سبک زندگیسلامت

۱۲ توصیه کاربردی کنترل دمای بدن در روزهای گرم تابستان

برای کنترل دمای بدن در روزهای گرم تابستان راهکارهای متفاوتی وجود دارد. مصرف خوراکی‌ها و عرقیات خنک در کنار استفاده از ترفندهای مختلف به شما کمک می‌کند تا گرمای شدید را راحت‌تر تحمل کنید. در این مقاله از بخش سبک زندگی در اکالا بلاگ می‌توانید با روش‌های خنک نگه داشتن بدن در فصل گرما آشنا شوید.

راهکارهایی برای کاهش دمای بدن در روزهای گرم

قبل از هر چیز باید بدانید که تنظیم دمای بدن وظیفه هیپوتالاموس است که پیام‌ها را از گیرنده‌های مختلف در پوست و همچنین حرارت مرکزی بدن دریافت می‌کند. در این شرایط بدن تعریق افزایش پیدا می‌کند و بدن سعی می‌کند تا با تبخیر آب بدن به کاهش دمای بدن کمک کند. اما در میان کمک گرفتن از برخی نکات نیز به شما کمک می‌کند تا دمای بدن خود را راحت‌تر در هوای گرم کنترل کنید.

در ادامه این بخش به ۱۲ توصیه برای کنترل دمای بدن در روزهای گرم اشاره شده است.

راهکارهایی برای کاهش دمای بدن در روزهای گرم

۱- آب بنوشید

تعریق یکی از اصلی‌ترین ترفندهای بدن برای کاهش میزان حرارت است. در این شرایط آب بدن با سرعت بیشتری تبخیر می‌شود. برای جلوگیری از کم آبی بدن و همچنین کمک به تنظیم دمای بدن سعی کنید در روزهای گرم تابستان از آب و نوشیدنی‌های بیشتری استفاده کنید.

شاید نوشیدن آب خنک در تابستان جذاب‌تر از یک لیوان دمنوش گرم به نظر برسد، اما باید بدانید که نوشیدنی آب گرم، دمنوش یا چای گرم اثربخشی بیشتری برای خنک کردن بدن شما دارد.

زمانی که مقداری نوشیدنی گرم میل می‌کنید، حرارت مرکزی بدن افزایش پیدا می‌کند و تعریق به سرعت افزایش پیدا می‌کند. در این شرایط بدن شما سریع‌تر و برای مدت زمان بیشتری خنک می‌شود. در حالی که بعد از نوشیدن یک لیوان آب سرد تنها برای یک لحظه احساس خنک شدن را تجربه می‌کنید.

بیشتر بخوانید: لزوم استفاده از عینک آفتابی استاندارد در فصل تابستان

برای کنترل دمای بدن در تابستان آب بنوشید

۲- هندوانه میل کنید

هندوانه یکی از بهترین میوه‌ها برای خنک شدن بدن و جلوگیری از گرمازدگی است. این میوه طبع خنکی دارد و سرشار از آب است و از همین رو مصرف آن موجب تنظیم درجه حرارت بدن، هیدراته کردن و همچنین کاهش حرارت بدن می‌شود. برای تنظیم حرارت بدن با هندوانه می‌توانید از آب یا میوه آن استفاده کنید.

هندوانه برای کنترل دمای بدن در تابستان

بیشتر بخوانید: ۴ خاصیت نوشیدن چای داغ در گرمای تابستان

۳- خیار میل کنید

خیار یکی دیگر از میوه‌های خنک کننده و سرشار از آب است که مصرف آن به کاهش حرارت بدن کمک می‌کند. اگر روزانه از یک عدد خیار استفاده کنید، دمای بدن شما به صورت طبیعی کاهش پیدا می‌کند و تحمل گرمای تابستان برایتان راحت‌تر می‌شود.

خیار میل کنید برای کنترل دمای بدن

۴- نعنا بخورید

نعنا خاصیت خنک کنندگی قوی دارد و استفاده از برگ‌های تازه یا خشک آن به کاهش دمای بدن کمک زیادی می‌کند. برای تنظیم دمای بدن می‌توانید از نعنای تازه در کنار غذا استفاده کنید یا از شربت نعنا یا دمنوش آن در طول روز استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: چطور در گرمای تابستان خواب راحت‌تری داشته باشیم؟

۵- آب نارگیل میل کنید

آب نارگیل خواص زیادی برای بدن دارد و سرشار از مواد معدنی مختلف است. نوشیدن مقداری آب نارگیل در هوای گرم، موجب تنظیم درجه حرارت بدن و رفع کم آبی می‌شود.

آب نارگیل میل کنید برای کنترل دمای بدن در تابستان

۶- شیر سرد میل کنید

خوردن مایعات یکی از بهترین روش‌ها برای تنظیم درجه حرارت بدن است. برای تنظیم حرارت بدن می‌توانید به جای آب یا هر نوشیدنی دیگری از شیر سرد استفاده کنید. مصرف شیر سرد همراه با مقداری عسل درجه حرارت بدن را تنظیم می‌کند و مانع گرمازدگی می‌شود.

۷- مصرف کافئین را کاهش دهید

بهتر است بدانید که مصرف زیاد نوشیدنی‌های کافئین دار موجب دفع آب از بدن می‌شوند. به علاوه کافئین محرک است و موجب گرم شدن بدن می‌شود و حجم ادرار را افزایش می‌دهد و از این راه موجب کم آبی بدن می‌شود. سعی کنید در روزهای گرم از مقدار کافئین بیشتری در طول روز استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: در روزهای گرم تابستان چند لیوان آب بنوشیم؟

۸- نوشیدن الکل را فراموش کنید

مصرف نوشیدنی‌های الکلی موجب گشاد شدن عروق و حساس شدن خون در دمای بالا می‌شود. در این شرایط خون با سرعت بیشتری در بدن گردش پیدا می‌کند و این موضوع موجب افزایش دمای مرکزی بدن می‌شود. از طرف دیگر الکل ادرار آور است و موجب کاهش میزان تعریق و کاهش آب بدن می‌شود.

۹- از غذاهای سبک استفاده کنید

هضم غذاهای سنگین و چرب در هوای گرم برای بدن دشوار است و از همین رو مصرف این غذا موجب افزایش عملکرد سیستم گوارش و گرم شدن بدن می‌شود. سعی کنید در هوای گرم بیشتر از غذاهای سبک، سالم و بدون چربی و روغن استفاده کنید. در هوای گرم بیشتر از میوه‌ها و سبزیجات تازه استفاده کنید و تا حد امکان غذاها را به صورت آبپز شده یا پخته شده مصرف کنید.

۱۰- از پنکه و کولر کمک بگیرید

بهتر است بدانید که در هوای فوق العاده گرم استفاده از کولر و پنکه ضروری است. برای خنک کردن بدن در دمای زیر ۴۰ درجه سانتی‌گراد می‌توانید از پنکه استفاده کنید. همراه داشتن پنکه‌های دستی و همراه در هوای گرم نیز به کاهش دمای بدن شما کمک زیادی می‌کند.

زمانی که دمای هوا بیشتر از ۴۰ درجه سانتی‌گراد باشد، باد پنکه کمکی به خنک شدن نمی‌کند و از همین رو بهتر است در فضاهایی قرار بگیرید که از کولر استفاده می‌شود.

از پنکه و کولر کمک بگیرید برای کنترل دمای بدن

۱۱- مراقب مصرف برخی از داروها و مکمل‌ها باشید

مصرف برخی از داروها و مکمل‌ها موجب افزایش دمای بدن می‌شوند. استفاده از آنتی هیستامین‌ها موجب انقباض رگ‌های خونی نزدیک به سطح پوست می‌شوند و خروج گرما را محدود می‌کنند.

از همین رو ممکن است بعد از مصرف این قرص‌ها گرمای بیشتری را تجربه کنید. از طرف دیگر مصرف مکمل‌های لاغری و کاهش وزن و همچنین ملین‌ها نیز موجب به هم ریختن تنظیم دمای بدن می‌شود.

زمانی که مکمل کاهش وزن مصرف می‌کنید، بدن شما شروع به تولید گرما و افزایش سوخت و ساز می‌کند و از طرفی مصرف ملین نیز با افزایش حجم مدفوع میزان آب بدن را کاهش می‌دهد و ذخایر آب بدن برای تعریق را کاهش می‌دهد. در این شرایط نیز احتمالا بدن شما گرم‌تر می‌شود و تحمل گرما برایتان سخت‌تر خواهد شد.

بیشتر بخوانید: ۵ عرقیات گیاهی برای گرمازدگی و کاهش دمای بدن

۱۲- از عرقیات برای کاهش دمای بدن استفاده کنید

برای کاهش حرارت بدن در طب سنتی از عرقیات گیاهی استفاده می‌شود. برای تنظیم دمای بدن در هوای گرم تابستان می‌توانید از عرق بیدمشک، شربت سکنجبین، عرق بابونه، چای سفید و عرق کاسنی که طبع خنکی دارند استفاده کنید. به خاطر داشته باشید که هیچگاه نباید در مصرف عرقیات گیاهی زیاده‌روی کنید و عرقیات مختلف را با هم ترکیب کنید.

در این مقاله به ۱۲ توصیه برای کنترل دمای بدن در روزهای گرم تابستان اشاره شد. به کار گرفتن این راهکار به تنظیم درجه حرارت بدن و پایین آوردن دمای بدن در تابستان کمک می‌کنند. شما از چه روش‌هایی برای کاهش سریع حرارت بدن در هوا گرم استفاده می‌کنید؟ در صورت تمایل می‌توانید نظرات و تجربیات خودتان را با ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا