ترفند ساخت چراغ اضطراری با وسایل دورریختنی منزل

قطعی برق به خصوص با نزدیک شدن به غروب آفتاب، یکی از بزرگترین دغدغههایی است که این روزها بسیاری از خانوادهها با آن دست و پنجه نرم میکنند. آشنایی با ترفند ساخت چراغ اضطراری با وسایل دورریختنی منزل به شما کمک میکند که در سریعترین زمان ممکن و بدون صرف هزینه اضافی، یک چراغ کاربردی آماده کنید. در این مقاله از مجله اکالا میتوانید با روشهای ساخت چراغ قوه اضطراری به سادهترین روش آشنا شوید.
برای درست کردن چراغ اضطراری با وسایل دورریختنی منزل از یک بطری پلاستیکی، یک بطری فلزی، باتری قلمی، چراغ ال ای دی و همچنین سیم و کلید استفاده کنید.
درست کردن این چراغ بسیار راحت است و نور آن به قدرت چراغهایی که استفاده میکنید، بستگی دارد. برای خواندن جزئیات درست کردن این چراغ میتوانید این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.
روش ساخت چراغ اضطراری با لوازم دورریختنی
لوازم مورد نیاز | تعداد |
بطری شفاف کوچک آب (پلاستیکی) | 1 عدد |
بطری فلزی کوچک (قوطی نوشیدنی یا اسپری خالی) | 1 عدد |
باتری قلمی (یا لیتیوم برای نسخه شارژی) | 2 عدد |
چراغ ال ای دی کوچک | 4 عدد |
سیم نازک قرمز و آبی | 2 رشته |
کلید ساده | 1 عدد |
نوار چسب برق | به میزان لازم |
چسب حرارتی | به میزان لازم |
سمباده | به میزان لازم |
کاتر یا اره | برای برش بطری |
مرحله اول: بطری فلزی را آماده کنید
برای شروع باید بطری فلزی را تمیز و خوب خشک کنید. قسمت بالای بطری را به کمک یک کاتر یا اره تیز برش دهید تا فضایی برای قرار دادن باتری و سیم فراهم شود.
در ادامه لبه بطری را با قیچی صاف کنید و آن را روی سمباده بکشید تا کاملا صاف شود. این کار از تیز بودن لبه بطری جلوگیری میکند.
مرحله دوم: بطری پلاستیکی را آماده کنید
قسمت 1/3 فوقانی بطری پلاستیکی را با کاتر ببرید و جدا کنید. درب بطری را باز کنید و بعد به کمک هویه یا سیم یا میخ داغ، 4 سوراخ به اندازه چراغهایی که دارید روی درب بطری ایجاد کنید.
بیشتر بخوانید: روشهای ساخت اسپری ضد گرد و غبار خانگی
مرحله سوم: چراغها را روی درب بطری جاسازی کنید
در این مرحله باید چراغهای ال ای دی را در قسمت داخلی درب بطری قرار دهید. در ادامه پشت چراغها را با چسب حرارتی محکم کنید.
سیمهای سمت چپ هر کدام از چراغها را به سمت وسط جمع و به هم متصل کنید. میتوانید برای راحتی کار در این مرحله از انبر کمک بگیرید.
بعد از جمع کردن سیم باید آن را با سیم چین برش دهید. سپس 4 عدد سیم باقی مانده را نیز به هم متصل کنید و مثل روش قبل سیمها را به هم بپیچانید و بعد با سیم چین کمی کوتاه کنید.
دقت داشته باشید که جهت دو مجموعه سیمهایی که به هم متصل کردهاید باید از هم جدا باشند و با فاصله از هم قرار بگیرند.
مرحله چهارم: اتصالات را تست کنید
درب بطری را روی دهانه آن قرار دهید و محکم کنید. دو باتری را پشت سرهم قرار دهید، طوری که قطب مثبت باتری اول روی قطب منفی باتری دوم قرار بگیرد. برای قرار دادن باتریها میتوانید از جاباتریهای آماده نیز استفاده کنید.
لبه سیمها را لخت کرده و یک سمت آن را به ال ای دیها و سمت دیگر را به باتری وصل کنید تا مطمئن شوید که چراغ روشن میشود یا نه.
مرحله پنجم: محل نصب کلید را آماده کنید
در این مرحله باید روی بدنه بطری فلزی را با کاتر یا قیچی برش دهید و محل نصب کلید را آماده کنید. برای سوراخ کردن بدنه بطری میتوانید ابتدا یک میخ را با چکش روی آن بکوبید و بعد سوراخ را قیچی بزرگتر کنید.
مرحله ششم: اتصالات را وصل کنید
در این مرحله باید سیمها را به کمک هویه یا چسب حرارتی روی درب بطری محکم کنید تا جدا نشوند. سیم قرمز را به صورت مستقیم از باتری به پشت چراغها وصل کنید.
سیم آبی را جداگانه به باتری وصل کنید و بعد یک سیم آبی دیگر را نیز به پشت چراغها وصل کنید. سپس سیم آبی متصل به باتری و سیم آبی متصل به چراغ را از داخل سوراخی که برای کلید ایجاد کردید، رد و به هم متصل کنید.
در این مرحله باید با نزدیک کردن 2 سیم آبی به هم چراغ روشن شود. 2 سر سیم آبی را به 2 قسمت پشت کلید متصل و سپس با هویه یا چسب آن را محکم کنید.
بیشتر بخوانید: ترفندهای طلایی برای نصب تابلو و قاب عکس بدون میخ
مرحله هفتم: چراغ را روشن کنید
باتری را در قسمت داخلی بطری فلزی قرار دهید و بعد کلید را روی سوراخی که درست کردید قرار دهید و آن را با چسب حرارتی محکم کنید.
چراغ را روی دهانه بطری بچسبانید و با چسب نواری آن را محکم کنید. حالا میتوانید با خاموش و روشن کردن کلید به راحتی چراغ اضطراری را روشن یا خاموش کنید.
نکات مهم در ساخت چراغ اضطراری
در این بخش به چند نکته طلایی برای ساخت چراغ اضطراری با وسایل دورریختنی در خانه اشاره شده است.
- برای درست کردن چراغ قوه اضطراری باید از باتریهای تازه یا قوی استفاده کنید.
- میتوانید قسمت روی چراغ قوه را با هر چیزی که دوست دارید تزیین کنید.
- اتصالات را با چسب حرارتی یا نوار برق محکم و عایق کنید تا از اتصالی و خطر آتش سوزی جلوگیری شود.
- در صورت استفاده از LED و باتری، بدنه را طوری طراحی کنید که گرما خارج شود تا طول عمر دستگاه افزایش یابد.
- هر چقدر از چراغ، باتری و لوازم باکیفیتتری برای ساخت این چراغ استفاده کنید، عمر آن بیشتر خواهد بود.
- برای بازتاب بهتر نور میتوانید قسمت داخل بطری شفاف جلوی چراغ قوه را با فویل آلومینیومی بپوشانید. این کار به افزایش پراکندگی و شدت نور کمک زیادی میکند.
- سعی کنید کلید روشن و خاموش چراغ را در نقطهای که دسترسی راحتتری دارد قرار دهید.
- در صورت تمایل میتوانید از باتریهای قابل شارژ برای درست کردن این چراغ اضطراری استفاده کنید و هر بار بعد از تمام شدن شارژ باتری آن را شارژ کنید.
- قبل از استفاده از بطری فلزی حتما لبههای آن را به کمک سمباده صاف کنید تا در زمان درست کردن چراغ دچار آسیب دیدگی نشوید.
- برای نصب چراغها میتوانید به جای بطری پلاستیکی از لیوان کاغذی یا هر چیز دیگری که به پخش نور چراغ قوه کمک میکند استفاده کنید.
- میتوانید به جای بطری فلزی از بطری پلاستیکی یا حتی لوله مقوایی دستمال کاغذی برای درست کردن این چراغ استفاده کنید.
- برای محکم کردن قسمتهای مختلف چراغ قوه باید از چسب حرارتی و نوار چسب برق استفاده کنید.
- بعد از آماده کردن چراغ قوه باید آن را در مکانی خشک و دور از رطوبت نگهداری کنید و باتریها را به صورت منظم چک کنید.
- در صورت از کار افتادن باتریها میتوانید چراغ را باز و باتریها را عوض کنید.
- برای درست کردن چراغ قوه اضطراری بهتر است از ال ای دیهای سفید SMD استفاده کنید.
در این مقاله از بخش دانستنی اکالا یاد گرفتیم که با استفاده از وسایلی ساده و بازیافتی یک چراغ اضطراری کم هزینه درست کنیم. اگر تجربه درست کردن چراغ قوه یا چراغ اضطراری با وسایل دورریختنی را دارید، حتما نظرات و تجربیات خودتان را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…