۱۳ گیاه آپارتمانی اکسیژن ساز در فصل پاییز؛ برای تصفیه هوا
برخی از گیاهان آپارتمانی هوای داخل منزل را تصفیه میکنند و به عنوان گیاهان اکسیژن ساز شناخته میشوند. از آن جایی که در فصل پاییز هوا رفته رفته سرد میشود و درب و پنجرهها را میبندیم، قرار دادن این گیاهان در فضای خانه موجب بهبود هوا میشود. در این مقاله از مجله اکالا میتوانید با ۱۳ گیاه آپارتمانی اکسیژن ساز در فصل پاییز آشنا شوید.
بهترین گیاهان آپارتمانی اکسیژن ساز در فصل پاییز
اگر در کلان شهرهای آلوده زندگی میکنید یا با بستن درب و پنجرهها در فصل پاییز به دنبال راهی برای بهبود کیفیت هوای داخل منزل هستید، بهتر است از گیاهان آپارتمانی اکسیژن ساز استفاده کنید. در ادامه این بخش به ۱۳ گیاه آپارتمانی اکسیژن ساز در فصل پاییز اشاره شده است.
۱- پاپیتال
پاپیتال یا پیچک انگلیسی یک گیاه رونده با برگهای چرمی و ۲ رنگ است که مقاومت بالایی در شرایط محیطی مختلف دارد. قرار دادن این گیاه در فضای آپارتمان، موجب از بین بردن مواد مضر مثل فرمالدهید، تری کلرواتیلن، بنزن و ترکیبات آلی فرار از هوا میشود و به تصفیه هوای منزل کمک میکند.
۲- پتوس
پتوس یک گیاه رونده و آویز با رنگهای متنوع و جذاب است که از قویترین گیاهان اکسیژن ساز شناخته میشود. این گیاه نیاز به مراقبت خاصی ندارد و معمولا در شرایط مختلف محیطی به خوبی رشد میکند. میتوانید این گیاه را هم در آب و هم در خاک نگهداری کنید.
از آن جایی که پتوس اکسیژن زیادی از خود تولید میکند، قرار دادن آن در فضای اتاق خواب موجب میشود تا خواب راحتتری را تجربه کنید. به خاطر داشته باشید که برگهای این گیاه سمی هستند و از همین رو باید از کودکان و حیوانات خانگی دور نگه داشته شوند.
بیشتر بخوانید: با این ترفندها گیاهان پژمرده خانگی را احیا و درمان کنید
۳- اسپاتی فیلوم
اسپاتی فیلوم یک گیاه اکسیژن ساز آپارتمانی است که به عنوان گیاه صلح نیز شناخته میشود. این گیاه هوای داخل منزل را تا ۶۰ درصد از سموم و مواد شیمیایی تصفیه میکند.
نگهداری این گیاه بسیار ساده است و معمولا با نور کم نیز سازگار است. اسپاتی فیلوم هوای داخل منزل را فیلتر میکند و موجب کاهش ترکیبات آلی فرار میشود.
۴- سرخس
گیاه بعدی که در لیست گیاه آپارتمانی اکسیژن ساز در فصل پاییز قرار دارد، سرخس است. این گیاه به نور متوسط و زیاد غیرمستقیم نیاز دارد و قرار دادن آن در فضای منزل موجب ایجاد رطوبت در هوا میشود.
این گیاه فرمالدهید موجود در هوا را از بین میبرد و به تصفیه هوای منزل کمک میکند. جالب است بدانید که این گیاه در عرض یک ساعت بخش زیادی از سموم موجود در هوا را از بین میبرد.
بیشتر بخوانید: بهترین مکان برای نگهداری گل و گیاه در خانه کجاست؟
۵- نخل شامادورا یا نخل بامبو
نخل شامادورا یکی از گیاهان اکسیژن ساز ناسا است که در از بین بردن فرمالدهید بسیار موثر است. این گیاه برای رشد به نور مستقیم خورشید و فضای مرطوب نیاز دار و بهتر است هر از چند گاهی آبپاشی شود.
این گیاه چندان سخت گیر نیست و در نور کم یا نور مصنوعی نیز به خوبی رشد میکند. در صورتی که به خوبی از گیاه مراقبت کنید، ارتفاع آن در گلدان به یک متر میرسد.
۶- بامبو
لاکی بامبو یک گیاه اکسیژن ساز و فوق العاده جذاب است که قرار دادن آن در فضای منزل موجب خوش شانسی میشود. این گیاه اکسیژن موجود در هوای منزل را افزایش میدهد و از طرفی برای رشد نیز به نور زیادی نیاز ندارد. برای نگهداری این گیاه بهتر است آن را در آب قرار دهید.
بیشتر بخوانید: نکات مهم درباره نگهداری از گیاه بنجامین در خانه
۷- سانسوریا
سانسوریا یک گیاه آپارتمانی معجزه گر برای تصفیه هوای آلوده است که برعکس همه گیاهان دیگر دی اکسید کربن را جذب و اکسیژن تولید میکند. این گیاه یکی از بهترین گزینهها برای بهبود هوای منزل در پاییز است که میتوانید در قسمت اتاق خواب یا هر قسمت دیگر خانه قرار دهید.
گیاه سانسوریا به خوبی در شرایط محیطی مختلف رشد میکند و حتی در مکان تاریک و حمام نیز به رشد خود ادامه میدهد.
۸- نخل اریکا
نخل اریکا یک گیاه اکسیژن ساز آپارتمانی است که برای رشد به نور متوسط و زیاد نیاز دارد. این گیاه تنها زمانی باید آبیاری شود که خاک آن به طور کامل خشک شده است.
طبق تحقیقات ناسا، نخل ریکا یکی از بهترین گیاهان تصفیه کننده هوا است که به از بین بردن سموم مضر موجود در هوا کمک میکند و قرار دادن آن در فضای خانه موجب بهبود کیفیت هوا در فصل پاییز میشود.
بیشتر بخوانید: ساخت کود کمپوست با برگهای پاییزی برای گیاهان
۹- گندمی
گیاه گندمی که برخی آن را به عنوان گیاه عنکبوتی نیز میشناسند، یک گیاه تصفیه کننده هوا با رشد بسیار زیاد است که برگهای آن حالت آویز و زیبایی دارند. نگهداری این گیاه در فضای منزل موجب از بین بردن مواد شیمیایی و فرمالدهید میشود و مواد سمی موجود در هوا را از بین میبرد. این گیاه هیچ ضرری برای کودکان و حیوانات خانگی ندارد.
در یک تحقیق که در سال ۱۹۸۵ انجام شد، گیاه گندمی در یک اتاق حاوی گازهای مونوکسید کربن و دی اکسید نیتروژن قرار گرفتن و درب اتاق بسته شد. پس از ۲۴ ساعت میزان گازهای اتاق به طرز قابل توجهی کاهش پیدا کرد و از همین رو این گیاه یکی از بهترین گیاهان برای تصفیه هوا شناخته میشود.
۱۰- بنجامین
بنجامین یکی دیگر از گیاهانی است که میتوانید در فصل پاییز در خانه قرار دهید. این گیاه هوای منزل را تصفیه میکند و قرار دادن آن در خانه به از بین بردن مواد مضر موجود در هوا کمک میکند.
به خاطر داشته باشید که بنجامین گیاه حساسی است و علاقه زیادی به ثبات دارد. بنابراین اگر جای گیاه را عوض کنید یا مثل قبل به آن رسیدگی نکنید، خیلی زود قهر میکند و برگهای گیاه شروع به ریزش میکنند.
بیشتر بخوانید: ۱۷ گل و گیاهی که بدون خاک با یک لیوان آب میتوان رشد داد
۱۱- فیکوس
فیکوس یک گیاهان آپارتمانی تصفیه کننده هوا و اکسیژن ساز است که برگهای چرمی و زیبایی دارد. این گیاه آلایندههای موجود در هوا را به خود جذب میکند و موجب از بین رفتن مواد مضری مثل فرمالدهید، بنزن، تولوئن، زرنیخ و آمونیاک میشود.
از طرف دیگر فیکوس دی اکسید کربن موجود در هوا را جذب و اکسیژن تولید میکند و از همین رو موجب بهبود کیفیت هوای منزل در فصل پاییز میشود.
۱۲- دراسنا
دراسنا یک گیاه تصفیه کننده هوا است که انواع مختلفی دارد و قرار دادن آن در فضای منزل به از بین بردن آلایندهها و پاکسازی هوای منزل کمک میکند. این گیاه برای رشد به دمای ۱۵ تا ۲۴ درجه سانتیگراد نیاز دارد و قرار گرفتن در دمای زیر ۱۲ درجه موجب از بین رفتن گیاه میشود.
بیشتر بخوانید: روش کاشت پیاز جوانه زده در خانه
۱۳- بابا آدم
گیاه بابا آدم یا فیلگوش یک اکسیژن ساز قوی در فضای منزل است که حتی در فضاهای کم نور نیز به خوبی رشد میکند. این گیاه برای رشد به رطوبت نیاز دارد و از همین رو اگر در مناطق خشک زندگی میکنید، باید آن را به طور مرتب غبارپاشی کنید.
در این مقاله از مجله سبک زندگی اکالا به ۱۳ گیاه آپارتمانی اکسیژن ساز در فصل پاییز اشاره شد. به خاطر داشته باشید که نگهداری از گیاهان در منزل نه تنها به زیباتر به نظر رسیدن دکوراسیون و بهبود روحیه شما کمک میکند، بلکه برای تصفیه هوا و افزایش تولید اکسیژن نیز اهمیت زیادی دارد.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…