سبک زندگیگردشگری

باغ گیاه شناسی تهران؛ تجربه‌ای از تنوع گیاهان جهان در یک باغ ایرانی

باغ گیاه شناسی تهران با مساحت ۱۴۵ هکتار در سال ۱۳۴۷ ساخته شده که جزو ۲۰ باغ برتر جهان است. این باغ بزرگ در فصل بهار و تابستان سرسبز و دیدنی است اما در فصل پاییز، برگ‌های نارنجی و قرمز درختان یک فضای رویایی و بهشتی را به وجود آورده است که با دیدن آن شوکه خواهید شد. در این مقاله از مجله اکالا با ما همراه باشید تا باغ گیاه شناسی تهران را به شما معرفی کنیم.

باغ گیاه شناسی تهران از بخش‌های بومی ایرانی مانند رویشگاه البرز، گلخانه جنوب ایران، رویشگاه تورانی و باغ میوه تشکیل شده است. همچنین در این باغ بخش‌های بومی بین‌المللی مانند باغ چینی و ژاپنی، باغ قفقازی، رویشگاه هیمالیا و چمن‌زارهای آمریکایی وجود دارد. در ادامه هر کدام از بخش‌های این باغ را بررسی می‌کنیم.

معرفی قسمت‌های مختلف باغ گیاه شناسی تهران

باغ گیاه شناسی تهران که در اتوبان تهران-کرج قرار دارد، از بخش‌های مختلفی تشکیل شده است که برخی از آنها شامل گیاهان بومی ایران و برخی گیاهان بین‌المللی است. همچنین ۸ مجموعه و باغ موضوعی از دنیای خاص گیاهان و فضاهای طبیعی وجود دارد. در ادامه هر کدام از قسمت‌ها را معرفی خواهیم کرد.

معرفی باغ گیاه شناسی تهران

۱- رویشگاه البرز جنوبی

یکی از بخش‌های بومی ایران، رویشگاه البرز جنوبی است که با ساختاری بی‌نظیر آن را شبیه‌سازی کرده است. در این رویشگاه بیشتر از ۲۴۰ نوع گونه گیاهی شامل ارس، گلابی وحشی،سماق، بادام و زالزالک وجود دارد که در کنار تپه ماهورها، آبشارها، رودخانه‌ها، چشمه‌ها و آبگیرها تداعی کننده چهره واقعی البرز است.

۲- رویشگاه اروپا

یکی از بخش‌های غیربومی باغ گیاه‌شناسی، رویشگاه اروپا با مساحت ۴.۲ هکتار است. در این رویشگاه علاوه بر معماری کلاسیک یونان، زیباترین گونه‌های گیاهی اروپا را مشاهده می‌کنید.

در قسمت غربی این رویشگاه بلواری وجود دارد که در دو طرف آن مجسمه‌هایی از ۵ گیاه شناس معروف اروپایی نظیر چارلز داروین و کارل لینه نصب شده است.

بیشتر بخوانید: جزیره هرمز و همه چیز درباره سفر به آن

۳- گلخانه جنوب ایران

در ضلع جنوبی میدان مرکزی باغ، یک گلخانه با حال و هوای جنوب ایران وجود دارد که از ۳ بخش تشکیل شده است. در ابتدا درختان حرا و مانگرو را مشاهده می‌کنید و همچنان که به بخش میانی می‌روید، گونه‌های جنوبی مانند نخل، کنار و کهور به چشم می‌خورد. در نهایت درختچه‌های نیلوفر درختی و درمان عقرب در بخش سوم خودنمایی می‌کنند.

۴- رویشگاه ایرانی و تورانی

باغ گیاه شناسی بخش فلات مرکزی و شرق ایران را هم پوشش داده است. گونه‌های گیاهی این مناطق را همچون پرند، گون و قیچ در رویشگاه ایرانی و تورانی می‌توانید مشاهده کنید. برای رشد گیاهان یک دریاچه شور در این رویشگاه تعبیه شده است تا فضای مناسب را شبیه‌سازی کند.

بیشتر بخوانید: خلیج نایبند در بوشهر

معرفی باغ گیاه شناسی تهران

۵- بخش گیاهان آذربایجان و قفقاز

یکی از مناطق خاص و متمایز این باغ که مربوط به گیاهان بین‌المللی است، بخش گیاهان آذربایجان و قفقاز است. در بین تمامی بخش‌های بین‌المللی این بخش از جذابیت بیشتری برخوردار است. در مجموعه قفقاز می‌توانید مخروطی‌ها، گیاهان آلپ، گیاهان کوهستانی و درختان اوری را مشاهده کنید. این بخش به تنهایی ۶۳۰۰ گونه گیاهی مختلف دارد و به ۵ بخش مجزا تقسیم شده است که هرکدام جذابیت‌های ویژه خود را دارد.

بیشتر بخوانید: راهنمای سفر به ساحل مکسر هرمزگان

۶- بخش رویش گیاهان هیمالیا

یکی از جالب‌ترین بخش‌های باغ گیاه شناسی، بخش رویش گیاهان هیمالیا است که دارای گیاهانی از این منطقه است. ساختار این باغ درست شبیه هیمالیا است و تپه‌های مرتفعی در این رویشگاه وجود دارد که با دیدن آنها احساس می‌کنید واقعا به هیمالیا سفر کرده‌اید.

گونه‌های گیاهی این منطقه درخت بلوط همیشه سبز، درخت سرو دئودر، درخت کاج کشفی و درختان پهن برگ از گونه‌های مختلف است.

معرفی قسمت‌های مختلف باغ گیاه شناسی تهران

۷- بخش گیاهان حوزه زاگرس

بخش گیاهان زاگرس را می‌توان برای ساعت‌ها دیدن کرد. وجود درخت‌های بلوط، زالزالک، گلابی، بادام و سماق ارغوانی در کنار تپه‌های مرتفع به ارتفاع ۱۰ متر، فضایی فریبنده و خیره کننده‌ای را برای بازدیدکنندگان به وجود آورده است. وسعت این مجموعه ۳ هکتار است که ۹۰ درصد پوشش گیاهی آن را شاخه‌ها تشکیل داده‌اند و همین امر جذابیت این منطقه را دوچندان کرده است.

بیشتر بخوانید: با مترو خط ۱ تهران از این جاهای دیدنی بازدید کنید

۸- رویشگاه چین و ژاپن

یکی از جذاب‌ترین و پربازدیدترین قسمت‌های باغ گیاه شناسی، رویشگاه چین و ژاپن است. شما در این قسمت می‌توانید پل‌های عبوری، رودخانه و باغ‌های مینیاتوری را به سبک باغ‌های چینی و ژاپنی ببینید. وسعت این مجموعه ۳ هکتار است که ۱۶۰ گونه گیاهی شامل درخت و درختچه را در خود جای داده است.

معرفی قسمت‌های مختلف باغ گیاه شناسی تهران

۹- باغ میوه‌های بومی

اگر به دیدن میوه‌های بومی کشور علاقه دارید این مجموعه را از دست ندهید. باغ میوه‌های بومی یک مجموعه ارزشمند با وسعت ۴.۵ هکتار و تنوع بیش از ۳۴۶ نوع میوه ساخته شده است. میوه‌های این باغ شامل پسته، توت، زالزالک، سنجد، گلابی، آلبالو، ازگیل، گیلاس، آلو، زردآلو، فندق و عناب است. در این باغ می‌توانید اطلاعات زیادی در رابطه با میوه‌های بومی ایران کسب کنید.

بیشتر بخوانید: روستای قلات شیراز در پاییز

۱۰- چمن‌زارهای آمریکا

بدون اینکه به آمریکا سفر کنید با قدم زدن در این بخش می‌توانید حال و هوای آنجا را احساس کنید. چمن‌زارهای بومی آمریکای شمالی در مساحتی حدود ۱.۴ هکتار ساخته شده است که اطراف این چمن‌زار ۳۵ گونه‌های گیاهی متنوع را می‌توانید مشاهده کنید.

۱۱- گونه‌های حیوانی متنوع

باغ گیاه شناسی تهران فقط به گل و گیاه از نژادهای مختلف محدود نمی‌شود. در زمان بازدید از این باغ می‌توانید حیوانات و پرندگان زیبایی را ببینید که در آنجا زندگی می‌کنند.

پرندگانی مانند سینه سرخ اروپایی، سهره جنگلی، طوطی طوق صورتی، بلبل خرما، کاکایی سرسیاه کوچک، دارکوب باغی، کاکل زری و حیواناتی مانند سنجاب ایرانی و روباه را می‌توانید در طبیعت این باغ با چشمانی تیزبین مشاهده کنید.

بیشتر بخوانید: در مورد نطنز پاییز و جاهای دیدنی آن

معرفی قسمت‌های مختلف باغ گیاه شناسی تهران

۱۲- بخش پرورش گیاهان دارویی

گیاهان دارویی و صنعتی در این بخش پرورش داده می‌شوند. مساحت این منطقه ۵ هکتار است و گیاهان بومی و غیربومی در این مجموعه آزمایش می‌شوند. بخش پرورش گیاهان دارویی از تکنیک‌ها و روش‌های مدرن و جدید برای حفظ گونه‌های مختلف گیاهی استفاده می‌کند.

در این مقاله از مجله اکالا، به معرفی کامل باغ گیاه شناسی تهران پرداختیم. فصل پاییز بهترین زمان بازدید از این باغ ایرانی و ملی است، بنابراین پیشنهاد می‌کنیم حتما یک روز را برای دیدن این باغ زیبا اختصاص دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا