سبک زندگیسلامت و زیبایی

علت سردردها و میگرن‌های تابستانی + راه‌های پیشگیری و درمان

سردرد از اولین علائم گرمازدگی است و میتوان گفت یکی از مشکلات شایع در ماه های گرم سال هستند که با نام سردرد های تابستانی شناخته می‌شوند. در این مقاله از اکالا بلاگ، علت سردردها و میگرن‌های تابستانی و راه‌های موثر برای درمان آن را به شما معرفی می‌کنیم.

بر طبق تحقیقات انجام شده در دانشگاه هاروارد در سال ۲۰۰۹ به ازای هر ۵ درجه سانتی گراد افزایش دما در طول ۲۴ ساعت ریسک شروع سردرد های تابستانی در فرد به میزان ۷.۵ درصد افزایش میابد. سردرد از اولین علائم گرمازدگی است و میتوان گفت یکی از مشکلات شایع در ماه های گرم سال هستند که با نام سردردهای تابستانی شناخته می‌شوند.

بر طبق تحقیقات انجام شده در دانشگاه هاروارد در سال ۲۰۰۹ به ازای هر ۵ درجه سانتی گراد افزایش دما در طول ۲۴ ساعت ریسک شروع سردرد های تابستانی در فرد به میزان ۷.۵ درصد افزایش میابد.

دلایل سردردهای تابستانی چیست؟

دلایل سردرد های تابستانی چیست؟

سردرد های تابستانی همانگونه که از اسمش پیداست اغلب در ماه های گرم تابستان رخ می دهد. با افزایش دما میزان شیوع این سردرد ها بیشتر میشود. بروز اینگونه سردرد ها دارای دلایل گوناگون بوده که در ادامه به آن ها خواهیم پرداخت؛

حسایت به نور خورشید

سردرد های تابستانی و میگرن در بین افرادی که نسبت به نور خورشید حساس هستند (فوتوفوبیا) بسیار شایع تر می باشد. دلیل این امر این است که قرار گرفتن ساعات طولانی در معرض نور خورشید باعث فشار به اعصاب و بافت های سر می شود، انتهای اعصاب در اثر دمای بالا متورم شده و با گشاد شدن رگ های خونی سردرد های نبض دار شروع می شود.

کم آبی

یکی از دلایل دیگر سردرد های تابستانی کمبود آب بدن می باشد. در طول تابستان بدن ما مایعات زیادی را از طریق تعریق ایجاد شده بر اثر گرما از دست می دهد که در نتیجه ی از دست دادن بیش از حد این مایعات، بدن دچار کمبود آب خواهد شد. کمبود آب در بدن باعث سردرد و شروع حملات میگرنی می شود.

بیشتر بخوانید: نوشیدنی‌هایی که موجب کم آبی بدن در تابستان می‌شوند

تغییر در عادات زندگی

با شروع فصل تابستان در برنامه روزانه شما غییراتی ایجاد می شود تا بتوانید با تغییرات فصلی سازگاری بیشتری پیدا کنید. تغییراتی مانند تغییر در عادات غذایی، برنامه و وعده های غذای و همچنین ریتم و برنامه خوابتان که تمام این موارد با دچار شدن به سردرد ارتباطی مستقیم دارد. متخصص سردرد معمولاً در ابتدا این موارد را پیشنهاد می دهد.

خواب زیاد

در حالی که بسیاری از اشخاص از خواب کافی محروم هستند، افراد زیادی وجود دارند که در طول تابستان بیش از حد نیاز می خوابند. داشتن خواب زیاد در طول تابستان یکی دیگر از دلایل سردرد در این فصل می باشد.

بیشتر بخوانید: بهترین مسکن‌های طبیعی برای درمان انواع دردها

آلودگی هوا

زمانی که دمای هوا بالا می رود، گرما، هوا و آلودگی های شیمیایی را ترکیب می کند که این امر سبب تغییرات شیمیایی شده و گاز اوزون در هوا تولید می شود. بعضی از افراد به این گاز حساسیت شدیدی نشان می دهند که این حساسیت موجب ایجاد سردرد در دمای بالا خواهد شد.
رطوبت بالا و تغییرات ناگهانی آب و هوایی

هرچند هنوز به طور کامل تعریف شده و قابل درک نیست، اما تئوری های حاکم فعلی بر این است که تغییرات ناگهانی و سریع آب و هوایی در واقع می تواند واکنش های الکتریکی و شیمیایی را در مغز ایجاد کند که به نوبه خود باعث سردرد شود.

