سبک زندگینکات خانه داری

آموزش کاشت و پرورش ریواس در گلدان+ روش نگهداری

ریواس یک گیاه با طعم ترش است که به خاطر همین طعم خاص طرفداران بسیار زیادی دارد. ریواس هم به صورت خام و هم به صورت پخته در انواع خورشت‌ها و سوپ‌ها کاربرد دارد. در این مطلب از مجله اکالا به آموزش کاشت و پرورش ریواس در گلدان و روش نگهداری از این گیاه می‌پردازیم. پس با ما همراه باشید.

برای کاشت ریواس باید بذرهای این گیاه را ۱۲ ساعت خیس کرده و سپس در عمق ⅕ سانتی متری خاکی سبک و دارای مواد مغذی بکارید. بعد از ۲ تا ۳ هفته بذرها جوانه می‌دهند.

این گیاه به ۶ ساعت نور مستقیم خورشید، خاک مرطوب و کوددهی ماهانه در فصل رشد نیاز دارد. بعد از کاشت ریواس ۲ سال تا اولین برداشت آن، زمان لازم است.

کاشت ریواس در گلدان

توجه کنید که ریواس به فضای زیاد، نور فراوان و همین‌طور خواب زمستانی نیاز دارد؛ به همین دلیل در فضای بیرون رشد بسیار بهتری دارد. با این حال در صورت تمایل می‌توانید به کاشت و پرورش آن در گلدان هم بپردازید.

برای کاشت ریواس در گلدان تنها کافی است مراحل زیر را به ترتیب دنبال کنید.

گام اول: تهیه بذر و آماده‌سازی گلدان

در ابتدا باید بذر ریواس را تهیه کنید و سپس گلدانی مناسب برای کاشت ریواس انتخاب کنید. این گلدان باید بزرگ بوده و حداقل ۵۰ سانتی‌متر عمق داشته باشد تا فضای کافی را برای گسترده شدن ریشه ریواس در اختیار آن بگذارد.

برای زه‌کشی چند سنگ یا سفال شکسته در ته گلدان بگذارید.

بیشتر بخوانید: آموزش کاشت بادام در گلدان

گام دوم: انتخاب خاک مناسب

خاک مناسب برای کاشت ریواس، خاک سبک و مغذی است. این خاک باید پر از مواد آلی باشد. می‌توانید به آن کمپوست یا کود دامی پوسیده هم اضافه کنید.

گام سوم: خیس کردن و کاشت بذر

بذرها را برای مدت ۱۲ ساعت در آب خیس کنید. بعد از پایان این مدت، بذرها را در عمق ⅕ سانتی‌متری خاک بکارید.

توجه کنید که باید در این مرحله به قدر کافی صبور باشید زیرا فرآیند جوانه‌زنی ممکن است ۲ تا ۳ هفته طول بکشد.

شرایط نگهداری و پرورش ریواس در گلدان

شرایط نگهداری و پرورش ریواس در گلدان

برای نگهداری از ریواس لازم است آن را روزانه ۶ ساعت در معرض نور مستقیم خورشید قرار دهید. با توجه به این موضوع بهتر است گلدان ریواس را جلوی پنجره یا پشت پنجره در فلاور باکس بکارید. در زمستان این گلدان باید در جای خنکی قرار گیرد زیرا به یک دوره خواب زمستانی نیاز دارد.

خاک این گیاه باید مرطوب باشد و نه خیس و غرقاب؛ به همین دلیل بهترین راه‌حل این است که هر بار پیش از آبیاری میزان خشکی خاک را تا یکی دو سانتی‌متر مورد بررسی قرار دهید.

در فصل رشد این گیاه یعنی در فصول بهار و تابستان لازم است تا کوددهی به صورت ماهانه انجام شود.

بیشتر بخوانید: آموزش کاشت هل در گلدان

چه زمانی می‌توان ریواس را برداشت کرد؟

توجه کنید که برای فرا رسیدن اولین موعد برداشت ریواس لازم است مدت زمان زیادی صبر کنید. برداشت این گیاه از ۲ سال بعد از کاشت آغاز می‌شود.
در هنگام برداشت تنها ساقه‌های قرمز برای مصرف آماده‌اند و می‌توانید آن‌ها را با یک چاقوی تیز ببرید. برگ‌های این گیاه سمی هستند و باید از مصرف آن‌ها جدا اجتناب کنید.

در این مطلب از بخش سبک زندگی اکالا به آموزش کاشت و پرورش ریواس در گلدان پرداختیم. هرچند رشد ریواس در فضای بیرونی بهتر است، اما با صبوری و صرف دقت کافی می‌توانید این گیاه را در گلدان نیز بکارید و از آن استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا

جدیدترین دستورهای آشپزی

هر روز در واتس‌اپ

همین حالا عضو شوید