چگونه لباس چرم طبیعی و مصنوعی را بشوییم که آسیب نبیند؟
لباس چرم یکی از استایلهای مخصوص روزهای سرد است که شیک و گران قیمت است. برای اینکه این محصول با ارزش را بتوانید برای مدت طولانیتری استفاده کنید، باید اصول نگهداری و شستشوی آن را بدانید تا این لباس کمترین آسیب ببیند. در این مقاله از مجله اکالا با ما همراه باشید تا اصول و روشهای شستشوی لباس چرم را همراه نکات تکمیلی آن به شما آموزش دهیم.
برای شستن لباس چرم میتوانید از محلول آب و صابون بچه استفاده کنید یا آن را با یک دستمال مرطوب تمیز کنید. همچنین میتوانید از نرم کننده چرم کمک بگیرید. در ادامه مطلب هر کدام از روشها را با جزئیات بیشتری بخوانید.
اصول و روشهای شستشوی لباس چرم
برای شستن لباس چرم چند اصول و روش کلی وجود دارد که در ادامه به آنها میپردازیم.
۱- از محلول آب و صابون بچه استفاده کنید
صابونهای قوی به خاطر مواد شیمیایی ممکن است باعث ترک خوردن یا خشک شدن چرم شوند. بنابراین باید از یک صابون ملایم مانند صابون بچه استفاده کنید. برای این کار در یک کاسه بزرگ حدود یک قاشق چایخوری صابون مایع را با آب ولرمی که رو به سرد است ترکیب کنید. مواد را به خوبی هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند و کف کند. سپس یک پارچه نرم را به محلول آغشته کنید و بعد فشار دهید تا دیگر آب از آن چکه نکند.
پارچه مرطوب را به آرامی روی قسمتهای کثیف لباس چرم بکشید تا تمیز شود. سپس با یک دستمال مرطوب دیگر که فقط با آب مرطوب شده روی لباس بکشید تا آثار باقی مانده صابون را پاک کند. در آخر با یک حوله خشک روی لباس چرم را خشک کنید.
بیشتر بخوانید: ۱۰ روش از بین بردن پرز لباسهای زمستانی
۲- با دستمال مرطوب تمیز کنید
گاهی اوقات به خاطر گرد و غباری که روی لباس نشسته است، لباسهای چرم را میشویید، در صورتی که نیازی به این کار نیست. شما میتوانید با کمک یک دستمال مرطوب این آلودگیهای سطحی را از بین ببرید.
یک دستمال نرم که ترجیحا میکروفایبر باشد را مرطوب کنید و به صورت حرکات دایرهای آن را روی چرم بکشید. بعد از اتمام کار، با یک دستمال خشک رطوبت باقیمانده روی لباس را خشک کنید.
بیشتر بخوانید: ۶ راهکار برای برگرداندن لباس پشمی آب رفته
۳- از نرم کننده چرم استفاده کنید
لباسهای چرم به مرور زمان ممکن است خشک شوند، بنابراین باید با استفاده از نرم کننده چرم علاوه بر تمیز کردن آن، رطوبت و انعطاف را به آنها برگردانید. برای این کار مقدار کمی از نرم کننده چرم را روی یک پارچه نرم بریزید و با حرکات دایرهای روی سطح چرم بمالید. چند دقیقه صبر کنید تا نرم کننده جذب لباس شود و در آخر با یک پارچه خشک باقیمانده آن را پاک کنید.
بیشتر بخوانید: روشهای از بین بردن بوی بد محصولات چرمی
نکات تکمیلی برای شستشوی لباس چرم
با رعایت نکاتی که در ادامه به آنها اشاره میشود، لباس چرم شما عمر طولانیتری خواهد داشت. با ما همراه باشید.
- حتما به برچسب لباس دقت کنید تا نحوه صحیح و باید و نبایدهای روش شستشو را بدانید. زیرا برچسب لباس میتواند اطلاعات مهمی مانند امکان شستشوی دستی یا ممنوعیت استفاده از آب را به شما بگوید.
- هیچوقت برای خشک کردن لباس چرم از سشوار، خشک کن یا بخاری استفاده نکنید زیرا حرارت مستقیم و فشرده شدن بیش از اندازه بافت چرم را خراب میکند.
- لباس چرمی را در یک محیط خشک و با تهویه مناسب نگهداری کنید. رطوبت باعث کپک زدن لباس چرم میشود و نور مستقیم خورشید چرم را خشک میکند.
- برای پاک کردن لکه جوهر میتوانید از محلول سرکه و آب استفاده کنید.
- برای پاک کردن لکه چربی نشاسته ذرت را روی لکه بریزید و بعد از یک ساعت آن را با یک دستمال خشک پاک کنید.
- بهتر است برای جلوگیری از نشستن گرد و غبار روی لباس چرمی، آن را درون یک کاور مخصوص نگهدار کنید.
- بهتر است برای جلوگیری از خشک شدن یا کدر شدن چرم، هر چند ماه یکبار آن را با نرم کننده یا واکس مخصوص تمیز کنید.
- اگر قصد استفاده از لباس چرم در یک محیط کثیف و یا مرطوب را دارید، از اسپری ضد آب یا محافظ چرم استفاده کنید تا لباس را در برابر آب و لکههای چربی مقاوم کند.
- هیچوقت لباس چرم را در تماس مستقیم با عطر و مواد آرایشی قرار ندهید، زیرا این مواد باعث ایجاد لکه روی لباس میشوند.
- برای براق کردن چرم از ترکیب ۲ قاشق روغن زیتون و ۱ قاشق سرکه استفاده کنید.
- برای از بین بردن بوی بد لباس چرمی، داخل آن را کمی جوش شیرین بریزید و بعد از گذشت ۲۴ ساعت آن را تکان دهید تا جوش شیرین بیرون بریزد.
- لباس چرم را نباید در تماس مستقیم با اتو قرار دهید. برای این کار یک پارچه روی لباس بکشید سپس اتو را روی حالت بخار قرار دهید و به آرامی روی لباس بکشید.
در این مقاله از مجله اکالا، اصول و روشهای شستشوی لباس چرمی را به همراه نکات تکمیلی آن به شما آموزش دادیم. اگر به فکر ماندگاری لباسهای چرم خود هستید، حتما موارد گفته شده در این مقاله را در نظر داشته باشید.
من لیلا هستم، رشته تحصیلیم روزنامه نگاری بوده و همیشه از نوشتن لذت میبرم، اینجا از دانش و تجربهام تو زمینههای مختلف استفاده میکنم تا برای شما مطالب خوبی بنویسم. امیدوارم از خوندنشون لذت ببرید.