روانشناسیسبک زندگی

۱۰ نکته کلیدی تشویق کودکان به خوردن غذاهای سالم

غذا نخوردن یا تمایل به غذاهای ناسالم در کودکان از بزرگترین چالش‌های همیشگی والدین بوده است. اما چطور می‌توانیم کودکان را به خوردن غذاهای سالم تشویق کنیم؟ برای پاسخ به این سوال همراه اکالا بلاگ باشید تا برخی از نکات کلیدی برای تشویق کودکان به خوردن غذاهای سالم را بررسی کنیم.

چگونه کودکان را به خوردن غذاهای سالم تشویق کنیم؟

چند روش که کودکان را به خوردن غذاهای سالم تشویق می‌کند، عبارتند از:

چگونه کودکان را به خوردن غذاهای سالم تشویق کنیم؟

۱- مشارکت کودک

برای اینکه فرزندتان در انتخاب غذاها و تغذیه سالم خود نقش داشته باشد، او را در برنامه‌ریزی وعده‌های غذایی و انتخاب منوی غذا شریک کنید. با او به خرید مواد غذایی بروید و اجازه دهید در انتخاب میوه‌ها و سبزیجات جدید و متنوع نقش داشته باشد.

به فرزندتان یاد بدهید که برچسب‌های تغذیه‌ای را بخواند و در مورد مواد تشکیل‌دهنده غذاها با شما صحبت کند. همچنین برای تشویق او، یک جدول غذایی تهیه کنید تا هر روز غذاهایی که مصرف می‌کند را در آن علامت بزند.

۲- جذاب کردن غذا

یکی از نکات کلیدی برای تشویق کودکان به خوردن غذاهای سالم این است که غذای او از لحاظ ظاهری جذاب کنید. برای اینکار می‌توانید غذاها را به شکل‌های خلاقانه برش بزنید و از رنگ‌های متنوع در بشقاب استفاده کنید. همچنین با استفاده از خلال دندان، میوه‌ها و سبزیجات را به شکل حیوانات یا شخصیت‌های مورد علاقه کودک بچینید.

بیشتر بخوانید: کدام روغن برای پخت و پز غذای کودک سالم‌تر است؟

۳- آشپزی با کودک

از فرزندتان بخواهید در کارهای ساده آشپزی مانند شستن سبزیجات، مخلوط کردن سالاد و … به شما کمک کند. با هم غذاهای جدید و سرگرم‌کننده مانند پیتزا، ساندویچ یا اسموتی درست کنید و اجازه دهید خلاقیت خود را در تزیین غذاها و چیدمان میز غذاخوری به کار ببندد.

بیشتر بخوانید: همه چیز درباره تغذیه مناسب کودکان و دانش آموزان

این کار، نه تنها به آن‌ها کمک می‌کنید تا عادت‌های غذایی سالمی را در پیش بگیرند بلکه لحظات شاد و خاطره‌انگیزی را نیز با هم رقم خواهید زد.

آشپزی با کودک

۴- محدود کردن آب‌میوه صنعتی

به جای آب‌میوه‌های صنعتی که سرشار از قند هستند، برای فرزندتان آب‌میوه‌های طبیعی و بدون شکر خانگی تهیه کنید. این آب‌میوه‌ها نه تنها طعم بهتری دارند، بلکه مواد مغذی و ویتامین‌های بیشتری را نیز به بدن او می‌رسانند.

به یاد داشته باشید که زیاده‌روی در مصرف هر چیزی می‌تواند مضر باشد. به همین دلیل، مصرف آب‌میوه را برای کودکان زیر ۶ سال به ۱۱۸ میلی‌لیتر در روز و برای کودکان ۷ سال به بالا را به ۲۳۶ میلی‌لیتر در روز محدود کنید.

۵- تنوع در رژیم غذایی

برای تضمین دریافت مواد مغذی ضروری توسط کودکتان، تنوع را در وعده‌های غذایی او لحاظ کنید. بشقاب او را با طیف رنگی از میوه‌ها و سبزیجات، غلات کامل، لبنیات و منابع پروتئینی مانند گوشت کم‌چرب، مرغ، ماهی، حبوبات و آجیل پر کنید.

بیشتر بخوانید: این غذاها برای بلند شدن قد معجزه می‌کنند!

۶- پرهیز از اجبار کودک به غذا خوردن

به جای اجبار به خوردن غذا، به کودکتان اجازه دهید تا با توجه به حس سیری خود غذا بخورد. برای حفظ قند خون و سطح انرژی او، وعده‌های غذایی و میان‌وعده‌های منظمی را در برنامه روزانه‌اش بگنجانید. با این روش، به کودکتان کمک می‌کنید تا عادات غذایی سالمی را در طول زندگی خود شکل دهد.

پرهیز از اجبار کودک به غذا خوردن

۷- الگوی رفتاری مناسب

یکی از راه‌های مهم برای تشویق کودکان به خوردن غذاهای سالم، تبدیل شدن به الگوی مثبت برای او است. زمانی که خودتان غذاهای سالم و مغذی انتخاب می‌کنید، به طور طبیعی فرزندتان نیز از شما الگو می‌گیرد.

در مورد انتخاب‌های غذایی خود با او صحبت کنید و توضیح دهید که چرا غذاهای سالم را انتخاب می‌کنید. به این ترتیب، او یاد می‌گیرد که چرا خوردن غذاهای سالم برای سلامتی و شادابی مهم است.

۸- با آرامش غذا خوردن

زمان غذا خوردن باید زمانی آرام و بدون استرس باشد. از بحث و جدل بر سر میز غذا خودداری کنید و به جای اینکه به کودکتان بگویید چقدر باید غذا بخورد، به او اجازه دهید تا خودش میزان غذای مورد نیازش را تعیین کند.

تا حد امکان، وعده‌های غذایی را با هم و سر میز یا پای سفره صرف کنید. این کار به شما فرصتی می‌دهد تا با فرزندتان صحبت کنید و از غذایتان لذت ببرید.

بیشتر بخوانید: کدام اصول برای تغذیه مناسب دانش آموزان پیش گرفته شود؟

۹- تشویق کودک به خوردن غذاهای جدید

کودکتان را تشویق کنید تا غذاهای جدید را امتحان کند و ذائقه خود را به روی طعم‌های مختلف بگشاید. دنیا پر از غذاهای خوشمزه و مغذی است که ممکن است کودکتان تا به حال آن‌ها را امتحان نکرده باشد.

با تشویق او به امتحان کردن غذاهای جدید، به او کمک می‌کنید تا طیف وسیع‌تری از طعم‌ها را تجربه کند و غذاهای سالم‌تر را به رژیم غذایی خود اضافه کند.

تشویق کودک به خوردن غذاهای جدید

۱۰- صداقت با کودک

از شیرینی‌جات به عنوان رشوه یا تنبیه استفاده نکنید. این کار می‌تواند باعث ایجاد یک رابطه ناسالم با غذا در کودک شود و او را به پرخوری یا استفاده از غذا به عنوان مکانیسم مقابله با احساسات سوق دهد. به جای استفاده از شیرینی به عنوان پاداش یا تنبیه، از روش‌های دیگری مانند تشویق و تمجید یا دادن امتیازات استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: درمان یبوست کودکان با آلو

در این بخش از مجله دانستنی اکالا، به بررسی نکات کلیدی برای تشویق کودکان به خوردن غذاهای سالم پرداختیم. به یاد داشته باشید که هر کودکی منحصر به فرد است و ممکن است به روش‌های متفاوتی به غذاهای سالم واکنش نشان دهد. فقط کافیست که کمی صبر، تلاش و خلاقیت به خرج دهید تا عادت‎های غذایی سالمی را به فرزندتان آموزش دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا