سلامت

علائم ابتلا به تب دنگی چیست؟

تب دنگی (dengue fever) با تلفظ DEN-gee یک بیماری ویروسی است که در اثر نیش پشه آلوده ایجاد می‌شود و علائمی شبیه به آنفولانزا در انسان ایجاد می‌کند. در این مقاله از اکالا بلاگ می‌توانید با علائم تب دنگی به طور کامل آشنا شوید.

تب دنگی چه علائمی دارد؟

تب دنگی یک بیماری شدید شبیه به آنفولانزا است که معمولا علائم آن حدود ۳ تا ۷ روز طول می‌کشد. در اغلب مواقع علائم این بیماری چند روز پس از نیش پشه ایجاد می‌شود و برای تشخیص دقیق آن باید از آزمایش خون استفاده کنید. در ادامه این بخش می‌توانید علائم ابتلا به تب دنگی آشنا شوید.

۱- تب شدید ناگهانی

تب ناشی از این بیماری معمولا بالای ۳۸ تا ۴۰ درجه سانتی‌گراد است و معمولا موجب سردرد و درد پشت چشم نیز می‌شود. معمولا علائم شدید تب دنگی زمانی ظاهر می‌شود که تب فرد از بین رفته باشد. تب ناشی از نیش این پشه طولانی و با سردرد شدید همراه است.

تب دنگی چه علائمی دارد؟

۲- درد مفاصل و عضلات

یکی دیگر از علائم ابتلا به تب دنگی، درد مفاصل و عضلات است که معمولا چند روز پس از بهبود تب ظاهر می‌شود.

۳- حالت تهوع و استفراغ

اکثر افراد مبتلا به تب دنگی دچار حالت تهوع و استفراغ می‌شوند. معمولا این علائم در برخی افراد شدیدت و در برخی دیگر خفیف‌تر است.

بیشتر بخوانید: تب دنگی برای چه کسانی خطرناک‌تر است؟

۴- مشکلات گوارشی

ابتلا به تب دنگی موجب بروز مشکلات گوارشی و معده درد می‌شود. در این شرایط ممکن است فرد مشکلات گوارشی متعددی را تجربه کند.

۵- تورم غدد

تب دنگی در برخی افراد موجب متورم شدن غدد و همچنین تورم گلو می‌شود.

تورم غدد از علائم تب دنگی

۶- راش پوستی

راش‌های پوستی معمولا سه تا ۴ روز پس از شروع تب ظاهر می‌شوند. این بثورات به صورت لکه‌ها و دانه‌های قرمز روی پوست ظاهر می‌شود. معمولا بثورات پوستی ابتدا در صورت و بعد روی بدن و تنه گسترش پیدا می‌کنند. این بثورات معمولا خارش دار هستند و ممکن است به صورت تاول‌های کوچک هم ایجاد شوند.

۷- مشکلات تنفسی

افرادی که به تب دنگی مبتلا می‌شوند، معمولا دچار تنفس دشوار می‌شوند و ممکن است تنفس آن‌ها سریع‌تر از حالت عادی شود.

بیشتر بخوانید: هر آنچه که از تب دنگی باید بدانید!

۸- احساس خستگی

اکثر افرادی که به تب دنگی مبتلا می‌شوند، احساس بی‌حالی و خستگی زیادی را تجربه می‌کنند و ممکن است رنگ پریده نیز به نظر برسند. یکی دیگر از نشانه‌های ابتلا به این بیماری بی‌قراری است. معمولا احساس خستگی تا چند هفته پس از ابتلا به تب دنگی نیز باقی می‌ماند.

۹- خارش پوستی

نیش پشه آئدس موجب ایجاد خارش و درد در ناحیه نیش می‌شود. معمولا نیش این پشه کمی دردناک‌تر از پشه‌های دیگر است و با خارش شدید همراه است.

علائم تب دنگی شدید

۱۰- بدن درد

تب دنگی موجب بروز بدن درد و استخوان درد می‌شود، از همین رو به این بیماری تب استخوان درد گفته می‌شود.

بیشتر بخوانید: علائم خفیف تب دنگی و راه‌های پیشگیری از آن

علائم تب دنگی شدید

اکثر افراد مبتلا به تب دنگی معمولا علائم خفیفی را تجربه می‌کنند و بعد از چند روز ممکن است علائم شدیدتر شوند. یکی از بدترین و شدیدترین مشکلاتی که ممکن است فرد به آن مبتلا شود، خونریزی داخلی است که در این شرایط فرد علائم زیر را تجربه می‌کند:

  • مشکلات گوارشی شدید
  • استفراغ مداوم
  • وجود خون در استفراغ، ادرار و مدفوع
  • کاهش تعداد پلاکت‌ها
  • ایجاد لکه‌های خونی زیر پوست
  • ضعیف شدن نبض
  • سریع شدن تنفس
  • تحریک پذیری
  • تشنگی زیاد
  • خونریزی لثه و بینی

بیشتر بخوانید: وقتی تب کودکان خطرناک می‌شود؛ نشانه‌ها و اقدامات لازم

علائم تب دنگی در کودکان

اکثر کودکان بعد از ابتلا به تب دنگی دچار تب ناگهانی، سردرد، درد پشت چشم، درد مفاصل، حالت تهوع و بثورات پوستی می‌شوند. معمولا بین علائم تب دنگی در کودکان و بزرگسالان تفاوت چندانی وجود ندارد.

علائم تب دنگی در کودکان

آیا تب دنگی کشنده است؟

نام دیگر تب دانگ، تب استخوان شکن است و معمولا علائم این بیماری زمانی شدیدتر است که فرد برای دومین بار در معرض آن قرار بگیرد یا سیستم ایمنی ضعیفی داشته باشد. در برخی افراد که بدن ضعیف‌تری دارند، فرد بعد از ابتلا به این ویروس در معرض خونریزی داخلی و حتی مرگ قرار دارد.

شناخت علائم ابتلا به تب دنگی برای شناخت این بیماری اهمیت زیادی دارد. در اکثر مواقع این بیماری مشکل جدی برای فرد ایجاد نمی‌کند و پس از مدتی برطرف می‌شود. در صورتی که علائم تب دنگی شدید ذکر شده در این مطلب از مجله دانستنی اکالا را تجربه می‌کنید، بهتر است در اولین فرصت از یک پزشک متخصص کمک بگیرید.

۰/۵ (۰ نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا