سبک زندگیگردشگری

سفر به دریاچه چورت ساری در پاییز؛ با طبیعتی رویایی

آیا می‌خواهید پاییز را در زیباترین حالت ممکن تجربه کنید؟ دریاچه چورت، با طبیعت بکر و آب و هوای دلپذیر، بهترین گزینه برای شماست. در این سفر، با زیبایی‌های پنهانی آشنا خواهید شد که شما را شگفت‌زده خواهد کرد. در ادامه با مجله اکالا همراه باشید تا اطلاعات لازم را برای سفر به دریاچه چورت ساری در پاییز در اختیارتان قرار دهیم. 

معرفی دریاچه چورت ساری

دریاچه چورت (Churat Lake) ساری یکی از زیباترین دریاچه‌های ایران است که تماشای آن، آرامش و لذت خاصی را القا می‌کند. در کنار این دریاچه حتی اگر کوتاه مدت هم باشد از تمامی‌ دغدغه‌ها و مشکلات زندگی فارغ می‌شوید. این دریاچه با اینکه قدمت چندانی ندارد اما توانسته است تاثیر مثبتی در جذابیت منطقه داشته باشد.

وجود دریاچه در شکاف دره‌ای با شیب زیاد، منظره‌ای بی‌نظیر و تماشایی میان درختان تنومند و سر به فلک کشیده به وجود آورده است. پدید آمدن چنین اکوسیستم جذاب و دیدنی سبب شده است تا منطقه به محل مناسبی برای تفریح و اسکان گردشگران تبدیل شود. 

مساحت این دریاچه تقریبا ۲.۵ هکتار است و در ۱۰ کیلومتری روستای چورت قرار دارد. جالب است بدانید این دریاچه که به “میانشه” نیز شهرت دارد، در سال ۱۳۱۸ شمسی به دلیل زمین لرزه و بسته شدن مسیر آب چشمه‌ای شکل گرفته است.

معرفی دریاچه چورت ساری

بیشتر بخوانید: روستای فشکور، سفر به آلپ ایران در پاییز

آنچه که دریاچه چورت را خاص می‌کند

دریاچه چورت فضایی آرام، سرسبز و دلنشین با آب و هوای بکر و تازه دارد که همین امر آن را به مکانی فوق‌العاده برای سپری کردن یک روز در طبیعت تبدیل کرده است. در سفر به مازندران از جاذبه‌های طبیعی زیادی می‌توانید دیدن کنید، اما بدون شک دریاچه چورت، لحظاتی خاطره‌انگیز برایتان به ارمغان خواهد آورد.

دریاچه چورت، علاوه بر زیبایی طبیعی‌اش، میزبان گونه‌های شگفت‌انگیزی از ماهی‌هاست. این تنوع زیستی، نتیجه‌ی تعامل جالب بین انسان و طبیعت است. برخی از ماهی‌های دریاچه، توسط افراد محلی به دریاچه انداخته شده‌اند و برخی دیگر، توسط پرندگان اضافه شده‌اند.

پرندگان، با جابه‌جایی تخم ماهی‌ها در پرهایشان، نقش مهمی در افزایش جمعیت ماهیان این دریاچه داشته‌اند. این فرایند طبیعی، نمونه‌ای زیبا از همزیستی انسان و طبیعت و سازگاری موجودات زنده با محیط اطراف است.

بیشتر بخوانید: باغ گیاه شناسی تهران؛ تجربه‌ای از تنوع گیاهان جهان در یک باغ ایرانی

طبیعت بکر و دست‌نخورده دریاچه چورت

نام اصلی این دریاچه زیبا، میانشه است؛ اما به دلیل نزدیکی به روستای چورت، نام آن تغییر کرده و امروزه بیشتر با نام چورت شناخته می‌شود. دریاچه شکلی همانند بیضی دارد و آب آن با توجه به میزان بارش سالانه کم یا زیاد می‌شود. با پایین رفتن سطح آب، تنه‌های به جا مانده از درختان قدیمی خودنمایی می‌کنند و گویای تاریخچه پربار این منطقه هستند.

اغلب اوقات هوایی مه آلود بر دریاچه حاکم است و جاده خاکی مرموز و ساکتی به آن منتهی می‌شود که از میان درختان و گیاهان خوش‌عطر و بو همانند آویشن، پونه، ازگیل و… عبور می‌کند. در کنار دریاچه نیز صدای پرندگان و حیوانات را می‌شنوید که به شما احساس آرامش و نشاط می‌دهد.

هوای مه‌آلود، درختان زیبا، صدای پرندگان و… چنان فضای رویایی و مرموزی را ایجاد کرده است که شما را به دنیایی دیگر می‌برد و هنگام ترک دریاچه فقط حال خوب است که برایتان می‌ماند. 

بیشتر بخوانید: روستای دلیر جاده چالوس

طبیعت بکر و دست‌نخورده دریاچه چورت

بیشتر بخوانید: روستای قلات شیراز در پاییز

بهترین زمان بازدید از دریاچه چورت

به طور کلی بازدید از هر منطقه‌ای به المان‌های مختلف از جمله هدف سفر، سلیقه و… بستگی دارد. اما اگر ملاک شما برای سفر کردن، آب و هوا است، فصل پاییز نقطه عطف بازدید از این دریاچه به حساب می‌آید.

پاییز، زیباترین فصل دریاچه چورت است. برگ‌های درختان به رنگ‌های زرد، نارنجی و قرمز در می‌آیند و انعکاس آن‌ها در آب دریاچه، منظره‌ای رویایی را خلق می‌کند. اگر تحمل سرما و سختی مسیر را دارید، دریاچه چورت در زمستان نیز منظره متفاوت و منحصر به فردی را برای گردشگران به نمایش می‌گذارد.

در فصل بهار نیز این دریاچه با شکوفایی گل‌ها و سرسبزی طبیعت، شکل دیگری از زیبایی را به خود می‌گیرد و بهترین فصل برای پیاده روی و گردش به حساب می‌آید. این دریاچه در فصل تابستان هم به پناهگاهی خنک برای فرار از گرمای شهر تبدیل می‌شود. در این فصل نیز می‌توانید به دریاچه میانشه سفر کنید و در آب و هوای مطبوع آن به استراحت بپردازید.

بیشتر بخوانید: ونیز ایران در جاده چالوس

مسیر دسترسی به دریاچه چورت

برای دسترسی به دریاچه چورت کافی است که وارد جاده ساری – کیاسر شوید و سپس به سمت روستای چورت حرکت کنید. فاصله این مسیر از تهران تقریبا ۳۵۰ کیلومتر است. پس از آنکه به روستای چورت رسیدید، یک مسیر خاکی حدود ۱۰ کیلومتر تا رسیدن به دریاچه در پیش دارید. 

بیشتر بخوانید: معرفی تفریحات کیش (جاهای تفریحی کیش)

مسیر دسترسی به دریاچه چورت

نکاتی برای سفر به دریاچه چورت ساری

در ادامه به چند نکته طلایی برای سفر به دریاچه چورت ساری اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید. 

  • به منظور دسترسی سریع‌تر و آسان‌تر به دریاچه حتما از اهالی منطقه راهنمایی بگیرید. 
  • چنان چه قصد دارید در دریاچه بمانید حتما چادر، پتو و وسایل گرمایشی همراه خود داشته باشید.
  • در دریاچه چورت امکان ماهی گیری وجود دارد اما فراموش نکنید که شنا در منطقه چندان امن نیست و ممکن است با خطراتی همراه باشد.
  • اگر قصد سفر با تورهای طبیعت‌گردی را ندارید و مسافرت‌های شخصی را ترجیح می‌دهید برای این سفر، یک روز وقت کافی است.
  • حتما قبل از سفر وضعیت آب و هوا را چک کنید. چون مسیر خاکی دریاچه در شرایط بارندگی سخت و پیچیده می‌شود و ممکن است در گل و لای گیر کنید. 
  • معمولا آخر هفته‌ها یا در روزهای تعطیل اطراف دریاچه شلوغ می‌شود. اگر می‌خواهید آرامش و سکوت دریاچه را تجربه کنید، بهتر است وسط هفته به چورت سر بزنید.

ببینید و لذت ببرید: لینک ویدیو یوتیوب ساحل زیبای بوشهر

در این مطلب از مجله سبک زندگی اکالا به معرفی یک مقصد رویایی در دل ساری پرداختیم. دریاچه چورت در پاییز منتظر شماست تا زیبایی‌هایش را با شما به اشتراک بگذارد. پس همین حالا برنامه‌ریزی برای سفرتان را شروع کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا