سبک زندگینکات خانه داری

۹ علت سوختن نوک برگ گیاهان آپارتمانی + راهکارهای طلایی

گیاهان آپارتمانی برای اینکه همیشه سرسبز و زیبا باشند، به نور کافی، خاک مناسب، کود و میزان آبیاری مشخص نیاز دارند و اگر نیازهای گل به خوبی برطرف نشود، برگ‌های آن‌ها شروع به زرد شدن می‌کند. در این مقاله از اکالا بلاگ می‌توانید با علت سوختن نوک برگ گیاهان آپارتمانی و روش‌های برطرف کردن آن آشنا شوید.

علت سوختگی برگ گیاهان آپارتمانی

سوختن برگ گیاهان آپارتمانی، یکی از رایج‌ترین مشکلاتی است که ممکن است مدتی پس از نگهداری گیاه با آن مواجه شوید. حقیقت این است که نوک سوزی برگ گیاهان آپارتمانی دلایل متعددی دارد و اگر به موقع برطرف نشود، موجب آسیب به ریشه و قارچی شدن گیاه می‌شود. در ادامه این بخش به رایج‌ترین دلایل سوختن و قهوه‌ای شدن نوک برگ‌ها اشاره شده است.

۱- خشکی هوا و آبیاری گیاه به مقدار کم

گیاه برای زنده ماندن به آب نیاز دارد و اگر آن را به اندازه نیاز آبیاری نکنید و در فضای خشک قرار دهید، نوک گیاه می‌سوزد و شروع به زرد شدن می‌کند. مهم‌ترین علت سوختگی نوک برگ پتوس نیز همین خشکی زیاد هوا و عدم آبیاری به موقع است. برای رفع این مشکل باید برگ‌های گیاه را روزانه چند بار اسپری کنید و به اندازه کافی به آن آب دهید.

خشکی هوا از دلایل سوختگی برگ گیاهان آپارتمانی

۲- آبیاری زیاد

همانطور که آبیاری کم، موجب سوختن نوک برگ گیاهان آپارتمانی می‌شود، آبیاری زیاد نیز به همین صورت است. سعی کنید با توجه به شرایط آب و هوایی و درست زمانی که خاک گیاه خشک شده است، به آن آب بدهید.

گل آناناسی یکی از آن گیاهانی است که نسبت به آبیاری زیاد، حساس است. مهم‌ترین علت سوختن نوک برگ گل آناناسی آبیاری زیاد و خفگی ریشه است. در این شرایط ریشه گیاه خفه می‌شود و برگ‌ها شروع به زرد شدن می‌کنند.

۳- نداشتن تهویه مناسب

زمانی که گیاه در شرایطی قرار بگیرد و هوای تازه به آن نرسد، برگ‌های آن شروع به زرد شدن می‌کنند. برای جلوگیری از این مشکل باید هر روز درب و پنجره‌ها را باز کنید تا هوای تازه وارد خانه شود.

بیشتر بخوانید: گیاهان آپارتمانی مناسب اتاق خواب

۴- کمبود مواد مغذی

گیاه برای رشد کردن از مواد مغذی موجود در خاک تغذیه می‌کند. از مهم‌ترین مواد معدنی مورد نیاز برای رشد گیاه، منیزیم، کلسیم، نیتروژن، پتاسیم، نیتروژن، روی، آهن، مس و گوگرد هستند که معمولا باید به صورت کود به گیاه برسند. به خاطر داشته باشید که هر گیاه به کود مناسبی نیاز دارد.

۵- قرار گرفتن گیاه در معرض آفتاب

گاهی اوقات علت سوختن نوک برگ گیاهان آپارتمانی، آفتاب سوختگی است. زمانی که گیاه به صورت مستقیم زیر نور آفتاب قرار بگیرد، ممکن است برگ‌ها شروع به سوختن و نقره‌ای شدن کنند.

در این شرایط باید گیاه را به مکانی که نور کمتری دارد یا پشت پرده منتقل کنید. معمولا علت سوختن نوک برگ انجیری نیز همین نور زیاد است که نشان می‌دهد محل قرار گرفتن گیاه مناسب نیست.

بیشتر بخوانید: بهترین گل‌های آپارتمانی مقاوم و همیشه سبز کدامند؟

کمبود مواد مغذی از دلایل سوختگی برگ گیاهان آپارتمانی

۶- کوددهی اشتباه

گیاهان برای رشد به مواد معدنی متفاوتی نیاز دارند و زمانی که به گیاه کود اشتباهی بدهید، ممکن است نوک برگ‌های آن شروع به زرد شدن کند. از طرف دیگر در هوای گرم نباید در طور روز به گیاه کود بدهید و بهتر است صبر کنید تا هوا خنک شود و بعد این کار را انجام دهید. بهترین زمان کود دادن به گیاه یک روز بعد از آبیاری آن است.

۷- زیاد شدن املاح آب

آب لوله کشی حاوی مقدار زیاد املاح و کلر است و همین موضوع موجب لکه‌های سوختگی روی برگ و زرد شدن نوک برگ‌های گیاه می‌شوند. برای برطرف کردن این مشکل باید یک ظرف را پر از آب کنید و به مدت یک روز کنار بگذارید تا کلر آن از بین برود و سپس از این آب برای آبیاری استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: علت شل شدن برگ گیاهان آپارتمانی

۸- آبیاری نامنظم

گیاه برای این که به خوبی رشد کند و آسیب نبیند، به آبیاری منظم نیاز دارد. سعی کنید برای آبیاری گیاهان، زمان مشخصی را در نظر بگیرید تا گیاه در معرض آبیاری زیاد یا کم قرار نگیرد. علت سوختن برگ آگلونما نیز آبیاری زیاد یا کم است. بهتر است با در نظر گرفتن شرایط آب و هوایی، یک برنامه مشخص برای آبیاری گیاهان داشته باشید.

۹- آفات و بیماری‌ها

زمانی که آفات و بیماری‌ها به ریشه گیاه حمله کنند، رشد گیاه با مشکل روبرو می‌شود و ساقه‌های آن شروع به زرد شدن می‌کنند. در این شرایط باید از سمپاشی برای از بین بردن آفات و بیماری‌ها استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: مکان‌های مرگبار در خانه برای قرار دادن گیاهان آپارتمانی

دلایل سوختگی برگ رایج‌ترین گیاهان آپارتمانی

دلایل سوختگی برگ رایج‌ترین گیاهان آپارتمانی

سوختن نوک برگ گیاهان آپارتمانی دلایل مختلفی دارد که در ادامه به عنوان نمونه به علت سوختن برگ برخی از محبوب‌ترین گل‌های آپارتمانی اشاره شده است.

  • مهم‌ترین علت سوختگی نوک برگ پتوس، نور زیاد و همچنین آبیاری کم یا زیاد است.
  • علت سوختن نوک برگ گیاه حسن یوسف، قرار گرفتن در معرض نور خورشید و اسپری کردن گیاه در مقابل نور خورشید است.
  • علت سوختن گیاه گندمی، استفاده از مواد براق کننده و همچنین خاک نامناسب است.
  • علت سوختن نوک برگ اسپاتی فیلوم، کمبود رطوبت و استفاده از آب سنگین است.
  • علت زرد شدن نوک برگ گل آناناسی آبیاری زیاد و نامناسب است.
  • علت سوختن برگ آگلونما آبیاری نامناسب است.
  • علت سوختن نوک برگ انجیری گرم شدن هوای ساختمان و آبیاری کم است.
  • علت زرد شدن و سوختن زامیفولیا قرار گرفتن در معرض نور زیاد و مستقیم است.
  • مهم‌ترین دلیل سوختن نوک گیاه دیفن باخیا، قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید است.

بیشتر بخوانید: راهکارهای جلوگیری از زرد شدن برگ گیاهان آپارتمانی

درمان سوختگی برگ گیاهان

درمان سوختگی برگ گیاهان

برای درمان سوختگی برگ گیاهان ابتدا باید علت آن را شناسایی کنید و بعد از روش مناسبی برای رفع آن استفاده کنید. در ادامه به رایج‌ترین روش‌های درمان سوختگی نوک برگ گیاهان آپارتمانی اشاره شده است.

  • عوض کردن گلدان گیاه، در شرایط که خاک آن نامناسب است.
  • اسپری کردن و غبار پاشی گیاه، زمانی که گیاه به رطوبت نیاز دارد.
  • آبیاری مناسب گیاه زمانی که میزان آبیاری کم یا زیاد است.
  • استفاده از خاک و کود مناسب برای تامین مواد مغذی مورد نیاز گیاه.
  • قرار دادن گیاه به مکانی با نور مناسب

در این مقاله از مجله سبک زندگی اکالا به علت سوختن نوک برگ گیاهان آپارتمانی و روش‌های برطرف کردن آن اشاره شد. به خاطر داشته باشید که هر گیاه، نیازهای متفاوتی دارد و از همین رو برای نگهداری از آن باید شرایط مناسبی را فراهم کنید. اگر تجربه نگهداری از گیاهان آپارتمانی را دارید، می‌توانید نظرات و تجربیات خودتان را با ما به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا