خشک کردن موسیر؛ راهنمای قدم به قدم برای نگهداری طولانی مدت

موسیر (Allium hirtifolium) یکی از چاشنیهای محبوب و پرخاصیت است که به دلیل عطر و طعم خاصی که دارد، از آن برای مزه دار کردن ماست، ترشی و انواع غذا استفاده میشود. خشک کردن موسیر بهترین روش نگهداری آن برای مدت زمان طولانی است. در این مقاله از مجله اکالا میتوانید با بهترین روشهای خشک کردن موسیر به 4 روش و همچنین نگهداری موسیر در خانه آشنا شوید.
برای خشک کردن موسیر ابتدا باید آن را بشویید و بعد به صورت ورقهای خرد کنید. ورقههای موسیر را در آب بخیسانید و چند بار آب آن را عوض کنید تا تلخی آنها گرفته شود.
در ادامه موسیرها را روی پارچه بچینید و در معرض هوا قرار دهید تا خشک شوند. میتوانید موسیرها را در مایکروویو، دستگاه خشک کن و همچنین فر نیز خشک کنید.
خشک کردن موسیر به روش سنتی
برای خشک کردن موسیر به روش سنتی ابتدا باید تلخی موسیرها را بگیرید و بعد آنها را در معرض هوا قرار دهید و خشک کنید.
در ادامه این بخش به مراحل خشک کردن موسیر در خانه اشاره شده است.
مرحله اول: موسیر را بشویید
برای خشک کردن موسیر بهتر است از موسیرهایی با پوست سالم، بدون لکه و زدگی استفاده کنید. معمولا موسیرهای سفت گزینه مناسبتری برای خشک کردن هستند.
به خاطر داشته باشید که موسیرهای ریز و ترک خورده برای خشک کردن مناسب نیستند و ممکن است در فرآیند خشک کردن کپک بزنند.
بعد از انتخاب موسیرهای مناسب باید آنها را با آب سرد بشویید و چند دور آبکشی کنید. اگر موسیر گل آلود و کثیف به نظر میرسد، بهتر است آن را چند دقیقه در آب ولرم قرار دهید و بعد با آب سرد بشویید.
مرحله دوم: موسیرها را خرد کنید
در این مرحله باید پوست موسیرها را به کمک یک چاقوی تیز یا پوست کن سبزیجات جدا کنید. در این مرحله مراقب باشید که به موسیر آسیب وارد نشود.
در ادامه موسیرها را به صورت حلقهای و با ضخامت حدود 2 میلیمتر خرد کنید. این کار به خشک شدن یکدست و سریع موسیرها کمک میکند.
بیشتر بخوانید: طرز خشک کردن لیمو ترش در آفتاب
مرحله سوم: موسیرها را بخیسانید
در این مرحله باید برای کاهش تندی و تلخی موسیر، آن را در آب سرد بخیسانید.
ورقههای خرد شده موسیر را در یک ظرف آب سرد بریزید و هر 4 ساعت یک بار آب را عوض کنید. تا 24 ساعت این کار را ادامه دهید تا طعم موسیرها متعادل شود.
مرحله چهارم: از آهک استفاده کنید
در صورت تمایل میتوانید برای سفید ماندن رنگ موسیرها از مقداری آهک استفاده کنید. در این روش باید به ازای هر لیتر آب از 1 قاشق چایخوری آب آهک استفاده کنید.
موسیرها را برای 24 ساعت در این محلول قرار دهید و بعد آنها را برای حدود 12 ساعت در آب سرد بریزید و هر چند ساعت یک بار آبکشی کنید تا آهک به طور کامل از بین برود.
قرار دادن موسیر در آهک کاملا اختیاری است و میتوانید آن را به طور کامل حذف کنید.
مرحله پنجم: موسیرها را خشک کنید
در این مرحله باید ورقههای موسیر را با کمی فاصله روی یک پارچه یا توری تمیز پهن کنید.
در ادامه موسیرها را در سایه و در محلی با جریان هوای ملایم و دور از نور مستقیم آفتاب قرار دهید.
خشک شدن موسیرها با توجه به دمای هوا بین 4 تا 5 روز طول میکشد.
مرحله ششم: موسیرها را بسته بندی کنید
بعد از اینکه موسیرها خشک شدند، یکی از آنها را بردارید و با دست فشار دهید. اگر موسیر کاملا ترد و شکننده است، یعنی به طور کامل خشک شده و میتوانید آن را در ظرف در بسته بریزید و در کابینت قرار دهید.
به خاطر داشته باشید که برای نگهداری موسیر خشک باید از ظرف کاملا خشک و تمیز استفاده کنید.
خشک کردن موسیر در فر
برای خشک کردن موسیر در فر باید ورقههای موسیر را روی سینی فر بچینید. فر را با دمای 50–60 درجه سانتیگراد روشن کنید.
بهتر است درب فر را کمی باز بگذارید تا رطوبت اضافه خارج شود. حدود 2 تا 3 ساعت صبر کنید تا موسیرها به طور کامل خشک شوند.
خشک کردن موسیر با دستگاه خشک کن
در این روش باید موسیرها را در دستگاه بچینید و بعد آن را با دمای 50 تا 60 درجه سانتیگراد روشن کنید. حدود 4 تا 6 ساعت صبر کنید تا موسیرها به طور کامل خشک شوند.
بیشتر بخوانید: روش خشک کردن بادمجان در خانه
خشک کردن با مایکروویو
در این روش باید ورقههای موسیر را در سینی بچینید و برای 2 تا 3 دقیقه با توان حدود 750 وات در مایکروویو قرار دهید. در این روش باید مراقب باشید که موسیرها نسوزند و سیاه نشوند.
خشک کردن موسیر روی بخاری و شوفاژ
در این روش باید موسیرها را روی سینی فلزی یا ورق آلومینیومی بچینید و آن را روی بخاری یا شوفاژ با حرارت ملایم قرار دهید تا به مرور خشک شوند.
روشهای نگهداری موسیر خشک
در این بخش به روشهای نگهداری موسیر خشک به طور کامل اشاره شده است.
- برای نگهداری موسیر خشک باید آن را در مکانی خشک، خنک و دور از نور مستقیم خورشید قرار دهید.
- برای استفاده آسانتر از موسیرها میتوانید آنها را در آسیاب بریزید و پودر کنید. در ادامه پودر موسیر را یک ظروف کوچک شیشهای بریزید و در کابینت نگهداری کنید. به خاطر داشته باشید که در این روش عطر موسیر سریعتر از بین میرود.
- برای نگهداری موسیر خشک میتوانید آن را در کیسههای زیپ دار بریزید و در فریزر قرار دهید.
نکات و فوتوفن های خشک کردن موسیر
در ادامه به چند نکته طلایی برای خشک کردن موسیر اشاره شده است، با ما همراه باشید.
- برای شستن موسیر به هیچ عنوان از شویندههای شیمیایی یا صابون استفاده نکنید، زیر این کار موجب از بین رفتن عطر موسیر میشود.
- در مراحل خیساندن بهتر است ورقههای موسیر را بچشید و مطمئن شوید که عطر و مزه آنها از بین نرفته است. هر زمان که تلخی موسیرها از بین رفت میتوانید آنها را خشک کنید.
- برای جلوگیری از رشد کپک، بهتر است موسیرها را در مکانی با تهویه مناسب قرار دهید.
- بعد از خشک کردن موسیرها نباید آنها را در مکان مرطوب قرار دهید.
- در زمان خرد کردن موسیرها باید همه آنها را به یک اندازه خرد کنید. در صورتی که حلقههای موسیر ضخیم خرد شوند، ممکن است به زمان بیشتری برای خشک شدن نیاز داشته باشند.
- برای سرعت بخشیدن به فرآیند خشک شدن موسیرها میتوانید از پنکه کمک بگیرید.
- تندی برخی موسیرها بیشتر و برخی دیگر کمتر است، بنابراین هر زمان که احساس کردید مزه موسیر متعادل شده است، میتوانید آن را خشک کنید.
در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به روش خشک کردن موسیر و همه فوتوفن های آماده کردن آن اشاره شد. اگر تجربه خشک کردن موسیر را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…