فواید و مضرات خوردن چغاله بادام برای بدن
با رسیدن فصل بهار میوههای نوبرانه هم از راه میرسند. یکی از این نوبرانههای پرطرفدار چغاله بادام است. چغاله بادام میوه کال درخت بادام است که پوست کرکی مانندش ترش و مغز سفید و شیرینی دارد.
هرچند همیشه از فواید میوهها شنیدهایم اما زیاده روی در مصرف بعضی از آنها برای بدن میتواند ضرر داشته باشد. در این قسمت از اکالا بلاگ از فواید و مضرات خوردن چغاله بادام برای بدن به شما خواهیم گفت. با ما همراه باشید.
خواص چغاله بادام برای سلامتی بدن
خواص چغاله بادام برای سلامتی بدن به شرح زیر است:
- ویتامینها و مواد مغذی چغاله بادام: آهن، فسفر، کلسیم، منیزیم، ویتامین ای، ویتامین سی، ال کارنتین، پروتئین و فیبر از جمله ویتامینها و مواد معدنی مهم این میوه بهاری هستند.
- سرشار از آنتی اکسیدان: چغاله بادام غنی از آنتی اکسیدان است که میتواند با دفع سموم از بدن موجب تقویت سیستم ایمنی ما شود.
- جلوگیری از سرطان معده: چغاله بادام دارای ترکیبات اسیدی است که مانع از آسیب به بافت معده و بروز سرطان میشوند.
- تقویت لثه و ریشه دندانها: چغاله بادام موجب تقویت لثه و ریشه دندانها می شود و برای خشکی دهان مفید است.
- درمان یبوست مزمن: چغاله بادام سرشار از فیبر است که برای تسهیل عمل هضم و دفع مواد غذایی از دستگاه گوارش بسیار مفید است.
- مبارزه با کلسترول بد: تعداد کمی از مواد غذایی مانند چغاله بادام توانایی مبارزه با لیپوپروتئین کم چگالی یا کلسترول بد را دارند و در صورت مصرف منظم از این مغز، می توان به راحتی سطح کلسترول خون را کنترل کرد.
- کاهش وزن: چغاله بادام دارای چربیهای سالم است که به شکستن و تجزیه چربیهای اضافه و کاهش وزن کمک میکند.
- جلوگیری از گرفتگی عضلات: چغاله بادام سرشار از کلروفیل است که این ماده به تولید منیزیم در کانال گوارشی افراد کمک میکند. منیزیم برای کاهش گرفتگی عضلات بسیار مفید است که میتوان با مصرف این میوه بخشی از منیزیم مورد نیاز بدن را تامین کرد.
- بهبود عملکرد سیستم عصبی: ال کارنیتین و ریبوفلاوین موجود در چغاله بادام موجب تغذیه مناسب سلولهای مغزی و عصبی میشوند.
- تنظیم سطح قند خون: چغاله بادام با خاصیت افزایش ترشح هورمون انسولین به تنظیم سطح قند بدن کمک میکند.
- پاکسازی پوست: چغاله بادام علاوه بر انواع آنتی اکسیدانها منبع غنی ویتامین ای به شمار میرود که باعث دفع رادیکالهای آزاد و مواد سمی از بدن و در نتیجه پاکسازی پوست میشود.
- به تعویق انداختن پیری: ویتامین ای موجود در چغاله بادام یک ماده ضد پیری طبیعی است. بنابراین با استفاده از ویتامین موجود در چغاله بادام میتوان از پیری زودرس پوست و سایر اندامهای بدن مانند چین و چروک، خالهای سیاه و رنگی و خطوط عمیق روی پوست جلوگیری کرد.
- جلوگیری از ریزش مو: این نوبرانه ترش، سرشار از مواد مغذی و آنتی اکسیدانهایی است که موجب تقویت ریشه موها و جلوگیری از ریزش و درخشش و زیبایی موها میشود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورش نعنا، جعفری با چغاله بادام
مضرات مصرف چغاله بادام
حالا که با فواید این میوه آشنا شدید بد نیست با مضرات آن هم آشنا شوید.
- چغاله هضم سنگینی دارد و در صورت استفاده زیاد موجب دل درد و نفخ معده می شود.
- علاوه بر این به علت داشتن فیبر زیاد در صورت استفاده بسیار زیاد از این میوه ممکن است به اسهال دچار شوید.
- در صورتی که چغاله بادام بیش از حد نارس باشد منجر به مشکلات گوارشی میشود که در اصلاح عامیانه از آن با عنوان سردی کردن یاد میکنند. دل درد، تهوع، اسهال و سر درد از عوارض سردی کردن است.
- در صورت عدم شست و شوی درست یا خرید از فروشندگان دوره گرد که از آب چاه برای شستن این میوه استفاده میکنند در خطر ابتلا به بیماری حصبه قرار میگیرید که از طریق آب آلوده به انسان منتقل میشود. اگر پس از خوردن چغاله بادام به خونریزی دستگاه گوارش و کاهش شدید آب و املاح بدن مبتلا شدید سریعا به پزشک مراجعه کنید.
بیشتر بخوانید: عوارض خوردن بی رویه چغاله بادام چیست؟
همانطور که در این مطلب از مجله آشپزی اکالا مطالعه کردید چغاله بادام خواص زیادی برای بدن دارد. بنابراین در صورت استفاده درست از این میوه پرطرفدار میتوانید به تقویت سیستم ایمنی بدن خود در برابر انواع بیماریها کمک کنید.