آشپزیترشیجات و سس ها

طرز تهیه آبغوره خانگی+ نکات کپک نزدن

سطح

متوسط

زمان آماده‌سازی

50-60 دقیقه

زمان پخت

5-10 دقیقه

آبغوره، یکی از چاشنی‌های محبوب و پرطرفداری است که کاربردهای متنوعی در آشپزی دارد. شاید تصور کنید که گرفتن آبغوره به صورت خانگی کار سخت و دشواری باشد؛ اما چنین نیست و شما به راحتی و با طی کردن چند مرحله ساده می‌توانید آبغوره‌ای خوش طعم، خوش رنگ و با کیفیت در خانه آماده کنید. در این مقاله از مجله اکالا طرز تهیه آبغوره خانگی را به شما آموزش خواهیم داد.

نگاهی سریع به طرز تهیه

برای آماده سازی آبغوره خوش‌طعم و شفاف، ابتدا باید غوره‌های تازه و سالم را به خوبی پاک کنید، بشویید و کاملاً خشک کنید. سپس به وسیله آبمیوه‌گیری آب آن‌ها را بگیرید.

با استفاده از یک پارچه نخی تمیز، آبغوره را صاف کنید تا کاملاً شفاف شود. در نهایت، آبغوره را برای افزایش ماندگاری بجوشانید و پس از خنک شدن در بطری‌های شیشه‌ای تمیز و خشک نگهداری کنید.

رسپی آبغوره خانگی خوشمزه را با جزئیات بیشتر در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای آبغوره خانگی

مواد لازممقدار مورد نیاز
غوره سبز و ترش5 تا 10 کیلوگرم
نمک1 قاشق غذاخوری (به ازای هر 5 کیلوگرم غوره)
آب جوشیده و سرد شدهبه مقدار لازم (برای شست‌وشو)

مرحله اول: غوره‌ها را تمیز کنید

غوره‌ها را در یک ظرف بزرگ بریزید و با حوصله، تمام ساقه‌ها، دم‌ها و برگ‌های اضافی را جدا کنید. همچنین، دانه‌های له شده، لک‌دار یا تغییر رنگ داده را جدا کنید، زیرا این دانه‌ها می‌توانند باعث طعم نامطبوع و کپک‌زدگی در آبغوره شوند.

پس از پاکسازی کامل، غوره‌ها را در یک ظرف بزرگ پر از آب سرد بریزید. برای ضدعفونی کردن بهتر، می‌توانید مقداری نمک یا یک فنجان سرکه سفید به آب اضافه کنید و اجازه دهید غوره‌ها برای ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در این محلول بمانند.

سپس آن‌ها را چند بار با آب سرد تمیز آبکشی کنید تا طعم نمک یا سرکه کاملاً از بین برود.

مرحله دوم: غوره‌ها را خشک کنید

غوره‌ها را در یک آبکش بزرگ بریزید تا آب اضافی آن‌ها خارج شود. سپس یک پارچه نخی تمیز و بزرگ را در محلی سایه و دارای جریان هوا پهن کنید و غوره‌ها را به صورت یک لایه نازک روی آن پخش کنید.

اجازه دهید چند ساعت بماند تا رطوبت سطحی آن‌ها به طور کامل خشک شود. توجه داشته باشید که این مرحله، کلید جلوگیری از کپک زدن آبغوره است و به هیچ وجه نباید هیچ قطره آبی روی غوره‌ها باقی بماند.

بیشتر بخوانید: ترفندهای قرمز شدن رنگ آبغوره خانگی

مرحله سوم: آب غوره‌ها را بگیرید

برای گرفتن آب غوره‌ها چند راه پیش روی شماست، برای بالاتر رفتن سرعت روند کارتان می‌توانید به مغازه‌هایی که خدمات آبگیری غوره ارائه می‌دهند مراجعه کنید و آب غوره‌هایتان را در کمترین زمان ممکن بگیرید.

همچنین با کمک دستگاه‌های آبمیوه گیری، میکسر یا خردکن خانگی نیز می‌توانید آب غوره‌ها را بگیرید. در صورت استفاده از روش سنتی باید غوره‌های خشک شده را در یک ظرف بزرگ و مقاوم بریزید و با گوشت‌کوب یا وسیله‌ای تمیز و سنگین، آن‌ها را له کنید تا آبشان خارج شود. این روش زمان بر است.

مرحله چهارم: آبغوره را صاف کنید

آبغوره را از یک صافی یا الک با سوراخ‌های ریز عبور دهید تا تفاله‌های درشت جدا شوند. سپس یک پارچه نخی بسیار نازک و تمیز (تنظیف) را روی دهانه یک ظرف بزرگ قرار دهید و آبغوره را به آرامی از روی آن عبور دهید.این کار باعث می‌شود تمام ذرات ریز و معلق از آن جدا شوند.

دقت کنید آبی که در مرحله قبل به دست آمده، دارای تفاله، هسته و ذرات ریزی است که اگر جدا نشوند، باعث کدر شدن رنگ آبغوره و ته‌نشین شدن آنها در کف بطری می‌شوند. برای داشتن یک آبغوره زلال و شفاف، آن را حداقل دوبار صاف کنید.

مرحله پنجم: آبغوره را بجوشانید (اختیاری)

آبغوره صاف‌شده را در یک قابلمه بزرگ (ترجیحاً استیل یا لعابی) بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. به محض اینکه آبغوره شروع به جوشیدن کرد، کفی روی سطح آن جمع می‌شود. این کف را حتماً با یک قاشق تمیز جمع کنید، زیرا باقی ماندن آن باعث تیره شدن رنگ آبغوره می‌شود.

اجازه دهید آبغوره حدود ۵ تا ۱۰ دقیقه به آرامی بجوشد. سپس نمک را اضافه کنید و هم بزنید تا حل شود. نمک علاوه بر طعم‌دهی، به عنوان یک نگهدارنده طبیعی عمل می‌کند.

بیشتر بخوانید: ترفندهای جلوگیری از کپک زدن آبغوره

مرحله ششم: شیشه‌های نگهدارنده را استریل کنید

شیشه‌هایی که برای نگهداری آبغوره انتخاب می‌کنید باید کاملاً تمیز و استریل باشند. برای استریل کردن، می‌توانید شیشه‌ها و درهایشان را برای چند دقیقه در آب جوش قرار دهید و سپس آن‌ها را در سینی فر با دمای کم بگذارید تا کاملاً خشک شوند.

مرحله هفتم: آبغوره را در شیشه‌های نگهداری بریزید

اگر آبغوره را جوشانده‌اید، اجازه دهید کمی از حرارت بیفتد (اما کاملاً سرد نشود). سپس آن را در بطری‌های شیشه‌ای خشک بریزید.

بطری‌ها را تا نزدیک لبه پر کنید تا کمترین فضای خالی برای هوا باقی بماند. درِ بطری‌ها را محکم ببندید و آن‌ها را در مکانی خنک، تاریک و خشک مانند کابینت یا انباری نگهداری کنید.

توجه داشته باشید که پس از باز کردن هر بطری و اولین استفاده باید آن را در یخچال قرار دهید.

نکات و فوت‌وفن‌ های طرز تهیه و کپک نزدن آبغوره خانگی

نکات و فوت‌وفن‌ های طرز تهیه و کپک نزدن آبغوره خانگی

در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن طعم آبغوره خانگی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

  • برای داشتن آبغوره‌ای شفاف و خوش رنگ باید صبور باشید و آن را دو تا سه بار از پارچه تنظیف بسیار ریزبافت عبور دهید.
  • جوشاندن آبغوره ماندگاری آن را به شدت افزایش می‌دهد و از کپک‌زدگی جلوگیری می‌کند. همچنین باعث خوش‌رنگ‌تر شدن و تثبیت رنگ آن نیز می‌شود.
  • سعی کنید غوره‌های سبز، سفت و کاملاً ترش را انتخاب کنید. بهترین نوع غوره برای آبگیری، غوره «انگور عسگری» است. این غوره دانه‌های درشت، پوستی نازک و هسته کوچکی دارد و در نتیجه آب بیشتر و تفاله کمتری تولید می‌کند.
  • اگر می‌خواهید طعم تازه‌تر و طبیعی‌تر آبغوره را حفظ کنید، می‌توانید مرحله جوشاندن را حذف کنید. در این صورت، پس از صاف کردن، آبغوره را برای ۲۴ تا ۴۸ ساعت در یک ظرف در بسته در یخچال قرار دهید تا رسوبات آن کاملاً ته‌نشین شود. سپس به آرامی قسمت زلال رویی را به بطری‌های تمیز منتقل کنید. آبغوره نجوشیده حتماً باید در یخچال نگهداری شود و ماندگاری کمتری نسبت به نوع جوشیده دارد.
  • نمک نه تنها یک نگهدارنده است، بلکه از تغییر رنگ آبغوره به قهوه‌ای نیز تا حدودی جلوگیری می‌کند. استفاده از سنگ نمک به جای نمک یددار توصیه می‌شود.
  • بهتر است آبغوره را در بطری‌های کوچک‌تر نگهداری کنید تا پس از باز شدن، در مدت زمان کوتاه‌تری مصرف شود و کمتر در معرض هوا قرار بگیرد.
  • هرگز از ظروف و ابزارهای فلزی (آلومینیومی یا رویی) برای آماده سازی و نگهداری آبغوره استفاده نکنید، زیرا اسید موجود در غوره با فلز واکنش داده و باعث سمی شدن و طعم بد آبغوره می‌شود. از ظروف شیشه‌ای، استیل یا لعابی استفاده کنید.
  • مهم‌ترین دلایل کپک زدن آبغوره، وجود رطوبت روی غوره‌ها هنگام آبگیری، استریل نبودن بطری‌ها و محکم نبودن در آن‌هاست. تمام این موارد را با دقت رعایت کنید.

امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقه‌مندان قرار گرفته باشد و بتوانید طبق روش ساده و کامل بالا این آبغوره خوشمزه را آماده و در کنار غذاهایتان از آن استفاده کنید.

اگر شما در طرز تهیه آبغوره خانگی از ترفندهای دیگری استفاده می‌کنید که موجب خوشمزه‌تر شدن و بهتر شدن طعم آن می‌شود، خوشحال می‌شویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقمند به اشتراک بگذارید.

0/5 (0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا