روانشناسیسبک زندگی

بچه را چه زمانی از پوشک بگیریم؟ ۷ نشانه آمادگی کودک شما

برای گرفتن پوشک از بچه، و زمان شروع این فرایند، صبر و حوصله معمولا نتیجه خوبی به همراه دارد. بسیاری از والدین متوجه می‌شوند که بهترین برنامه این است که تا زمانی که کودکشان نشانه‌های آمادگی را نشان ندهد، صبر کنند. به جای اینکه تسلیم فشار دوستان یا خانواده برای شروع زودهنگام این فرایند شوید، یا اینکه بخواهید تا فرزندتان تا سن یا زمان خاصی آموزش توالت رفتن را یاد بگیرد، بهتر است صبر کنید.

ما در این مقاله از مجله اینترنتی اکالا بلاگ، شما را با برخی از نشانه‌هایی که نشان می‌دهد فرزند دلبند شما برای شروع پروسه از پوشک گرفتن آماده است، نحوه آماده‌سازی او برای این کار و چگونگی شروع واقعی آموزش توالت رفتن آشنا می‌کنیم.

چه زمانی کودک برای از پوشک گرفته شدن آمادگی پیدا می‌کند؟

چه زمانی کودک برای از پوشک گرفته شدن آمادگی پیدا می‌کند؟

اگرچه آموزش زودهنگام توالت رفتن امکان‌پذیر است، اما مطالعات نشان می‌دهند که بسیاری از کودکانی که قبل از ۱۸ ماهگی شروع به این کار می‌کنند، تا بعد از ۴ سالگی به طور کامل آموزش نمی‌بینند. در مقابل، کودکانی که آموزش‌شان را حدود ۲ سالگی شروع می‌کنند، به احتمال زیاد قبل از ۳ سالگی به طور کامل از پوشک می‌گیرند.

به طور کلی، دختران کمی زودتر از پسران برای آموزش توالت رفتن آمادگی پیدا می‌کنند، اما نشانه‌های آمادگی برای هر دو جنس یکسان است.

نشانه‌های آمادگی کودک برای از پوشک گرفته شدن

نشانه‌های آمادگی کودک برای از پوشک گرفته شدن

یک نکته کلیدی که باید به خاطر بسپارید این است که هیچ «سن درست» خاصی برای گرفتن پوشک از بچه وجود ندارد. (فرآیندی که نیازمند کسب مجموعه‌ای پیچیده از مهارت‌ها توسط کودک شماست) شما فرزند خود را بهتر از هر کسی می‌شناسید و ممکن است بتوانید حس کنید چه زمانی زمان مناسبی است. یادگیری استفاده از توالت ممکن است برای کودک شما در سن ۲ سالگی یا حتی کمی بالاتر، آسان‌تر و سریع‌تر باشد.

در واقع، به جای تمرکز روی سن، ممکن است متوجه شوید که بهتر است به دنبال نشانه‌هایی باشید که نشان می‌دهد فرزند دلبند شما برای آموزش توالت رفتن آماده می‌شود.

در اینجا برخی از نشانه‌هایی که نشان می‌دهد کودک شما برای شروع آموزش توالت رفتن آمادگی پیدا کرده است، آورده شده است:

۱. علاقه به یادگیری: کودک شما ممکن است با مشاهده‌ سایر اعضای خانواده که به سرویس بهداشتی می‌روند، سوال بپرسد یا تمایل به استقلال بیشتری نشان دهد.

۲. درک و بیان کلامی: به عنوان مثال، کودک شما ممکن است بگوید «پوشک من کثیف است» یا «می‌خواهم جیش کنم». او حتی ممکن است به شما بگوید که نیاز به استفاده از توالت دارد، در حالی که پوشک او کثیف یا خیس است.
۳. ارتباط با دفع ادرار و مدفوع: کودک شما می‌تواند ارتباط بین احساس دفع ادرار یا مدفوع و رفتن به توالت را برقرار کند.

۴. پیروی از دستورالعمل و تقلید رفتار: کودک شما می‌تواند دستورالعمل‌های ساده را دنبال کند و دوست دارد رفتار شما را تقلید کند، از جمله عادات مربوط به استفاده از سرویس بهداشتی.

۵. کنترل ادرار: کودک شما می‌تواند برای حداقل دو ساعت پوشک خود را خشک نگه دارد.

۶. استفاده از لگن یا توالت فرنگی: کودک شما می‌تواند روی لگن یا توالت فرنگی بنشیند، به اندازه‌ کافی برای دفع ادرار یا مدفوع روی آن باقی بماند و سپس بلند شود.

۷. پایین کشیدن لباس زیر: کودک شما می‌تواند پوشک، شورت تمرینی یا لباس زیر خود را پایین بکشد.

بیشتر بخوانید: ۷ راهکار برای دور کردن کودکان از گوشی و تبلت!

اقداماتی که می‌توانید برای آماده کردن کودک برای آموزش توالت رفتن انجام دهید:

اقداماتی که می‌توانید برای آماده کردن کودک برای آموزش توالت رفتن انجام دهید:

حتی قبل از اینکه نشانه‌های آمادگی را مشاهده کنید، کارهایی وجود دارد که می‌توانید برای آماده کردن کودک برای آموزش توالت رفتن و موفقیت‌آمیز کردن این تجربه انجام دهید. انجام برخی از این مراحل مقدماتی به آشنایی کودک شما با مفهوم توالت قبل از شروع آموزش کمک می‌کند. همچنین می‌تواند این فرآیند را برای او کم‌تر ترسناک و گیج‌کننده کند، که در نتیجه می‌تواند آموزش توالت رفتن را برای شما و فرزندتان آسان‌تر کند.

در اینجا کارهایی که می‌توانید برای آماده کردن کودک برای آموزش توالت رفتن انجام دهید، آورده شده است:

تهیه‌ لگن یا توالت فرنگی مخصوص کودک: یک لگن یا توالت فرنگی مخصوص کودک تهیه کنید و آن را در خانه نگه دارید. با کلمات ساده برای کودک خود توضیح دهید که لگن یا توالت فرنگی برای چیست و چگونه کار می‌کند. هنگامی که لگن یا توالت فرنگی را برای کودک انتخاب می‌کنید، شاید بهتر باشد به او اجازه دهید خودش یکی را که دوست دارد انتخاب کند تا برای استفاده از آن بیشتر مشتاق شود.

استفاده از کلمات مناسب: از کلمات مناسب مانند «جیش» و «پی‌پی» برای آشنایی کودک با اتفاقی که هنگام استفاده‌ی شما از توالت یا تعویض پوشک کثیف او رخ می‌دهد، استفاده کنید.

نمایش محل دفع مدفوع: هنگامی که کودک کمی بزرگ‌تر می‌شود و به زمان شروع آموزش توالت رفتن نزدیک‌تر می‌شود (و شما برخی از نشانه‌های آمادگی را که در بالا ذکر شد مشاهده کردید)، به او نشان دهید که جای مدفوع پوشکش کجاست و اجازه دهید آن را در لگن خودش بگذارد یا توالت را سیفون بکشد. (قرار دادن پوشک کثیف در لگن می‌تواند کاربرد آن را به کودک نشان دهد).

بیشتر بخوانید: نکات کلیدی در تشویق کودکان به خوردن غذاهای سالم

چگونه پوشک گرفتن را شروع کنیم

چگونه پوشک گرفتن را شروع کنیم

پس از مشاهده‌ اکثر نشانه‌های آمادگی که در بالا ذکر شد، زمان شروع آموزش توالت رفتن فرا رسیده است.

ایده‌ی خوبی است که آموزش را با دفع مدفوع آغاز کنید، یعنی زمانی که کودک مدفوع کرده است یا در آستانه‌ دفع است. ادرار کردن اغلب همزمان با دفع مدفوع اتفاق می‌افتد، بنابراین کودکان خردسال معمولا در تشخیص تفاوت بین این دو مشکل دارند. هنگامی که آموزش دفع مدفوع تثبیت شد و کودک شما به طور معمول و با موفقیت در لگن خود دفع مدفوع می‌کند، اکثر کودکان شروع به برقراری ارتباط بین دفع مدفوع و ادرار می‌کنند و سپس می‌توانند تفاوت بین آنها را درک کنند.

مراحل اولیه‌ آموزش توالت رفتن:

اگر از قبل کودک خود را برای آموزش توالت رفتن آماده کرده‌اید، به احتمال زیاد در حال حاضر یک لگن مخصوص کودک در خانه دارید.
هنگامی که کودک با لگن «خودش» آشنا شد، در اینجا برخی از مراحلی که می‌توانید برای شروع آموزش توالت رفتن بردارید، آورده شده است:

  • اجازه دهید کودک در حالی که لباس کامل به تن دارد روی لگن بنشیند و در مورد لگن و کاربرد آن با او صحبت کنید.
  • هنگامی که کودک بدون تذکر شما به تنهایی روی لگن می‌نشیند، می‌توانید او را تشویق کنید که بدون پوشک روی لگن بنشیند. هرگز کودک را مجبور نکنید که روی لگن بنشیند، اگر تمایلی ندارد، اصرار نکنید.
  • هنگامی که او با این روال احساس راحتی کرد، سعی کنید پوشکش او را در حالی که روی لگن نشسته است، عوض کنید. اگر او دفع مدفوع داشت، به او نشان دهید که چگونه مدفوع را داخل لگن یا توالت می‌اندازید.
  • عادت دست شستن را هر بار که کودک از روی لگن بلند می‌شود، حتی اگر ادرار یا دفع نکرده باشد، به او آموزش دهید.

مهم است که این تجربه را مثبت نگه دارید و کودک را برای تمام موفقیت‌هایش در استفاده از لگن، تشویق کنید. اگر بتوانید آموزش توالت رفتن را سرگرم کننده کنید، فرزند دلبند شما این انتقال را راحت‌تر انجام خواهد داد.

چه زمانی آموزش توالت رفتن را به تعویق بیندازیم:

چه زمانی آموزش توالت رفتن را به تعویق بیندازیم:

به غرایز خود در مورد اینکه آیا زمان مناسب برای شروع آموزش توالت رفتن فرا رسیده است یا خیر، اعتماد کنید. حتی اگر کودک نوپای شما نشانه‌های آمادگی برای آموزش توالت رفتن را نشان می‌دهد، ممکن است بخواهید معرفی این مهارت جدید را در شرایط زیر به تعویق بیندازید:

  • اگر کودک شما مریض است.
  • اگر در حال مسافرت هستید.
  • در زمان تولد یک خواهر یا برادر جدید.
  • اگر کودک شما در حال انتقال از تخت خواب نوزاد به تختخواب بزرگ است.
  • اگر در حال نقل مکان به خانه‌ جدید هستید.

اگر فرزند دلبندتان برای برداشتن گامی دیگر به سوی استقلال و بزرگ شدن آماده است، گرفتن پوشک از بچه و شروع آموزش دستشویی رفتن می‌تواند تجربه‌ای فوق‌العاده و سرشار از یادگیری برای او باشد. درست است که در این مسیر ممکن است گاه و بی‌گاه اتفاقاتی مثل کثیف شدن لباس رخ دهد، اما صبوری و حفظ روحیه‌ای مثبت به کودکتان کمک می‌کند تا سریع‌تر این مهارت را یاد بگیرد و با چالش‌های کمتری روبرو شود.

منبع:

www.pampers.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا