سبک زندگینکات خانه داری

روش کاشت نعناع در آب؛ روشی جذاب برای پرورش نعناع در خانه

کاشت نعناع و سبزیجات مصرفی در خانه، برای بسیاری از افراد ایده‌ای هیجان‌انگیزاست. با این حال شاید از نظر بسیاری کاشت سبزی در خاک و گلدان ایده پردردسری به نظر برسد؛ اما این تنها راه برای کاشت نعناع و سبزیجات در خانه نیست. در ادامه این مطلب از مجله اکالا با روش کاشت نعناع در آب آشنا خواهیم شد پس با ما همراه باشید.

برای این کار لازم است ساقه گیاه را آماده کرده و در آب بدون کلر قرار دهید، سپس آن را در مکانی نگهداری کنید که نور و دمای مورد نیاز گیاه را تامین کند، اینگونه می‌توانید به صورت مستمر از آن برداشت کنید. در ادامه با مراحل انجام این کار به صورت گام به گام آشنا خواهیم شد.

چگونه نعناع را در آب بکاریم؟

برای کاشت ونگهداری نعناع در آب لازم است مراحلی را که در ادامه به آن اشاره می‌کنیم، به دقت دنبال کنید. رعایت نکات ذکر شده در انتهای مطلب نیز به شما کمک می‌کند تا بتوانید بدون مشکل نعناع مصرفی خود را به صورت خانگی تامین کنید.

گام اول: آماده‌سازی ساقه‌ مناسب

ابتدا باید یک ساقه‌ سالم، تازه و بدون آفت از گیاه نعناع انتخاب شود. طول این ساقه ترجیحاً باید بین ۱۰ تا ۱۵ سانتی‌متر باشد. سپس برگ‌های پایینی ساقه تا حدود ۵ سانتی‌متر از پایین، جدا شوند تا در تماس با آب قرار نگیرند و از پوسیدگی جلوگیری شود.

گام دوم: قرار دادن ساقه در آب

ساقه‌های آماده‌شده باید در یک لیوان یا ظرف شیشه‌ای، حاوی آب تمیز و بدون کلر قرار گیرند. برای حذف کلر از آب، می‌توان از آب جوشیده‌ سردشده یا آب تصفیه‌شده استفاده کرد. بخش بدون برگ ساقه باید در آب فرو رود، در حالی‌که برگ‌ها بیرون از آب باقی بمانند.

بیشتر بخوانید: آموزش مرحله به مرحله کاشت نعنا در آبکش

گام سوم: تأمین نور و دما

ظرف حاوی ساقه‌های نعناع باید در مکانی با نور ملایم و غیرمستقیم مانند کنار پنجره قرار داده شود. دمای محیط مناسب برای رشد نعناع در آب، بین ۱۸ تا ۲۴ درجه‌ی سانتی‌گراد است.

گام چهارم: تعویض منظم آب

جهت پیشگیری از رشد باکتری‌ها و قارچ‌ها، لازم است هر ۲ تا ۳ روز یک‌بار آب ظرف تعویض شود. همچنین توصیه می‌شود ظرف نگهداری نعناع نیز در این زمان شست‌وشو داده شود تا از بو گرفتن، کپک زدن یا لیچ افتادن آب و ساقه جلوگیری شود.

گام پنجم: صبر برای ریشه‌زایی

پس از گذشت حدود ۷ تا ۱۴ روز، ریشه‌های جدیدی از قسمت زیرین ساقه‌ها شروع به رشد خواهند کرد. زمانی‌که طول ریشه‌ها به حدود ۵ سانتی‌متر رسید، گیاه می‌تواند بنا بر ترجیح شخصی همچنان در آب نگهداری شود یا به خاک منتقل شود.

بیشتر بخوانید: کاشت و پرورش تره فرنگی در گلدان

گام ششم: برداشت و مراقبت مستمر

چند هفته پس از ریشه‌زنی، می‌توان به آرامی از برگ‌های تازه‌ نعناع برداشت کرد. برای تحریک رشد بیشتر، بهتر است برگ‌ها از قسمت بالایی ساقه چیده شوند تا گیاه به شاخه‌زنی تشویق شود.

نکاتی برای کاشت نعناع در آب

نکاتی برای کاشت نعناع در آب

برای این که بتوانید گیاه نعناع خود را در آب به خوبی نگهداری کنید، لازم است نکاتی را که در ادامه ذکر می‌شوند، مورد توجه قرار دهید:

  • برای آماده‌سازی ساقه باید از چاقو یا قیچی تیز و تمیز استفاده کنید.
  • استفاده از چند ساقه‌ نعناع به‌صورت هم‌زمان موجب پرپشت‌تر شدن گیاه می‌شود.
  • برای جلوگیری از ایجاد بوی نامطبوع یا جذب حشرات، می‌توان چند قطره سرکه‌ سیب یا آب‌لیمو به آب افزود.
  • در صورت مشاهده‌ پوسیدگی در ساقه‌ها، لازم است بخش‌های آسیب‌دیده جدا شده یا ساقه‌های جدید جایگزین شوند.

در این مطلب از بخش سبک زندگی مجله اکالا با روش کاشت نعناع در آب آشنا شدیم. این روش، روشی جذاب برای پرورش نعناع در خانه است. نظرات و تجربیات خود را برای این روش کاشت نعناع در بخش نظرات با ما و دیگر خوانندگان مجله اکالا در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا