رژیم غذایی نقش مهمی بر تنظیم مزاج بدن دارد. افرادی که مزاج آنها گرم و تر است، باید از غذاهایی که طبع خنک دارند، به مقدار بیشتر استفاده کنند. انتخاب رژیم غذایی مناسب نه تنها به تعادل طبع این افراد کمک میکند، بلکه برای محافظت از بدن در برابر بیماریها نیز مفید است. در این مقاله از بخش دانستنی در مجله اکالا میتوانید با بهترین برنامه غذایی برای مزاج دموی آشنا شوید.
با غذاهای مناسب برای مزاج گرم و تر آشنا شوید
مزاج دموی یکی از انواع مزاج چهارگانه است. افرادی که مزاج دموی یا گرم و تر دارند، معمولا فعال و پر انرژی هستند و هوای گرم به شدت آزارشان میدهد. رایجترین گروه خونی مزاج دموی گروه خونی O و گروه خونی B است. این افراد نباید از خوراکیها و غذاهای گرم به مقدار زیاد در رژیم غذایی خود استفاده کنند، زیرا این غذاها میزان گرمی بدن آنها را افزایش میدهد. به طور کل افرادی که مزاج آنها دموی است، باید از پرخوری اجتناب کنند.
مصرف غذاهای چرب، شیرین، انواع شوریها و غذاهای غلیظ و لزج برای دمویها مضر است. به هم ریختن تعادل طبع در هر یک از مزاجها موجب چاقی یا لاغری میشود. زمانی که شما از غذاها و خوراکیهای مضر برای طبع گرم و تر استفاده کنید، تعادل طبع شما به هم میریزد و ممکن است دچار اضافه وزن، بیماری و مشکلات مختلف مرتبط با سلامتی شوید. در ادامه میتوانید با بهترین برنامه غذایی برای مزاج دموی آشنا شوید.
۱- از مصرف غذاها و میوههای مضر دوری کنید
افرادی که مزاج آنها گرم و تر یا دموی است، نباید از غذاهای نشاستهای و غذاهای چرب استفاده کنند. از طرف دیگر مصرف تخم مرغ به مقدار زیادی برای این افراد مضر است. به خاطر داشته باشید که میوههایی مثل موز، انگور، انبه، خرما، توت، کشمش و انجیر برای این افراد مناسب نیست.
۲- از غذاهای مفید استفاده کنید
دموی ها بهتر است در رژیم غذایی خود به صورت مرتب از سوپ و آش جو، نان جو، سالاد فصل، روغن زیتون، حبوبات، غلات جوانه زده و همچنین حبوباتی مثل باقلا، جو، برنج، ماش و عدس استفاده کنند.
هر چند هر فرد برای درست کردن غذاهای مختلف از مواد تشکیل دهنده و ادویههای متفاوتی استفاده میکند، اما به طور کلی مصرف برخی غذاها مثل عدسی و خورش آلو برای افراد دموی مفید است.
۳- میوهها و سبزیجات مفید میل کنید
افراد دموی باید به صورت روزانه از میوههای مفید مثل سیب، انار، نارنگی، پرتقال، گلابی، نارنج، لیمو شیرین، شاه توت و آلبالو استفاده کنند. مصرف کاهو، خیار و کدو برای افرادی که مزاج گرم و و تری دارند مفید است و در مقابل مصرف سبزیجاتی مثل بادمجان، سیر، جعفری، رازیانه، آویشن، کرفس، کنگر فرنگی، مارچوبه و گل کلم برای این افراد توصیه نمیشود.
بیشتر بخوانید: مزاج میوهها؛ کدام میوه سرد و کدام میوه گرم است؟
۴- مصرف لبنیات را کاهش دهید
اگر مزاج شما دموی یا گرم و تر است، بهتر است از کره، ماست چکیده و شیر محلی به مقدار محدود استفاده کنید. افراد دموی بهتر است به جای این فرآوردههای لبنی تنها از کشک و قره قروت استفاده کنند.
۵- مراقب ادویههای گرم و تند باشید
ادویههای گرم و انواع فلفل تند به هیچ عنوان برای مزاج دموی مناسب نیستند. افرادی که طبع گرم و تری دارند، نباید از این ادویهها به مقدار زیاد استفاده کنند.
بهتر است برای مزه دار کردن غذا به جای ادویههای تند از غوره، آلو بخارا و همچنین آب لیمو ترش تازه استفاده کنید. به خاطر داشته باشید که مصرف سیر و زنجبیل نیز به دلیل طبع گرمی که دارند، برای دموی ها توصیه نمیشود.
۶- از گوشت مناسبی استفاده کنید
افراد دموی نباید از گوشت گوسفند، بره بوقلمون، اردک و همچنین جگر استفاده کنند. برای این افراد گوشت گاو، مرغ، خروس و همچنین انواع ماهی گزینه بهتری محسوب میشود.
اگر تمایل دارید مزاج خود را دوباره بسنجید، پیشنهاد میکنیم در تست مزاج شناسی رایگان مجله اکالا شرکت کنید:
۷- مراقب کالریهایی دریافتی باشید
افراد دموی بیشتر از دیگر مزاجها در معرض چاقی قرار دارند و خیلی زود دچار اضافه وزن میشود. این افراد باید در رژیم غذایی خود بیشتر از غذاهای سالم، آب پز شده و بدون چربی و روغن استفاده کنند.
پیادهروی نیم ساعته نیز یک راهکار موثر برای جلوگیری از چاقی در افراد دموی است. به خاطر داشته باشید که بهترین برنامه غذایی برای مزاج دموی غذا خوردن به مقدار کم است. افراد دموی باید در فصول گرم سال بیشتر مراقب غذا خوردن خود باشند و از پرخوری و همچنین مصرف غذاهای ناسالم اجتناب کنند.
۸- از نوشیدنیهای مفید استفاده کنید
به طور کلی مصرف نوشابه، دلستر، نسکافه و قهوه برای افراد دموی مناسب نیست. کسانی که طبع گرم و تر دارند، باید به صورت روزانه از نوشیدنیهای خنک مثل آب انار، شربت سکنجبین، شربت زرشک، عرق کاسنی و شاهتره استفاده کنند. مصرف شیر کاکائو، چای سبز و چای سیاه نیز برای افراد دموی توصیه نمیشود. بهترین دمنوش مناسب برای مزاج گرم و تر، دمنوش زرشک تازه است.
بیشتر بخوانید: ارتباط مزاج افراد با خصوصیات اخلاقی آنها
۹- مصرف کربوهیدراتها را کاهش دهید
بهترین برنامه غذایی برای مزاج دموی کاهش مصرف شیرینی و کربوهیدرات است. مصرف این غذاها به هیچ عنوان برای دموی ها مناسب نیست و از همین رو بهتر است تا حد امکان از مصرف کربوهیدراتها، شیرینیها و خوراکیهای حاوی قند اجتناب کنید.
فراموش نکنید که ماکارونی، لازانیا و خوراکیهایی که برای تهیه آنها از آرد سفید و کربوهیدرات استفاده شده است، برای افراد دموی مناسب نیستند.
۱۰- مصرف آب و غذاهای حاوی فیبر را فراموش نکنید
افراد دموی بیشتر از سایر مزاجها در معرض ابتلا به یبوست قرار دارند. برای جلوگیری از یبوست و اجابت مزاج طبیعی لازم است این افراد از مقدار آب بیشتری در طول روز استفاده کنند. از طرف دیگر مصرف غذاهای حاوی فیبر مثل سبزیجات تازه، سبوس و جوانه نیز برای این افراد مفید است. برای آشنایی با سایر مزاجها مقالات مزاج سوداوی و مزاج صفراوی و مزاج بلغمی را بخوانید.
در این مقاله به بهترین برنامه غذایی برای مزاج دموی اشاره شد. شما میتوانید با رعایت نکاتی که در این مقاله به آنها اشاره شد، از به هم ریختن تعادل مزاجتان جلوگیری کنید و با این کار خطر بروز بیماریهای مختلف را کاهش دهید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…