آشپزیخواص مواد غذایی

۱۶ دلیلی که نباید تخم خربزه را بیرون بریزید!

تخم خربزه فواید زیادی برای سلامت دارد و به خاطر ویتامین‌ها و مواد معدنی مختلفی که دارد به جوانسازی پوست، تنظیم قند خون و افزایش قدرت باروری در مردان کمک می‌کند. در این مقاله از بخش آشپزی در اکالا بلاگ می‌توانید با خواص تخم خربزه به طور کامل آشنا شوید.

۱۶ خواص تخم خربزه برای بدن

تخم خربزه سرشار از پروتئین و ویتامین‌های مختلف مثل فولات، تیامین، نیاسین، ویتامین B6 و مواد معدنی مورد نیاز بدن مثل منیزیم، مس، روی، آهن، پتاسیم، فسفر و منگنز است.

این تخمه آنتی‌اکسیدان‌های زیادی دارد و از پیری پوست جلوگیری می‌کند و برای کنترل سطح قند خون در افراد دیابتی مفید است. در ادامه این بخش می‌توانید با ۱۶ خواص تخم خربزه برای سلامتی آشنا شوید.

16 خواص تخم خربزه برای بدن

۱- جلوگیری از بیماری‌های قلبی

تخم خربزه سرشار از اسیدهای چرب ضروری است و مصرف آن خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد. این تخمه سرشار از امگا ۶ است و از همین رو برای سلامت قلب مفید است. منیزیم موجود در تخم خربزه به تثبیت فرآیندهای متابولیک کمک می‌کند و برای حفظ سلامت قلب اهمیت زیادی دارد.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه شیر تخمه خربزه با دارچین

۲- کاهش وزن

تخم خربزه کالری کمی نسبت به دیگر تخمه‌ها دارد و سرشار از فیبر است و از همین رو مصرف آن موجب افزایش احساس سیری و جلوگیری از گرسنگی می‌شود. ترکیبات موجود در این تخمه موجب کاهش اشتها می‌شود و برای لاغری و کاهش وزن مفید است.

۳- جلوگیری از پیری پوست

تخم خربزه سرشار از اسیدهای چرب غیراشباع است که به افزایش درخشندگی پوست و جلوگیری از خشکی و پیری پوست کمک می‌کند. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در این تخمه برای جوانسازی پوست مفید است و روند پیری پوست را به تعویق می‌اندازد.

۴- تنظیم قند خون

مصرف تخمه خربزه به تنظیم قند خون کمک می‌کند و از همین رو برای افراد مبتلا به دیابت و کسانی که قند خون بالا دارند، مفید است. برای جلوگیری از افزایش قند خون می‌توانید مقداری تخم خربزه را در آب بجوشانید و بعد آن را صاف کنید و از این دمنوش برای کنترل سطح قند خون استفاده کنید.

تنظیم قند خون با تخم خربزه

۵- خواص تخم خربزه برای مردان

تخم خربزه سرشار از یک آنتی‌اکسیدان قوی به نام لیکوپن است که نقش مهمی بر باروری مردان دارد. مطالعات انجام شده در مورد خواص تخمه خربزه برای اسپرم مردان نشان می‌دهد که مصرف خربزه توان جنسی مردان را زیاد می‌کند و برای افزایش میل جنسی نیز بسیار مفید است.

بیشتر بخوانید: خواص هسته انبه 

۶- تقویت حافظه

یکی از خواص تخم خربزه در طب سنتی تقویت حافظه است. تخمه خربزه سرشار از انواع ویتامین B است و از همین رو مصرف این تخمه برای تقویت سیستم عصبی و همچنین بهبود عملکرد سیستم عصبی مفید است. مصرف این تخمه به جلوگیری از مشکلات حافظه کمک می‌کند و برای تقویت حافظه نیز مفید است.

۷- تنظیم فشار خون

یکی از فواید عالی تخم خربزه تنظیم فشار خون است. تخم خربزه سرشار از ماده‌ای به نام آرژنین است که به تنظیم فشار خون کمک می‌کند و برای جلوگیری از فشار خون بالا مفید است. مصرف این تخمه خطر ابتلا به بیماری‌های عروق کرونر را کاهش می‌دهد.

۸- تقویت مو

تخمه خربزه سرشار از پروتئین و اسیدهای آمینه است و مصرف آن به تقویت فولیکول‌های مو و جلوگیری از آسیب به مو کمک می‌کند. اسیدهای چرب موجود در این تخمه موجب درمان شوره و ریزش مو می‌شود و برای بهبود سلامت موها مفید است.

۹- سلامت روده

تخم خربزه سرشار از فیبر و ملین است و از همین رو مصرف آن به درمان یبوست کمک می‌کند. مطالعات نشان می‌دهد که مصرف این تخمه به تخلیه و نابودی کرم‌های روده کمک می‌کند و برای آسیب روده نیز مفید است.

سلامت روده با تخم خربزه

۱۰- بهبود رشد مو و ناخن

جالب است بدانید که مصرف تخم خربزه به خاطر پروتئین بالایی که دارد، به افزایش رشد مو و ناخن کمک می‌کند و موجب حفظ بافت مو و ناخن نیز می‌شود.

۱۱- درمان سنگ کلیه

تخم خربزه ارزش غذایی بالایی دارد و یکی از مهم‌ترین خواص آن درمان سنگ کلیه است. مصرف این تخمه موجب افزایش حجم ادرار و جلوگیری از عفونت‌های ادراری می‌شود و برای دفع سنگ کلیه نیز مفید است.

یکی دیگر از فواید شگفت انگیز تخم خربزه درمان سوزش مجاری ادراری در افراد مبتلا به سنگ کلیه است. برای درمان سنگ کلیه می‌توانید هر شب یک قاشق غذاخوری تخم خربزه میل کنید.

۱۲- تقویت سیستم ایمنی بدن

تخم خربزه سرشار از ویتامین C، ویتامین B و مواد معدنی مختلف است و مصرف آن به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند. مصرف این تخمه خطر ابتلا به بیماری‌های ویروسی و عفونی را کاهش می‌دهد و برای سلامت عمومی بدن نیز مفید است.

۱۳- خواص تخم خربزه برای رحم

در طب سنتی از تخم خربزه برای درمان فیبروم رحم استفاده می‌شود. مصرف این تخمه میل جنسی را در خانم‌ها افزایش می‌دهد و موجب افزایش توان باروری در آن‌ها می‌شود.

بیشتر بخوانید: خواص و مضرات خربزه

۱۴- بهبود علائم کبد چرب

بررسی‌های انجام شده در مورد مصرف تخمه خربزه و کبد چرب نشان می‌دهد که استفاده از این تخمه به پاکسازی کبد کمک می‌کند و برای کاهش بقایای چربی در کبد مفید است.

بهبود علائم کبد چرب با تخم خربزه

۱۵- افزایش اشتها

اگر از بی اشتهایی رنج می‌برید و به دنبال راهی برای افزایش اشتها هستید، می‌توانید از مقداری تخمه خربزه در رژیم غذایی خود استفاده کنید. این تخمه سرشار از ویتامین‌های A ،B و C است و مقدار کلسیم، پتاسیم و فسفر زیادی دارد و از همین رو مصرف آن موجب افزایش اشتها در افرادی که میلی به غذا ندارند، می‌شود.

۱۶- کاهش تب

جالب است بدانید که تخم خربزه تب را درمان می‌کند و مصرف آن موجب پایین آوردن تب‌های شدید می‌شود. برای درمان تب می‌توانید از دمنوش تخم خربزه که خنک شده است، استفاده کنید.

در این مقاله از بخش آشپزی به مهم‌ترین خواص تخم خربزه برای بدن اشاره شد. شما می‌توانید از تخم خربزه هم به عنوان تنقلات و به شکل تخمه استفاده کنید و هم آن را در قوری بریزید و دم کنید و دمنوش آن را برای درمان مشکلات مختلف میل کنید.

۳.۷/۵ (۱۱ نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا