سبک زندگیگردشگری

در مورد بندر تاریخی سیراف و جاذبه‌های دیدنی آن

سیراف یکی از بنادر مهم تجاری و استراتژیک خلیج فارس است که در زمان ساسانی دارای رونق فراوانی بوده و از نظر معماری شباهت بسیاری به ماسوله در شمال کشور دارد. در این مطلب از مجله اکالا با ما همراه باشید تا اطلاعات جامعی در مورد بندر سیراف و جاذبه‌های دیدنی آن در اختیارتان قرار دهیم.

بندر سیراف در استان بوشهر، بین بندر کنگان و عسلویه در حاشیه خلیج فارس واقع شده است و تنها یک خیابان دارد. در ادامه به طور مفصل در مورد تاریخچه این بندر، مسیر دسترسی، بهترین زمان بازدید و جاذبه‌های دیدنی آن نظیر گورستان صخره‌ای، قلعه نصوری، آتشکده، دخمه‌های باستانی و… توضیح خواهیم داد. 

تاریخچه بندر سیراف

بندر سیراف یا بندر طاهری در زمان ساسانیان توسط اردشیر بابکان نهاده شد. این بندر در زمان خود بسیار پررونق و جهانی بود و از منظر صادرات دریایی به عنوان شهری مهم در زمان ساسانیان شناخته می‌شد. سیراف نام خود را به ترتیب از «ارتخشیر آب»، سپس «اردشیراب» و در نهایت از «سیراب» گرفته است. 

لازم به ذکر است که رونق این بندر تا زمان پادشاهی بویهیان ادامه داشت. تا آن زمان سیراف بخشی از راه دریایی ابریشم از چین، هند و سیلان به زنگبار آفریقا و بندرهای دریای سرخ اروپا بود که نام «راه ادویه» را نیز از آن خود کرد. 

تاریخچه بندر سیراف

همانطور که در مقدمه به آن اشاره کردیم بندر سیراف از نظر معماری، به روستای ماسوله در شمال کشور شباهت دارد. معماری‌های گچی، ساختمان‌هایی در دو سه طبقه با اتاق‌های تزیین و نقاشی شده، همه آثار تمدنی بازمانده از این بندر است که در مرکز توجه محققان قرار دارد. در ضمن اگر از بالا نظاره‌گر این بندر باشید، چشم‌اندازی همانند هلال ماه را مشاهده خواهید کرد.

در بندر سیراف جمعیت شیعه‌ها و سنی‌ها به طور تقریبا برابر در شهر پراکنده شده‌اند. مردم این بندر به زبان فارسی با لهجه جذاب کنگانی صحبت می‌کنند. اغلب جمعیت سیراف نیز ابتدا به ترک‌ها و سپس کردها، آشوری‌ها، فارس‌ها و ارمنی‌ها تعلق دارد.

مسیر دسترسی به بندر سیراف

بندر سیراف در استان بوشهر، بین بندر کنگان و عسلویه در حاشیه خلیج فارس واقع شده است. این بندر تقریبا ۲۴۰ کیلومتر با جنوب شرقی بوشهر فاصله دارد که برای دسترسی به آن باید ابتدا خودتان را به بوشهر برسانید.

سپس وارد جاده عسلویه شوید و تابلوهای راهنمایی را در پیش بگیرید تا به پل طاهری و سپس بندر سیراف برسید. این بندر از دیگر شهرهای اطراف نظیر جم، عسلویه و… نیز به راحتی قابل دسترسی است.

بیشتر بخوانید: راهنمای سفر به ساحل مکسر هرمزگان

بهترین زمان بازدید از بندر سیراف

این بندر نیز همانند دیگر شهرهای جنوب کشور از آب و هوایی شرجی و گرم برخوردار است. از این رو فصل پاییز و زمستان نقطه عطف سفر به سیراف به حساب می‌آید. در این فصول می‌توانید در آب و هوایی مطبوع و دل‌انگیز از زیبایی‌های سیراف نهایت لذت را ببرید و سفری به یادمانی برای خود رقم بزنید.

البته ناگفته نماند که در فروردین تا نیمه‌های اردیبهشت هم آب و هوایی معتدل در این بندر حاکم است. اما تابستان سیراف بسیار گرم و طاقت‌فرسا است و سفر به آن ممکن است برای همه گردشگران قابل تحمل نباشد.

مسیر دسترسی به بندر سیراف

جاذبه‌های دیدنی بندر سیراف

در ادامه شما را با پرطرفدارترین جاذبه‌های گردشگری سیراف آشنا خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

گورستان صخره‌ای

گورستان صخره‌ای یک اثر به جا مانده از دوره ساسانی است که معماری شگفت‌انگیزی دارد. در طول تاریخ، مردمی از ادیان مختلف در این گورستان دفن شده‌اند؛ به همین دلیل به آن قبرستان تمدن‌ها گفته می‌شود. جالب است بدانید این گورستان از دو زلزله مهیب که در سال‌های ۳۲۷ و ۴۹۶ هجری شمسی رخ داد، همچنان سالم بر جای مانده است.

دخمه‌های باستانی

دخمه‌های باستانی از جاذبه‌های تاریخی مطرح سیراف است که در کوه‌های مشرف بر دامنه‌های شمالی این بندر قرار دارند. در رابطه با این جاذبه تاریخی گفته می‌شود که زرتشتیان مرده‌های خود را در این دخمه‌ها در کوهستان قرار می‌دادند؛ از این رو محققان معتقدند که این دخمه‌ها قبرهای سنگی هستند. عده‌ای نیز بر این باورند که این دخمه‌ها حوضچه‌هایی برای نگهداری آب باران هستند. 

بیشتر بخوانید: معرفی ساحل سرخ هرمز

بازار سیراف

بازار سیراف از مراکز خرید بسیار قدیمی تاریخی در جنوب کشور است که بازدید از آن می‌تواند حس و حال گذشته را در شما القا کند. از مغازه‌های موجود در این بازار می‌توانید سوغات این بندر را خریداری کرده و به عزیزانتان هدیه کنید.

موزه سیراف

از دیگر جاهای دیدنی این بندر می‌توان به موزه سیراف اشاره کرد که آثار کشف شده از گورستان تاریخی را به نمایش می‌گذارد. این موزه در خانه دکتر وایت هاوس سرپرست گروه باستان‌شناسی گورستان دایر است.

قلعه نصوری

قلعه نصوری یکی از کامل‌ترین قلعه‌های جنوب کشور است که به اوایل دوره قاجار تعلق دارد. این قلعه که روی تپه‌ای مشرف به دریا بنا شده، متعلق به خاندان معروف نصوری بوده است. قدمت این بنای تاریخی تقریبا ۲۰۰ سال است. در ایوان غربی عمارت ۱۸ تابلو زیبا از داستان‌های شاهنامه فردوسی وجود دارد که بازدید از آن‌ها می‌تواند حس و حال متفاوتی را در شما ایجاد کند.

بیشتر بخوانید: راهنمای سفر به ساحل دلوار بوشهر

ساحل سیراف

از دیگر جاذبه‌های پرطرفدار سیراف، ساحل آن است که بازدید از آن جزو بدیهیات است و نیازی به پیشنهاد ندارد. در این ساحل می‌توانید از انواع تفریحات آبی، کمپینگ، تماشای طلوع و غروب آفتاب و… نهایت لذت را ببرید و لحظات خاطره‌انگیزی برای خود بسازید.

جاذبه‌های دیدنی بندر سیراف

گور سیبویه

گور سیبویه یکی دیگر از جاهای دیدنی سیراف است که قدمت آن به دوره تاریخی پس از اسلام برمی‌گردد. در این گور، دانشمند ایرانی، سیبویه به خاک سپرده شده است؛ اما یک قبر متعلق به وی نیز در شیراز وجود دارد. 

سفری مجازی به زیباترین ساحل جنوب: لینک ویدیو یوتیوب

آتشکده سیراف

این آتشکده اتاقی مربع شکل با گچ‌بری‌های خاص است که روی تپه‌ای مشرف به دره لیر واقع شده و بازدید از آن خالی از لطف نخواهد بود. 

آرامگاه قطب‌الدین شیرازی

از دیگر جاذبه‌های گردشگری سیراف می‎‌توان از آرامگاه قطب‌الدین شیرازی نام برد. وی از علمای ایرانی قرن هفتم بود که نقشی مهمی در گسترش علوم طبیعی، پزشکی، هنر، حکمت و فلسفه داشت. 

در این مطلب از مجله سبک زندگی اکالا اطلاعات جامعی در مورد بندر سیراف و جاذبه‌های دیدنی آن در اختیارتان قرار دادیم. پس منتظر چی هستید؟ همین حالا برای سفر به این بندر زیبا برنامه‌ریزی کنید تا از زیبایی‌های آن نهایت لذت را ببرید. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا