نو کردن و نگهداری از ظروف چوبی با ۸ ترفند طلایی
برای نو کردن و نگهداری از ظروف چوبی راهکارهای متعددی وجود دارد. استفاده از برخی مواد و روغنها به افزایش عمر و از بین بردن بوی بد ظروف چوبی کمک میکند. در این مقاله از مجله اکالا میتوانید با ترفندهای کلیدی افزایش عمر و ماندگاری ظروف چوبی آشنا شوید.
۸ نکته طلایی در نگهداری از ظروف چوبی
ظروف چوبی خاصیت آنتی باکتریال دارند و از غذاها در برابر باکتریها و میکروبها محافظت میکنند. استفاده از جلاسنج روی سطح این ظروف موجب میشود تا بوی بدی پیدا کند.
اما بهترین روشها برای نو کردن و نگهداری از ظروف چوبی چیست و چطور میتوان بوی بد ظروف چوبی را از بین برد؟ در ادامه میتوانید با ۸ راهکار موثر برای شستن و نگهداری ظروف چوبی برای افزایش طول عمر و از بین بردن بوی بد آن آشنا شوید.
۱- ظروف چوبی را تنها با آب و صابون بشویید
برای شستن ظروف چوبی به هیچ عنوان نباید از ماشین ظرفشویی استفاده کنید. بهتر است این ظروف را بلافاصله بعد از استفاده، با مقداری آب داغ و صابون بشویید. به هیچ عنوان شستن ظروف چوبی را به تعویق نیندازید و در اولین فرصت بعد از کثیف شدن، آن را بشویید تا خراب نشود.
قرار گرفتن ظروف چوبی در ماشین ظرفشویی موجب برخورد شدید آب داغ و مواد شوینده قوی به آن میشود و عمر چوب را به شدت کاهش میدهد. این کار ظاهر ظرف شما را کدر میکند و ممکن است ترکهایی ریز و درشت روی آن ایجاد کند.
به خاطر داشته باشید که این ظروف نباید به مدت طولانی در آب بمانند و تنها میتوانید آنها را برای چند دقیقه زیر آب بگیرید و سریع خشک کنید. قرار گرفتن ظروف چوبی در آب موجب نفوذ رطوبت به داخل بافت چوب و خراب شدن آن میشود. در این شرایط ظرف چوبی شما ترک میخورد و پس از مدتی بد بو و غیر قابل استفاده میشود.
۲- ظروف چوبی را به خوبی خشک کنید
برای نگهداری از ظروف چوبی بعد از شستن باید رطوبت اضافه ظرف را با یک پارچه میکروفیبر پاک کنید. سپس آن را برای چند ساعت در معرض هوا قرار دهید تا رطوبت ظرف به طور کامل از بین برود. خیس ماندن این ظروف موجب ایجاد شکاف و ترک روی چوب میشود و ممکن است به چوب آسیب جدی وارد کند.
۳- ظروف چوبی را به هیچ عنوان گرم نکنید
ظروف چوبی به هیچ عنوان نباید گرم شوند و در معرض حرارت قرار بگیرند. این ظروف برای سرو کردن غذاهای خیلی داغ مناسب نیستد و از طرفی نباید آن را در مایکروویو قرار دهید.
بیشتر بخوانید: نحوه شستن ظروف آلومینیومی
۴- از سیم برای تمیز کردن ظروف چوبی استفاده نکنید
یکی دیگر از نکاتی که باید در مورد نو کردن و نگهداری از ظروف چوبی بدانید، عدم استفاده از چاقو و سیم است. برای تمیز کردن این ظروف تنها باید از اسکاچها یا ابرهای نرم استفاده کنید. استفاده از سیم و چاقو روی این ظروف، خشهای زشت و زننده ایجاد میکند و به بافت ظرف آسیب میرساند.
در این شرایط شیارهایی روی سطح ظرف ایجاد میشود و بقایای غذاها و آلودگیها داخل این شیارها باعث رشد میکروب و آلودگی میشود و پس از مدتی بوی بدی در ظرف ایجاد میشود.
۵- از روغنهای مخصوص برای جلای ظرف استفاده کنید
برای نو کردن و نگهداری از ظروف چوبی و جلوگیری از ترک خوردن آن باید هر یک بار در ماه سطح ظرف را با روغنهای معدنی چرب کنید. روغن کاری ظروف چوبی درست مثل یک عایق روی ظرف عمل میکند و مانع آسیب به آن میشود. برای چرب کردن ظروف چوبی میتوانید از مقداری روغن بذر کتان یا کمی موم عسل استفاده کنید.
برای انجام این کار باید کمی روغن بذر کتان را روی سطح چوب بریزید و بعد با یک پنبه یا با کمک یک پارچه روغن را به طور کامل روی ظرف پخش کنید. حدود ۵ تا ۱۰ دقیقه صبر کنید و بعد آن را به طور کامل پاک کنید. بهتر است این کار را ۲ تا ۳ بار تکرار کنید تا به نتیجه بهتری دست پیدا کنید.
۶- از سمباده برای صاف کردن ظروف استفاده کنید
اگر پس از مدتی روی ظرف چوبی شما لکههای ناهموار و برجستگیهای سخت ایجاد شد، میتوانید با استفاده از یک سمباده کوچک و نرم سطح ظرف را صاف کنید. این کار را تنها تا جایی که ناهمواریهای ظرف برطرف شود ادامه دهید. در ادامه مقداری روغن معدنی روی ظرف بمالید تا مثل روز اول صاف و درخشان شود.
بیشتر بخوانید: روش صحیح تمیز کردن انواع ظروف چوبی
۷- از لیمو و جوش شیرین برای از بین بردن لکهها استفاده کنید
اگر بعد از خوردن غذا در ظروف چوبی، لکههایی زننده روی آن ایجاد شده است، میتوانید ظروف مورد نظرتان را با آب و صابون بشویید. در ادامه از ترکیب نصف یک لیمو ترش و مقداری جوش شیرین برای از بین بردن لکههای ظرف استفاده کنید.
این کار هم لکهها را از بین میبرد و هم به از بین بردن بوی ظروف چوبی کمک میکند. برای این که لکههای عمیق را راحتتر پاک کنید، میتوانید از ترکیب مقداری آب لیمو ترش یا کمی نمک نیز استفاده کنید.
۸- بوی ظروف چوبی را با جوش شیرین از بین ببرید
اگر ظرف چوبی شما در اثر رطوبت و مصرف زیاد بد بو شده است، میتوانید با استفاده از ترکیب جوش شیرین و کمی آب این مشکل را برطرف کنید. در این روش باید جوش شیرین را با مقدار کمی آب ترکیب کنید تا حالت خمیری پیدا کند. سپس این خمیر را روی سطح ظرف بمالید تا بوی آن به طور کامل برطرف شود. میتوانید از این روش برای از بین بردن بوی نفت از چوب نیز استفاده کنید.
در این مقاله از مجله سبک زندگی اکالا به ۸ راهکار موثر برای نو کردن و نگهداری از ظروف چوبی اشاره شد. توجه به روش اصولی نگهداری ظروف چوبی و به کار بردن این ترفندها عمر ظرف چوبیتان را افزایش میدهد و از خراب شدن و بد بو شدن آن جلوگیری میکند. شما از چه روشی برای تمیز کردن ظروف چوبی استفاده میکنید؟
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…