۱۵ نکته مهم برای پف کردن کیک که باید امتحان کنید
پف نکردن کیک بزرگترین دلهرهای است که خیلی از ما در زمان درست کردن کیک خانگی با آن مواجه میشویم. حتی اگر یک شیرینیپز معروف هم باشید، احتمالا در اولین روزهایی که شروع به کار کردید، تجربه درست کردن یک کیک خمیری را دارید. به هر حال هر کاری نیاز به تجربه دارد و آشنایی با فوت و فنها و رازهای ناگفته میتواند به شما کمک کند تا کیک حجیمتر و پفدارتری درست کنید. اما برای پف کردن کیک چه باید کرد؟ آیا میدانید چه موادی باعث پف کیک میشود؟
در این مقاله از بخش آشپزی، مجله اکالا میتوانید با چند مورد از مهمترین نکات برای پف کردن کیک خانگی آشنا شوید.
نکات مهم برای پف کردن کیک
درست کردن یک کیک پف کرده و خوشمزه لذتبخشترین کاری است که میتوانید در آشپزخانه خود انجام دهید، اما درست زمانی که به مراحل انتهای پخت کیک نزدیک میشوید، کیک شما دیگر پف نمیکند و حالت خمیری پیدا میکند. اما راز پف کردن کیک چیست؟ برای پف کردن و ترد شدن کیک خانگی چه کنیم؟ در ادامه این بخش میتوانید با ۱۵ نکته کلیدی برای پف کردن کیک آشنا شوید.
۱- از جوش شیرین و بیکینگ پودر به جای هم استفاده نکنید
بهتر است یک بار برای همیشه بدانید که در دستور تهیه کیکها جوش شیرین و بیکینگ پودر را جایگزین نکنید. میزان اضافه کردن هر کدام از این دو ماده در کیک خانگی متفاوت است. بنابراین اگر در دستور تهیه کیک شما نوشته شده از بیکینگ پودر استفاده کنید، لطفا جوش شیرین را به همان مقدار جایگزین نکنید!
۲- به تاریخ انقضای بیکینگ پودر دقت کنید
خیلی از اوقات دلیل پف نکردن کیک خانگی، کهنه بودن بیکینگ پودر است. در واقع زمانی که تاریخ انقضای بیکینگ پودر گذشته باشد، هیچ تاثیری بر پف کردن کیک شما ندارد و به همین دلیل کیک حالت خمیری پیدا میکند. به خاطر داشته باشید که گاهی اوقات قرار گرفتن بیکینگ پودر در معرض هوا نیز موجب میشود تا خاصیت خود را از دست دهد.
۳- به اندازه تخم مرغ را هم بزنید
یک نکته مهم برای پف کردن کیک و پوک شدن آن استفاده از تخم مرغ تازه و به تعداد مناسب در کیک است. برای هم زدن تخم مرغ حتما از همزن برقی استفاده کنید و اگر به همزن برقی دسترسی ندارید، حتما برای چند دقیقه تخم مرغها را با همزن دستی مخلوط کنید تا سبک شوند.
۴- از هم زدن تخم مرغ سرد اجتناب کنید
یکی از مهمترین نکات برای پف کردن کیک، هم زدن تخم مرغ درست بعد از خارج کردن آن از یخچال است. برای این که کیک شما پف کند، باید تخم مرغ را برای چند دقیقه در دمای اتاق قرار دهید. سپس آن را هم بزنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه “کیک اسفنجی” ساده
۵- فر را از قبل گرم کنید
ممکن است با خودتان فکر کنید من که همه اصول درست کردن مایه کیک را رعایت میکنم، پس چرا کیکم پف نمیکند؟ ممکن است علت این مشکل، گرم نکردن فر از قبل باشد.
اگر فر را برای ۱۵ دقیقه قبل از قرار دادن کیک در فر داغ نکنید، احتمالا کیک شما حالت خمیری پیدا میکند. درواقع حرارت داغ فر موجب واکنش بیکینگ پودر میشود و زمانی که فر به اندازه کافی داغ نباشد، کیک به سرعت سفت میشود و زمان کافی برای پف کردن نخواهد داشت.
فراموش نکنید که داغ بودن بیش از حد فر نیز میتواند روی کیفیت کیک شما موثر باشد.
۶- کیک را دقیقا طبق دستورالعمل آن درست کنید
بهتر است از ترکیب کردن چند رسپی با هم برای تهیه کیک خانگی پرهیز کنید. کم کردن تعداد تخم مرغ، کاهش میزان شکر یا استفاده از جوش شیرین به جای بیکینگ پودر روی کیفیت کیک شما تاثیر میگذارد. اگر در دستور تهیه کیک سفیده و زرده تخم مرغ جدا شده است، حتما از همین روش استفاده کنید و از هم زدن تخم مرغ با هم اجتناب کنید. مهمترین دلیل خراب شدن کیک و پف نکردن آن این است که آن را مطابق با سلیقه خودتان تغییر میدهید!
۷- مواد لازم را به درستی اندازهگیری کنید
یکی دیگر از نکات برای پف کردن کیک به بیتوجهی نسبت به اندازه دقیق مواد لازم کیک است. سعی کنید از پیمانه و ظروف اندازهگیری دقیق برای تهیه کیک استفاده کنید. فراموش نکنید که اضافه کردن کمی آرد اضافه یا تخم مرغ بیشتر یا کمتر به کیک میتواند طعم و مزه کیک را تغییر دهد و نتیجه کار را خراب کند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کیک شیر داغ خانگی
۸- آرد را چند بار الک کنید
الک کردن آرد تا ۳ بار موجب سبک شدن آن میشود و بافتی اسفنجی و نرم به کیک میبخشد. حتما قبل از اضافه کردن آرد به مایه کیک، آن را با بیکینگ پودر ترکیب کنید و ۳ بار الک کنید.
۹- مایه کیک را در یک جهت هم بزنید
نکته بعدی که باید برای تهیه کیک رعایت کنید، هم زدن کیک در یک جهت است. سعی کنید چه با هم زن و چه با دست کیک را تنها در یک جهت مشخص ترکیب کنید. این موضوع نه تنها در مورد هم زدن تخم مرغ، بلکه در مورد مایه کیک نیز اهمیت زیادی دارد.
۱۰- درب فر را باز و بسته نکنید
یکی دیگر از نکات برای پف کردن کیک کاهش دمای فر در زمان پخت است. اگر در زمان پخت کیک دائما درب فر را باز و بسته کنید، دمای فر کاهش پیدا میکند و پف کیک از بین میرود. اجازه دهید فر تا تمام شدن زمان مورد نیاز در فر بماند، سپس درب فر را باز کنید و با استفاده از خلال دندان پخته شدن کیک را بررسی کنید.
۱۱- به میزان روغن کیک دقت کنید
ممکن است با خودتان فکر کنید که اضافه کردن روغن بیشتر به کیک موجب خوشمزهتر شدن آن میشود، اما باید بدانید که اگر روغن کیک بیشتر از میزان مورد نیاز باشد، کیک شما به خوبی پف نمیکند و خمیری میشود.
۱۲- بیش از حد تخم مرغ را هم نزنید
هم زدن تخم مرغ با همزن نقش مهمی بر پف کردن کیک دارد، اما فراموش نکنید که اگر تخم مرغ را بعد از این که سفید و کرمی شد، باز هم، مخلوط کنید، تمام زحماتتان هدر میرود و پف کیک از بین میرود.
بیشتر بخوانید: دلایل خشک شدن کیک
۱۳- از فر مناسب برای پخت کیک استفاده کنید
حقیقت این است که پف کردن کیک تا حد زیادی به کیفیت فر شما نیز بستگی دارد. برای شیرینی پزی و تهیه کیک شما باید از فری استفاده کنید که هوای گرم در آن جریان داشته باشد و دارای ترموستات باشد. درواقع زمانی که دمای فر در ۱۸۰ درجه سانتیگراد یا دمای تعیین شده، ثابت بماند، کیک بهتر میپزد و پف میکند.
۱۴- بعد از پخت کیک روی آن را نپوشانید
اگر با خودتان فکر میکنید که چیکار کنیم پف کیک نخوابه، توصیه ما این است که از پوشاندن کیک گرم و یا انتقال آن به ظرف در بسته اجتناب کنید. یکی از نکات مهم در پف کیک، نپوشاندن روی کیک بعد از پخت است. بعد از این که کیک شما آماده شد، اجازه دهید تا کاملا خنک شود. تا چند ساعت روی کیک را نپوشانید، زیرا این کار موجب خمیری شدن کیک و از بین رفتن پف آن میشود.
۱۵- مراقب کیکی که در قابلمه میپزید باشید
پف کردن کیک در قابلمه درست مثل تهیه کیک در فر باید با دقت و توجه زیاد انجام شود. اگر کیک را در قابلمه و روی گاز میپزید، باید شعله گاز را کم کنید و روی درب قابلمه از دم کنی استفاده کنید. به خاطر داشته باشید که اگر شعله گاز زیاد باشد و یا دمای داخل قابلمه کم باشد، کیک شما به خوبی نمیپزد و پف نمیکند.
منابع: bhg/ sallysbakingaddiction/ queen
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…