سبک زندگینکات خانه داری

مهارت‌های اساسی خانه‌ تکانی در عید که باید بدانید!

یک خانه‌ تکانی اساسی اصول و ترفندهایی دارد که دانستن آن‌ها صرفه‌جویی زیادی در وقت و هزینه شما می‌کند. علاوه بر این، اصول خانه‌ تکانی به شما آموزش می‌دهد چگونه در انجام این امر، تمیزکاری خانه را با بهترین کیفیت انجام دهید.

از کجا شروع کنید چگونه کار را پیش ببرید تا دوباره‌ کاری نکنید و همه چیز تا آخرین روز تمیز بماند. اصولی که هم خانه شما را تمیز و درخشان می‌کند، هم با استفاده از مواد دم‌دستی و در دسترس بهترین گزینه‌های برای پاک‌ کردن انواع لوازم وسیله‌ها را به شما آموزش می‌دهد.

با ما در اکالا بلاگ همراه باشید تا بهترین و کامل‌ترین اصول و ترفندهای خانه‌ تکانی عید را به شما ارائه دهیم.

۱- رفع انباشتگی کنید

وقتی همه چیز درهم‌ و برهم است مغز شما هم قدرت تصمیم‌گیری مناسبی ندارد. برای این‌ که بتوانید برنامه‌ریزی درستی داشته باشید ابتدا هر چیزی چه کثیف چه تمیز باید سر جای خود قرار داشته باشد. هر وسیله یا شی‌ای که مربوط به جایی خاصی از منزل است در سر جای خود قرار دهید.

این‌گونه با نگاهی به وسایل می‌توانید آنالیز کنید که فرآیند تمیزکاری شما از کجا باید شروع شود و در کجا تمام شود. کدام موارد را می‌توان با هم انجام داد و کدام مواردی باید به‌ صورت اختصاصی انجام شود. پس گام اول این است که خانه را از شلختگی و به‌ هم‌ ریختگی خلاص کنید.

نکته: با توجه‌ به این که خانه‌ تکانی در ایام نزدیک به عید انجام می‌شود و ۱ سال کامل تقریبا سپری شده است، حین مرتب‌ کردن اسباب و لوازم، اگر وسایلی هستند که مدت زیادی در خانه بلا استفاده هستند اکنون زمان آن است که از خانه خارج شوند و چه بهتر که اگر نیازی به این وسایل ندارید به کسی بدهید که می‌تواند از آن استفاده کند.

شما فضای خانه خود را خالی می‌کنید و جا برای چیزهای جدید باز می‌شود کسانی هم که به آن‌ها نیاز دارند صاحب آن می‌شوند. چه وسایل را برای فروش می‌گذارید چه آن‌ها را به دیگران می‌بخشید در هر صورت در خانه‌ تکانی وسایلی که حداقل ۱ سال از آن‌ها استفاده نکردید را از خانه خارج کنید تا ذهن شما نفسی تازه کند.

۲- حتماً یک چک‌ لیست تهیه کنید

این مورد را کاملا جدی بگیرید، وقتی شما یک چک‌ لیست تهیه کنید می‌دانید که هر کدام از بخش‌های منزل که می‌خواهید تمیز کنید شامل چه مواردی هستند و مواردی که با هم هم‌پوشانی دارد را می‌توانید با هم انجام دهید.

مثلا اگر اتاق خواب و کمد لباس نیاز به شستن وسایلی مثل پتو ملحفه و روتختی دارد می‌تواند با برنامه شستن لباس‌‌های کمد لباس ادغام شود. یا وقتی می‌خواهید حمام و توالت را بشویید، مواد و لوازمی که بکار می‌برید ممکن است همان‌هایی باشد که برای سینک ظرف‌شویی نیز مورد نیاز است. این کار کمک بزرگی به صرفه‌جویی در زمان شما و نوشتن یک برنامه‌ریزی صحیح می‌کند.

رفع انباشتگی از مهارت‌های اساسی در خانه تکانی

۳- ایستگاه نظافت در خانه احداث کنید

یکی از مهم‌ترین اصول خانه‌تکانی این است که شما محلی برای قرار دادن لوازم و وسایل مورد استفاده در تمیز کاری داشته باشید. سطح، تی، اسپری‌های تمیز کننده، تشت آب، پارچه‌های و کهنه‌های تمیز و.. همه را در محل مشخصی از خانه قرار دهید تا در دسترس شما باشد.

هر زمان در هر بخشی که مشغول نظافت هستید دیگر نیازی به این نیست که دنبال لوازم تمیز کننده خود بگردید. به ایستگاه خود سری بزنید و لوازم مورد نیاز خود را بردارید.

یک سطل یا جعبه بزرگ را برای حمل‌کردن لوازم مورد نیاز در حین تمیز کردن اختصاص دهید. حال همه چیز آماده یک برنامه‌ریزی اساسی است. یک برنامه تمیز کردن تنظیم کنید.

کارهای نظافتی خود را به لیست‌های روزانه، چند روزه تقسیم کنید. این رویکرد ساختار یافته به شما کمک می‌کند بدون اینکه احساس خستگی کنید خانه‌تکانی خود را به‌ صورت اصولی انجام دهید.

این برنامه مانع از دوباره‌کاری و تداخل تمیزکاری‌های شما در بخش‌ها مختلف می‌شود. مواردی که ممکن است تا روز آخر مجدداً نیاز به تمیز کاری داشته باشند مثل آشپزخانه را به ته لیست منتقل کنید. در مورد بخش‌هایی که نیاز به کمک همسر خود یا دیگران دارید با آن‌ها هماهنگ کنید تا در زمان موردنظر در دسترس شما باشند.

یک جعبه یا پوشه برای اسناد و مدارکی مهم یا نام شخصی که حین تمیز کردن پیدا می‌کنید کنار بگذارید تا وقت شما برای پیدا کردن جای اصلی آن‌ها تلف نشود؛ بعد از تمیزکاری آن‌ها را دسته‌بندی کنید.

بیشتر بخوانید: ایده‌های کم هزینه برای تغییر دکوراسیون خانه در ۱۴۰۳

خرید شوینده با تخفیف

۴- فرش‌ها و موکت‌ها

شستن فرش و موکت اصولی دارد که خودش نیازمند یک مقاله جداگانه است. اما وقتی می‌خواهید خانه‌تکانی کنید باید فرش‌ها را جمع کنید.

خیلی بهتر است شستن فرش‌ها را به فرش شویی‌ها بسپارید، خصوصاً امروزه که تنها با یک تماس فرش و موکت شما را درب منزل تحویل می‌گیرند و بعد از شست‌وشو نیز خودشان آن را می‌آورند. این‌گونه هم در وقت و انرژی شما صرفه‌جویی می‌شود هم فرش‌های شما اصولی تمیز می‌شوند.

نکته: اگر شستن فرش‌ها را به قالیشویی می‌دهید تأکید کنید که از دستگاه‌های غلطک‌دار استفاده نکنند. این دستگاه‌ها روی تاروپود فرش فشار می‌آورند و بافت فرش را شل می‌کنند.

شستشو باید روی زمین و با کمک ابزارهای چرخشی مناسب انجام شود. حال که فرش‌ها را جمع کردید با خیال راحت می‌توانید گردگیری را آغاز کنید.

۵- گرفتن گرد و غبار

در هر بخشی که از منزل می‌خواهید کار تمیزکاری را شروع کنید ابتدا هر چه کثیفی و گردوغبار است را باید بگیرید. یک ماسک به‌ صورت بزنید یا یک پارچه جلوی دهان خود بپیچید. از بالابه‌پایین شروع به گرفتن گردوغبار کنید (این روش تضمین می‌کند که هر گونه گردوغبار یا کثیفی که می‌افتد بعداً تمیز می‌شود و هر جایی که تمیز می‌شود در تمیزکاری بعدی مجدداً کثیف نمی‌شود).

اگر از جاروی دستی برای گردگیری استفاده می‌کنید، خیلی مراقب باشید که روی سقف و دیوارهایی که رنگ پلاستیک دارند نکشید. این کار موجب خط افتادن و سیاه‌شدن دیوار می‌شود. ابتدا گردوغبار و آشغال‌ها را در یک نقطه انباشت و جمع کنید.

بعد از بالا به‌ پایین با اسپری شوینده مناسب و پارچه شروع به تمیزکردن نهایی کنید. محلول ۵۰-۵۰ آب و سرکه سفید یا ۲ قسمت به ۷ قسمت جوش‌شیرین و آب یک پاک‌کننده و ضدعفونی‌کننده عالی برای این کار است. هم لوازم و سطوح را درخشنده می‌کنند و هم ضدعفونی کننده طبیعی هستند.

بیشتر بخوانید: روش‌های مختلف لکه‌گیری و جرم‌گیری سرامیک

گرفتن گرد و غبار از مهارت‌های اساسی در خانه تکانی

۶- لوسترها و کف

در هر بخشی بعد از گرفتن گرد و غبار و تمیزکاری قبل از جارو کردن نهایی، ابتدا لوسترها و لامپ‌ها را تمیز کنید. برق آن را قطع کنید. یک اسپری شیشه‌ پاک‌کن یا سرکه و آب را کاملاً روی آن اسپری کنید. تا گل و گرد و غبار روی آن شسته شود و روی زمین بریزد. در نهایت با یک‌ پارچه خشک کاملاً تمیز کنید.

حال به سراغ کف بروید. بهترین گزینه جارو برقی است تا تمامی گردوغبار روی سطح را جمع کند. وقتی که تمامی بخش‌ها کاملاً تمیز شد اگر کف اتاق یا آن بخش از منزل سرامیک است. یک تی نخی بردارید. هر بار مقدار کمی محلول آب و سرکه اسپری کنید و تی بکشید. نتیجه کار یک مکان ضدعفونی شده و درخشان خواهد بود.

نکته: گردگیری باید قبل از جاروبرقی انجام شود تا از نشستن مجدد گردوغبار روی سطوح تمیز شده جلوگیری شود. همه سطوح، از جمله مبلمان، قفسه‌ها و قرنیزها را قبل از جاروبرقی کف‌ها گردگیری کنید.

بیشتر بخوانید: بهترین و ساده‌ترین روش‌های تمیز کردن کابینت

۷- از یک اتاق به اتاق دیگر بروید

هیچ‌گاه تمیزکاری را نیمه‌کاره رها نکنید. زیرا تا مجدداً موتور بدن شما روشن شود و بخواهید با محیط آشنا شوید کلی زمان را از دست می‌دهید. به‌ علاوه تمیز کردن یک بخش به‌ صورت کامل به شما حس موفقیت می‌دهد و بر عکس نیمه کار ماندن آن حس ضعف به شما القا می‌کند. با تمرکز یک بخش را کاملاً تمیز کنید و بعد به سراغ بخش بعدی بروید.

تمیز کردن یک اتاق و سپس اتاق دیگر از مهارت‌های اساسی خانه تکانی

۸- شستشوی پنجره‌ها و پرده‌ها

این بخش از مواردی است که باید در انتهای تمیزکاری خانه انجام شود؛ زیرا تا آخرین روز ممکن است مجدداً کثیف شود. برای تمیزکردن آینه‌ها و شیشه‌ها بهترین گزینه محلول سرکه و آب است و اگر می‌خواهید فوق‌العاده تمیز شوند از روزنامه باطله به‌ جای پارچه استفاده کنید.

چه با شیشه‌پاک‌کن چه محلول سرکه و آب اگر با روزنامه باطله شیشه و آینه را خشک کنید شفافیت بسیار زیادی پیدا می‌کنند این یکی از ترفندهایی است که حتماً باید ببینید تا متوجه تأثیر شگفت‌انگیز آن شوید.

وقتی پنجره‌ها و شیشه‌ها کاملاً تمیز شود نور بیشتری وارد فضای خانه می‌شود و خانه روح و جان تازه‌ای می‌گیرد پس در انجام این کار دقت کنید.

بیشتر بخوانید: ۶ تغییر کوچک با تاثیر بزرگ در خانه تکانی

۹- تمیز کردن لوازم برقی و دکوراسیون

هر کدام لوازم برقی منزل نیاز به نوعی تمیزکاری خاص دارد. برای تمیز کردن صفحه تلویزیون از هیچ محلول و شوینده‌ای استفاده نکنید. یک شیشه اسپری آب با یک دستمال میکرو فیبر یا نانو که هیچ پرزی ندارد و برای تمیز کردن عینک و لنز از آن استفاده می‌شود.

برای فر و مایکروفر و یخچال از محلول ۱ قسمت جوش شیرین و ۷ قسمت آب یا مقدار بیشتری جوش‌ شیرین (اگر فک می‌کنید میزان کثیفی بیش از اندازه است) استفاده کنید. م‌یتوانید یک کاسه مخصوص فر و ماکروفر را با آب و سرکه پر کنید بگذارید جوش بیاید و بعد آن را درون فر یا ماکروویو خود قرار دهید و در آب را ببندید. این کار جرم‌ها و رسوب‌ها را جدا می‌کند.

برای قهوه‌ساز خود هم از محلول آب و سرکه استفاده کنید. حتی برای تمیزکاری و ضدعفونی‌کردن ماشین ظرف‌شویی و لباسشویی نیز این محلول فوق‌العاده است.

در نهایت اگر می‌خواهید لوازم برقی شما در هر کجای منزل تمیز و شفاف باشند یا لوازم دکوراسیون شما بدرخشند از محلول آب و سرکه سفید استفاده کنید. این محلول را در اسپری بریزید و با یک پارچه خشک و تمیز روی این لوازم را تمیز کنید.

این لوازم چون اکثرا مدت زیادی ثابت بوده‌اند ممکن است زیرِ آن‌ها نیز مقدار زیادی آشغال و گردوغبار جمع شده باشد. حتماً آن‌ها را جابه‌جا کنید و به‌صورت کامل تمیز کنید.

بیشتر بخوانید: راهنمای خانه تکانی اتاق کودک برای عید

نحوه تمیز کردن لوازم برقی در خانه تکانی

۱۰- سطوح را ضدعفونی کنید

سطوحی که اغلب لمس می شوند مانند دستگیره درها، کلیدهای چراغ، کنترل تلویزیون و میزها را نیز ضدعفونی کنید. محلول ۵۰-۵۰ سرکه و آب برای این کار عالی است.

خرید شوینده با تخفیف

در این مقاله از مجله سبک زندگی اکالا سعی کردیم مهم‌ترین اصول برای خانه تکانی اساسی را به شما آموزش دهیم. امیدواریم این مطلب برای شما مفید بوده باشد.

منبع:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا