۱۹ خوراکی که نباید در فریزر گذاشت
منجمد کردن یک راهکار ساده برای افزایش ماندگاری مواد غذایی است، اما باید بدانید که این روش همیشه بهترین انتخاب نیست. قرار دادن برخی غذاها و خوراکیها در فریزر موجب کاهش کیفیت و حتی تغییر طعم و مزه آنها میشود. در این مقاله از مجله اکالا به لیست خوراکیهایی که نباید در فریزر گذاشت اشاره شده است.
کدام مواد غذایی را نباید در فریزر گذاشت؟
برخی از غذاها و سبزیجات نسبت به سرمای زیاد حساس هستند و از همین رو با قرار گرفتن در فریزر بافت و مزه خود را از دست میدهند. در ادامه این بخش میتوانید با ۱۹ مورد از خوراکیهایی که نباید در فریزر گذاشت آشنا شوید.
۱- سبزیجات آبدار
منجمد کردن سبزیجات آبدار موجب میشود تا این سبزیجات پس از یخ زدگی بافت و مزه خود را از دست بدهند. این نوع سبزیجات پس از انجماد، دیگر برای تهیه سالاد یا مصرف خوراکی مناسب نیستند و تنها میتوانید از آنها برای تهیه اسموتی یا به صورت میکس شده استفاده کنید.
۲- تخم مرغ خام
منجمد کردن تخم مرغ خام موجب افزایش حجم آن میشود و این موضوع سبب ترکیدن پوست تخم مرغ و ریختن آن در فریزر میشود. برای منجمد کردن تخم مرغ خام باید آن را از پوست خارج کنید و در یک ظرف در بسته بریزید و سپس در فریزر بگذارید. با این روش میتوانید تا ۶ ماه تخم مرغ را در فریزر نگهداری کنید.
۳- سیب زمینی خام
فریز کردن سیب زمینی موجب از دست رفتن بافت آن میشود و حالتی پلاسیده و شل به آن میبخشد. سیب زمینی منجمد شده طعم و مزه بدی پیدا میکند و دیگر قابل استفاده نخواهد بود.
۴- پنیر
قرار دادن پنیر در فریزر موجب خمیری شدن بافت و تغییر مزه آن میشود. اگر پنیر را در فریزر قرار دهید، دیگر برای صبحانه قابل مصرف نخواهد بود و تنها میتوانید از آن برای تهیه غذاهای مختلف استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه روغن هسته انار خانگی؛ طبیعی و پرخاصیت
۵- شیر
یکی دیگر از غذاهایی که نباید منجمد کنید، شیر است. قرار دادن شیر در فریزر موجب از دست رفتن بافت آن میشود. شیر منجمد شده حالت بریده بریده پیدا میکند و دیگر قابل استفاده نخواهد بود. در صورتی که شیر را منجمد کردهاید، باید آن را برای یک روز کامل در یخچال قرار دهید تا آرام آرام یخ آن باز شود. سپس میتوانید از این شیر برای تهیه غذا استفاده کنید.
۶- غذاهای سرخ شده
قرار دادن غذاهای سرخ شده در فریزر موجب خمیری شده بافت آنها میشود. در واقع زمانی که یک غذای سوخاری یا سرخ شده را در فریزر میگذارید، بافت غذا به طور کلی تغییر پیدا میکند و دیگر مزه قبل را نخواهد داشت.
۷- ماست
یکی دیگر از خوراکیهایی که نباید در فریزر گذاشت، ماست است. منجمد کردن ماست موجب بریده بریده شدن و تغییر مزه آن میشود. به علاوه این کار موجب از دست رفتن پروبیوتیکهای مفید ماست میشود و پس از آب شدن دیگر برای مصرف مناسب نخواهد بود.
۸- نوشابههای گازدار
قرار دادن نوشابههای گازدار در فریزر موجب افزایش گاز نوشیدنی و سرازیر شدن آن در فریزر میشود. در واقع اگر یک نصف لیوان نوشابه در فریزر قرار دهید، پس از منجمد شدن لیوان شما با گاز منجمد شده نوشابه پر میشود و نوشابه به طور کلی مزه خود را از دست میدهد.
بیشتر بخوانید: یخچال یا فریزر؟ بهترین روشهای نگهداری کدو سبز تازه
۹- میوههای آبدار
منجمد کردن میوههای آبداری مثل خربزه و هندوانه موجب میشود تا میوه پس از انجماد بی مزه شود. از طرف دیگر این میوهها پس از آب شدن بافت خود را به طور کلی از دست میدهند و دیگر قابل استفاده نخواهند بود.
۱۰- خامه قنادی
برای تهیه خامه قنادی از سفیده تخم مرغ استفاده میشود. قرار دادن این خامه در فریزر موجب فاسد شدن و بریده بریده شدن آن میشود و در این شرایط خامه دیگر قابل مصرف نخواهد بود.
۱۱- آرد سوخاری
قرار دادن آرد سوخاری در فریزر موجب میشود تا بافت آن تغییر پیدا کند و خمیری شود. برای نگهداری آرد سوخاری بهتر است آن را در ظرف در بسته بریزید و در یخچال قرار دهید.
بیشتر بخوانید: روش نگهداری ذرت پخته در یخچال و فریزر
۱۲- گوشت یخ زدایی شده
اگر گوشت را از فریزر خارج کرده و یخ زدایی کردهاید، به هیچ عنوان آن را دوباره در فریزر نگذارید. این کار موجب رشد و تکثیر باکتریهای مضر در گوشت میشود.
۱۳- پاستا و ماکارونی پخته شده
قرار دادن پاستا و ماکارونی پخته در فریزر، موجب شل شدن بافت آنها میشود. اگر ماکارونی یا پاستای شما به سس آغشته است، بهتر است در اولین فرصت آن را مصرف کنید یا دور بریزید، زیرا فریزر کردن این غذاها موجب از دست رفتن بافت و مزه آنها میشود.
۱۴- پودر قهوه
به هیچ عنوان پودر قهوه را در فریزر نگهداری نکنید، این کار موجب کاهش کیفیت و تغییر طعم قهوه میشود و مزه آن را به طور کلی تغییر میدهد.
۱۵- اسفناج پخته
فریزر کردن اسفناج پخته موجب از بین رفتن بخش زیادی از خواص آن میشود. به علاوه زمانی که اسفناج پخته را منجمد میکنید، دیگر نباید آن را مجدد گرم کنید. این کار موجب ایجاد نیترات و مضر شدن اسفناج میشود. برای نگهداری این سبزی مفید، بهتر است آن را به صورت خام خرد کنید، در یک کیسه زیپ دار بریزید و در فریزر قرار دهید.
بیشتر بخوانید: نحوه فریز کردن دلمه پخته
۱۶- سسهای نشاستهای
قرار دادن سسهای نشاستهای در فریزر موجب آب انداختن سس و از بین رفتن بافت آن میشود. در این شرایط سس بعد از انجماد دیگر قابل مصرف نخواهد بود.
۱۷- تخم مرغ آب پز شده
منجمد کردن تخم مرغ آب پز شده موجب لاستیکی شدن بافت آن میشود و در این شرایط تخم مرغ دیگر قابل استفاده نخواهد بود.
۱۸- ژلاتین
قرار دادن ژلاتین یا انواع ژله در فریزر موجب از بین رفتن بافت آن میشود و ساختار ژله را به هم میریزد. در این شرایط ژله بعد از آب شدن بریده بریده میشود و دیگر قابل مصرف نخواهد بود.
۱۹- دسرهای خامهای
اگر دسرهای خامهای را در فریزر قرار دهید، بافت خود را از دست میدهند. در واقع زمانی که این دسرها را از فریزر خارج میکنید، پس از مدتی لایهای آب روی دسر جمع میشود و حالتی بریده بریده پیدا میکند.
در این مقاله از مجله آشپزی اکالا به لیستی از خوراکیهایی که نباید در فریزر گذاشت اشاره شد. به خاطر داشته باشید که منجمد کردن برخی از خوراکیها در کنار از دست رفتن مواد مفید و تغییر بافت آنها، برای سلامت شما نیز مضر است. برای بهره مند شدن از خواص بی نظیر مواد غذایی متنوع، بهتر است همه غذاها را به صورت تازه و در کوتاهترین زمان ممکن مصرف کنید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…