بیشتر بخوانید: شگفت‌انگیز یا شایعه؟ بوتاکس؛ سلاح مخفی علیه میگرن

جلوگیری از به وجود آمدن سردردهای تابستانی

جلوگیری از به وجود آمدن سردردهای تابستانی

باید این جمله ی معروف را بارها شنیده باشید که می گوید: «پیشگیری به از درمان است». بنابر این بهتر است در روز های گرم تابستانی نکاتی را رعایت کنید تا دچار سردرد های تاستانی نشوید. از مواردی که از اینگونه سردرد ها جلوگیری میکند میتوان به موارد ذیل اشاره کرد؛

تا جایی که میتوانید آب بنوشید

در اولین قدم برای جلوگیری از سردرد های تابستانی به اندازه نیاز آب بنوشید تا از کمبود آب در بدن جلوگیری کنید. به خاطر داشته باشید زمانی که احساس تشنگی میکنید به این معنی است که در حال حاظر دچار کمبود آب شده اید.

پس در طول روزی تا جایی آب بنوشید که احساس تشنگی به شما دست ندهد. تا جایی که میتوانید آب بنوشید اما ازنوشیدن کافئین و الکل به شدت خودداری کنید. علاوه بر خوردن آب میتوانید مواد غذایی مانند خیار که آب میان بافتی زیادی دارند را نیز به برنامه غذایی خود اضافه کنید.

از نور شدید و نور خورشید دوری کنید

یکی دیگر از راه های پیشگیری از سردرد های تابستانی دوری از نور شدید است. اگر مرتب دچار سردرد میشوید چشمان و سر خود را از نور خوشید محافظت کنید زیرا هنگامی که نور خورشید به چشم ها و سر شما میخورد رگ های خونی دو طرف سر متورم شده که این تورم با سردرد شدید همراه خواهد بود.

  • در طول روز زمانی که به بیرون میروید عینک آفتابی بزنید و سر خود را با چتر، کلاه یا روسری بپوشانید.

از شرایط آب و هوایی آگاه باشید

همانطور که گفته شد تغییرات ناگهانی آب و هوا ممکن است باعث شروع یک سردرد تابستانی شود از این رو تغییرات هواشناسی را دنبال کرده و بر اساس آن برنامه کرده تا اقدامات احتیاطی را انجام دهید و یا در صورت لزوم برنامه ی خود را کاملا تغییر دهید.

بیشتر بخوانید: روش‌های طلایی برای درمان خانگی سردرد که معجزه می‌کند

روال زندگی خود را تغییر دهید

اگر مرتبا در خارج از منزل ورزش میکنید آن را به ساعت های اولیه صبح موکول کنید. اگر مدت زمان زیادی را خارج از منزل هستید به اطرافیان خود اطلاع دهید تا در صورت لزوم به شما کمک کنند و بی وقفه آب بخورید. وعده های غذایی نا منظم احتمال دچار شدن به سردرد را بیشتر می کند.

اطمینان حاصل کنید هیچ تغییر شدیدی در وعده های غذایی شما ایجاد نشود و از کنار گذاشتن وعده های غذایی خود پرهیز کنید. همچنین اطمینان حاصل کنید که خواب کافی و به اندازه داشته باشید.

راهکارهای تسکین سردردهای تابستانی

راهکارهای تسکین سردردهای تابستانی

راه های درمان زیادی برای آرام کردن سردرد های تابستانی وجود دارد :

  1. بدن خود را خنک کنید؛ در یک مکان خنک استراحت کنید. استفاده از حمام آب سرد نیز میتواند راه حل خوبی باشد.
  2. آب و یا نوشیدنی های دارای الکترولیت های آزاد مانند نوشیدنی های ورزشی بنوشید. (ترکیب آب با مقدار کمی از شکر و نمک میتواند جایگزین خوبی برای نوشیدنی های ورزشی باشد)
  3.  در صورت پوشیدن لباس گرم آن‌ها را از تن خود بیرون بیاورید.
  4. از هر گونه نور و صدا دوری کنید.
  5. آرام باشید؛ انجام پیلاتس و ماساژ میتواند بر تسکین درد شما موثر باشد.
  6. مطالعات نشان داده است انجام طب سوزنی میتواند بر روی سردرد های مزمن تاثیر گذار باشد. استفاده از طب سوزنی نه تنها همانند ماساژ و پیلاتس بر تسکین فوری درد کمک میکند بلکه میتواند شما را در برابر درد های بعدی نیز محافظت کند.
  7. استفاده از غذاهای مناسب میتواند بر بهبود شما تاثیر شگرفی بگذارد. از غذاهای فراوری شده حاوی نیترات دوری کنید. مصرف سیب؛ لیمو، نعناع فلفلی ، زنجبیل و روغن اوکالیپتوس را فراموش نکنید.

 منبع: آزمایشگاه تخصصی نوبل اصفهان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا