امروز ناهار چی درست کنم؟ (چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت)
امروز ناهار چی درست کنم؟ چی بپزم که تکراری نباشه؟ فرقی نمیکند دانشجو باشید، خانهدار یا شاغل، این سوال دغدغه همه افرادی است که به آشپزی علاقه دارند و میخواهند یک ناهار خوشمزه و متفاوت برای خود و عزیزانشان تدارک ببینند.
از این رو ما امروز، در بیست و ششمین روز اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، در این مطلب از اکالا بلاگ به شما ۵ غذای متنوع و خوشمزه معرفی خواهیم کرد تا با توجه به ذائقه خود یکی از آنها را برای ناهار امروزتان تهیه و نوش جان کنید.
معرفی ۵ غذا برای ناهار امروز شما
در ادامه میتوانید با غذاهای متنوع برای ناهار به همراه طرز تهیه آنها آشنا شوید. با ما همراه باشید.
۱- جوجه کباب تابهای
جوجه کباب، از آن دست غذاهایی است که محبوبیت زیادی در بین ایرانیان دارد. اما گاهی اوقات، فرصت یا امکان رفتن به رستوران و میل کردن این غذای محبوب نیست. در این شرایط، جوجه کباب تابهای یک راه حل عالی به شمار میرود.
مراحل تهیه جوجه کباب تابهای
مراحل تهیه جوجه کباب تابهای به شرح زیر است:
- برای پخت جوجه کباب تابهای، ابتدا باید سینه مرغ را به قطعات تقریبا هماندازه و مکعبی خرد کنید. سپس مرغهای خردشده را در ظرفی مناسب بریزید و زعفران دمکرده را به آن اضافه کنید.
- بعد از آن، روی ظرف را با سلفون یا پلاستیک بپوشانید و آن را به مدت ۱ ساعت درون یخچال قرار دهید تا مرغها به طور کامل مزه زعفران را به خود بگیرند و طعم و رنگ دلچسبی پیدا کنند.
- بعد از گذشت حدود یک ساعت، مرغها را از یخچال بیرون بیاورید و روغن مایع را به آنها اضافه کنید. سپس مرغها را با روغن ماساژ دهید تا تمام قسمتهایشان به روغن آغشته شود.
- اکنون پیازها را به خوبی شسته و سپس آنها را به صورت درشت خرد کنید. در ادامه، پیازهای خرد شده را به همراه ماست چکیده، آب لیمو ترش، فلفل و نمک به مرغ اضافه کنید. حالا باید تمام مواد را به طور کامل با هم مخلوط کنید تا مرغ به طور کامل طعم دار شود.
- بعد از مخلوط کردن کامل مواد با مرغ، روی ظرف را با سلفون بپوشانید و آن را به مدت حداقل ۶ ساعت در یخچال قرار دهید. این کار به مرغ فرصت میدهد تا طعم و مزه مواد را به خوبی جذب کند و در نهایت، جوجه کباب تابهای شما خوشمزهتر شود.
برای ادامه رسپی این غذای خوشمزه و پرطرفدار روی لینک طرز تهیه جوجه کباب تابهای کلیک کنید.
۲- خورشت اسفناج قالی
خورشت اسفناج قالی یکی از غذاهای بسیار خوشمزه و معطر شمالی است که در آن از هیچ گونه گوشتی استفاده نمیشود اما با توجه به سایر مواد تشکیل دهنده آن یک غذای کامل، سالم و مقوی برای ناهار به حساب میآید.
مراحل تهیه خورشت قالی اسفناج
مراحل تهیه خورشت قالی اسفناج به شرح زیر است:
- در اولین مرحله برای تهیه این غذا باید به سراغ لوبیا سفید روید. بهتر است از شب قبل لوبیا سفید را تمیز کنید و با مقداری آب بشویید. لوبیاهای شسته شده را درون مقداری آب بخیسانید. باید در این بازه زمانی چندین بار آب آنها را تعویض کنید. این کار تا حد زیادی نفخ لوبیا را میگیرد و مدت زمان پخت آن را کمتر میکند.
- در دومین مرحله به سراغ آمادهسازی سبزیجات تازه روید. برگ های زرد و پلاسیده و شاخههای ضخیم آنها را جدا کنید و سبزیها را درون کاسه آبی به خوبی بشویید. آنها را درون آبکش قرار دهید تا آب اضافیشان گرفته شود.
- حال با کمک میکسر، خردکن یا چاقو سبزیجات را به صورت ساطوری کاملا خرد کنید. در همین مرحله درون قابلمه مناسبی که قصد طبخ خورشت را دارید کمی روغن بریزید و قابلمه را روی حرارت قرار دهید. حال سبزیجات خرد شده را به قابلمه بیفزایید و به خوبی آنها را تفت دهید تا رنگشان تغییر کند و آب اضافیشان گرفته شود.
- اکنون به سراغ سیرها روید. سیر را پوست بگیرید و با کمک سیر له کن پوره کنید. میتوانید متناسب با سلیقه خود سیر را با چاقو ریز خرد کنید و به ترکیب سبزیجات سرخ شده بیفزایید. مجدد به تفت دادن ادامه دهید تا عطر سیر آزاد شود.
برای ادامه رسپی این غذای محلی و پرخاصیت شمالی روی لینک طرز تهیه خورشت اسفناج قالی کلیک کنید.
۳- ماکارونی با سس خامه
ماکارونی یکی از غذاهای محبوبی است که با توجه به تنوع بسیار زیادی که دارد با آن میتوانید غذاهای بسیار متنوعی تهیه کنید. ماکارونی با سس خامهای یکی از خوشمزهترین انواع ماکارونی است.
ظاهر متفاوت این غذا و عدم استفاده از گوشت در آن یک انتخاب بسیار عالی برای افراد گیاهخوار است. وجود شیر در سس این ماکارونی موجب نرم و لطیف شدن بافت ماکارونی شما میشود. اگر شما نیز به دنبال چشیدن طعمهای جدید هستید توصیه میکنیم از خوردن این غذا غافل نشوید.
مراحل تهیه ماکارونی با سس خامه
مراحل تهیه ماکارونی با سس خامه به شرح زیر است:
- در اولین مرحله به سراغ پیاز روید. آن را بشویید و پوست بگیرید. پیاز را به ۲ الی ۴ قسمت برش زنید. سیر را نیز به همین ترتیب بشویید و پوست بگیرید و به دو نیمه برش زنید.
- حال به سراغ فلفل دلمهای و فلفل تند روید. آنها را بشویید و به ۲ الی ۳ قسمت برش زنید. در ادامه پیاز، سیر، فلفل دلمهای و فلفل سبز را درون ظرف مناسبی قرار دهید. روغن زیتون را به سبزیجات تازه اضافه کنید و آنها را درون ظرف پیرکس یا ظرف مناسب فر بریزید.
- سپس ظرف را درون فر به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه با دمای ۲۰۰ درجه قرار دهید تا سبزیجات گریل شوند. حالا سبزیجات گریل شده را درون مخلوطکن بریزید و شیر را به آنها اضافه کنید.
- همه مواد را به خوبی به هم زنید تا کاملاً یکدست و یکنواخت شوند. اگر مخلوطکن در دسترس ندارید با کمک میکسر یا گوشتکوب برقی میتوانید این کار را انجام دهید.
- اکنون سس آماده را درون تابه بریزید و تابه را روی حرارت کم قرار دهید. کمی زمان دهید تا سس به غلظت مناسب رسد. در همین مرحله با مقداری نمک و فلفل سیاه چاشنی سس را مطابق ذائقتان تنظیم کنید. حرارت را خاموش کنید و به سراغ مرحله بعد روید.
برای ادامه رسپی این غذای لذیذ و همه پسند روی لینک طرز تهیه ماکارونی با سس خامه کلیک کنید.
۴- کباب سرداشی
کباب سرداشی یکی از خوشمزهترین کبابهای سنتی همدان است که معمولا به دو روش متفاوت در فر و ماهیتابه طبخ میشود. مزه این کباب شباهت زیادی به کباب تابهای دارد و برای تهیه آن نیز فقط به چند قلم مواد اولیه ساده نظیر گوشت چرخ کرده، پیاز، گوجه فرنگی و… نیاز دارید.
مراحل تهیه کباب سرداشی
مراحل تهیه کباب سرداشی به شرح زیر است:
- در مرحله اول باید پیاز را بشویید و پوست آن را جدا کنید. سپس آن را از وسط نصف کنید و همراه با گوشت چرخ کرده و سیب زمینی خرد شده در غذاساز بریزید.
- مواد را خوب با هم ترکیب کنید تا یکدست شوند. سپس آب اضافی سیب زمینی و پیاز را از مایه کباب جدا کنید و دور بریزید. در ادامه باید مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مایه گوشتی اضافه کنید.
- سپس یک دستکش به دست کنید و مواد کباب را برای چند دقیقه ورز دهید تا کاملا یکدست شوند. ورز دادن مایه گوشتی از وا رفتن گوشت در زمان آماده کردن جلوگیری میکند، بنابراین در این مرحله حتما گوشت را حداقل برای ۱۰ دقیقه ورز دهید.
- حال باید فر را با دمای ۱۴۰ تا ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود. سپس قالب مورد نظرتان را کمی چرب کنید و مایه گوشتی را در ظرف پهن کنید.
- در ادامه گوجه فرنگیها را بشویید و به صورت ورقهای خرد کنید و روی کبابها بچینید. بعد از آن به سراغ سیب زمینیها بروید. سیب زمینیها را بشویید و پوست آنها را جدا کنید.
برای ادامه رسپی این غذای سنتی و مخصوص روی لینک طرز تهیه کباب سرداشی کلیک کنید.
۵- سوپ برنج
شما با سبزیجات متنوع، انواع گوشتها، حبوبات مختلف یا هر نوع مواد غذایی که مناسب ذائقه و سلیقهتان است میتوانید یک سوپ بسیار خوشمزه و جذاب تهیه کنید. سوپ برنج نیز یکی از انواع سوپهای پرطرفدار ایرانی است که به دلیل وجود برنج در مواد اولیه آن، غلظت و لعاب بسیار زیادی دارد.
مراحل تهیه سوپ برنج
مراحل تهیه سوپ برنج به شرح زیر است:
- در اولین مرحله به سراغ آماده سازی برنج روید. برنج را تمیز کنید و بشویید. آن را با مقداری آب بخیسانید. بهتر است از چند ساعت قبل از طبخ سوپ برنج را بخیسانید. اگر برنج نیمدانه در دسترس دارید برای بالاتر رفتن سرعت کار از برنج نیمدانه استفاده کنید.
- اکنون به سراغ گوجه فرنگی روید. گوجه فرنگی را بشویید و با کمک رنده آن را رنده کنید. میتوانید گوجهها را در میکسر یا خردکن بریزید و با کمک خردکن آنها را پوره کنید.
- حال درون قابله مناسبی که قصد طبخ سوپ را دارید کمی روغن بریزید. پوره گوجه فرنگی را درون قابلمه بریزید و قابلمه را روی حرارت قرار دهید. ۴-۶ دقیقه زمان دهید تا آب اضافی گوجه فرنگیها تبخیر شود و گوجه فرنگیهایتان رنگ باز کنند.
- در این مرحله به سراغ برنج خیسانده شده روید. آب برنج را بگیرید و برنج را به محتوای درون قابلمه اضافه کنید. همه مواد را به هم زنید و در همین مرحله ۲-۳ پیمانه آب جوش به قابلمه سوپ اضافه کنید.
- سپس حرارت را زیاد کنید تا محتوای قابلمه به نقطه جوش رسد و بعد درب قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید. ۳۰-۴۰ دقیقه زمان دهید تا برنج با پوره گوجه فرنگی به خوبی بپزد و نرم شود و سپس به سراغ مرحله بعد روید.
برای ادامه رسپی این سوپ خوش طعم و مجلسی روی لینک طرز تهیه سوپ برنج کلیک کنید.
در این مطلب از مجله آشپزی اکالا لیستی متنوع از غذاهای مناسب برای وعده ناهار را در اختیارتان قرار دادیم. پیشنهاد میکنیم حتما این غذاهای خوشعطر و خوشمزه را در برنامه غذاییتان جای دهید و از طعم بینظیر آنها نهایت لذت را ببرید.
شراره هستم، یک نویسنده و مسافر تمام وقت. اینجا سعی دارم با قلمم، شما را به دنیای گردشگری، مد و فشن، آشپزی و… ببرم. پس اگر به دنبال ایدههای جدید و سبک زندگی متفاوت هستید، اینجا دقیقا جای شماست. اگر هم میخواهید به دنیاهای جدید سفر کنید، به کانال یوتیوبم سر بزنید.