دانستنی

از خاصیت‌های جالب میگو با خبرید؟

میگو ماده غذایی سرشار از مواد مغذی و ویتامین‌هایست. میگو برای بسیاری از بیماری‌ها خواص درمانگری دارد که پزشکان مصرف آن را توصیه می‌کنند.

به‌علاوه، تشخیص میگو سالم از فاسد بسیار مهم است و ما قصد داریم در این مقاله نکاتی را در رابطه با نحوه تشخیص میگو سالم با شما به اشتراک بگذاریم.

در ادامه دانستنی‌ها از مجله اکالا بلاگ همراه ما باشید تا خواص میگو را مورد بررسی قرار دهیم..

1- ضد فشارخون

ميگو از منابع اسيدهاي چربي از خانواده امگا 3 است که دريافت آن به کنترل فشارخون کمک مي‌کند.

البته توصيه مي‌شود اين ماده غذايي در هنگام تهيه با حداقل روغن و نمک طبخ شود، در اين صورت به گزينه‌اي مناسب براي کاهش سطح فشارخون تبديل خواهد شد؛ زيرا سرخ کردن آن در روغن، کالري بيشتر به بدن مي‌رساند و باعث افزايش وزن مي‌شود که خود از عوامل بروز فشارخون است.

2- سرشار از سلنيوم

يکي از مواد معدني‌اي که در ميگو به ميزان بسيار يافت مي‌شود، سلنيوم است. با خوردن 100 گرم ميگو، 64 درصد از نياز روزانه به اين ماده مغذي تأمين خواهد شد. 

از آنجا که سلنيوم خاصيت آنتي‌اکسيداني دارد، عادت به خوردن ميگو، احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ و انواع سرطان خون مانند «لوسمي» و «لنفوم هوچکين» را کاهش مي‌دهد.

افرادي که به دلايل مختلف گوشت قرمز نمي‌خورند، بيش از ديگران در معرض ابتلا به کم‌خوني ناشي از فقر آهن قرار دارند و از آنجا که با خوردن 100 گرم ميگو، 19 درصد از نياز به اين ماده مغذي تأمين مي‌شود، بهتر است در صورت نخوردن گوشت قرمز، ميگو را در برنامه غذايي روزانه‌شان بگنجانند.

بیشتر بخوانید: روش‌های تشخیص میگو تازه و سالم

3- ضد آلزايمر

امگا 3 فراواني که در ميگو وجود دارد، باعث مي‌شود عادت به مصرف هفتگي آن از بروز آلزايمر و اختلال حواس در دوران سالمندي جلوگيري کند.

در واقع، دريافت روزانه 380 ميلي‌گرم از اين اسيدهاي چرب، از بروز اختلال حواس و آلزايمر جلوگيري مي‌کند و با خوردن هفته‌اي 2 تا 3 بار ميگو، اين مقدار اسيد چرب به بدن خواهد رسيد.

4- ضد کم‌خوني

افرادي که به دلايل مختلف گوشت قرمز نمي‌خورند، بيش از ديگران در معرض ابتلا به کم‌خوني ناشي از فقر آهن قرار دارند.

از آنجا که با خوردن 100 گرم ميگو، 19 درصد از نياز به اين ماده مغذي تأمين مي‌شود، بهتر است در صورت نخوردن گوشت قرمز، ميگو را در برنامه غذايي روزانه‌شان بگنجانند.

خواص میگو

5- منبع پروتئين و کلسترول خوب

ميگو برخلاف تصور عامه مردم، باعث افزايش کلسترول نمي‌شود؛ زيرا بررسي‌هاي مقايسه‌اي ميان دو رژيم غذايي با تخم‌مرغ و ميگو نشان داده‌اند که رژيم داراي ميگو 7 درصد سطح کلسترول بد و 12 درصد سطح کلسترول خوب را افزايش مي‌دهد.

در حالي که رژيم داراي تخم‌مرغ، سطح کلسترول بد را 10 درصد و سطح کلسترول خوب را 7 درصد بالا مي‌برد. در واقع اين ماده غذايي چربي کمي دارد و با خوردن 12 عدد ميگوي درشت بخارپز شده، 160 ميلي‌گرم کلسترول وارد بدن مي‌شود و سطح تري‌گليسريد 13 درصد پايين مي‌آيد؛ بنابراين توصيه مي‌شود آن را مانند ساير منابع پروتئيني مصرف کنيد.

سرانه مصرف ميگو

طبق اعلام برخي از کارشناسان، مصرف سرانه ميگو در ايران تقريباً 10 تا 20 گرم در سال است و بيشترين مصرف‌کنندگان هم تهراني‌ها هستند.

البته در سال‌هاي اخير، مصرف فرآورده‌هاي دريايي افزايش قابل‌ملاحظه‌اي داشته اما هنوز هم از مقدار استاندارد توصيه شده، کمتر است و هنوز هم در مقايسه با مصرف جهاني در سطوح حداقل قرار داريم.

امگا 3 فراواني که در ميگو وجود دارد، باعث مي‌شود عادت به مصرف هفتگي آن از بروز آلزايمر و اختلال حواس در دوران سالمندي جلوگيري کند.

 

خواص میگو

مصرف سرانه ماهي در ايران تقريباً 10 کيلوگرم در سال و در سطح جهاني 16 کيلوگرم است؛ بنابراين خوب است اين را هم بدانيد که در ميان کشورهاي مختلف دنيا، تايلند، فيليپين، هند و اکوادور بزرگ‌ترين پرورش دهندگان ميگو هستند.

يادآوري

ميگوي سوخاري شده، ميزان کالري دريافتي را افزايش مي‌دهد در حالي که مي‌توان با بخارپز کردن اين منبع پروتئيني و زدن چاشني‌اي مانند آب ليموترش تازه به آن، وعده غذايي کم‌کالري و در عين حال مغذي‌اي داشت.

البته کباب کردن و بخارپز کردن ميگو با سبزي‌هاي خام يا بخارپز، مي‌تواند وعده غذايي ارزشمندي را به وجود آورد.

روش تشخيص ميگو سالم و فاسد

ميگوها معمولا در دريا توسط تورهاي ترال Trawl از کف دريا و در زمان طولاني صيد مي‌شوند ، طولاني بودن زمان تورکشي موجب خواهد شد که رسوبات همراه تور به سطح آب کشيده شوند و ميگوها آلودگي زيادي داشته باشند.

در اين صورت اگر ميگو در شرايطي قرار گيرد که محيط براي رشد و تکثير ميکرو ارکانيسم فراهم باشد. ميکروارگانيسم‌ها سريعا تکثير مي‌يابند و در چنين حالتي با وجود آلودگي زياد در مدت کوتاه فاسد خواهد شد. در روش تشخيص مقايسه‌اي ميگوي سالم و فاسد موارد زير از اهميت زیادی برخوردار است.

1ـ بو

در ميگوي فاسد بوي ضخم با بوي شديد آمونياک و سولفيد هيدروژن استشمام مي‌شود.

2ـ رنگ

رنگ ميگوي سالم بر حسب گونه ميگو فرق مي‌کند. در ميگوي پرورشي که از گونه سفيد هندي است، رنگ پوسته سبز زيتوني است. در گونه موزي که گونه غالب ميگوي درياي خليج فارس است رنگ پوست صورتي روشن است. در ميگو سر تيز، نیز رنگ پوسته سفيد است .

در ميگوي فاسد، پوسته رنگ طبيعي خود را از دست داده و اکثرا به رنگ سفيد و گاهي اوقات کدر مي‌شود .

3ـ استحکام پوسته در ناحيه سرو بدن

در ميگوي سالم پوست سفت و سخت و سر محکم به بدن چسبيده و رنگ آن نيز تغيير نکرده است. بافت گوشت، حالت طبيعي داشته و پوسته و گوشت در هنگام طبخ به رنگ نارنجي متمايل به قرمز در مي‌آيد .

در ميگوي فاسد در ناحيه سر تغيير رنگ ايجاد شده و سر در حال جدا شدن از بدن است. پوسته بر روي بدن نرم مي‌شود و به راحتي از گوشت جدا مي‌شود.

پيدايش رنگ نارنجي متمايل به قرمز بستگي به درجه فساد ميگو دارد؛ يعني هر اندازه که ميگو بيشتر فاسد شده باشد مقدار پيدايش رنگ قرمز کاهش مي‌يابد.

4ـ عرضه ميگو با سر

در صورتي که صيد ميگو به طور کامل بهداشتي بوده و در حمل و نقل و نگه داري آن کليه موارد بهداشتي رعايت شده باشد، ميگو را مي‌توان با سر و به صورت کامل در بازار عرضه کرد.

در اين حالت ميگوي خريداري شده داراي کيفيت بالايي بوده و هيچ تغيير شيميايي ديگري نيز در آن ايجاد نشده است. در خرید ميگوهاي پرورشي، چون کاملا بهداشتي و کنترل شده هستند، کیفیت بالاتری دارند و با سر در بازار به فروش می‌رسند..

5ـ ميگوي بي‌سر

در صيد دريا به دليل نحوه صيد و خطر افزايش آلودگي و فساد در ميگو، بلافاصله پس از صيد و يا پس از انتقال به کارخانه عمل‌آوري، ميگو بي سر شده و به صورت معلق در محلول نگه دارنده منجمد مي‌شود .

بي سر کردن ميگو و عمل‌آوري آن بايد کاملا در مراکز عمل‌آوري ميگو و زير نظر دامپزشک متخصص انجام شود تا سلامت ميگوي مورد استفاده جهت بسته‌بندي تاييد شده باشد.

6ـ ميگو بدون سر و پوسته

در حالي که ميگو از نظر استحکام پوسته و سر دچار مشکل باشد، سر و پوسته ميگو  جدا می‌شود و ميگو را به صورت پاک کرده که اصطلاحا P.U.D گفته مي‌شود، در بازار عرضه مي‌کنند.

سؤالات متداول

در ادامه به بررسی سؤالات شما در رابطه با خاصیت‌های جالب میگو می‌پردازیم:

تاثیر میگو بر آلزایمر چیست؟

امگا 3 فراواني که در ميگو وجود دارد، باعث مي‌شود عادت به مصرف هفتگي آن از بروز آلزايمر و اختلال حواس در دوران سالمندي جلوگيري کند.

آیا میگو برای کم‌خونی هم مفید است؟

بله، مخصوصا برای آن افرادی که گوشت قرمز مصرف نمی‌کنند، دچار کم‌خونی و فقر آهن می‌شوند و با خوردن 100 گرم ميگو، 19 درصد از نياز به اين ماده مغذي تأمين مي‌شود.

چگونه میگو سالم را از فاسد تشخیص دهیم؟

از طریق بو، رنگ و استحکام سر و پوسته می‌توانید سالم بودن آن را دریابید.

 

 

‫2 دیدگاه ها

  1. من برای اولین بار هست که میگو پاک شده گرفتم ولی پشیمونم کرد؛ خودم رگ پشتش رو در آوردم و شستم و فریز کردم برای پخت حدود 50 ثانیه داخل آب جوش انداختم ولی انگار یه خورده از پختش روش مونده بود نارنجی شد دیگه میگو رو با چاقو کلاً بریدم نصف شدن حالا سوالم این پوستای نارنجی خوردنش عوارض داره آیا؟ و اینکه کلا چقدر طول میکشه میگو بپزه؟ میشه در مورد پخت میگو هم توضیح بدید؟

    1. پوست نارنجی روی میگو را اول که خریدید باید بگیرید ، میگو رو نیم ساعت بگذارید داخل آب نمک بعد داخل ارد سوخاری بزنید و سرخ کنید.سرخ کردن آن 5 دقیقه طول میکشه.تو آب نمک گذاشتن باعث میشه بافتش نرم بشه و مزه بگیره.به طور کلی ابتدا میگو را پوست کنده ، شسته و سپس درون آب پیاز ، یک عدد پیاز درشت را پوست کنده رنده کرده و آن را بین دو دست فشرده و آب پیاز را درون یک ظرف می ریزیم. با مقداری آبلیمو و فلفل سیاه ریخته و مخلوط می کنیم . در ظرف را بسته و یک ساعت داخل یخچال قرار می دهیم و بعد پخت را انجام داده به بهترین شکل میگو را درست می کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا