
خرمالو، با رنگ بسیار دلبرای نارنجی و طعم شیرین و گس یکی از پرطرفدارترین میوههای پاییزی است. نام این میوه با توجه به رنگ و طعم آن تلفیقی از دو میوه آلو و خرما است. این میوه اعجاب انگیز دارای خواص و فواید بسیار زیاد و قابل توجهای است. یکی از بارزترین خواص آن دارا بودن طبع گرم و تر است که برای معده و عمل هضم شما بسیار مفید است.
برای تهیه مربای خرمالو دستورات و روشهای متعددی استفاده میشود که غالبا سلیقهای یا بومی هستند و در نهایت نتایج متفاوتی خواهند داشت. روشی که در زیر تقدیم حضورتان میشود یکی از سادهترین و پرطرفدارترین مرباها را به شما خواهد داد، پس اگر به دنبال نکات کلیدی و مهم تهیه این مربا هستید، در ادامه مقاله از اکالا بلاگ همراه ما باشید.
خرمالو | ١ کیلوگرم |
شکر | ١ کیلوگرم |
آبلیمو ترش | ١ قاشق غذاخوری |
چوب دارچین، دانه هل | به مقدار دلخواه |
مراحل تهیه مربای خرمالو
در ابتدا باید به شما یادآور شویم که در این دستور تهیه مربا، خرمالوهای پوست گرفته و خرد شده شما هر مقداری که باشند شما به همان مقدار شکر نیاز دارید.
موضوع دوم که حائز اهمیت است انتخاب خرمالوهای مرغوب و درجه یک و کاملا رسیده است، خرمالوهای نرسیده و سفت، طعم گسی دارند که استفاده آن ها اصلا توصیه نمی شود.
مرحله اول
در اولین مرحله خرمالوها را تمیز بشویید و با توجه به سلیقه خودتان آنها را پوست بگیرید و در نهایت خرد کنید.
اگر خرمالوهای شما هسته دارند، حتما هسته آنها را جدا کنید.
روشی سریع تر برای رسیدن به مرحله پخت، کمک گرفتن از یک قاشق است، شما به راحتی با یک قاشق میتوانید گوشت خرمالوها را از پوست جدا کنید و آن ها را در قابلمه مناسب قرار دهید.
مرحله دوم
در دومین مرحله در همان قابلمهای که قرار است مربا را بپزید، یک لایه میوه خرد شده و یک لایه شکر بریزید و این کار را تا انتها ادامه دهید، درب قابلمه را ببندید و به مدت ٢۴ ساعت آن را درون یخچال قرار دهید.
در این روش دانه های شکر به راحتی با میوهها حل میشوند و آب قابل توجهی از میوه های خرد شده خارج میشود که به ما در مرحله پخت بسیار کمک میکند.
نکته: نیاز به اضافه کردن آب به مربا نیست.
قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید اگر تمایل دارید در همین مرحله چوب دارچین و دانههای هل را به قابلمه مربا اضافه کنید و حدود یک ساعت زمان دهید تا میوه ها کاملا پخته و له شوند و آب مربا به قوام دلخواهتان برسد، هر از چندی به قابلمه سر بزنید و مخلوط مربا و شکر را به آرامی بهم زنید.
اگر بو و طعم دارچین و هل خوشایند شما نیست میتوانید این مرحله را حذف کنید.
در برخی از دستورات در چند دقیقه انتهایی پخت برای عطر بهتر مربا چند قاشق غذاخوری گلاب را به مخلوط مربا اضافه میکنند.
پس از سپری شدن زمان پخت حتما چوب دارچین و دانه های هل را از درون مربا خارج کنید.
مرحله سوم
در سومین مرحله زمان اضافه کردن آبلیمو ترش است، انجام این مرحله از شکرک زدن مربا در آینده جلوگیری خواهد کرد.
در نهایت بعد از سپری شدن زمان پخت به مربا زمان دهید تا کاملا خنک شود و درمرحله چهارم مربا را به شیشههای کامل تمیز و عاری از هر گونه چربی منتقل کنید، درب آن را محکم ببنید و در یخچال نگهداری کنید.
طرز تهیه مربا خرمالو، بسیار ساده و آسان است امیدواریم شما نیز با استفاده از این روش به راحتی مرباهای خوشمزه و مرغوبی برای تمامی فصول سال تهیه کنید.
خواص خرمالو
خرمالو کاربردهای بسیار زیادی دارد اما فقط در فصل پاییز در دسترس شماست بنابراین با توجه به این محدودیت شما میتوانید با تبدیل کردن آن به مربا، شیره خرمالو، ترشی یا حتی مارمالاد در تمامی فصول سال به آن و خواص بی نظیرش دسترسی داشته باشید. جالب است بدانید، خرمالو با توجه به خواص خیلی زیادی که داراست کالری بسیار پایینی دارد.
خرمالو سرشار از آنتیاکسیدان است که به راحتی رادیکالهای آزاد ناشی از اکسیژن را در بدنمان از بین میبرند. این میوه همچنین اثر مواد سمی را به شدت کاهش میدهد و مانع آسیب سلولی میشود. این امر در نهایت به یک بدن سمزداییشده و کبد سالمتر منتهی میشود که قطعا از اهمیت کارایی کبد در بدن مطلع هستید. همچنین خرمالو برای درمان کبد چرب بسیار مفید و موثر است.
مس یکی دیگر از مواد معدنی موجود در خرمالو است که می تواند باعث افزایش گلبول های قرمز خون و درمان کم خونی شود پس خواص اعجاب انگیز این میوه را دست کم نگیرید و حتما آن را به برنامه رژیم غذاییتان اضافه کنید.
برایتان سلامتی و شادی آرزومندیم.