خواص مواد غذایی

۴ خواص سیر برای کبد؛ نحوه مصرف آن

کبد یکی از مهم‌ترین اندام‌های بدن است که وظیفه آن جلوگیری از ورود مواد سمی به بدن و تصفیه سازی هر ماده‌ای است که قرار است وارد خون شود. شاید شایع‌ترین بیماری که در مورد کبد وجود دارد و احیانا خودتان یا اطرافیانتان به آن مبتلا باشید بیماری کبد چرب است. پرهیز از عادات غذایی ناسالم با ترکیب دارو احتمالا نسخه‌ای است که پزشکان برای درمان بیماری‌های مربوط به کبد می‌پیچند اما آیا می‌دانستید که یک راه جلوگیری ساده و خانگی بسیار راحت برای بیماری‌های مربوط به کبد وجود دارد؟

بله؛ سیر. ماده‌ای که احتمالا در هر آشپزخانه‌ای یافت می‌شود و ترکیب قوی از آلیسین، آرژنین، سلنیوم، ویتامین C و ویتامین B6 است که در حفظ سلامت کبد و پاکسازی آن نقش مهمی ایفا می‌کند. در این قسمت از اکالا بلاگ با خواص سیر برای کبد بیشتر آشنا می‌شویم.

چند خاصیت مهم سیر برای کبد

با چند خاصیت سیر برای کبد همراه ما باشید.

مبارزه با سرطان کبد

سیر به علت اینکه منبع غنی از آنتی اکسیدان است از بروز و پیشرفت سلولهای سرطانی که منجر به سرطان کبد می‌شوند جلوگیری می‌کند. آنتی اکسیدان‌ها با کنترل رادیکال‌های آزاد می‌توانند به پیشگیری از سرطان کبد کمک کند. مطابق یک مقاله منتشر شده آلیسین موجود در سیر باعث می‌شود سلول‌های سرطانی از طریق یک مکانیزم خود تخریبی به نام آپوپتوز نابود شوند.

مبارزه با سرطان کبد

۱- کاهش کلسترول و چربی

از فاکتورهایی که بر سلامت و عملکرد کبد بسیار اثر می گذارند می توان به کلسترول و چربی خون اشاره کرد. بالا بودن این دو فاکتور تاثیر سویی بر عملکرد کبد گذاشته و مانع از انجام کارویژه آن یعنی دفع سموم می‌شود.

کبد نوعی کلسترول به نام «وی ال دی ال» را تولید می‌کند و مانع از جریان بی‌رویه چربی‌ها در خون می‌شود. با این حال، وقتی که سطح «وی ال دی ال» و سایر انواع کلسترول بالاست، می‌تواند به کبد آسیب برساند و منجر به بروز کبد چرب شود. براساس یک مقاله منتشر شده در مجله تغذیه در سال ۲۰۰۲، خواص سیر برای کبد عبارتند از کاهش کلسترول کل، کلسترول «ال دی ال»، کلسترول «وی ال دی ال» و تری‌گلیسیرید تولید شده در کبد.

بیشتر بخوانید: خواص سیر برای عفونت دندان

به علاوه، مطابق یک نقد منتشر شده در مجله نقدهای تغذیه در سال ۲۰۱۳، مصرف منظم سیر می‌تواند از کبد چرب جلوگیری کند یا حتی آن را کاهش دهد.

۲- کاهش فشار رگ های کبد

سیر دارای اسید آمینه ای به نام آرژنین است که باعث می‌شود رگ‌های کبد در وضعیت آرامی باشند و خون در کبد در سطح طبیعی باقی بماند.

۳- سم زدایی از کبد

سیر سرشار از مواد مغذی به نام های آلیسین، سلنیوم و ویتامین ث است که نقش بسیار مهمی در سم زدایی از کبد و محافظت از این عضو مهم بدن مان دارد.

۴- پیشگیری از التهاب کبد

سیر حاوی ویتامین B۶ است که می‌تواند سطح هوموسیستئین در بدن را پایین بیاورد و از التهاب کبد و بیماری هپاتیت جلوگیری کند.

پیشگیری از التهاب کبد

چگونگی نحوه مصرف سیر برای پاکسازی کبد

برای پاکسازی کبد از سموم مختلف می‌توان سیر را به روش‌های زیر استفاده کرد:

برای بهره‌برداری بهینه از خواص سیر برای کبد، توصیه می‌شود که روزانه حداقل چهار حبه سیر مصرف کنید. سیر را می‌توان در غذاهای مختلفی استفاده کرد ولی میزان بالایی از خواص سیر در حالت خام آن حفظ می‌شود.

