تنوع طلبی در رابطه عاطفی، یکی از اصلیترین دلایل ناپایداری روابط برای مدت زمان طولانی است. فرد تنوع طلب معمولا زمانی که در یک رابطه است، به دنبال گزینههای بهتر میگردد و هیچ تعهدی به فرد مقابل ندارد. در این مقاله از مجله اکالا میتوانید با علت تنوع طلبی در رابطه عاطفی و روشهای پیشگیری از این موضوع آشنا شوید.
از مهمترین دلایل تنوع طلبی در روابط میتوان به کمبود عزت نفس، آموزش و تربیت نامناسب، احساس نارضایتی از رابطه زناشویی، اختلالات روانی و تاثیرپذیری از محتوای نامناسب اشاره کرد. برای درمان این مشکلات باید روابط گرمتری با همسر خود داشته باشید و برای بهبود روابط تلاش کنید. برای خواندن جزئیات این مقاله میتوانید در ادامه با ما همراه باشید.
با دلایل تنوع طلبی در رابطه عاطفی آشنا شوید
تنوع طلبی در رابطه عاطفی زمانی ایجاد میشود که فرد همیشه به دنبال گزینههای بهتر بگردد و معیار مشخصی برای انتخاب و بودن در یک رابطه نداشته باشد. انسانهای تنوع طلب حتی در زمان خرید یک کفش و لباس هم دائما به این موضوع فکر میکنند که شاید در فروشگاه بعدی گزینه بهتری پیدا کنند. این افراد معمولا روابط پایداری و طولانی مدتی ندارند و خیلی زود از یک رابطه وارد رابطه بعدی میشوند.
در ادامه این بخش به مهمترین دلایل تنوع طلبی در روابط عاطفی اشاره شده است.
۱- کمبود عزت نفس
بهتر است بدانید که ریشه تنوع طلبی، نداشتن عزت نفس است. زمانی که فرد نمیداند که چه میخواهد و در این شرایط با سردرگمی وارد یک رابطه میشود، هیچ چیز در این رابطه برای او رضایت بخش نخواهد بود.
در واقع این افراد برای این که تنها نمانند و چون گزینه دیگری ندارند، وارد یک رابطه میشوند و چون در ادامه احساس رضایت را تجربه نمیکنند، شروع به خیانت میکنند یا به دنبال راهی برای خروج از رابطه میگردند.
فردی که نسبت به خودش احساس ارزشمند بودن ندارد و رابطه خوبی با خوش ندارد و اولویتهای حقیقی خود را نمیداند، نمیتواند وارد یک رابطه شود. برای پایداری در یک رابطه عاشقانه باید بدانید که هستید، چه نیازها و چه معیارهایی دارید و نسبت به خودتان و علایقتان اطلاعات کامل داشته باشید. در غیر این صورت در زندگی زناشویی و روابط عاطفی به مشکلات جدی برخورد میکنید.
۲- آموزش و تربیت نامناسب
بسیاری از تجربههای ما در بزرگسالی از کمبودها و مشکلات ما در دوران کودکی سرچشمه میگیرد. زمانی که کودک در دوران کودکی با ارزشهایی مثل خانواده، وفاداری و تعهد آشنا نشود، نمیتوان در بزرگسالی از او انتظار وفاداری داشت.
ذهن ما از دوران کودکی و نوجوانی برای ورود به زندگی زناشویی و روابط عاطفی آماده میشود و افرادی که به درستی آموزش نبینند و در خانواده شاهد مشکلات جدی و عدم وفاداری باشند، احتمالا در بزرگسالی دچار مشکل تنوع طلبی خواهند شد.
۳- احساس نارضایتی از رابطه زناشویی
یکی دیگر از دلایل تنوع طلبی در روابط عاطفی، نارضایتی از رابطه زناشویی است. زمانی که زن و شوهر رابطه خوبی با هم ندارند و از نظر احساسی و جنسی به نیازهای هم پاسخ نمیدهند، فرد برای جبران کمبودهای خود به دنبال روابط کوتاه مدت میرود و به مرور به فردی تنوع طلب تبدیل میشود.
بیشتر بخوانید: علائم هشداردهنده رابطه سمی در زندگی مشترک
۴- تاثیرپذیری از محتوای نامناسب
برخی افراد با مشاهده شبکههای اجتماعی و محتوای نامناسب از روابط و موقعیتهای افراد مختلف دچار حسرت شدیدی میشوند و دوست دارند زندگی جدیدی را به شکل متفاوتی تجربه کنند. در این شرایط فرد دائما زندگی و رابطه خود را با روابط ساختگی دنیای مجازی مقایسه میکند و از همین رو برای جبران کمبودهای خود وارد روابط متعدد میشود.
۵- اختلالات روانی
بسیاری از افراد به دلیل اختلالات روانی و مشکلات روحی وارد روابط متعدد میشوند. در واقع این افراد از مشکلات روحی مختلفی رنج میبرند و از همین رو دائما در حال خیانت کردن و ورود به رابطه جدید هستند.
۶- میل جنسی شدید
نیاز جنسی در همه افراد یکسان نیست و در برخی افراد به شکل بیمارگونهای شدید است. افرادی که توانایی کنترل نیازهای جنسی خود را ندارند و دائما در حال تماشای فیلمهای مستهجن هستند، میل زیادی به برقراری رابطه جنسی و تنوع در روابط دارند.
چنین افرادی هیچگاه نمیتوانند یک زندگی زناشویی سالم و موفق را تجربه کنند و معمولا وارد روابط مختلف میشوند و دائما به همسر یا پارتنر خود خیانت میکنند.
بیشتر بخوانید: چگونه به واسطه قانون جذب رابطه دلخواه خود را جذب کنیم؟
روشهای پیشگیری از تنوع طلبی در رابطه عاطفی
برای پیشگیری از تنوع طلبی در روابط عاشقانه باید عزت نفس خودتان را افزایش دهید. روی سلامت روان خودتان کار کنید و نسبت به همسر خودتان احساس مسئولیت کنید. در ادامه به روشهای پیشگیری از تنوع طلبی در روابط عاطفی اشاره شده است.
- تجربه کارهای جدید با شریک زندگی
- اهمیت دادن ۲ طرف به مسائل جنسی
- ابراز علاقه بیشتر به همسر
- درمان مشکلات جنسی و اختلالات روانی با کمک پزشک
- مقابله با احساسات مخرب و افزایش آرامش درونی
- ایجاد تنوع در زندگی با تغییرات کوچک در اتاق خواب و دکور خانه
- وقت گذاشتن برای صحبتهای عاشقانه و ۲ نفره
- افزایش آگاهی در مورد زندگی مشترک و مهارتهای ارتباطی
- صحبت کردن در مورد علایق و خواستهها
در این مقاله از بخش سبک زندگی اکالا به دلایل تنوع طلبی در زندگی و همچنین روشهای پیشگیری از آن به طور کامل اشاره شد. شما میتوانید با کمک گرفتن از راهکارهای این مقاله احساس بهتری را در زندگی تجربه کنید و یک رابطه پایدار و عاشقانه داشته باشید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…