آشپزینوشیدنی

۲ طرز تهیه شربت گل محمدی؛ خوشرنگ و خوش‌عطر

شربت گل محمدی یکی از خوش‌طعم‌ترین شربت‌های سنتی ایرانی و بهترین شربت برای روزهای گرم تابستان است که خواص زیادی برای بدن دارد و طعم دلچسب آن شما را شگفت زده می‌کند.

در این مقاله از اکالا بلاگ می‌توانید با طرز تهیه شربت گل محمدی خانگی با گلبرگ‌های تازه و خشک گل محمدی آشنا شوید.

مواد لازم برای تهیه شربت گل محمدی با گل تازه

آماده کردن مواد اولیه این شربت حدود ۱ روز و پخت آن کمتر از ۱ ساعت طول می کشد. برای تهیه شربت گل محمدی با گل تازه به مواد اولیه زیر نیاز دارید:

گل محمدی تازه۵۰۰ گرم
شکر۲ کیلوگرم
جوهر لیمونوک قاشق چای‌خوری
آب ۲ لیتر

مراحل تهیه شربت گل محمدی

در ادامه این بخش می‌توانید با مراحل درست کردن شربت گل محمدی با گل سرخ تازه آشنا شوید.

مرحله اول: گل ها را بشویید

برای شروع باید گل ها را در یک ظرف بریزید و چند دور با آب بشویید تا گرد و خاک و آلودگی های گل ها تمیز شود. در ادامه گلبرگ‌های تازه و سالم را جدا کنید و در ظرف جداگانه بریزید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه مهلبیه گل محمدی

مرحله دوم: گلبرگ‌ها را در آب بخیسانید

یک قابلمه آب روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید تا آب شروع به جوشیدن کند. گل محمدی های شسته شده را در یک قابلمه جداگانه بریزید. آب جوش را یک باره روی گلبرگ‌های گل محمدی بریزید. مقدار آب باید به اندازه ای باشد که روی گلبرگ‌ها را بپوشاند.

درب قابلمه را با دم کنی بپوشانید و بعد آن را روی قابلمه قرار دهید. قابلمه را روی میز آشپزخانه بگذارید و حدود ۲۴ ساعت صبر کنید تا عطر و رنگ گلبرگ‌ها به طور کامل خارج شود.

مراحل تهیه شربت گل محمدی

مرحله سوم: گلبرگ‌ها را آبکش کنید

حال باید یک آبکش را روی یک قابلمه قرار دهید. سپس گلبرگ‌ها را آبکش کنید تا آب آن‌ها داخل قابلمه بریزید. در این مرحله اگر گلبرگ‌های ما طعم تلخی ندارد، می‌توانید کمی آن‌ها را فشار دهید. اما در صورت تلخ بودن طعم گلبرگ‌ها به هیچ عنوان نباید آن‌ها را فشار دهید، زیرا این کار موجب تلخ شدن و بد رنگ شدن شربت شما می‌شود.

مرحله چهارم: شکر را به قابلمه اضافه کنید

شکر را به قابلمه آب گل محمدی اضافه کنید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید. اجازه دهید شکر به آرامی در آب حل شود و شروع به جوشیدن کند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه شربت گلاب خانگی

مرحله پنجم: شربت را آماده کنید

صبر کنید تا شربت گل محمدی روی حرارت بجوشد و به غلظت مناسب برسد. در این مرحله باید کف روی شربت را بردارید. این کار موجب خوشرنگ تر شدن شربت شما می‌شود.

مرحله ششم: جوهر لیمو را اضافه کنید

زمانی که شربت غلیظ شد، می‌توانید جوهر لیمو را اضافه کنید. سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه پودر گل سرخ خانگی

طرز تهیه شربت گل محمدی خشک

مرحله هفتم: شربت را در شیشه بریزید

صبر کنید تا شربت به طور کامل خنک شود، سپس می‌توانید آن را در یک شیشه تمیز و خشک بریزید و در یخچال قرار دهید. برای تهیه شربت تنها باید مقداری شربت در لیوان بریزید و بعد بقیه لیوان را با آب پر کنید. سپس شربت را هم بزنید و از عطر و طعم شگفت انگیز آن لذت ببرید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه شربت توت سیاه

طرز تهیه شربت گل محمدی خشک

برای تهیه این شربت باید به جای گلبرگ‌های تازه گل محمدی از گل خشک استفاده کنید. در این روش باید گلبرگ‌های خشک گل محمدی را در ظرف بریزید و مقداری آب در قابلمه بریزید تا سطح گلبرگ‌ها را بپوشاند.

در ادامه قابلمه را روی حرارت قرار دهید. بعد از اینکه آب شروع به جوشیدن کرد، گلبرگ‌ها را آبکش کنید تا تلخی آن‌ها گرفته شود. بهتر است این کار را ۲ بار تکرار کنید.

در ادامه یک قابلمه آب روی حرارت قرار دهید و زمانی که آب شروع به جوشیدن کرد گلبرگ‌های گل محمدی را اضافه کنید. شعله گاز را خاموش کنید و بعد درب قابلمه را همراه با دمکنی روی آن قرار دهید. حدود ۲۴ ساعت قابلمه را در آشپزخانه بگذارید و بعد سایر مراحل پخت این شربت را مثل روش قبل دنبال کنید.

روش‌های گرفتن تلخی شربت گل محمدی

مهم‌ترین دلیل تلخ شدن این شربت استفاده از گل محمدی نارس و نرسیده است. معمولا گلبرگ‌هایی که رنگ تیره‌ای دارند، نارس هستند و از همین رو سعی کنید برای تهیه این شربت تنها از گلبرگ‌های رسیده که رنگ آن‌ها صورتی روشن است، استفاده کنید.

از طرف دیگر بهتر است بدانید که برخی از نژادهای گل محمدی طعم تلخ‌تری دارند و از همین رو برای تهیه شربت آن‌ها لازم است ابتدا گلبرگ‌ها را با آب بجوشانید و بعد آبکش کنید تا تلخی‌شان گرفته شود. برای این که طعم تلخی گل محمدی را کمتر در شربت احساس کنید، می‌توانید از مقداری آب لیمو ترش تازه استفاده کنید.

به خاطر داشته باشید که اگر طعم گلبرگ‌های شما تلخ است، در زمان آبکش کردن گل محمدی به هیچ عنوان نباید آن‌ها را فشار دهید، این کار موجب بدمزه شدن و بدرنگ شدن شربت می‌شود.

بیشتر بخوانید: شربت آلوئه ورا رو اینجوری درست کن، عاشقش میشی!

نکات و فوت و فن‌های تهیه شربت گل محمدی

نکات و فوت و فن‌های تهیه شربت گل محمدی

در ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه شربت گل محمدی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

  • رنگ شربت گل محمدی صورتی کم رنگ است، برای خوشرنگ شدن شربت گل محمدی می‌توانید چند قطره رنگ خوراکی قرمز یا مقداری پودر لبو به آن اضافه کنید تا شربت شما پررنگ‌تر شود.
  • استفاده از جوهر لیمو موجب براق و شفاف شدن رنگ شربت و همچنین جلوگیری از شکرک زدن آن می‌شود. اگر به جوهر لیمو دسترسی ندارید، می‌توانید به جای آن از مقداری آب لیمو ترش تازه نیز استفاده کنید.
  • بهترین نوع گل محمدی برای تهیه شربت، گل محمدی کوهستانی است. این گل محمدی طعم تلخی ندارد. در صورتی که از انواع دیگر گل محمدی استفاده می‌کنید، حتما قبل از تهیه شربت، تلخی گلبرگ‌ها را بگیرید.
  • بعد از اضافه کردن آب جوش به گلبرگ‌های گل محمدی باید به سرعت درب قابلمه را با دمکنی روی آن قرار دهید تا عطر و بوی گل‌ها خارج نشود.
  • در صورت تمایل می‌توانید در زمان سرو کردن شربت گل محمدی خانگی از مقداری تخم شربتی نیز استفاده کنید.
  • از مهم‌ترین خواص شربت گل محمدی می‌توان به پیشگیری از سنگ کلیه، مقابله با عفونت‌ها، درمان یبوست، پاکسازی کبد، آرام شدن بدن و همچنین کاهش علائم قاعدگی اشاره کرد.
  • برای تهیه شربت گل محمدی با زعفران می‌توانید مقداری زعفران دم کرده غلیظ نیز به شربت اضافه کنید تا عطر و طعم شربت شما چند برابر شود.
  • برای این که عطر شربت شما بیشتر شود، می‌توانید مقداری گلاب آن اضافه کنید.
  • بعد از پخت شربت، برای این که مطمئن شوید که شرب شما به قوام مناسب رسیده یا خیر، می‌توانید مقداری از آن را در ظرف بریزید و برای چند دقیقه در یخچال یا فریزر قرار دهید. بعد از خنک شدن شربت یک قطره از آن را بین ۲ انگشت خود قرار دهید و انگشتان را از هم دور کنید. اگر شربت حالت کشدار داشت، یعنی به قوام مورد نظر رسیده و آماده است.
  • طریقه مصرف شربت گل سرخ بسیار ساده است. بهتر است به اندازه ۱/۶ لیوان شربت در لیوان مورد نظرتان بریزید و بعد بقیه لیوان را با آب سرد و مقداری یخ پر کنید.

شربت گل محمدی یکی از محبوب‌ترین انواع شربت خانگی است که می‌توانید خودتان در خانه آن را آماده کنید. اگر تجربه درست کردن شربت گل محمدی را دارید، می‌توانید نظرات و تجربیات خودتان را در این مطلب از مجله آشپزی اکالا با ما و دوستان علاقه‌مند به آشپزی در میان بگذارید.

۴.۷/۵ (۳ نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا