سلامت

۱۲ روش مراقبت از نوزادان و کودکان در روزهای داغ تابستانی

گرمای تابستان برای نوزادان و کودکان خطرناک است و ممکن است موجب گرمازدگی و کم آبی بدن آن‌ها شود. در این مقاله از بخش سبک زندگی از اکالا بلاگ می‌توانید با روش‌های مراقبت از نوزادان و کودکان در روزهای داغ تابستانی آشنا شوید.

راه‌هایی برای محافظت از کودک در گرمای تابستان

قرار گرفتن نوزاد در دمای بالای ۲۸ درجه سانتی‌گراد برای او خطرناک است و از همین و موجب گرمازدگی بدن کودک می‌شود. بدن نوزاد در سنین پایین هنوز توانایی عرق کردن ندارد و همین موضوع موجب افزایش دمای بدن او می‌شود. از طرف دیگر کودکان نیز بیشتر از بزرگسالان در معرض کم آبی و گرمازدگی قرار دارند.

از همین رو محافظت از کودک در هوای گرم، نقش مهمی بر سلامت او دارد. در ادامه این بخش به راهکارهایی برای مراقبت از نوزادان و کودکان در روزهای داغ تابستانی اشاره شده است.

راه‌هایی برای محافظت از کودک در گرمای تابستان

۱- از لباس خنک و نخی برای کودک استفاده کنید

برای مراقبت از نوزادان و کودکان در هوای گرم، سعی کنید لباس‌های گشاد و سبک وزن به آن‌ها بپوشانید. بهتر است لباس‌هایی را انتخاب کنید که جنس آن‌ها از الیاف طبیعی تهیه شده و عرق را به خود جذب می‌کنند. برای این که نوزاد دچار گرمازدگی نشود، سعی کنید به نوزاد مثل خودتان لباس بپوشانید و در هوای گرم تنها از لباس‌های رنگ روشن استفاده کنید.

از لباس خنک و نخی برای کودک استفاده کنید

۲- از تهویه مناسب برای اتاق و ماشین استفاده کنید

برای بهبود کیفیت هوا و جلوگیری از افزایش ناگهانی دمای بدن کودک، سعی کنید کولر روشن کنید و درب و پنجره‌ها را باز بگذارید. قرار گرفتن کودک در فضای بسته و گرم موجب افزایش ناگهانی دمای بدن کودک می‌شود.

به خاطر داشته باشید که سالانه ده‌ها نوزاد و کودک پس از رها شدن در ماشین‌های داغ جان خود را از دست می‌دهند. از همین رو سعی کنید در هوای گرم کودک را در ماشین نگذارید و مطمئن شوید که کودک در مکانی دور از نور مستقیم نور خورشید قرار گرفته است. برای مراقبت از نوزاد تازه متولد شده در تابستان به هیچ عنوان نوزاد را در هوای گرم بیرون نبرید.

بیشتر بخوانید: آنچه والدین باید در مورد گرمازدگی کودکان بدانند

۳- بدن کودک را مرطوب کنید

برای اینکه دمای بدن کودک متعادل شود، بهتر است در هوای گرم دست و پاهای کودک را با کمی آب خیس کنید یا با استفاده از دستمال خیس بدن کودک را مرطوب کنید تا دمای بدن او کاهش پیدا کند.

بیشتر بخوانید: چطور در گرمای تابستان خواب راحت‌تری داشته باشیم؟

۴- به کودک آب بدهید

کم آبی برای کودک بسیار خطرناک است و موجب سرگیجه و حتی بی‌حالی کودک می‌شود. در هوای گرم سعی کنید به نوزاد شیر بدهید و برای کودکان بالای ۶ ماه نیز از آب استفاده کنید. نوزادان در هوای گرم باید بیشتر از ۵۰ درصد دیگر فصول آب بنوشند.

برای این که مطمئن شوید بدن کودک به کم آبی مبتلا شده یا خیر، باید میزان ادرار کودک را بررسی کنید. کاهش میزان ادرار نشان دهنده کم شدن آب بدن کودک است.

۵- از غذاهای مفید کمک بگیرید

اگر سن کودک شما بالای ۵ سال است، بهتر است در کنار آب از آبمیوه و غذاهای مفید برای فصول گرم استفاده کنید. سعی کنید در فصل تابستان از آب میوه‌های رقیق شده، انواع اسموتی تازه و سالاد به کودک بدهید. آماده کردن بستنی یخی‌های تهیه شده از آبمیوه طبیعی نیز یک روش ساده برای کاهش دمای بدن کودک و جلوگیری از گرمازدگی در فصول گرم سال است.

بیشتر بخوانید: ۱۰ نوع بازی سرگرم‌کننده برای مادر و نوزاد

۶- مراقب علائم گرمازدگی در کودک باشید

زمانی که حرارت بدن نوزاد افزایش پیدا کند، ممکن است بی‌حال به نظر برسد یا موجب خواب آلودگی نوزاد، افزایش تحریک پذیری، خشک شدن پوست، حالت تهوع و استفراغ شود. در صورتی که کودک شما چنین علائمی را تجربه می‌کند، به سرعت از یک پزشک متخصص کمک بگیرید.

مراقب علائم گرمازدگی در کودک باشید

بیشتر بخوانید: چگونه حیوان خانگی خود را از گرمازدگی تابستانی در امان نگه داریم؟

۷- از آفتاب دور بمانید

در هوای گرم تابستان سعی کنید کودک را از نور آفتاب دور نگه دارید. در صورتی که در هوای گرم به بیرون می‌روید، بهتر است به مکانی کاملا سایه بروید. برای جلوگیری از برخورد نور خورشید به پوست حساس کودک حتما از کلاه و عینک برای کودک استفاده کنید یا یک سایبان در قسمت بالای سر او قرار دهید.

بیشتر بخوانید: چگونه در صورت قطعی برق، خانه را خنک نگه‌داریم؟

۸- از کرم ضد آفتاب استفاده کنید

همه کودکان پوست بسیار حساس و ظریفی دارند و از همین رو بهتر است برای محافظت از پوست آن‌ها در تابستان، از ضد آفتاب مخصوص کودک استفاده کنید. در صورتی که در هوای گرم کودک را به بیرون از خانه می‌برید، حتما از ضد آفتاب استفاده کنید.

معمولا استفاده از ضد آفتاب برای کودکان بالای ۶ ماه مشکلی ندارد و باید هر ۲ ساعت یک بار تمدید شود. معمولا کرم‌های ضد آفتاب کودکان SPF حدود ۱۵ دارند و برای تمام نواحی صورت و بدن نوزاد استفاده می‌شوند.

بیشتر بخوانید: چرا در تابستان دچار خونریزی بینی می‌شویم؟ + پیشگیری و راهکار

از کرم ضد آفتاب استفاده کنید برای کودکان و نوزادان در تابستان

۹- از تسکین دهنده‌های پوستی استفاده کنید

پوست حساس کودک در هوای گرم ملتهب و قرمز می‌شود و ممکن است جوش‌های ریز و دانه‌های قرمز روی پوست او ظاهر شود. سعی کنید در هوای گرم برای قسمت‌های گردن، کشاله ران، پشت زانو و آرنج از کرم‌های تسکین دهنده پوست استفاده کنید. استفاده از این کرم‌ها از پوست کودک در برابر عرق سوز شدن محافظت می‌کند.

بیشتر بخوانید: ۱۰ روش درمان فوری و آسان برای کودکان گرمازده

۱۰- لباس‌های پوشیده به کودک بپوشانید

در هوای گرم بهتر است از لباس‌های پوشیده برای کودک استفاده کنید. این کار از پوست حساس کودک در برابر آفتاب محافظت می‌کند و مانع آفتاب سوختگی می‌شود. به خاطر داشته باشید که لباس‌های بلند، نخی و نازک در فصول گرم انتخاب‌های بهتری هستند.

بیشتر بخوانید: حشره‌ای که سلامت گوارشی شما را در تابستان تهدید می‌کند

لباس‌های پوشیده به کودک بپوشانید برای در امان ماندن در تابستان

۱۱- کودک را حمام کنید

در صورتی که به بیرون از منزل می‌روید یا کودک در فضای بیرون از خانه بازی می‌کند، بهتر است روزانه ۲ بار کودک را به حمام بروید. این کار موجب تمیز شدن پوست کودک و همچنین کاهش دمای بدن می‌شود و احتمال عرق سوز شدن و التهاب پوست را کاهش می‌دهد.

به خاطر داشته باشید که برای حمام کردن کودک حتما از شوینده‌های ملایم بدون الکل، پارابن و سولفات استفاده کنید و بعد از حمام نیز برای جلوگیری از خشکی پوست از مرطوب کننده یا لوسیون مناسب بدن کودک استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: چرا نباید شستشوی منظم روبالشتی‌ها در تابستان فراموش کنید؟

۱۲- از پودر بچه استفاده کنید

برای جلوگیری از التهاب و تعریق پوست کودک، بهتر است در قسمت‌های مختلف بدن کودک از پودر بچه یا نشاسته ذرت استفاده کنید. این پودر از عرق سوز شدن جلوگیری می‌کند و مانع بروز بثورات پوستی در فصول گرم سال می‌شود.

در این مقاله به ترفندهایی برای مراقبت از نوزادان و کودکان در روزهای داغ تابستانی اشاره شد. به خاطر داشته باشید که در هوای گرم کودک، از لباس مناسب برای کودک استفاده کنید و حتما از پوست حساس او در برابر اشعه مضر نور خورشید محافظت کنید.

۰/۵ (۰ نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا