از بدو تولد، کودکان با سرعتی گیجکننده مهارتهای جدیدی یاد میگیرند؛ همراه با آن تواناییهای جدید، آنها اعتماد به نفس استفاده از آنها را نیز به دست میآورند.
با بزرگتر شدن کودکان، آن اعتماد به نفس میتواند به اندازه خود مهارتها اهمیت داشته باشد. برای پیشرفت، کودکان باید در حالی که به تواناییهای خود اعتماد دارند، بدانند که اگر در کاری موفق نشدند، میتوانند آن را مدیریت کنند. از طریق غلبه بر چالشها و درس گرفتن از اشتباهات، کودکان اعتماد به نفسی قوی و بادوام میسازند.
در این مقاله از مجله اینترنتی اکالا بلاگ، ۱۲ راهکار مهم برای افزایش عزت نفس در کودکان را به شما معرفی میکنیم.
۱. خودتان اعتماد به نفس را الگوسازی کنید.
حتی اگر کاملا اعتماد به نفسی را احساس نمیکنید، دیدن اینکه شما با خوشبینی و آمادگی زیاد کارهای جدید را انجام میدهید، الگوی خوبی برای بچههاست. این به این معنا نیست که شما باید وانمود کنید بیعیب و نقص هستید. اضطراب خود را بپذیرید، اما روی آن تمرکز نکنید؛ روی کارهای مثبتی که برای آماده شدن انجام میدهید تمرکز کنید.
۲. از اشتباهات ناراحت نشوید.
به بچهها کمک کنید تا ببینند همه اشتباه میکنند و مهم این است که از آنها درس بگیرید، نه اینکه روی آنها تمرکز کنید. افراد با اعتماد به نفس اجازه نمیدهند ترس از شکست مانع آنها شود؛ نه به این دلیل که مطمئن هستند هرگز شکست نخواهند خورد، بلکه به این دلیل که میدانند چگونه مشکلات را به راحتی پشت سر بگذارند.
بیشتر بخوانید: با این ۵ تکنیک، به کودک خود مدیریت هیجانات را آموزش دهید!
۳. آنها را تشویق کنید تا چیزهای جدید را امتحان کنند.
به جای اینکه تمام انرژی خود را صرف چیزی کنند که در آن مهارت دارند، برای بچهها خوب است که کارهای متنوعی انجام دهند. دستیابی به مهارتهای جدید باعث میشود بچهها احساس توانمندی و اعتماد به نفس داشته باشند که میتوانند با هر چیزی که پیش میآید مقابله کنند.
۴. اجازه دهید بچهها شکست بخورند.
طبیعی است که بخواهید فرزندتان را از شکست محافظت کنید، اما کودکان از طریق آزمون و خطا یاد میگیرند و کم آوردن در رسیدن به یک هدف به بچهها کمک میکند بفهمند که این یک فاجعه غیر قابل جبران نیست. شکست همچنین میتواند باعث شود تا بچهها برای تلاش بیشتر تحریک شوند. (که در بزرگسالی به آنها کمک خواهد کرد)
بیشتر بخوانید: همه چیز درباره مزایا و معایب کلاسهای تابستانه
۵. پشتکار را تحسین کنید.
یادگیری اینکه در اولین ناامیدی تسلیم نشوید یا بعد از یک شکست عقبنشینی نکنید، یک مهارت مهم زندگی است. اعتماد به نفس و عزت نفس به معنای موفقیت در همه چیز و در همه حال نیست، بلکه به معنای انعطافپذیری کافی برای ادامه تلاش است و در صورت عدم موفقیت ناراحت نمیشوید.
بیشتر بخوانید: دروغهایی که هرگز نباید به کودک بگویید!
۶. به بچهها کمک کنید تا شور و اشتیاق خود را پیدا کنند.
کشف علایق خود میتواند به کودکان در ایجاد حس هویت کمک کند که برای ایجاد اعتماد به نفس ضروری است. بدیهی است، دیدن رشد استعدادهایشان نیز به عزت نفس آنها کمک زیادی خواهد کرد.
۷. هدفگذاری کنید.
بیان اهداف، بزرگ و کوچک، و رسیدن به آنها باعث میشود بچهها احساس قدرت کنند. به فرزندتان کمک کنید تا آرزوها و رویاها را به اهداف عملی تبدیل کند و او را تشویق کنید تا فهرستی از کارهایی که دوست دارد انجام دهد تهیه کند. سپس، تمرین کنید تا اهداف بلندمدت را به معیارهای واقعبینانه تقسیم کنید. شما علایق آنها را تایید میکنید و به آنها کمک میکنید مهارتهایی را که برای رسیدن به اهداف خود در طول زندگی نیاز دارند، بیاموزند.
بیشتر بخوانید: دلایل پرحرفی کودکان و نحوه برخورد با آن
۸. تلاش را جشن بگیرید.
تشویق بچهها برای موفقیتهایشان عالی است، اما همچنین مهم است که به آنها اطلاع دهید که صرف نظر از نتیجه، به تلاش آنها افتخار میکنید. برای توسعه مهارتهای جدید سختکوشی لازم است و نتایج همیشه فوری نیستند. به بچهها اطلاع دهید که کاری را که انجام میدهند، چه کودکانی باشند که با بلوک بازی میکنند یا نوجوانانی که خودشان را برای نواختن گیتار آموزش میدهند، ارزش قائل هستید.
۹. انتظار داشته باشید که آنها مشارکت کنند.
آنها ممکن است شکایت کنند، اما وقتی از آنها خواسته میشود کارهای متناسب با سنشان را انجام دهند، از برداشتن اسباببازی گرفته تا شستن ظرفها تا برداشتن خواهر یا برادر کوچکتر از قرار بازی، احساس ارتباط و ارزش بیشتری میکنند. انجام تکالیف و فعالیتهای بعد از مدرسه عالی هستند، اما مورد نیاز بودن توسط خانواده بسیار ارزشمند است.
۱۰. کمالگرایی را کنار بگذارید.
ما به عنوان بزرگترها میدانیم که کمالگرایی غیر واقعی است و مهم است که بچهها این پیام را در اسرع وقت دریافت کنند. به بچهها کمک کنید تا ببینند این تصور که دیگران همیشه شاد، موفق و بینقص لباس پوشیدهاند، چه در تلویزیون باشد، چه در مجله و چه در شبکههای اجتماعی دوستانشان، یک فانتزی ویرانگر است. در عوض، به آنها یادآوری کنید که نقص داشتن، انسانی است و کاملاً اشکالی ندارد.
بیشتر بخوانید: با کودکان کمالگرا چگونه برخورد کنیم؟
۱۱. آنها را برای موفقیت آماده کنید.
مواجهه با چالشها برای بچهها خوب است، اما آنها همچنین باید فرصتهایی داشته باشند که مطمئن باشند در انجام آنها موفق خواهند شد. به فرزندان خود کمک کنید تا در فعالیتهایی شرکت کنند که باعث میشود احساس راحتی و اعتماد به نفس کافی برای رویارویی با چالشهای بزرگتر را داشته باشند.
۱۲. عشق خود را نشان دهید.
به فرزندان خود نشان دهید که بدون توجه به هر اتفاقی آنها را دوست دارید. چه برنده شوند یا بازنده، چه نمرات خوب بگیرند چه بد، حتی زمانی که از آنها عصبانی هستید. اطمینان حاصل کنید که کودک بداند شما او را فوقالعاده میدانید (نه فقط زمانی که کارهای فوقالعادهای انجام میدهد) این باعث تقویت عزت نفس او میشود، حتی زمانی که نسبت به خودش احساس خوبی ندارد.
در این مقاله از مجله اینترنتی اکالا بلاگ، ۱۲ راه به شما معرفی کردیم که از طریق آنها، عزت نفس کودکان را افزایش داده و به آنها احساس توانمندی القا کنید تا از شکوفایی و بهرهوری از مهارتها و استعدادهایشان لذت ببرید!
منبع:
childmind.org
من سورین صیادی هستم و از بچگی تقریباً تمام وقت آزادم را صرف دیدن فیلم و سریال (و گاهاً انیمه) کردم! بیشتر به ژانرهای اکشن، جنایی و هیجانانگیز علاقه دارم، اما ژانرهای دیگر را هم دنبال میکنم.
خیلی خوشحالم که میتوانم این لذت بزرگ از زندگی را با دیگران به اشتراک بگذارم و فیلم و سریالهای مورد علاقهام را به شما معرفی کنم.