۱۰ مورد از بدترین غذاها برای سحری در ماه رمضان
یکی از مسائل مهم در ماه رمضان تغذیه نامناسب برای سحری است که با مشکلات گوارشی، تشنگی، سوزش معده، ضعف و بیحال و… همراه است. لذا در این مقاله از اکالا بلاگ به معرفی برخی از بدترین غذاها برای سحری که در ماه رمضان میتوان مصرف کرد پرداختهایم. با ما همراه باشید.
غذاهایی که باید از خوردن آنها در سحری پرهیز کنید
در سحری ماه رمضان توصیه به پرهیز از مصرف بعضی غذاها که تاثیر مخربی بر سلامتی دارند میشود. انتخاب غذاهای مناسب و سالم در این زمان از اهمیت ویژهای برخوردار است، زیرا آنچه که در سحری میخورید، تاثیر مستقیمی بر انرژی و عملکرد شما در طول روز دارد.
در ادامه به برخی از انواع غذاهایی که بهتر است آنها را برای سحری نخورید پرداختهایم:
۱- غذاهای حاوی مواد قندی و شیرین
شیرینیها و انواع دسرهای شیرین از جمله مواد غذایی است که اغلب افراد به اشتباه عادت به خوردن آن در سحری دارند. مصرف اینگونه مواد موجب افزایش قند خون و یا افت شدید قند خون در طول روز میشود، همچنین ممکن است تشنگی و احساس عطش زیادی داشته باشید.
بیشتر بخوانید: عید فطر ۱۴۰۳ چه تاریخی است؟
بنابراین توصیه میشود که به جای خوردن مواد شیرین مانند زولبیا، بامیه، شلهزرد و… از شیرینیها و میوههای خشک طبیعی مانند خرما، کشمش، توت استفاده کنید.
۲- غذاهای چرب و سنگین
یکی دیگر از انواع غذاهایی که بهتر است در سحری از خوردن آن پرهیز شود، غذاهای چرب و سنگین است که هضم آنها دشوار است. از جمله این غذاها میتوان به کله پاچه، حلیم، آبگوشت و آش اشاره کرد که غذاهای مناسبی برای سحری نیستند و در طول روز با احساس تشنگی همراه خواهند بود. همچنین با خوردن غذاهای سنگین و چرب امکان بروز مشکلات گوارشی و معده وجود دارد.
۳- غذاهای سرخکردنی
غذاهای فستفودی و سرخ شده از جمله غذاهای مضر برای سحری ماه رمضان هستند که به دلیل استفاده از روغن زیاد در پخت آن ضمن افزایش سطح کلسترول، موجب تشنگی مضاعف میشوند. همچنین خوردن بیش از حد غذاهای سرخکردنی با اضافه وزن در پایان ماه رمضان همراه است.
از جمله این غذاها میتوان به کتلت، انواع کوکو (کوکو سبزی، کوکو سیبزمینی)، کباب، جوجهکباب و غذاهایی که در تهیه آن از سس زیاد استفاده شده است اشاره کرد.
۴- تنقلات
مصرف تنقلات با پر کردن معده موجب احساس سیری در فرد شده و میل به غذا را کاهش میدهد. از طرفی تنقلات نیز در معده دیر هضم می شود و با احساس سنگینی همراه است. پیشنهاد میکنیم از مصرف تنقلات پرهیز کرده و تا حد امکان تنقلات کم نمک و مغزیجات مصرف کنید.
بیشتر بخوانید: عوارض نخوردن سحری در ماه رمضان
۵- غذاهای تند یا شور
یکی از بدترین انتخابها برای غذای سحری ماه رمضان انواع غذای تند و شور است که موجب ایجاد احساس تشنگی در طول روز شده و آب بدن را کاهش میدهد. لذا با پرهیز از مصرف غذاهای تند و حاوی ادویه یا نمک به حفظ آب بدن کمک کنید.
۶- میوههای گرمسیری
میوههایی مانند موز، انبه در دسته میوههای گرمسیری قرار دارند که مصرف آنها موجب احساس سنگینی شده و از طرفی غلظت خون را نیز افزایش میدهد. از این رو بهتر است این میوهها را به مقدار خیلی کم مصرف کنید.
۷- نوشیدنیهای شور
دوغ شور و لبنیات پرنمک یکی دیگر از بدترین غذاها برای سحری است که موجب عطش، کم آبی و احساس تشنگی زیاد در بدن میشود.
۸- نوشیدنیهای سرد
نوشیدن آب سرد و نوشیدنیهای سرد دیگر یکی از مواردی است که افراد روزهدار به مدت تشنگی طولانیمدت و میل به خوردن آب خنک خیلی استفاده میکنند. اما مصرف زیاد نوشیدنیهای سرد موجب ایجاد مشکلات گوارشی و دلدرد و نفخ میشود.
بیشتر بخوانید: سحری چی بخوریم؟
۹- نوشیدنیهای گازدار
یکی دیگر از نوشیدنیهایی که به هیچوجه برای سحری توصیه نمیشود نوشیدنیهای گازدار و شیرین است که موجب ایجاد سنگینی و پر شدن معده شده و همراه با نفخ و مشکلات گوارشی خواهد بود.
همچنین مصرف نوشیدنیهای گازدار و شیرین ممکن است ابتدا قند خون را بالا ببرد اما در ادامه با افت سریع قندخون همراه است که در طولانی مدت و زمان روزهداری موجب احساس ضعف و بیحالی می شود.
۱۰- نوشیدنیهای کافئیندار
نوشیدنیهای کافئیندار نیز ضمن ایجاد بیخوابی و به هم خوردن تنظیم خواب، باعث احساس تشنگی در فرد میشود.
در این مطلب از مجله دانستنی اکالا در خصوص بدترین غذا برای سحری صحبت کردیم. بهترین گزینه برای سحری انتخاب غذاهای سبک و سالم است.
همچنین بهتر است از مصرف غذاهای چرب و سنگین، غذاهای حاوی مواد قندی، غذاهای حاوی آب زیاد پرهیز کنید. این روش به شما کمک میکند تا سلامتی خود را در طول روز حفظ کنید و انرژی لازم برای روزهداری را داشته باشید.
امیررضا هستم، فخاریان. به چند تا چیز خیلی علاقه دارم: نوشتن، آشپزی، سینما و کتاب. چند سالی میشه همه اینا رو در کنار هم پیش میبرم. الان هم خوشحالم که فرصتش هست تا دو تا از چیزهای مورد علاقهام رو با هم ترکیب کنم!