سبک زندگیسلامت و زیبایی

علل و “درمان خانگی سردرد” با ساده‌ترین روش‌ها

سردرد را می‌توان یکی از بیماری‌های رایج و یک تجربه مشترک بین افراد در نظر گرفت. عامل اصلی سردرد از سیستم عصبی مرکزی ایجاد می‌شود. البته عامل‌های زیادی در ایجاد سردرد موثر هستند که همه‌ی آن‌ها به نوعی سیستم عصبی مرکزی را تحریک می‌کنند. در این مقاله از قسمت سبک زندگی در مجله اینترنتی اکالا قصد داریم به عوامل سردرد و راهکارهای درمان خانگی آن به طور سریع و قطعی اشاره کنیم پس با ما همراه باشید.

سردردها انواع متفاوتی دارند که به دو شاخه اصلی سردرد‌های میگرنی و سینوسی تقسیم بندی می‌شوند. سردرد‌های میگرنی درمان قطعی ندارد بلکه می‌توان با انجام کارهای پیش گیرنده از وقوع آن جلوگیری کنیم. همچنین برای سردردهای سینوسی نیز نمی‌توان درمان کامل و قطعی در نظر گرفت ولی درمان‌های زیادی برای آن ارائه شده است.

عوامل اصلی ایجاد سردرد کدامند؟

از عامل‌های ایجاد سردرد می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱- رژیم غذایی:

رژیم غذایی در جلوگیری از سردرد نقش اساسی دارد چرا که بسیاری از غذاها و نوشیدنی‌ها، محرک‌های سردرد هستند که موارد زیر از مهمترین آن‌ها هستند:

بیشتر بخوانید: معرفی انواع رژیم‌ لاغری؛ ۴ رژیم مؤثر در کاهش وزن

  • غذاهایی که شامل نیترات هستند از جمله سوسیس، بیکن، کالباس و …
  • شکلات
  • پنیرهایی که به طور طبیعی داری تیرامین هستند از جمله فتا، چدار، پارمسان وسوئیسی
  • غذاهایی که حاوی مونوسدیم گلوتامات (تقویت کننده طعم) هستند
  • غذاهایی که بسیار سرد هستند همچون بستنی و نوشیدنی‌های یخی
  • غذاهای فرآوری شده
  • غذاهای بسیار ترش
  • لوبیا
  • میوه‌های خشک شده
  • فرآورده‌های لبنی مانند ماست و خامه ترش
  • الکل

۲- ضعف بدنی

۳- تغییر در الگوی خواب یا کمبود خواب

۴- حذف یکی از وعده‌های غذایی

۵- استرس 

۶- وضعیت آب و هوا از جمله هوای آفتابی

۷- فشارخون بالا

بله تمامی عوامل بالا در بروز سردرد موثر هستند اما برای درمان آن باید چه اقداماتی را انجام داد؟ در ادامه قصد داریم به عوامل موثر برای درمان خانگی سردرد بپردازیم پس مطالعه این بخش را از دست ندهید.

۱۰ روش خانگی و موثر برای درمان سردرد:

تا اینجا با عوامل اصلی سردرد آشنا شدیم، حال وقت آن رسیده که به راهکارهای درمانی سردرد اشاره کنیم:

    50% تخفیف

    ویژه خرید کالاهای سوپرمارکتی اکالا

    برای دریافت کد تخفیف شماره خود را وارد کنید:

    ۱- روغن اسطوخودوس:

    روغن اسطوخودوس باعث کاهش سردرد می‌شود. طبق تحقیقاتی که انجام شده است، کسانی که روغن اسطوخودوس را در هنگام سردرد به مدت ۱۵ دقیقه استنشاق کرده‌اند توانسته‌اند سردرد خود را کنترل کرده و علاوه بر کاهش درد آن، از سردرد عبور کنند.

    بیشتر بخوانید: با خواص شگفت انگیز اسطوخودوس (گل‌های لاوندر) آشنا شوید

    روغن اسطوخودوس

    ۲- طب سوزنی:

    طب سوزنی یکی از روش‌های موثر و کارآمد برای تسکین انواع دردها از جمله سردرد می‌باشد. طب سوزنی یکی از روش‌هایی است که برای مبتلایان به سردرد جایگزین قرص‌های مسکن شده است. همچنین تحقیقات نشان داده است که طب سوزنی به رفع حالت تهوع ناشی از سردرد کمک بسیاری می‌کند.

    بیشتر بخوانید: ۱۰ راهکار سریع و خانگی برای درمان نیش پشه و حشرات

    طب سوزنی برای درمان سردرد

    ۳- یخ:

    اگر شما دارای میگرن هستید یک قطعه یخ را بر روی پیشانی خود قرار دهید و به مدت ۱۵ دقیقه آن را بر پیشانی خود بمالید. البته یخ را به طور مستقیم با پیشانی خود تماس ندهید بلکه یک لایه محافظ بین یخ و پیشانی خود قرار دهید. اگر دمای یخ برای شما بیش از اندازه پایین و سرد بود، می‌توانید به جای قطعه یخ از دوش آب سرد استفاده کنید.

    بیشتر بخوانید: ۱۲ راه ساده و کاربردی برای نوشیدن آب بیشتر

    یخ برای درمان سردرد

    ۴- ایجاد فشار بر روی پوست سر یا پیشانی:

    اگر موهای خود را به هنگام بستن با فشار زیادی می‌کشید و آن را می‌بندید، در واقع در حال تحریک سیستم عصبی برای شروع سردرد هستید. علاوه بر این مورد، سر کردن کلاه‌های سفت و تنگ و حتی عینک‌های شنا فشرده بر روی سر سبب ایجاد سردرد می‌شود. بنابریان با رعایت این موارد به پیشگیری از ابتلا به سردرد کمک کنید.

    بیشتر بخوانید: دندان درد را با ۱۴ روش خانگی و سریع درمان کن!

    ۵- پارچه گرم یا کمپرس گرم:

    اگر سردرد سینوسی دارید، یک پارچه گرم را روی گردن و پشت سر خود قرار دهید و اگر شما مبتلا به سردرد سینوسی هستید پارچه‌ی گرم را روی محلی از پیشانی که درد می‌‎گیرد قرار دهید. البته از دوش آب گرم نیز می‌توانید استفاده کنید.

    کمپرس سرد برای درمان سردرد

    ۶- کم کردن نور محیط:

    • نورهای چراغ خانه یا حتی نوری که از صفحه کامپیوتر یا تلفن همراه ساطع می‌شود، می‌تواند باعث ایجاد سردرد‌های شدیدی شود البته راه حل‌هایی برای این موضوع مطرح شده است که از جمله می‌توان به استفاده از عینک‌های ضد تابش حین استفاده از رایانه و همچنین استفاده از لامپ‌های فلورسنت به جای لامپ‌های معمولی اشاره کرد که می‌توانند کمک بسزایی در حل این مشکل کنند.
    • برای جلوگیری از این موضوع می‌توانید در طول روز پنجره‌های خانه را با پرده‌های ضخیم بپوشانید که تا حد زیادی موثر است و در بیرون از محیط خانه از عینک ضد آفتاب استفاده کنید. 

    بیشتر بخوانید: راه‌های جلوگیری از عفونت‌ گوش در زمستان

    کم کردن نور محیط برای درمان سردرد

    ۷- آدامس نجوید:

    • جویدن آدامس علاوه بر آسیب رساندن به فک سبب ایجاد سردرد نیز می‌شود. نه تنها جویدن آدامس بلکه جویدن ناخن‌ها، لب‌ها، قسمت داخلی گونه‌ها یا اشیایی همچون مداد و خودکار، سبب ایجاد سردرد می‌شوند. خوردن غذاهای ترد و چسبنده نیز همین تاثیر را دارد، در نتیجه لازم است که هنگام استفاده از این غذاها، از لقمه‌های کوچک استفاده کنید تا اثر آن‌ها را به حداقل برسانید.
    • یکی دیگر از عوامل سردرد به ویژه سردرد‌های صبحگاهی، فشار دادن دندان‌ها بر روی یکدیگر می‌باشد که با مراجعه به پزشک می‌توانید این مشکل را به راحتی درمان کنید.

    بیشتر بخوانید: بهترین آدامس بدون قند کدام است؟ توصیه های عجیب یک دندانپزشک!

    نجویدن آدامس برای درمان سردرد

    ۸- استفاده از کافئین:

    • کافئین از مواردی است که با افزایش کارایی مغز و دادن انرژی اضافه به آن می‌تواند باعث کاهش سردرد شود یا حتی از ایجاد آن جلوگیری کند.
    • چای و قهوه مقدار زیادی کافئین در خود دارند در نتیجه با نوشیدن به اندازه و به موقع آن‌ها می‌توان به درمان سردرد کمک کرد. همچنین می‌توان از داروهای بدون نسخه‌‎ای مانند استامینوفن که درون خود کافئین دارند، استفاده کرد. البته به این موضوع توجه داشته باشید که مقدار زیادی کافئین مصرف نکنید چرا که استفاده بیش از حد آن، باعث ایجاد سردرد‌های خاصی می‌شود.

    بیشتر بخوانید: علائم افسردگی فصلی در زمستان و روش‌ پیشگیری 

    کافئین برای درمان سردرد

    ۹- استراحت و تمرین آرامش:

    یوگا، مدیتیشن یا شل کردن عضلات باعث می‌شود هنگام مبتلا شدن به سردرد بتوان درد را کنترل و مدیریت کرد. همچنین ممکن است شما دچار گرفتگی‌های عضلانی باشد که باعث ایجاد سردرد‌های شما می‌شود که در این هنگام باید به پزشک برای درمان این عارضه مراجعه کرد.

    یوگا برای درمان سردرد

    ۱۰- استفاده از زنجبیل:

    تحقیقات نشان داده است که مصرف زنجبیل علاوه بر درمان دردهای معمولی، در درمان سردرد نیز نقش بسزایی دارد. طی تحقیقات انجام شده زنجبیل می‌تواند نقش داروهای مسکن را ایجاد کند. البته لازم نیست که آن را به صورت مستقیم مصرف کنید بلکه می‌توانید آن را به صورت مکمل در چای، آب جوش و حتی به عنوان دمنوش مصرف کنید.

    بیشتر بخوانید: با ۱۱ خاصیت شگفت انگیز زنجبیل آشنا شوید

    زنجبیل برای درمان سردرد

    در این مقاله با عوامل سردرد و همچنین راهکارهای درمان خانگی و سریع آن با چند ترفند ساده آشنا شدیم. نظر شما راجع به سایر روش‌هایی که می‌تواند در درمان سردرد موثر باشد چیست؟ دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

     

    منابع: healthline / mayoclinic / webmd / medicalnews

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    دکمه بازگشت به بالا

      کد تخفیف ۵۰٪ خود را از اُکالا گرفته‌اید؟

      محصولات سوپرمارکتی را نصف قیمت از اُکالا بخرید.

      شماره‌ی خود را وارد کرده، ۵۰٪ تخفیف بگیرید.