلی آرام بودن را به خاطر بیاورید.

شما از قبل می‌دانید که این حالت سکوت ذهن، چه حسی دارد. چه بدانید چه ندانید، لحظاتی را داشته‌اید که دنیای درونی شما ساکت بوده است. این لحظات ممکن است زود گذر یا ناقص بوده باشند، اما وجود دارند. اگر بتوانید لحظاتی را که قبلاً حالت ذهن آرام را تجربه کرده‌اید به‌خاطر بیاورید، می‌توانید یاد بگیرید که به آن تجربیات تکیه کنید و به آنها اجازه دهید به طور طبیعی رشد کنند.

بیشتر بخوانید: مدیتیشن جذب خواسته‌ها

تکنیک‌های مدیتیشن سکوت ذهن

بیشتر بخوانید: مدیتیشن افزایش انرژی؛ کارآمدتر از همیشه باشید

۴- توجه خود را هدایت کنید.

به ذهنتان چیزی بدهید که بتواند به آن توجه کند. با هدایت توجه خود به فضای دیگر، ذهن به طور طبیعی ساکن می‌شود. این فضا باید از جنسی باشد که هیجان نداشته باشد، مثلاً توجه ما به یک رنگین‌کمان، یا به یک دشت پر از گل، با نوعی هیجان همراه می‌شود؛ اما برای ساکت شدن ذهن بهتر است به سکوت بین صداها توجه کنید، روی تاریکی پشت پلک‌ها تمرکز کنید یا می‌توانید وسعت فضا یا آسمان شب را تصور کنید.

بیشتر بخوانید: مدیتیشن ترک عادت مخرب + موزیک

۵- صبور باشید.

در ادبیات پژوهشی از این سبک مراقبه به عنوان تعالی خودکار یاد می‌شود. این نام به طور مستقیم نشان دهنده این است که صبور بودن و اجازه دادن به روند تدریجی ظهور سکوت و آرامش تا چه حد مهم است. این یک فرآیند خودکار است که وقتی در آن آرام می‌شوید اتفاق می‌افتد.

بیشتر بخوانید: مدیتیشن جذب ثروت قبل خواب

۶- کمال گرا نباشید.

انتظار بهترین حالت ممکن را نداشته باشید. تا زمانی که یک مراقبه حرفه‌ای نشوید، بعید است که بدون هیچ تصویر ذهنی، افکار یا خودگویی، به مدت طولانی بتوانید به مدیتیشن ادامه دهید. اشکالی ندارد. وقتی چیزی ذهن شما را پرت می‌کند، به سادگی آن را قبول کنید و توجه خود را به پوچی یا همان خلأ برگردانید.

برای سکوت ذهن مدیتیشن کنید

بیشتر بخوانید: مدیتیشن تنفسی؛ توانایی خود را برای تمرکز تقویت کنید

۷- آهسته و با زمان کوتاه شروع کنید.

تحقیقات نشان داده است که مزایای مدیتیشن تنها از طریق تمرین مداوم حاصل می‌شود. با مدیتیشن‌های کوتاه شروع کنید و به تدریج به ۲۰ دقیقه در روز افزایش دهید.

همان‌طور که در این مقاله از مجله سبک زندگی اُکالا خواندید، سبک مدیتیشن ذهن آرام می‌تواند برای بسیاری از افراد و بسیاری از نگرانی‌های ذهنی ما مفید باشد، اما چالش‌های آن برای مبتدیان زیاد خواهد بود.

بهترین وضعیت برای داشتن این مدیتیشن، سکوت کامل فضاست، اما اگر در ابتدای راه هستید و اطرافتان هم صداهایی دارید، می‌توانید از یک موسیقی پس‌زمینه‌ای با صدای بسیار آرام استفاده کنید.

از موسیقی زیر برای مدیتیشن ذهن آرام استفاده کنید و سوال یا تجربه خود را با ما در میان بگذارید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا