سلامت

۷ روش درمان خانگی کمر درد؛ ترکیبی از دارو و تمرین

کمر درد یک مشکل رایج در بین مردم است که معمولا به واسطه‌ نوع شغل و سبک زندگی ایجاد می‌شود. خوشبختانه، روش‌های خانگی زیادی برای کاهش درد آن وجود دارد. در ادامه با اکالا بلاگ همراه باشید تا شما را با چند روش‌ ساده خانگی برای درمان کمر درد آشنا کنیم.

بهترین روش‌های خانگی برای درمان کمر درد

بیشتر از ۸۰% بزرگسالان در طول زندگی خود حداقل یکبار دچار کمر درد می‌شوند. همچنین عده‌ای نیز ممکن است دچار درد در نواحی دیگر از جمله قسمت میانی و بالای کمر شوند.

داروهای بسیاری از جمله استامینوفن و ایبوپروفن برای کاهش درد ناشی از کمر درد استفاده می‌شود و ممکن است تاثیرگذار باشند. اما برای افرادی که ترجیح می‌دهند از روش‌های ساده‌ خانگی برای تسکین درد کمر استفاده کنند، چندین راهکار در ادامه ارائه خواهد شد.

۱- ورزش کنید

تحرک داشتن در هنگام کمر درد ممکن است کمی سخت به نظر بیاید. اما با این حال می‌توان با ورزش‌های سبک مثل پیاده‌روی، یوگا، ورزش‌های آبی و سایر فعالیت‌های غیرسنگین به کاهش درد کمر کمک کرد.

ورزش، گرفتگی عضلات را کاهش داده و باعث ترشح اندورفین که یک نوع مسکن طبیعی است، می‌شود. توصیه می‌شود که همه‌ سعی کنند، ورزش‌های کششی و قدرتی را در برنامه‌ی روزانه‌ خود قرار دهند. این اقدام، عضلات و به ویژه عضلات کمر را منعطف و قوی نگه می‌دارد و از بروز کمر درد جلوگیری می‌کند.

بهترین روش‌های خانگی برای درمان کمر درد

۲- از پمادهای ضد درد استفاده کنید

پماد و کرم‌های زیادی در داروخانه‌ها وجود دارد که درد در ناحیه‌ کمر را تسکین می‌دهند. بررسی‌ها نشان داده‌ است؛ پمادهایی که حاوی ماده‌ای به نام کپسایسین هستند، به تسکین درد کمک می‌کنند. این ماده به طور طبیعی در فلفل‌های تند وجود دارد.

پمادهای مسکن نیز که حاوی منتول هستند، خاصیت خنک‌کنندگی دارند و می‌توانند درد ناشی از کمر درد را برای زمان کوتاهی از بین ببرند. یک مطالعه نشان می‌دهد که استفاده از منتول بر روی پوست، گیرنده‌های درد در بدن را بی‌حس می‌کند. با این حال، استفاده بیش از حد از منتول می‌تواند حساسیت بیشتری نسبت به درد ایجاد کند.

۳- ماساژ دادن می‌تواند منجر به کاهش درد کمر شود

ماساژ اصولی یکی از موثرترین راه‌ها برای شل کردن عضلات کمر و تسکین درد آن است. بررسی‌ها نشان داده ‌است که ماساژ درمانی در کنار روش‌های سنتی باعث کاهش درد کمر، بهبود عملکرد کمر و کاهش مصرف مواد دارویی خواهد‌ شد.

به این نکته حتما توجه کنید که ماساژ معمولی و ماساژ درمانی متفاوت هستند. ماساژی که برای کاهش درد کمر استفاده می‌شود با ماساژهایی که بیشتر برای ریلکس کردن انجام می‌شوند، از لحاظ عملکرد و هزینه تفاوت دارند. همچنین در هنگام ماساژهای تخصصی ممکن است از برخی پمادها و روغن‌های ضد درد نیز استفاده شود.

بیشتر بخوانید: با این درمان خانگی ساده از شر سیاتیک خلاص شوید!

۴- از کمپرس گرم و سرد استفاده کنید

بررسی‌ها نشان داده ‌است که استفاده از کمپرس گرم و سرد یک روش موثر برای خلاصی از درد در ناحیه کمر است. استفاده از کمپرس یخ به صورت مستقیم و به خصوص بعد از شروع درد و گرفتگی عضله بسیار موثر است.

می‌توانید حوله به دور یک کیسه یخ بپیچید و مستقیما آن را در ناحیه مورد نظر بگذارید و اجازه بدهید التهاب و درد کاهش پیدا کند. استفاده از کمپرس یخ، حالت بی‌حسی ایجاد می‌کند و بهتر است بیش از ۲۰ دقیقه روی کمر قرار نگیرد.

پد یا کمپرس گرم نیز می‌تواند به رفع گرفتگی و درد عضلات کمر کمک کند. اما باید توجه کنید که دمای آن خیلی زیاد نباشد و پوست را نسوزاند.

تسکین درد کمر با کمپرس سرد یا گرم

۵- رژیم قلیایی می‌تواند به کاهش کمر درد کمک کند

شواهد کمی وجود دارد که نشان می‌دهد رژیم غذایی قلیایی به کاهش درد کمر کمک می‌کند. رژیم قلیایی شامل موادی است که اسیدیته‌ کمی دارند. غذاهای اسیدی ممکن است مواد معدنی مفید مثل کلسیم، منیزیم و پتاسیم کمتری داشته‌ باشند.

همچنین می‌توان برای کاهش درد در ناحیه‌ کمر از گیاهان و مکمل‌های مناسب استفاده کرد. تحقیقات نشان داده است استفاده از گیاهان زیر بیشتر از اکثر داروها می‌تواند موثر باشد:

  • گیاه پنجه شیطان: مصرف ۵۰ یا ۱۰۰ میلی‌گرم در روز
  • پوست بید: مصرف ۱۲۰ یا ۲۴۰ میلی‌گرم در روز

البته اگر در این مورد، تحت نظر پزشک قرار دارید، قبل از استفاده حتما با او مشورت کنید.

بیشتر بخوانید: درمان خانگی درد پریود شکمی که معجزه می‌کند!

۶- تغییراتی در محل نشستن خود ایجاد کنید

وضعیت نامناسب بدن به دلیل نحوه‌ نشستن در پشت میز و مکان‌های دیگر ممکن است باعث ایجاد و تشدید درد کمر و سایر دردهای عضلانی شود. استفاده از صندلی و پشتی ارگونومی با سایز مناسب می‌تواند موثر واقع شود.

به این نکته توجه کنید که صفحه‌ی کامپیوتر باید دقیقا در راستای چشم باشد. با در نظر گرفتن این مورد، ارتفاع صندلی و میز خود را تنظیم کنید.

در هنگام حمل اجسام سنگین، دولا نشوید. بنشینید و همانند حرکت ورزشی اسکوات عمل کنید. اگر وزن جسم زیاد بود، از کمک بقیه و یا چرخ دستی استفاده کنید.

تسکین درد کمر با صحیح نشستن

۷- سایر نکاتی که باید رعایت کنید

از دیگر نکاتی که می‌تواند در تسکین درد کمر موثر واقع شود، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • به اندازه‌ی کافی و به شکل مناسب بخوابید.
  • اگر زیاد دچار استرس می‌شوید، برای کاهش و کنترل آن اقدام کنید.
  • از کفش مناسب و راحت استفاده کنید.
  • اگر می‌توانید در آب راه بروید.
  • دخانیات را ترک کنید.
  • وزن خود را کنترل کنید.

بیشتر بخوانید: روش‌های صحیح خوابیدن برای درمان دیسک کمر

چه زمانی باید به دکتر مراجعه کرد؟

اگرچه روش‌های ذکر شده در موارد بسیاری منجر به درمان و کاهش درد کمر می‌شود، اما مواردی وجود دارد که شرایط جدی‌تر است و باید به متخصص مراجعه کرد. اگر علائم زیر را داشتید، در اسرع وقت به سراغ پزشک بروید:

  • درد، بیش از ۶ هفته طول بکشد.
  • با وجود رعایت موارد گفته شده، درد شدید شود.
  • درد، شبانه به سراغ شما بیاید و شما را از خواب بیدار کند.
  • احساس درد در ناحیه‌ معده و شکم
  • احساس درد یا ضعف، گزگز و بی‌حسی در قسمت بازو‌ها یا پا

امیدواریم که این مطلب از مجله سبک زندگی اکالا در تسکین درد کمر برای شما مفید واقع شود.

منابع: medicalnewstoday/ healthline

۰/۵ (۰ نظر)

‫۳ دیدگاه ها

  1. با سلام
    بنده کمر درد دارم و هم احساس درد در معده و شکم دارم
    و هم احساس درد یا ضعف و بی حسی در پا هام هست به نظر شما چه مشکلی بوجود آمده!؟

  2. چه سایتی به به
    اوکالا همه چی تمومی
    مررررسی بابت خدماتی که میدی
    امیدوارم هر روز موفق تر از روز قبل باشی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا