۶ سریالی که باید بعد از فصل ۱ تمام میشدند
معمولا از سریالهای چند فصلی و بلند، این انتظار را داریم که هر چه جلوتر میرود، قسمتها کیفیت بهتری داشته باشند و داستان در روند رو به صعود باشد. اما همیشه اینطور نیست و برخی سریالها از این نظر ضعیف هستند.
در این مقاله از مجله اُکالا میخواهیم به معرفی چند سریالی بپردازیم که باید بعد از فصل اول، تمام میشدند. شاید در این صورت خاطره بسیار بهتری از آن سریال به عنوان مینی سریال، باقی میماند. این سریالها عبارتند از: «دروغهای کوچک بزرگ»، «عروسک روسی»، «۱۳ دلیل برای اینکه»، «دنیای غرب»، «کارآگاه حقیقی» و «ملکههای جیغ».
هر کدام از این سریالها که در ژانرهای متفاوتی هستند، در فصل اول درخشان بوده و در فصلهای بعدی به بیراهه رفتهاند و کیفیت خود را از دست دادهاند. شاید بهتر باشد اگر تا به حال این سریالها را ندیدهاید، به دیدن فصل اولشان بسنده کنید.
۱. دروغهای کوچک بزرگ (Big Little Lies)
- سال تولید: ۲۰۱۷
- بازیگران: ریس ویترسپون، نیکول کیدمن، شیلین وودلی
- ژانر: درام، رازآلود
- امتیاز (IMDB): ۸.۴
- تعداد قسمتها: ۱۴ قسمت (۲ فصل)
خلاصه داستان
«دروغهای کوچک بزرگ» با گروه بازیگران فوقالعاده خوب و فیلمنامهای که بر اساس رمان پرفروش “لیان موریارتی” با همین نام نوشته شده بود، حتی قبل از اینکه منتشر شود آماده موفقیت بود. اما این سریال به نحوی فراتر از انتظارات بود و بینندگان را میخکوب اجراهای قدرتمند و داستان روان و در عین حال پیچیده و مسائل روانشناختی جذابی کرد.
فصل اول پرخاطره و قوی که پایان شگفتانگیزی داشت، در جایی به پایان میرسد که کتاب به پایان میرسد، راز قتلی که به خوبی گره خورده بود، به زیباترین شکل ممکن حل میشود و صلح خوشایندی برقرار است. از آنجایی که دنبالهای برای کتاب موریارتی وجود ندارد، فصل ۲ این سریال، وارد قلمرو جدیدی میشود.
شخصیتها همه تکراری و بدون پیچیدگی هستند، هیچ اتفاق تازه و هیجانانگیزی نمیافتد و داستان جذابیتی ندارد. اضافه شدن “مریل استریپ” به تیم بازیگران در یک نقش کلیدی، قطعاً یک نکته برجسته در فصل دوم است، اما توجیه ورود او به داستانی که به نظر میرسد تمام شده است، دشوار است.
تفاوت فصل اول و دوم از همین نکته هم پیداست که فصل اول تحسین و جوایز متعددی کسب کرد و فصل دوم نه تنها جایزهای نگرفت بلکه نقدهای منفی داشت.
- این سریال موفق به دریافت ۸ جایزه امی در سال ۲۰۱۷ شد.
بیشتر بخوانید: بهترین سریالهای تاریخی جنایی که حتما باید دید
۲. عروسک روسی (Russian Doll)
- سال تولید: ۲۰۱۹
- بازیگران: ناتاشا لیون، چارلی بارنت، گرتا لی
- ژانر: کمدی، درام، فانتزی
- امتیاز (IMDB): ۷.۷
- تعداد قسمتها: ۱۵ قسمت (۲ فصل)
خلاصه داستان
فصل اول «عروسک روسی» سریال شبکه نتفلیکس، جسورانه، مبتکرانه و واقعاً هیجان انگیز است. علیرغم اینکه ایده آن را پیش از این در سینما دیدهایم، کاملاً منحصر به فرد است. بخش اعظم این سریال با جذابیت شخصیت نقش اول به نام نادیا پیش میرود.
نادیا در آستانه تولد ۳۶ سالگی خود را گرفتار یک حلقه زمان میبیند. او در یک مهمانی شرکت کرده است و هر بار که در اثر یک تصادف غمانگیز میمیرد، دوباره خود را در آینه آن خانه میبیند. در نهایت، او متوجه میشود که تنها نیست. او با مردی به نام آلن که به سرنوشت او دچار شده است، برخورد میکند. آنها با هم جدول زمانی خود را اصلاح میکنند و از حقایق زندگی خود برای حل این معما استفاده میکنند.
پایان سریال تقریباً به اندازه شروع آن عالی است، به همین دلیل است که فصل دوم غیر ضروری به نظر میرسد. خصلتهای دوستداشتنی نادیا در فصل دوم ناخوشایند و گاهی غیرقابل تحمل شده است. داستان خانواده او درهم و برهم است و ما دلیل کمی برای سرمایهگذاری در ادامه سریال نداریم.
- این سریال در لیست “حتماً باید تماشا شود” متاکریتیک قرار دارد.
- این سریال موفق به دریافت ۳ جایزه امی در سال ۲۰۱۹ شد.
۳. ۱۳ دلیل برای اینکه (۱۳ Reasons Why)
- سال تولید: ۲۰۱۷
- بازیگران: دیلن مینت، کاترین لانگفورد، کریستین ناوارو
- ژانر: درام
- امتیاز (IMDB): ۷.۵
- تعداد قسمتها: ۴۹ قسمت (۴ فصل)
خلاصه داستان
«۱۳ دلیل برای اینکه» بر اساس یک رمان محبوب ساخته شده است. فصل اول آن بسیار خوب است. فصلهای بعدی از منبع اصلی خود منحرف میشوند و انواع رشتههای داستانی درهم و برهم را که در کتاب وجود نداشتند، به نمایش میگذارند.
«۱۳ دلیل برای اینکه» از ابتدا بحثبرانگیز بود؛ این کتاب و سریال حول محور دانشآموز دبیرستانی “کلی” است از طرف همکلاسی خود “هانا” که به تازگی خودکشی کرده است، ۷ نوار کاست دریافت میکند که در ۱۳ طرف آن، دلایل خودکشی او به زبان خودش ضبط شده است.
فصل اول حقیقتاً تکان دهنده بود و مسائل جدی نوجوانان در دوره دبیرستان را به تصویر کشید. اما فصلهای بعدی چیزی برای ارائه نداشت و بیمعنی ماند. این سریال باید زمانی که کتاب پایان مییافت، یعنی در انتهای فصل اول، تمام میشد.
بیشتر بخوانید: بهترین سریالهایی که در آذر ماه ۱۴۰۳ منتشر میشوند
۴. دنیای غرب (Westworld)
- سال تولید: ۲۰۱۶
- بازیگران: ایوان ریچل وود، آنتونی هاپکینز، جفری رایت
- ژانر: علمی تخیلی، درام
- امتیاز (IMDB): ۸.۵
- تعداد قسمتها: ۳۶ قسمت (۴ فصل)
خلاصه داستان
«دنیای غرب» با الهام از فیلمی به همین نام از “مایکل کرایتون” در سال ۱۹۷۳، پیشفرض علمی تخیلی جذابی را به ما معرفی میکند که به اندازهای ریشه در واقعیت دارد. فصل اول با یک تیم قوی از بازیگران، نویسندگان، طراحی صحنه و به نوعی همه عوامل، یک داستان غیر خطی پیچیده را به شکلی یکپارچه و با حفظ جذابیت پیش میبرد، و اگرچه پایان آن به نظر پایان باز است اما باز هم کامل به نظر میرسد.
در فصل دوم، سریال فضا و حس و حالی متفاوتی دارد. خارج از دنیای غربی قدیمی، ما با قوانین جدید، شخصیتهای جدید و اتفاقات جدید بمباران شدهایم. خطوط داستانی متراکم و پر از گرههای پیچیده هستند.
پس از فصل چهارم نیز، ساخت فصلهای بعدی «دنیای غرب» به طور ناگهانی لغو شد و بینندگان را با سوالات بیپاسخ معلق گذاشت. با نگاهی به گذشته، فصل اول بهعنوان یک مینیسریال قوی قوی باقی میماند. شاید همان یک فصل تنها چیزی بود که واقعاً به آن نیاز داشتیم.
- این سریال موفق به دریافت ۷ جایزه امی در سالهای ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ شد.
۵. کارآگاه حقیقی (True Detective)
- سال تولید: ۲۰۱۴
- بازیگران: متیو مککانهی، وودی هرلسون، میشل موناهن
- ژانر: جنایی، درام، دلهرهآور
- امتیاز (IMDB): ۸.۹
- تعداد قسمتها: ۳۰ قسمت (۴ فصل)
خلاصه داستان
سریال جنایی «کارآگاه حقیقی» بر بازی و جذابیت شخصیت نقشهای اصلی خود متکی است و جفت “وودی هرلسون” و “متیو مککانهی” فصل اول را فراموش نشدنی کرد. شخصیتپردازی عمیق این دو نقش و بازیهای فوقالعاده دو بازیگر به شدت فصل اول را محبوب کرد. علیرغم تلاش زیاد “کالین فارل” و “ریچل مکآدامز” در فصل دوم، دو نفر آنها نتوانستند استانداردهای تعیین شده توسط بازیگران فصل اول را برآورده کنند.
فصل سوم، که “ماهرشالا علی” و “استیون دورف” در آن بازی میکنند، نسبت به فصل ۲ با استقبال بهتری مواجه شد اما باز هم به پای فصل اول نرسید. فصل چهارم که پس از یک وقفه نسبتاً طولانی ساخته شد، یک بازیگر محوری داشت، یک کارآگاه زن با بازی “جودی فاستر”، که تنها نکته مثبت این فصل همین بود.
داستان خوب شروع شد اما پایان راضی کنندهای نداشت. شاید بهتر بود که فصل اول به عنوان یک مینیسریال مجزا شناخته میشد تا فصلهای بعدی با آن مقایسه نشود.
- این سریال در لیست “۲۵۰ سریال برتر IMDB” با رتبه ۴۳ قرار دارد.
- این سریال موفق به دریافت ۵ جایزه امی در سال ۲۰۱۴ برای فصل اول و ۱ جایزه امی در سال ۲۰۲۴ برای فصل چهارم شد.
۶. ملکههای جیغ (Scream Queens)
- سال تولید: ۲۰۱۵
- بازیگران: اما رابرتز، اسکایلر ساموئلز، لی میشل
- ژانر: کمدی، ترسناک
- امتیاز (IMDB): ۷.۱
- تعداد قسمتها: ۲۳ قسمت (۲ فصل)
خلاصه داستان
در آغاز، طنز شرورانه سریال «ملکههای جیغ»، به خوبی توانسته است به استاندارد چنین ژانری برسد و بینندگان را راضی کند. در فصل اول ما دانشجویان یک کالج را میبینیم که توسط قاتلی به نام شیطان سرخ هدف قرار میگیرند. آهنگ خاصی که ژانر ترسناک و کمدی این فیلم دارد، مورد پسند بینندگان به ویژه مخاطبان آمریکاییِ آشنا با این فضاست.
فصل دوم همان بازیگران فصل اول را حفظ میکند و تنها تغییری که رخ میدهد، جابه جایی شخصیتها از محوطه دانشگاه به بیمارستان است و اساساً همه چیز تکرار میشود.
لوکیشن جدید برای تازه کردن همه چیز کافی نیست، و فصل دوم تنها چند قسمت بعد از شروع، بدون جاذبه و کهنه به نظر میرسد. شاید اگر این سریال، بازیگران اصلی خود را علاوه بر موقعیت محلی خود تغییر میداد، احتمالاً شانس بیشتری داشت.
همانطور که در این مقاله از مجله فرهنگ و هنر اُکالا خواندید، به مرور چند سریالی پرداختیم که باید بعد از فصل اول تمام میشدند. آیا با لیست ما موافق هستید؟ شما چه سریال دیگری را به یاد دارید که بعد از فصل اول، جذابیت خود را از دست داده است؟ نظر خود را برای ما بنویسید.
من سورین صیادی هستم و از بچگی تقریباً تمام وقت آزادم را صرف دیدن فیلم و سریال (و گاهاً انیمه) کردم! بیشتر به ژانرهای اکشن، جنایی و هیجانانگیز علاقه دارم، اما ژانرهای دیگر را هم دنبال میکنم.
خیلی خوشحالم که میتوانم این لذت بزرگ از زندگی را با دیگران به اشتراک بگذارم و فیلم و سریالهای مورد علاقهام را به شما معرفی کنم.