۱. مصرف سیر خام به صورت ناشتا

صبح و ناشتا یک حبه سیر را به ابعاد کوچک تقسیم کنید و در انتهای زبان قرار دهید و بعد از آن دو لیوان آب بنوشید تا بوی بد آن از بین برود.

بیشتر بخوانید: طبع سیر سرد است یا گرم؟

۲. معجون سیر و لیمو

معجون سیر و لیمو یکی از معجزه آسا‌ترین عصاره‌ها برای رفع بیماری و از بین بردن چربی‌ها و کلسترول و پاکسازی کبد و جلوگیری از ایجاد کبد چرب است.

برای تهیه مصرف معجون سیر و لیمو باید ۳۰ حبه سیر را همراه ۵ عدد لیمو ترش همراه با پوست بدون هسته و یک لیتر آب داخل یک مخلوط کن قرار دهید تا کاملا با هم ترکیب شوند، سپس محتویات مخلوط شده را بجوشانید. برای جدا کردن عصاره مواد میکس شده از یک پارچه نازک استفاده کنید و عصاره را داخل ظرفی در بسته ریخته و در یخچال از آن نگهداری کنید.

بیشتر بخوانید: خواص سیر برای عفونت گوش

قبل یا بعد از وعده‌ غذایی تا ۳ هفته روزی یک استکان از آن میل کنید. برای اثر گذاری بهتر، می‌توانید به مدت سه هفته این عصاره را ناشتا میل کنید.
بعد از سه هفته به بدن خود ۸ روز استراحت دهید، سپس دوباره این کار را انجام دهید تا نتیجه‌ مطلوب را بدست آورید.

۳. معجون سیر، لیمو و جعفری

عصاره سیر لیمو جعفری معجونی بی نظیر برای پاکسازی کبد است. برای درست کردن این معجون باید ۳۰ حبه سیر را شسته و خرد کنید. همچنین ۲۰۰ گرم جعفری را نیز ساطوری کنید. لیموها را نیز از وسط نصف کرده و دانه های آن را خارج کنید.

معجون سیر، لیمو و جعفری برای کبد

سپس آنها را در مخلوط کن ریخته و پس از آنکه خوب له شدند داخل قابلمه ریخته و آب را اضافه کنید و بگذارید با هم بپزند. سپس این عصاره را از صافی رد کرده و در ظرف در دار در یخچال نگهداری کنید.این معجون را به مدت ۵ روز و ناشتا مصرف کنید.

چند نکته مهم در مورد مصرف سیر

  • اگر مشکلات گوارشی دارید با نظر پزشک خود سیر مصرف کنید چون این ماده غذایی می‌تواند علایم شما را تشدید کند.
  • سیر باعث کاهش فشار خون می‌شود. ترکیب این ماده با لیمو تاثیر آن بر کاهش فشارخون را افزایش می بخشد بنابراین اگر فشار خونتان پایین است با احتیاط مصرف کنید.
  • روزانه حداقل ۴ حبه سیر را در برنامه غذایی‌تان بگنجانید تا از فواید بی نظیر آن برای کبد بهره مند شوید.
  • برای حصول نتیجه بهتر و استفاده حداکثری از فواید سیر پس از آنکه آن را له یا خرد کردید ۱۵ دقیقه اجازه دهید در جریان هوای اتاق قرار بگیرد و سپس مصرف کنید. این کار، میزان ترکیبات مفید سیر را افزایش داده و کارایی آنزیم‌های آن را بهبود می‌بخشد.

در این قسمت از اکالا بلاگ با معرفی خواص سیر برای کبد همراه شما بودیم. امیدواریم این مطلب برای شما مفید بوده باشد. اگر شما هم تجربه‌ای در استفاده از مصرف سیر و بهبود عملکرد کبد دارید برای ما نیز بگویید.

۳.۷/۵ (۷۹ نظر)

‫۳ دیدگاه ها

  1. سلام وقتتون بخیر
    بسیار مطلب خوب و آموزنده بود نهایت تشکر را از شما عزیزان دل دارم و از اینکه سلامت عموم مردم برایتان مهم است واقعاً جای تقدیر و سپاس را دارد امیدوارم همیشه موفق و پیروز و تندرست باشید.
    با تشکر فراوان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا