به دنبال یک مقصد متفاوت برای سفر هستید؟ واریان، ونیز ایران در جاده چالوس، منتظر شماست تا با قایقی کوچک در میان آبها حرکت کنید و از زیباییهای طبیعت بکر لذت ببرید. در ادامه با مجله اکالا همراه باشید تا روستای واریان کرج را بشناسید و با سفر به آن آرامش مطلق را تجربه کنید.
معرفی روستای واریان کرج
روستای واریان از جاهای دیدنی کرج و بهشتی پنهان در دل البرز است که جمعیت زیادی ندارد. این روستا در گذشته محل کنونی سد کرج بوده و به خاطر پروژه ساخت سد، اهالی این روستا مجبور شدند که به مناطق اطراف نقل مکان کنند.
در حال حاضر دسترسی به این روستا، تنها از طریق قایق ممکن است. بکر بودن طبیعت این منطقه و نحوه دسترسی به آن، سبب شده است تا واریان به یک مقصد گردشگری محبوب تبدیل شود. پس اگر میخواهید از شلوغی شهر فرار کنید، واریان مقصدی ایدهآل برای شماست.
این روستا که امروزه به عنوان دهکده آبی ایران نیز شهرت دارد، در قدیم دارای چند محله بوده است که هر یک از آنها متعلق به خاندانی خاص بود. خاندان واریان به عنوان بانفوذترین خاندان روستا و خاندان کیان به عنوان بزرگترین خاندان، نقش مهمی در امور روستا داشتند.
اهالی روستای واریان به گویش جذاب تاتی صحبت میکنند؛ زبانی با ریشههای کهن که به زبان پارسی باستان (قرن ششم پیش از میلاد) و مادی برمیگردد.
بهترین مسیر دسترسی به روستای واریان
روستای واریان در کیلومتر ۷ جاده کرج به چالوس، در نزدیکی پلیس راه و در بخش شرقی سد امیرکبیر (سد کرج) واقع شده است. وقتی که به سد برسید، باید خودرو شخصیتان را پارک کنید و با قایق به روستای واریان بروید.
بهترین مسیر دسترسی به این دهکده آبی از جاده چالوس و با خودروی شخصی است. پیشنهاد میکنیم صبح زود با ماشین شخصی و یا با تور و به صورت گروهی به دل جاده بزنید و خودتان را به سد کرج برسانید. از آنجا نیز با قایق تقریبا ۱۰ دقیقه تا روستا فاصله است.
توجه: ساعت تردد قایقها در مسیر سد کرج تا روستای واریان از ۷ و نیم صبح تا ۱ ظهر و از ساعت ۳ بعد از ظهر تا ۱۱ شب است.
بیشتر بخوانید: درهآل مشهد، تجربهای متفاوت از طبیعت بکر
تهران تا واریان چقدر فاصله دارد؟
اگر ترافیک نباشد و در مسیر توقفی نداشته باشید، از میدان آزادی تا سد کرج، تقریبا ۱ ساعت و نیم در راه خواهید بود. مسافت تهران تا این روستای بکر و جذاب، ۶۱.۷ کیلومتر است.
توجه: فاصله کرج تا واریان نیز تقریبا ۴۰ دقیقه و ۳۰.۲ کیلومتر است.
بهترین زمان بازدید از روستای واریان
بهترین زمان بازدید از هر مقصدی به المانهای متفاوتی از جمله سلیقه، هدف از سفر و… بستگی دارد. اما اگر آب و هوا، ملاک شما برای سفر کردن است، از اردیبهشت ماه تا آخر شهریور میتواند نقطه عطف بازدید از این روستا باشد.
اگرچه که در فروردین ماه هم هوا بسیار خنک و معتدل است، اما با توجه به تعطیلات نوروز، ممکن است با شلوغی بیش از حد و صفهای طولانی برای سوار شدن به قایقها مواجه شوید.
اما اگر به دنبال آرامش و سکوت هستید، بهتر است در فصول کمتردد سال به واریان سفر کنید. فصل پاییز، بهترین زمان برای کسانی است که ترجیح میدهند در روزهای خلوت از واریان دیدن کنند.
بیشتر بخوانید: تالاب پساب یزد؛ جلوهای نو از حیات در قلب کویر
دیدنیهای روستای واریان
در ادامه شما را با جاذبههای دیدنی روستای واریان کرج آشنا خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
روستا و زندگی مردم بومی
خانههای قدیمی و ساده واریان با حیاطهای مشترک و بدون حصار یکی از جذابترین دیدنیهای روستا است که اعتماد و امنیت را در این منطقه نشان میدهد. اهالی این روستا به مشاغلی همچون باغداری، کشاورزی، صنایع دستی مانند گیوه بافی و… مشغول هستند و همچنان سبک زندگی سنتی خود را به زیباترین شکل ممکن حفظ کردهاند.
دریاچه سد امیرکبیر
از معروفترین جاهای دیدنی کرج میتوان به دریاچه سد امیرکبیر اشاره کرد که علاوه بر تامین آب و برق منطقه، مقصدی پرطرفدار برای گردشگران به حساب میآید. پس قبل از رسیدن به روستای واریان، حتما زمانی را به بازدید از این دریاچه و ثبت عکسهای جذاب اختصاص دهید.
قله شاه دژ
قله شاه دژ، نگینی درخشان در روستای واریان است که کوهنوردان را به چالش میکشد. بدون شک با صعود به این قله مرتفع و لذت بردن از مناظر بکر و تماشایی اطرافتان، سفری فراموشنشدنی را تجربه خواهید کرد.
امکانات تفریحی روستای واریان
از امکانات تفریحی ونیز ایران در جاده چالوس میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
عکاسی
عکاسی یکی از تفریحات جذاب این روستا است. پس اگر به عکاسی علاقهمند هستید میتوانید در این روستا سوژههای متنوعی از سبک زندگی ساده، معماری سنتی خانهها، چشماندازهای طبیعی، صنایع دستی و… بیابید و تصاویر زیبایی را به ثبت برسانید.
بیشتر بخوانید: روستای یوش بلده کجاست؟ معرفی مراکز دیدنی آن
طبیعت گردی
طبیعت گردی و ارتباط گرفتن با طبیعت، بخش جدانشدنی از سفر به روستای واریان است. بدون شک گوش دادن به صدای آب و آواز پرندگان، تماشای دریاچه، مناظر بکر و کوههای مرتفع، قدم زدن در میان درختان و تنفس هوای پاک حال شما را به طور شگفتانگیزی خوب خواهد کرد.
قایق سواری
همانطور که در ابتدا نیز به آن اشاره کردیم، خیلی از گردشگران به خاطر قایق سواری و مسیر دسترسی به روستا، واریان را برای سفر انتخاب میکنند. چون در این روستا هیچ مسیر خاکی وجود ندارد و تنها راه رسیدن به آن از طریق آب است.
امکانات رفاهی روستای واریان
در این روستا به جز آنتن تلفن همراه، اینترنت و مدرسه ابتدایی، هیچ امکانات رفاهی دیگری وجود ندارد. در واریان خبری از وسایل نقلیه، درمانگاه و اقامتگاه، فروشگاه و… نیست. پس اگر قصد دارید که در این روستا به ماجراجویی بپردازید، فراموش نکنید که همه وسایل مورد نیازتان را همراه داشته باشید.
ببینید و لذت ببرید: لینک ویدیو یوتیوب گنبد نمکی بوشهر
نکاتی برای سفر به روستای واریان
در ادامه به چند نکته طلایی برای سفر به روستای واریان اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
- ساعت ۱ تا ۳ بعد از ظهر زمان استراحت قایقهاست. بنابراین زمان خود را به گونهای تنظیم کنید که قبل یا بعد از این ساعات به سد برسید.
- زمستان، فصل مناسبی برای سفر به این روستا نیست.
- کمپینگ در روستای واریان، نیاز به مجوز دارد.
- روستا هیچ امکاناتی ندارد. پس هر آنچه را که لازم دارید در یک کوله پشتی بگذارید و با خود ببرید.
- بهتر است صبح زود راهی شوید تا زمان کافی برای بازدید از همه جای روستا را داشته باشید.
- قبل از سفر به روستا، حتما وضعیت آب و هوا را مورد بررسی قرار دهید و اگر احتمال بارندگی وجود داشت، سفرتان را به زمان دیگری موکول کنید.
- به منظور کمک به اقتصاد اهالی روستا، میتوانید از لبنیات، عسل و صنایع دستی آنها بخرید.
- حتما کفش و لباس اضافه با خود به همراه داشته باشید تا در صورت خیس شدن بتوانید عوض کنید.
در این مطلب از مجله سبک زندگی اکالا به معرفی ونیز ایران در چالوس، روستای واریان کرج، پرداختیم. پس منتظر چی هستید؟ همین حالا برای سفر به این روستای جذاب برنامهریزی کنید. بدون شک واریان، برای تجربه سفری یک روزه خاصترین انتخاب محسوب میشود.
شراره هستم، یک نویسنده و مسافر تمام وقت. اینجا سعی دارم با قلمم، شما را به دنیای گردشگری، مد و فشن، آشپزی و… ببرم. پس اگر به دنبال ایدههای جدید و سبک زندگی متفاوت هستید، اینجا دقیقا جای شماست. اگر هم میخواهید به دنیاهای جدید سفر کنید، به کانال یوتیوبم سر بزنید.