آشپزیخواص مواد غذایی

کدام روغن برای پخت و پز غذای کودک سالم‌تر است؟

بر اساس تحقیقات، تا زمانی که رشد کودک به پایان نرسیده است، کالری دریافتی روزانه کودک باید بین ۴۰ تا ۵۰ درصد از رژیم غذایی او باشد. در واقع نوزادان زیر دو سال که رژیم غذایی کم روغن مصرف می‌کنند، از نظر رشد قد یا وزن رنج می‌برند. در این مقاله از اکالا بلاگ، قصد داریم درباره روغن‌های مناسب برای تغذیه کودکان صحبت کنیم. همراه ما باشید.

به گزارش تبرک، نوزادان تقریباً به ۶ قاشق غذاخوری روغن خوب در روز نیاز دارند که بیشتر از شیر مادر دریافت می‌کنند. شما می‌توانید با افزودن یک قاشق چای‌خوری روغن اضافی به غذای کودک خود اطمینان پیدا کنید که این دستورالعمل‌ها را رعایت کردید. به‌علاوه، استفاده از روغن خوب در غذا باعث خوش‌طعم شدن غذا می‌شود.

روغن‌هایی که باید از مصرف آن‌ها جلوگیری کرد، عبارتند از:

  • روغن‌های هیدروژنه
  • روغن‎های گیاهی
  • مارگارین

بیشتر بخوانید: روغن جامد بهتر است یا مایع؟ از کدام استفاده کنیم؟

روغن‌های خوبی که برای سلامت بدن کودک بسیار مفید هستند، عبارتند از:

  • روغن نارگیل ارگانیک
  • روغن زیتون تصفیه نشده و ارگانیک
  • کره آلی چمن
  • آب مرغ، گوشت گاو، ماهی یا جگر
  • شیر نارگیل ارگانیک
  • آووکادو

در ۸ ماهگی، تنها کاری که باید انجام دهید این است که یک قاشق چای‌خوری یا یک قاشق غذاخوری روغن خوب به پخت‌و پز یا پوره غذای نوزادان خود اضافه کنید.

روغن‌های سنتی از جمله مناسب‌ترین و سالم‌ترین روغن‌هایی هستند که می‌تواند به غذای نوزادان و کودکان اضافه شود. روغن‌های سنتی گزینه‌هایی مانند روغن بادام‌زمینی، روغن خردل، روغن نارگیل یا روغن کنجد هستند. می‌توانید از روغن آفتاب‌گردان یا روغن زیتون هم برای پختن غذاهای جدید یا حتی فست‌فودی و ساندویچ‌ها استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: خواص بی‌نظیر شیر شتر برای کودکان

روش‌هایی برای افزودن روغن به غذاهای کودک

  • پوره سیب زمینی شیرین با کره و آویشن
  • پوره هویج تفت داده شده، جعفری و گندم فرنگی با ماهی سفید و روغن زیتون
  • پوره سیب، گلابی و آلو با روغن نارگیل
  • کلم بروکلی، گلابی و اسفناج با آب مرغ

یکی از راه‌های اطمینان والدین از سلامت رژیم غذایی کودکان خود، استفاده از محصولات باکیفیت برای تغذیه و رعایت بهداشت و رفاه آن‌ها است. بسیاری از والدین برای حفظ سلامت کودکان خود ترجیح می‌دهند که هنگام پختن غذا برای فرزندان خود از روغن زیتون استفاده کنند. روغن زیتون در مقایسه با روغن‌های رایج دیگری که استفاده می‌شود، سالم‌تر و هضم آن آسان‌تر است.

  • مصرف مداوم روغن زیتون برای سلامت پوست کودکان مفید است که در درجه اول نتیجه ویتامین ای و کای زیاد این روغن است. روغن زیتون فواید زیادی برای بدن انسان و بیشتر برای رشد مغزی نوزادان دارد.

بیشتر بخوانید: زمان و ترتیب افتادن دندان‌های شیری در کودکان

کاربرد روغن زیتون برای نوزادان

اگر چه روش‌های ارائه شده بی‌خطر هستند، اما توصیه می‌شود قبل از امتحان هر یک از آن‌ها بر روی کودک خود، با پزشک متخصص اطفال مشورت کنید، زیرا ممکن است برای همه نوزادان مناسب نباشد و باعث ایجاد مشکلات پوستی شود.

در واقع هر نوزادی متفاوت است و ممکن است در برابر استفاده از روغن زیتون واکنش متفاوتی نشان دهد. هنگامی که متخصص اطفال تایید کرد، می‌توانید روغن زیتون استفاده کنید و اجازه دهید کودک شما از مزایای این روغن شگفت انگیز بهره‌مند شود.

بیشتر بخوانید: خواص شگفت انگیز روغن زیتون برای نوزاد!

۱- کمک به بهبود رشد مو

ممکن است برخی از نوزادان، با سر پر از مو به دنیا بیایند و در برخی دیگر حتی بعد از چند ماه هیچ نشانه‌ای از مو وجود نداشته باشد. این مسئله خصوصاً برای والدین دختر بچه‌ها می‌‌تواند نگران‌کننده باشد. روغن زیتون، رشد مو را تسریع و به تقویت ریشه‌ی مو کمک می‎کند.

بیشتر بخوانید: از چند ماهگی به نوزاد زردآلو بدهیم؟

۲- رفع سرفه با روغن زیتون

رفع سرفه یکی از کاربردهای روغن زیتون است که خیلی از والدین از آن اطلاع ندارند. ترکیب روغن زیتون با چند قطره روغن رزماری، روغن اوکالیپتوس و روغن نعنا معطر یک معجون قوی برای سینه کودک است.

برای استفاده، شما باید این معجون را روی سینه کودک خود بمالید. اسید اولئیک موجود در روغن زیتون باعث افزایش توانایی جذب پوست می‌شود و به روغن‎ها اجازه می‌دهد تا به‌راحتی به بدن کودک شما راه پیدا کنند و التهاب سینه را رفع کنند. بهترین زمان استفاده از این مخلوط قبل از خواب کودک است.

بیشتر بخوانید: اصولا خوردن کره مفید است یا مضر؟

۳- روغن زیتون برای ماساژ کودک

روغن زیتون یکی از موثرترین روغن‌های ماساژ است، زیرا به راحتی از طریق پوست جذب می‌شود. از این رو، پوست کودک شما را به‌طور عمیق مرطوب می‌کند.

۴- مرطوب‌کننده قوی

یک از معیارهای کیفیت مرطوب‌کننده برای نوزادان این است که به‌راحتی جذب پوست شود. روغن زیتون به‌راحتی جذب پوست می‎شود و لازم نیست آن را به سختی مالش دهید تا جذب پوست کودک شما شود. بسته به این‌که در کدام قسمت از ایران هستید و وضعیت آب‌و‌هوایی که در آن‌جا وجود دارد، ممکن است مجبور شوید بیش از دو بار در روز از روغن زیتون برای پوست استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: مواد غذایی مفید برای رشد قد کودکان

۵- روغن زیتون برای یبوست

یبوست در نوزادان، به‌ویژه در نوزادانی که فقط از شیر مادر تغذیه نمی‌کنند، نسبتاً زیاد است. اگر به‌دنبال درمان‌های خانگی ساده برای یبوست هستید، استفاده از روغن زیتون را در نظر بگیرید. مقداری روغن زیتون را گرم کنید و آن را با حرکت در جهت عقربه‌های ساعت روی شکم کودک خود بمالید. اگر سن کودک شما ۶ ماه به بالا است، می‌توانید از آن در رژیم غذایی استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: همه آنچه که باید درباره درمان استفراغ نوزاد و کودک بدانید

۶- روغن زیتون و افزایش وزن

اگر نگران این هستید که کودک شما به اندازه کافی چاق نشده است، می‌توانید با قرار دادن روغن زیتون در رژیم غذایی کودک، این نگرانی را از خود دور کنید. چربی‌های اشباع نشده در روغن زیتون منجر به افزایش وزن سالم در نوزادان می‌شود.

بیشتر بخوانید: عادات غذایی سالم برای کودکان در گرمای تابستان

۷- بهبود رشد مغز

آیا می‌دانید چربی‌های اشباع نشده برای رشد مغز ضروری هستند؟ در حقیقت، مطالعات نشان داده که یک رژیم غذایی غنی از چربی‌های اشباع نشده، بر توانایی یادگیری، حافظه و سلامت کلی مغز تأثیر می‌گذارد. همچنین خوردن روغن زیتون از ابتلای کودک به اختلال‌های عصبی همانند بیماری آلزایمر در دوران پیری جلوگیری می‌کند.

جالب است شما هم بدانید که روغن زیتون برای بزرگسالان نیز کاربردهای زیادی دارد، همانند تمیز کردن آرایش، نرم نگه‌داشتن لب‌ها و تقویت رشد ناخن و استفاده از آن به‌عنوان لایه‌بردار. حتی می‌توان از روغن زیتون به‌عنوان ماسک صورت و برای روشن شدن جای زخم استفاده کرد. در واقع یک روغن چند منظوره برای کل خانواده است.

فواید اضافه کردن روغن به غذای کودک

با اضافه کردن روغن به غذای کودک، به ‌هنگام مصرف، کودکان انرژی بیشتری دریافت می‌کنند. همچنین روغن موجود در غذای کودک، به کودکان کمک می‌کند تا راحت‌تر غذا را بخورند و آن را آسان ببلعند.

منبع:

asrturkiye.com

۱/۵ (۱ نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا